BLOG UŽIVO: Zimonjić u četvrtfinalu Indijan Velsa
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Zimonjić u četvrtfinalu Indijan Velsa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:33 - Zimonjić u četvrtfinalu Indijan VelsaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Rože Vaselan plasirali su se u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, pošto su pobedili belgijsko-portugalsku kombinaciju David Gofan/Žoao Souza sa 6:1, 6:3. Zimonjiću i Vaselanu su za trijumf bila potrebna po dva brejka u oba seta, a prolaz u narednu rundu su završili za nešto manje od sat vremena. Oni će u narednoj rundi igrati protiv trećih nosioca Boba i Majka Brajana iz SAD, koji su ranije bili bolji od Viktora Troickog i Roberta Bautiste Aguta sa 6:2, 6:2.

23:01 - Jelena Janković izgubila od Agnješke Radvanske u Indijan VelsuSrpska teniserka Jelena Janković izgubila je meč četvrtog kola na turniru u Indijan Velsu od Poljakinje Agnješke Radvanjske 3:6, 3:6. Na terenu su provele 81 minut. Bio je to njihov deveti meč i sedma pobeda Radvanjske. Poljakinja će se u četvrtfinalu sastati sa Čehinjom Petrom Kvitovom koja je savladala Nikol Gibs 4:6, 6:3, 6:4.

18:29 - MOK: VADA sama odredjuje koji će sportisti biti testiraniMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će specijalna radna grupa Svetske antidoping agencije (WADA) sama odredjivati koji sportisti bi pre Olimpijskih igra u Rio de Žaneiru trebalo da budu podvrgnuti posebnom testiranju. MOK je takodje potvrdio da su stotine uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. ponovno testirane sa poboljšanom tehnikom, kako bi se otkrile eventualne prevare. ; Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

17:35 - Zvezda u Novom Pazaru 22. martaFudbaleri Crvene zvezde gostovaće Novom Pazaru, u odloženoj utakmici 26. kola Superlige, 22, a ne 23. marta, saopštila je Zajednica Superlige. Ujedno, utakmica između Mladosti iz Lučana i Čukaričkog pomerena je za 27. mart. Do nove promene došlo je, kako se navodi, da bi se maksimalno izašlo u susret klubovima i reprezentativnim selekcijama čiji članovi su prvotimci ovih klubova, kao i zbog još loših vremenskih uslova. Oba duela biće odigrane od 15 sati.

16:55 - Andrea Lekić i sledeće sezone u VardaruSrpska rukometašica Andrea Lekić produžila je danas ugovor sa makedonskim Vardarom do juna 2017. godine. "Na obostrano zadovoljstvo, ostajem u Vardaru još najmanje jednu sezonu. Čast je biti deo crveno-crne familije i srećna sam što ću i naredne sezone biti u Skoplju. Nadam se nastavku niza dobrih rezultata i velikim uspesima u narednom periodu", rekla je Lekićeva. Ona je u Vardar prešla iz madjarskog Djera 2013. godine kao najbolja rukometašica sveta.

16:13 - Ivanović novi trener HimkijaCrnogorski košarkaški stručnjak Duško Ivanović novi je trener Himkija, saopštio je danas ruski klub. Kako se navodi, Ivanović je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa ekipom koja zauzima peto mesto u F grupi Top 16 faze Evrolige i još ima šanse da prođe među osam. Ivanović, nekadašnji košarkaš Budućnosti i Jugoplastike, koji je kao trener predvodio Taukeramiku, Barselonu i Panatinaikos, nasledio je Litvanca Rimasa Kurtinaitisa. Ivanović je aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

15:44 - Mark Sančez nasledio Meninga u DenveruPeti pik sa drafta 2009. godine Mark Sančez zamenio je Pejtona Meninga na mestu kvorterbeka Denver Bronkosa.Bivši igrač Njujork Džetsa i Filadelfija Iglsa, gde je bio rezerva u poslednje tri sezona, stigao je u Kolorado.

15:02 - KSS pisao ABA: Rok za odgovor FIBA je 18. martPredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas poslao je dopis predsedniku regionalnog takmičenja Draganu Bokanu u kome, uz saglasnost svih saveza regiona, traži da se ABA liga u što kraćem roku izjasni da li prihvata ponudu FIBA za učešće u Ligi šampiona ili se u potpunosti okreće Evroligi. "Kao što ste upoznati 21. marta je promocija osnivanja FIBA lige šampiona u Parizu. Od FIBA smo dobili rok da se izjasnimo do 18. marta, jer je 19. marta sastanak FIBA Borda koji će definisati listu učesnika. To znači da ako se klubovi osnivači ABA lige do tog roka ne izjasne neće imati mogućnost da igraju u ovom takmičenju", naveo je Đilas. "U skladi sa navedenim, od vas zahtevamo, da u što kraćem roku, a ne kasnije od 18. marta, održite sednicu Skupštine ABA lige i donesete odluku da li se prihvata ponuda FIBA ili će se ABA ligi u potpunosti okrenuti Evroligi, odnosno Evrokupu", poručio je Đilas.

14:10 - Kovačević: Zajedno do pobede i rekorda u AreniFutsal reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu, tačno sedam dana uoči prvog meča protiv Portugalije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo. Selektor Aca Kovačević pozvao je 16 igrača, a na spisku su: Aksentijević, Momčilović, Antonić, Perić, Rajčević, Kocić, Rakić, Simić, Stojković, Pršić, Lazić, Radovanović, Živanović, Milosavac, Ristić i Ranić. " Treniraćemo jednom dnevno na Banjici, svi igrači dolaze iz punog takmičarskog pogona, a mali problem je činjenica da nećemo od starta moći da računamo na sve igrače. Rajčević, Kocić, Rakić, Momčilović i Aksentijević imaju ligaške mečeve, pa će nam se priključiti u četvrtak", izjavio je Kovačević za sajt FŠ. On je dodao da je važnost meča ogromna i pozvao navijače da ispune KOMBANK arenu. "Voleli bismo da na tribinama bude preko 15.000 navijača, da oborimo rekord po broju gledalaca i napravimo još jedan spektakl koji će biti najbolja promocija futsala. Na krilima svega što smo uradili na Evropskom prvenstvu očekujemo veliku posetu i značajnu podršku". Prema njegovim rečima Portugalci su, u svakom slučaju favoriti, ali da očekuje uzbudljive duele. "Svi naši dueli bili su veoma neizvesni, pa očekujem uzbudljive duele i ovog puta. Bez obzira na težinu protivnika meni je jako drago što igramo protiv takvih majstora, jer će to sigurno dodatno uticati na popularizaciju našeg sporta u Srbiji. Dolazak takvog majstora futsala kao što je Rikardinjo u Srbiju je dragocen, jer posle onih fenomenalnih poteza koje je izvodio tokom Evropskog prvenstva mnogi klinci su pričali o njemu, imali su želju da ga imitiraju, da se bave futsalom i to nama mnogo znači", poručio je Kovačević. Revanš meč je na programu 12. aprila u Lisabonu.

13:20 - KLS se uključila u akciju Pink end rolKošarkaška liga Srbije podržala je akciju Košarkaškog saveza Srbije pod nazivom "Pink end rol" (Pink and roll), koja pruža podršku borbi protiv raka dojke, saopšteno je danas.Povodom obeležavanja 20. marta, Dana borbe protiv raka dojke u Srbiji, utakmice 25. kola KLS biće u znaku roze boje, koja na svetskom nivou obeležava borbu protiv raka dojke. U cilju podrške obolelim i ženama lečenim od ove opake bolesti, košarkaši svih ekipa će na patikama nositi roze pertle i na taj način širom Srbije poslati poruku o važnosti pružanja konstantne podrške svima koji su uključeni u borbu protiv raka dojke. Prema statističkim podacima, rak dojke je najrasprostranjenije maligno oboljenje kod žena u Srbiji, pošto od njega u našoj zemlji svake godine oboli približno 4.000 žena, a oko 1.600 njih izgubi bitku sa ovom bolešću.

12:30 - Prijem kod Udovičića: Rvanje je ponovo u modiMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas u Palati Srbija rvače posle uspeha na Evropskom prvenstvu u Rigi. Udovičić je, zajedno sa prvim pomoćnikom Urošem Zekovićem, pozdravio srebrne iz Letonije Davora Štefaneka, Aleksandra Maksimovića i Viktora Nemeša. "Želim da čestitam Rvačkom savezu Srbije, stručnom štabu i svima posle istorijskog rezultata, naravno ispred svih rvačima. Šest takmičara i tri medalje su dokaz da srpsko rvanje napreduje. Lično mi je drago, tri srebrne medalje, iako težimo za zlatu", rekao je Udovičić u Palati Srbija. Udovičić je dodao da iza uspeha rvača stoji pravi sistemski rad. "Kada imate rvača koji već sa trećeg takmičenja uzima medalju onda sa pravom očekujete i medalju na narednom, odnosno u Riju. Država itekako vodi računa o svojim sportistima. I u januaru kada nisu u centru pažnje, a ne samo posle uspeha na takmičenjima". Predsednik RŠ Željko Trajković prezadovoljan je rezultatom u Rigi. "Tri finala, vise nego što smo očekivali. Nadam se da ćemo bar toliko imati i u Riju. Najbitnije je da je uspostavljena prava saradnja između Vlade i Saveza. Idemo do olimpijske medalje, rvanje je ponovo u modi", rekao je Trajković. Najbolji srpski rvač Davor Štefanek zahvalio se ministartstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu na pomoći, naglasivši da bez njih ne bi došao do srebra. "Velike zasluge ima i RŠ, mi rvači radimo u odličnim uslovima i to opravdavamo. Rvanje dolazi na staze stare slave i posle 32 god možemo da očekujemo medalju na OI. Zzao mi je što nisam bio prvak, ali da mi je neko pre takmičenja ponudio srebro najverovatnije bih ga prihvatio", zaključio je Štefanek.

11:50 - Juventus i Arsenal traže čudo u Minhenu i BarseloniSutra su na programu poslednji dueli osmine finala Lige šampiona, u kojima kao gosti Arsenal i Juventus, traže pobedu protiv velikih favorita Barselone, odnosno minhenskog Bajerna. Barselona je, čini se, sav posao završila u Londonu jer je slavila sa 2:0, pa će Arsenalu biti potrebna senzacija na Nou Kampu kako bi izbegao još jednu eliminaciju od Katalonaca. Ekipa Luisa Enrikea 37 zaredom utakmica ne zna za poraz, što je rekord u Španiji, dok Arsenal putuje u Barselonu posle nepredviđene eliminacije od Votforda u četvrtfinalu FA kupa. U drugom meču, petostruki evropski šampion Bajern neće morati od starta da juri gol, pošto je u Torinu bilo 2:2. Srećniji tim rezultatom može da bude Juventus jer je u finišu stigao dva gola minusa, koja mu daju kakvu-takvu nadu u revanšu. Bajern je slavio u poslednja tri meča u Minhenu protiv italijanskih timova, ali ne bi smeo da potceni aktuelnog vicešampiona Evrope. "Juventus nije primio gol u poslednjih 10 utakmica u svom prvenstvu, tako da očekujem komplikovan i težak meč. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi", poručio je trener Bavaraca Pep Gvardiola. Dobra vest za Gvardiolu je povratak posle povreda Arjena Robena, Franka Riberija i Marija Gecea, pa će u ionako snažnoj navali imati više opcija. Obe utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

11:00 - Konte napušta reprezentaciju Italije posle EPPredsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio rekao je danas da će selektor reprezentacije Antonio Konte napustiti nacionalni tim po završetku Evropskog prvenstva 2016.Kako su preneli italijanski elektronski mediji, Tavekio je ocenio da je ta odluka "razumljiva". Mediji u Italiji i Engleskoj pisali su da će Konte preuzeti Čelsi sledeće sezone, ali ta odluka nije zvanično potvrdjena. "Konte će napustiti nacionalni tim posle Evropskog prvenstva. Čuo je poziv terena i osetio je želju da svakodnevno radi, što je razumljivo", rekao je Tavekio. Mediji su u februaru objavili da će Konte potpisati trogodišnji ugovor sa Čelsijem, u kome će zameniti privremenog trenera Gusa Hidinka. Holandski trener, koji je u decembru preuzeo tim od Žozea Morinja, objavio je ranije da namerava da na kraju sezone ode u penziju. Konte ima 46 godina, a reprezentaciju Italije preuzeo je u avgustu 2014. godine i sa timom izborio plasman na Evropsko prvenstvo. Pre toga je sa Juventusom osvojio tri uzastopne titule.

10:10 - Ivanović: Ne prestajemo sa iznenađenjimaJoš jednu senzacionalnu pobedu ove sezone košarkaškoj javnosti u regionu priredio je Mega Leks. Ubedljivo najmlađi tim ABA lige iako desetkovan povredama, savladao je lidera ligaškog dela regionalnog takmičenja i tako došao na korak od plasmana u finale plej-ofa.Utiske posle veličanstvenog trijumfa preneo je plejmejker Nikola Ivanović:– Došli smo u Podgoricu kao totalni autsajderi. Budućnost je bila apsolutni favorit u ovom meču. Ali, mi jednostavno ne prestajemo sa iznenađenjima. Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća ovo je još jedna velika pobeda. Sad imamo pet dana da analiziramo ovaj meč i da probamo da odigramo još kvalitetnije u Sremskoj Mitrovici. Posle ovako dobro odigrane utakmice mislim da s pravom možemo da se nadamo finalu plej-ofa – rekao je Ivanović.Bivši prvotimac Budućnosti pružio je izvanrednu partiju sa 11 poena i čak 12 asistencija. Na ovu novinarsku konstataciju Ivanović je rekao:– Drago mi je što sam uz ovako veliku minutažu, u ogromnom delu meča uspeo da kontrolišem dešavanja na terenu i da kontrolišem igru moje ekipe u napadu. Zadovoljan sam svojom igrom iako procenat šuta nije bio baš zadovoljavajući, ali generalno gledano bilo je dosta dobro.

09:20 - Golden Stejt do 60. pobede u sezoni na Karijev rođendanKošarkaši Golden Stejta zabeležili su 60. pobedu u sezoni, pošto su na svom terenu savladali Nju Orleans sa 125:107, predvodjeni slavljenikom Stefenom Karijem, koji je na svoj 28. rodjendan postigao 27 poena.U ostalim mečevima, Denver je pretrpeo poraz od Majamija uz solidnu partiju Nikole Jokića, dok Nemanja Bjelica nije imao učinak u porazu njegove Minesote od Feniksa. Aktuelni šampion Golden Stejt je trijumfom nad Pelikansima ostvario svoju rekordnu 49. uzastopnu pobedu na domaćem terenu. Kari je svoje slavljeničko veče završio sa 27 poena, pet skokova i pet asistencija. "Nadam se da ću nastaviti da napredujem, to mi je cilj, kao i da nikada neću biti zadovoljan onim što sam do sxad uradio. Uvek ću tražiti različite načine da se popravim. Pretpostavljam da sam i zvanično u svojim najboljim godinama, ali videćemo koliko daleko ovo može da ide", rekao je Kari posle meča. Drejmond Grin je doprineo pobedi sa 14 poena i 12 skokova. Voriorsi sada imaju učinak od 60 pobeda i šest poraza, a kod kuće imaju skor 31/0. Ekipa sada ima jednu pobedu više od Čikago Bulsa iz sezone 1995/96, koju su završili sa rekordne 72 pobede. "Zvuči dobro 60 pobeda i šest poraza. To je veliko dostignuće", rekao je Kari. Kari je rodjendan proslavio uz slavljeničke pesme, skandiranja "MVP", kao i parčetom torte koje mu je donela ćerkica Rajli, a sve to je usledilo pošto je osvoju petu nagradu za najboljeg igrača Zapada ove sezone i drugu u dve nedelje. Voriorsi su u nedelju osvojili diviziju Pacifik, iako im je to bio slobodan dan. Ovo je drugi put u istoriji da je klub dve godine uzastopno osvajao titulu u diviziji, nakon sezona 1974/75 i 1975/76. Entoni Dejvis i Toni Daglas postigli su po 22 poena za Nju Orleans.

08:30 - Borković zadovoljan unapređenim SeatomNajbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je da je zadovoljan performansama svog automobila.Aktuelni šampion Evrope na kružnim stazama boravi u Valensiji gde se na stazi Rikardo Tormo obavlja zvanični test za usklađivanje performansi svih automobila pred početak TCR serije u Bahreinu, 3.aprila.Srpski as je izuzetno zadovoljan unapređenom verzijom Seata, odlično oseća novi automobil i, što je najvažnije, mnogo je bolja pozicija sedenja, koja je visokom Pančevcu stvarala do sada mnogo problema.Dušan je dobio i novog inženjera, Španca Conrada Avilu, a dosadašnji David Bari postao je tim menadžer, s obzirom na to da za B3 racing tim, ove godine pored Dušana voze i Slovak Mato Homola i Mađar Atila Taši. "Veoma sam zadovoljan prvim i jedinim testom koji ću imati pred početak sezone. Očekivao sam da će novi Seat biti unapređen u odnosu na prošlogodišnji i nisam se razočarao. Moraću dosta da učim ove godine što se kola tiče, tu je i nova vrsta pneumatika-Michelin, kao i nekorišćenje grejača za gume što bitno menja taktiku za kvalifikacije i trke. Dobro sam se uklopio sa novim inženjerom. U toku jutra razrađivali smo motor, a kasnije testirali i pneumatike, kočnice. Vreme nam baš nije bilo naklonjeno, s obzirom da je bilo deset stepeni, a prosečna temperatura koja nas očekuje na trkama biće 20 stepeni. Svi automobili su skroz novi, dosta unapredjeni u odnosu na prošlu godinu, skup vozača je sjajan, biće to odlična konkurencija kojoj se radujem. Zaista mislim da će ova sezona biti jedan veliki izazov za mene", rekao je Borković posle testa.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track