CRNO-BELI DIGLI GARD: Evo kako u Partizanu objašnjavaju ogromna primanja Miloša Vazure
Foto: Partizan.rs

U Humskoj veruju da su napadnuti

CRNO-BELI DIGLI GARD: Evo kako u Partizanu objašnjavaju ogromna primanja Miloša Vazure

Fudbal -
Predsednik Nadzornog odbora FK Partizan Vladimir Vuletić preneo je javnosti zaključke sa sastanka tog tela, koje se tiču bure u Humskoj vezane naročito za generalnog direktora Miloša Vazuru.

Vuletić je poručio da Vazura nije radio protiv kluba niti se razbacivao parama, kako su mediji preneli, već da iza cele te hajke stoji Novak Nedić, koji nije imao funkciju u Partizanu, ali se za mnogo toga pitao.

"Postoji osnovana sumnja da iza ove nekorektne, ničim izazvane hajke stoje strukture koje predvodi Novak Nedić", rekao je Vuletić.

On je dodao da je indikativno to da su napadi na upravu Partizana počeli baš kada je Vojislav Nedić, inače otac Novaka Nedića, napustio Radnu grupu, koja vodi klub do predstojeće vanredne Skupštine.

"Zašto se ovi napadi, tendeciozni i neprovereni, poklapaju sa ostavkom Vojislava Nedića, ja nemam odgovor, ali jasno je i sigurno da imamo konstantne medijske natpise i napade, koji su maliciozni i tendeciozni i povrh svega neprovereni, poslednjih 10-15 dana", dodao je Vuletić.

On je pozvao nadležne organe da dođu u klub i provere medijske navode.

Vuletić je naveo da je doskorašnja finansijska direktorka Tatjana Rakas, koja je javno napala Vazuru za malverzacije, i došla u klub na insistiranje Novaka Nedića. Postavlja se pitanje kako je funkciju mogao da joj dodeli neko ko nije bio član uprave.

"Vi ste svesni da pored pravnih, postoje i vanpravni uticaji, a vi znate šta to znači", odgovorio je Vuletić i dodao da će protiv Tatjana Rakas biti podneta tužba zbog odavanja poslovnih tajni.

Predsednik Nadzornog odbora je dodao da je za način postavljanja Tatjane Rakas na mesto dirtektora saznao od Bazure.

"I ja sam se pitao kako je moguće da takva osoba, sa takvim bekgraundom, dođe na takvo odgovornu poziciju? Postavili smo pitanje Vazuri i on je morao je da nam da otvoren odgovor: 'Bio je to nalog Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije'. To nam je rekao".

Posle medijskih pisanja, Nadzorni odbor je od Vazure tražio izveštaj o poslovanju za poslednjih 15 meseci.

"Vazurin ugovor nije bio 'ugovor sa samim sobom', kako se to u medijima prikazivalo, već je sa njim Upravni odbor sklopio ugovor jula 2015. godine da bude postavljen na mesto generalnog direktora, uz mesečnu platu od 138.000 dinara. Ugovor sa samim sobom - to je nešto što pravo ne poznaje. Dakle, Upravni odbor je 9. jula 2015. godine doneo odluku da u svojstvu sportskog stručnjaka (generalni direktor) u mandatnom periodu od 4 godine, odnosno do 31. decembra 2019. godine dodeli određenu naknadu generalnom direktoru u iznosu od 220.000 evra", naveo je Vuletić.

O navodima da je Vazura potrošio novac sa kartice kluba u iznosu od 10 miliona dinara. Vuletić je rekao da je i to netačno, već da je cifra tek nešto veća za 600.000 dinara, koji su potrošeni u prethodnih 15 meseci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track