NESTVARNE CIFRE: Ronaldo za jedan gol zaradi koliko Srbin za 100 godina!
Foto: Beta Ap

Najbolji svetski sportisti ne znaju šta će s parama

NESTVARNE CIFRE: Ronaldo za jedan gol zaradi koliko Srbin za 100 godina!

Fudbal -
Fudbaler Reala dosad inkasirao 230 miliona evra, čime još nije stigao Kobija Brajanta, koji će ove godine otići u penziju sa skoro 300 miliona evra na računu

Najplaćeniji sportisti sveta u stanju su da zarade vašu platu bukvalno treptajem oka!Bolje rečeno, prosečan Srbin u životu ne može da inkasira onoliko koliko se vrednuju pojedini potezi superstarova na fudbalskom terenu, košarkaškom parketu, teniskoj podlozi ili za volanom Formule 1.

Najvredniji gol na planeti

Na primer, Kristijano Ronaldo, koji je od ugovora u dosadašnjoj karijeri inkasirao oko 230 miliona evra, može da se pohvali da postiže najvredniji gol na planeti. Pošto je dosad 476 puta tresao mreže, dolazimo do podatka da svaki gol vredi 483.190 evra ili 1.207 prosečnih plata u Srbiji (400 evra). Dakle, poštovani čitaoci, za jedan njegov pogodak treba da radite 100 godina!

Po istom principu as najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića vredi 19.650 evra, što znači da su za jedan njegov as potrebne pune četiri godine rada u našoj zemlji, dok za trojku legendarnog košarkaša LA Lejkersa Kobija Brajanta moramo dirinčiti 372 meseca ili 31 godinu.

Najbrži i najskuplji krug

Najbolji vozač Formule 1 Luis Hamilton kilometar u svom „mercedes“ bolidu prelazi za oko 15 sekundi i za to vreme zaradi 12 prosečnih srpskih plata ili, što je još više zapanjujuće, za njegov krug u trci u našoj zemlji potrebno je raditi skoro pet godina.

I to sve pod pretpostavkom da imate toliko sreće da ste zaposleni, pa još i da primate platu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track