(VIDEO) OJADILI GA NAČISTO: Nejmar mora da plati Brazilu 46 miliona evra zbog utaje poreza!
Foto: Profimedia

Proglašen krivim

(VIDEO) OJADILI GA NAČISTO: Nejmar mora da plati Brazilu 46 miliona evra zbog utaje poreza!

Fudbal -
Brazilski reprezentativac i zvezda Barselone Nejmar suočava se sa velikim problemima van terena.

Naime, ovaj sjajni fudbaler je izgubio pravnu bitku sa brazilskim vlastima i u državnu kasu će morati da uplati oko 46 miliona evra!

Sudski proces je završen i odluka je poražavajuća za Nejmara, kojem je nedavno privremeno oduzeta imovina, uključujući jahtu, helikopter i privatni avion.

Tužilac je priložio dokaze da Nejmar nije prijavio prihode od ugovora sa Santosom, Barselonom i nekoliko sponzorskih ugovora sa sportskom opremom "Najk".

"Proučili smo dokumentaciju u slučaju Nejmara, njegovih kompanija, poslovnih partnera, roditelja i zaključili da se radi o poreskoj prevari", rekla je potparolka suda Klaudia Montez.

Nejmarovi advokati su već najavili žalbu na presudu.

Podsetimo, nedavno je Havijer Maskerano priznao utaju poreza i dobio je uslovno 12 zatvora. Odbrambeni fudbaler Barselone je platio 815 hiljada evra za prekršaj i oko 1,5 milion evra, koliko je utajio.I Mesi je imao problema sa državom zbog poreza. Sumnjičili su ga da je utajio 4,2 miliona evra, ali utvrđeno je da je kriv njegov otac koji je vodio finansije, pa se Mesi izvukao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track