BLOG UŽIVO: Azarenka pobedila Serenu i osvojila titulu u Indijan Velsu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Azarenka pobedila Serenu i osvojila titulu u Indijan Velsu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:27 - Odbojkaši Spartaka izborili majstoricu protiv Novog PazaraOdbojkaši Spartaka savladali su večeras u Ljigu tim Novog Pazara sa 3:2 (18:25, 25:23, 25:18, 16:25, 15:13), pa će poslednji polufinalista plej-ofa Superlige biti poznat tek posle "majstorice".Revanš utakmica četvrtfinala, koju je u dvorani "Sava Kerković" u Ljigu pratilo oko 300 gledalaca, trajala je 121 minut. Ekipu Spartaka je do izjednačenja na 1:1, u seriji koja se igra na dve pobede, predvodio Radosav Dojčilović sa 28 poena, a Ognjen Duduj, Ivan Glavinić i Marko Radosavljević dodali su po deset. Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Hamza Zatrić sa 17 poena, jedan manje ostvario je Radiša Stevanović, dok je Nemanja Stevanović upisao 11 poena. Odlučujući duel ovih rivala igraće se 23. marta u Novom Pazaru, a pobednik će se u polufinalu sastati s Vojvodinom. Ekipa iz Novoga Sada je ranije danas slavila protiv Ribnice u Kraljevu sa 3:0 (25:22, 25:20, 25:20) i sa dva maksimalna trijumfa izborila plasman medju četiri najbolja tima u Srbiji. Polufinale je danas izborila i Crvena zvezda, koja je revanš protiv Radničkog u Kragujevcu dobila rezultatom 3:0 (25:19, 25:21, 25:22). Aktuelni prvak je i prvu utakmicu u Beogradu rešio u svoju korist posle tri seta. Crveno-beli će se za plasman u završnicu državnog prvenstva boriti s Partizanom, koji je eliminisao Niš pobedama od 3:1 i 3:0. Polufinale plej-ofa igraće se na tri pobede, a startovaće 6. aprila.

21:20 - Tomić zadovoljan, Lešnjak začuđen povlačenjem svojih igračaTrener fudbalera Partizana Ivan Tomić ocenio je da je njegova ekipa zasluženo danas pobedila Čukarički, iako Čukarički ima za čime da žali zbog propuštenih šansi. "U pravom trenutku smo izjednačili, imali nekoliko prilika. Ima Čukarički za čim da žali, ali kada se sve sabere, mislim da smo bolje odigrali i zasluženo pobedili", rekao je Tomić televiziji Arena. Partizan je kao gost na Banovom brdu posle preokreta pobedio Čukarički sa 2:1, u 27. kolu srpskog prvenstva."Jako loše smo počeli, primili gol iz niza grešaka i neopreznosti. Ali, prvo poluvreme smo odigrali jako dobro i pored toga što smo gubili. Utakmica je bila jako dinamična i ovakve fudbalske predstave zaslužuju veću pažnju na samom stadionu", kazao je Tomić. Trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da mu je nejasno zašto se njegova ekipa povukla posle postignutog pogotka. "Posle gola smo se, ne znam iz kog razloga, povukli i Partizanu dozvolili nekoliko dobrih šansi. Rani izlazak kapitena Igora Matića je poremetio tim. Utakmica je bila jako teška, mogli smo da izjednačimo, ali je i Partizan mogao da postigne još neki gol", rekao je Lešnjak. Čukarički će u nedelju, 27. marta igrati protiv Mladosti zaostalu utakmicu 26. kola, dok će Partizan biti slobodan zbog reprezentativne pauze.

20:53 - Azarenka pobedila Serenu i osvojila titulu u Indijan VelsuBeloruska teniserka Viktorija Azarenka pobedila je Amerikanku Serenu Vilijams 6:4, 6:4 u finalu turnira u Indijan Velsu. Azarenka je napravila tri brejka na meču, a Serena samo jedan iako je imala čak 12 prilika za to, uključujući i nekoliko u poslednjem gemu meča.Finalni duel je trajao sat i 28 minuta. Amerikanka je imala znatno više vinera (22-10), ali i više neiznuđenih grešaka (33-20).

20:23 - Preokret Napolija protiv ĐenoveFudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu Djenovu posle preokreta sa 3:1, u 30. kolu italijanske Serije A. Djenova je vodila golom Tomasa Rinkona u 10. minutu, ali je domaćin preko Gonsala Iguaina u 51. i 81. i Omara El Kadurija u 91. zabeležio pobedu. Napoli je drugi na tabeli Primere sa 67 bodova, tri manje od vodećeg Juventusa, dok je Djenova na 12. mestu sa 34.

20:03 - Selta bolja od Valensije, sve bliža EvropiFudbaleri Selte pobedili su danas Valensiju u gostima sa 2:0, u 30. kolu španske Primere. Selta je izbila na peto mesto sa 48 bodova, koliko ima i Sevilja uz utakmicu manje, dok je sedmi Atletik Bilbao sa jednim manje. Valensija je sve dalja od kvalifikacija za evropska takmičenja, pošto osam utakmica do kraja ima 34 boda. Hetafe, koji je u zoni ispadanja, ima samo šest bodova manje od ekipe Gerija Nevila. Strelci na današnjoj utakmici bili su Džon Guideti u 80. i Ugo Maljo u 84. minutu. Srpski fudbaler Dejan Dražić bio je na klupi Selte, dok Nemanja Radoja nije bio u sastavu.

19:22 - Dortmund drži korak za BajernomFudbaleri Borusije Dortmund nastavili su s dobrim rezultatima, pošto su danas u gostima sa 3:1 pobedili Augsburg u Bundesligi. Borusija je druga posle 27 kola nemačkog prvenstva sa 64 boda, pet manje od vodećeg Bajerna iz Minhena. Augsburg se i dalje bori za opstanak, a na tabeli je 15. sa 27 bodova, koliko imaju i Hofenhajm i Ajntraht, koji su u zoni ispadanja. Domaćin je poveo u 16. minutu preko Alfreda Finbogasona, a gosti su izjednačili do poluvremena, golom Henrika Mhitarjana u 45. Pobedu Borusiji doneli su rezervista Gonsalo Kastro u 69. i Adrijan Ramos u 75. minutu.

19:01 - Ajaksu pripao veliki holandski derbiFudbaleri Ajaksa kao gosti su pobedili PSV u Ajndhovenu 2:0 golovima Poljaka Milika u 2. minutu i El Gazija u 72. "Kopljanici" su trijumfom u meču sezone, kako su lokalni mediji nazvali duel na stadionu "Filips", preskočili upravo PSV i "preoteli" mu prvo mesto na tabeli. Posle 28 kola ekipa iz Amesterdama ima 68 bodova, a tim iz Ajndhovena dva manje.

18:17 - Odložen derbi Galatasaraj - FenerbahčeUtakmica izmedju fudbalskih klubova Galatasaraj i Fenerbahče u Istanbulu odložena je danas zbog bezbednosne pretnje, saopštile su turske vlasti. Kancelarija guvernera Istanbula objavila je da je gradski derbi odložen na osnovu "procene obaveštajnih podataka". Odluka je doneta dan nakon terorističkog napada, kada je bombaš samoubica aktivirao eksplozivnu napravu i ubio sebe i četvoro stranih turista u pešačkoj zoni Istanbula. Utakmica je trebalo da počne večeras u 19.00 na stadionu Galatasaraja, koji se nalazi u distriktu Sarijer na evropskoj strani grada.

17:40 - Leverkuzen ponovo na mestu koje vodi u EvropuFudbaleri Bajer Leverkuzena vezali su drugu pobedu u Bundesligi, pošto su danas u gostima sa 2:0 savladali Štutgart. Bajer je sa 42 boda na šestom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, dok Štutgart sa 10 manje zauzima 11. poziciju. Strelci su bili Julijan Brant u 11. i Karim Belarabi u 49. minutu. Srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić igrao je celu utakmicu za poraženi tim.

17:17 - Javor konačno pobedio i prekinuo seriju MetalcaFudbaleri Javora zabeležili su prvu pobedu u prolećnom delu sezone, pošto su danas na svom stadionu sa 1:0 savladali Metalac. Javor posle 27 utakmica zauzima deveto mesto u Super ligi, dok je Metalac, koji je doživeo prvi poraz nakon četiri nerešena rezultata, 11. na tabeli sa 28. Strelac je bio Jovan Dokić u 22. minutu, a posao Javoru bio je olakšan u 27, kada je zbog drugog žutog kartona isključen fudbaler Metalca Nikola Dimitrijević. Fudbaleri Borca vezali su i četvrti remi, pošto su u Čačku igrali nerešeno bez golova sa Radom. Borac je drugi sa 44 boda, ali tu poziciju mogu da ugroze Partizan i Čukarički, koji će se sastati večeras od 19.00 na Banovom brdu. Rad je pretposlednji na tabeli sa 22 boda, koliko ima i poslednjeplasirana Jagodina.16:35 - Poraz Liverpula, remi Njukasla i SanderlendaFudbaleri Sanderlenda pobedili su danas Liverpul na svom stadionu sa 3:2, iako su na poluvremenu imali dva gola zaostatka. Liverpul je u utakmici 31. kola Premijer lige Engleske vodio golovima Filipa Kutinja u 17. i Danijela Staridža u 22. minutu. Mane je u 49. minutu promašio penal, ali je potom smanjio zaostatak Sautemptona u 64. minutu. Gracijano Pele je u 83. minutu izjednačio, a Mane svojim drugim pogotkom u 86. doneo važnu pobedu Sautemptonu u borbi za plasman u evropska takmičenja. Sautempton je sedmi na tabeli sa 47 bodova. Liverpul je deveti sa 44 boda iz 29 utakmica. Veliku priliku da izadje iz zone ispadanja propustio je Sanderlend, koji je kao gost igrao nerešeno 1:1 sa Njukaslom. Sanderlend je vodio od 44. minuta golom Džermejna Defoa, ali je veliki bod Njukaslu u 83. doneo napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović. Njukasl je 19. na tabeli sa 25 bodova, jednim manje od Sanderlena.

16:10 - Ristić želi nastavak pobedničke serijeFudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić izjavio je da očekuje nastavak pobedonosne serije i u meču protiv Novog Pazara. "Očekivanja su uvek ista, idemo na pobedu. Ne znam šta može da se desi, kvalitetnijia smo ekipa, ali moramo to da dokažemo na terenu", rekao je Ristić. On će se posle Novog Pazara pridružiti mladoj reprezentaciji i debitovati za selekciju ispod 21 godine. "Imao sam mali pad, ali sada dolaze lepši dani. Verujem da sam zaslužio poziv, a na meni je sada da se pokažem. Verujem da utakmica protiv Andore dolazi u pravo vreme, da ekipa dobije na samopouzdanju", izjavio je Ristić.

15:50 - Brem osvojila mali kristalni globus u veleslalomuAustrijska skijašica Eva Marija Brem osvojila je mali kristalni globus u veleslalomu pošto je zauzela četvrto mesto u današnjoj trci koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u Sankt Moricu. Za osvajanje prvog kristalnog globusa u karijeri Brem je bilo dovoljno da zauzme jedno od prva četiri mesta. Ona je trku završila na četvrtom mestu rezultatom 2:27,31 minuta i bila je 0,04 sekunde brža od petoplasirane Kanađanke Mari Mišel Ganjon. Prva je bila Viktorija Rebensburg iz Nemačke rezultatom 2:26,15 minuta i ona je jedina mogla da prestigne Brem u generalnom plasmanu veleslaloma. Ona je po završetku svoje vožnje čekala rasplet i kada su objavljeni rezultati prva je prišla da čestita Brem. Drugo mesto zauzela je Francuskinja Taina Baro sa 0,46 sekundi zaostatka, a treća kroz cilj prošla je osvajačica Svetskog kupa Švajcarkinja Lara Gut sa 0,75 sekundi zaostatka za pobednicom. U generalnom plasmanu veleslaloma Brem je prva sa 592 boda, druga je Rebensburg sa dva boda manje, a treća je Gut sa 472 boda.15:30 - Skopski Vardar dovodi brazilskog rukometaša FereiruMladi brazilski rukometaš Rožerio Moraes Fereira od naredne sezone pojačaće skopski Vardar. Kako je objavio višestruki šampion Makedonije, 22-godišnji Fereira bi u Vardaru trebalo da ostane tri godine, počevši od sezone 2016-2017. Novi igrač bi ekipi trebalo da se priključi na leto, na početku priprema za novu takmičarsku sezonu. "U Rožeriju Fereiri smo prepoznali talentovanog igrača, koji tek treba da pokaže kvalitet koji poseduje. Sa njim možemo da pojačamo odbranu, a da istovremeno imamo robustnog igrača u napadu", izjavio je izvršni direktor Vardara Davor Stojanoski. Fereira, koji igra na poziciji pivotmena, je nastupao za nemački Kil, jedan od najboljih rukometnih klubova u Evropi. Stojanoski je dodao da je Rožerio Moraes Fereira prvi Brazilac koji će nastupati u prvoj muškoj rukometnoj ligi Makedonije, kao i da je, na preporuku brazilskog selektora, nekoliko evropskih klubova htelo da ga angažuje.15:05 - Atalanta pobedila BolonjuFudbaleri Atalante pobedili su danas na svom terenu u Bergamu Bolonju sa 2:0, u utakmici 30. kola italijanske lige i prekinuli niz od 14 mečeva bez pobede. Atalanta je povela u 27. minutu golom Alehandra Gomesa, a pobedu je obezbedio Alesandro Dijamanti u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Atalanta je mogla da pobedi ubedljivijim rezultatom ali je Maurisio Pinila promašio penal u 77. minutu. Ekipa iz Bergama je pobedila posle 14 uzastopnih utakmica, a poslednji trijumf pre današnjeg ostvarila je 6. decembra kada je pobedila Palermo sa 3:0. Atalanta je ostvarila osmu prvenstvenu pobedu i zauzima 14. mesto na tabeli sa 33 boda, a Bolonja je u poslednjih pet utakmica bez pobede i deveta je na tabeli sa 36 bodova.

14:45 - Espanjol pobedio Atletik BilbaoFudbaleri Espanjola pobedili su danas na domaćem terenu Atletik Bilbao sa 2:1, u utakmici 30. kola španskog prvenstva i prekinuli njegov niz od četiri pobede. Atletik je poveo u 20. minutu golom Havijera Erasa, a Atletik je do bodova došao u drugom poluvremenu, u razmaku od tri minuta. Izjednačio je Pape Diop u 54. minutu a pobedu gostima doneo je Felipe Kaisedo u 57. minutu. Espanjol je vezao tri utakmice bez poraza i posle 10. prvenstvene pobede popeo se na 12. mesto na tabeli sa 35 bodova. Atletik je prekinuo niz od četiri pobede i zauzima šesto mesto na tabeli sa 47 bodova. Atletik Bilbao je tako umanjio šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto za četvrtoplasiranim Viljarealom zaostaje šest bodova, ali ima i utakmicu više.

14:20 - Ivanović: Imamo potencijala da ostvarimo šampionske snoveJoš jedno neverovatno veče Mege u fantastičnoj atmosferi u Pinkiju je krunisano velikom pobedom nad ekipom Budućnosti, koja je do susreta sa Milojevićevim momcima imala samo 3 poraza u celoj sezoni ABA lige. Jedan od junaka dvomeča sa Podgoričanima je bio i Nikola Ivanović koji je bio nadomak tripl-dabl učinka sa 16 poena i po 8 asistencija i skokova.Ivanović ističe da je meč bio prepun uspona i padova:"Nema šta previše da se priča o dešavanjima na terenu. Bila je ovo jedna utakmica sa mnogo uspona i padova, u mnogim trenucima nas je ponela i važnost meča. U napadu nismo bili mnogo pametni, što nas je koštalo da Budućnost dođe do lakih poena iz kontri. Ipak, posle zaostatka od četiri, pet poena minut pre kraja uspeli smo da preokrenemo. Čestitao bih Niku (Danilu Nikoliću), što je pogodio ta dva važna slobodna bacanja za pobedu. Takođe, zahvalio bih se i publici koja je napravila neverovatnu atmosferu".O razmišljanju o napadu na titulu ABA lige, Ivanović je rekao sledeće:"Nije to došlo odmah posle Kupa, to razmišljanje postoji od početka sezone. Stvarno smo verovali u ceo naš rad i imamo mnogo potencijala da ostvarimo šampionske snove".

13:40 - Ćavi: Mesi je najbolji fudbaler u istoriji fudbalaFudbaler katarskog El Sada Ćavi Ernandes rekao je danas da je njegov bivši saigrač iz Barselone Lionel Mesi najbolji fudbaler u istoriji i da će se takvim smartrati čak i ako tokom karijere ne osvoji Svetsko prvenstvo sa Argentinom. Ćavi, koji je igrao sa Mesijem u Barseloni od 2004. do 2015. godine, rekao je da je Argentinac "sila prirode", bez obzira na sitniju gradju. "Leo je bez sumnje najbolji fudbaler sa kojim sam ikada igrao. On je najbolji fudbaler koga sam ikad video i koga ću ikada videti. Mesi je najbolji igrač u istoriji fudbala i ne mora da osvoji Svetsko prvenstvo da bi bio najbolji. Ni Alfredo Di Stefano ni Johan Krojf nisu bili svetski prvaci", rekao je Ćavi za španske medije. Ćavi je, izmedju ostalog osvojio devet šampionskih titula sa Barselonom, četiri Lige šampiona i dva klupska svetska prvenstva. On je ocenio da Mesi sve radi ispravno. "On radi šta želi, to je veliki šou. Postoje dve vrste brzine u fudbalu. Prva je fizički aspekt, u kome je Leo na drugom nivou, iako to imaju Kristijano Ronaldo i Nejmar, a zatim i mentalni aspekt, brzina misli, a Mesi je tu najbolji. On je uvek korak ispred vas. Kada ga gledate na treningu shvatate koliko je veliki. On nikada ne gubi loptu, asistira, menja tempo utakmice, može da postigne gol glavom, desnom nogom, da iznudi prekršaje", rekao je Ćavi. "Možete da pokušate da ga zaustavite, ali ako pokušate da mu oduzmete loptu, gotovi ste. On je savršen prototip fudbalera, tanak je i ima nepobedive noge. Mesi je sila prirode, čak i ako je visok metar i 70 centimetara. On je na vrhuncu svoje igre. Ja sam se najbolje osećao izmedju 28. i 32 godine. Leo se čuva, više nego pre. On je spektakularan", dodao je 36-godišnji Ćavi. Mesi (28) je ove sezone u 37 utakmica u svim takmičenjima postigao 37 golova. Sa Barselonom je osvojio brojne trofeje, ekipne i individualne, medju kojima i pet Zlatnih lopti za najboljeg fudbalera sveta.

12:20 - Bekam imenovan za savetnika kandidature Los Andjelesa za domaćina OI 2024.Bivši engleski fudbalski reprezentativac Dejvid Bekam imenovan je za savetnika kandidature Los Andjelesa za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, preneli su danas britanski mediji. Čelnici kandidature izabrali su bivšeg kapitena Mančester junajteda zbog njegovog iskustva i aktivnog učešća u kandidaturi Londona za Olimpijske igre 2012. godine. Bekam je 2013. godine završio fudbalsku karijeru i od tada se uglavnom bavi privatnim biznisom, ali najviše vremena provodi na poslovima ambasadora Unicefa. "Visoki čelnici kandidature Los Andjelesa sa ga kontaktirali i Bekam je srećan što može da pomogne. Dejvid ima mnogo iskustva, pošto je radio na kandidaturi Londona, kao i na kandidaturi Engleske za domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine i logično je pitati ga za mišljenje. Njegovo učešće će biti niskog profila, ostaće iza scene za razliku od prethodnih kampanja u kojima je bio jedna od vodećih ličnosti, ali će biti veoma cenjeno", rekao je izvor iz Los Andjelesa za Miror. Bekam (40) je tokom karijere igrao i za Los Andjeles Galaksi u Mejdžor ligi, kao i za Real Madrid, Milan i Pari Sen Žermen. On je imao jednu od ključnih uloga u pobedi kandidature Londona za domaćina Olimpijskih igara 2012. godine. Tadašnji direktor kandidature Sebastijan Kou pohvalio je Bekama za sve napore koje je uložio za svoju zemlju.

11:30 - Kostić: Srbija mora na Mundijal u RusijuSrpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić, koji ove sezone blista u Štutgartu, poručio je da Srbija kao fudbalska nacija jednostavno mora da se plasira na Mundijal u Rusiji 2018. godine. Kostić, uoči prijateljskih mečeva protiv Poljske i Estonije smatra da je najvažnije da ekipa izgradi dobar ambijent koji bi mogao da bude veoma važan na putu do ostvarenja ciljeva. "Očekujem pre svega da ćemo dobro funkcionisati kao tim, da ćemo u 180 minuta duela sa Poljacima i Estoncima pokazati snažan timski duh i da ćemo disati kao jedan. Naša najveća snaga mora da leži u timu", izjavio je Kostić za sajt nacionalnog saveza. Srbija gostuje Poljskoj 23. marta u Poznanju, a pet dana kasnije u Talinu sledi duel protiv Estonije.

10:40 - Rozberg: Savršen start sezoneVozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je današnjom pobedom u prvoj trci u šampionatu za Veliku nagradu Australije u Melburnu savršeno počeo sezonu u Formuli 1. "Još je rano, ali start je bio savršen. Moramo da držimo na oku momke u crvenom (Ferari). Strategija je bila od presudnog značaja i izbor guma posle crvene zastave. Bilo mi je drago kada sam video da je Ferari na super mekim gumama i bio sam srećan što dobro vozim i držim tempo sa srednjim", rekao je Rozberg posle trke, preneli su britanski mediji. Rozberg je pobedio u današnjoj trci u Melburnu ispred klupskog kolege, aktuelnog svetskog šampiona Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela iz Ferarija. Ferarijevi vozači su dobro počeli trku i već na startu obišli Mercedese, ali je prvo trku završio Kimi Raikonen zbog požara na bolidu, a posle greške u taktici i boksu, Fetel se posle zamene guma vratio na stazu kao četvrti, što je i presudilo. "Ovo je bio savršen vikend. Ekipa je obavila odličan posao, veoma sam uzbudjen", rekao je Rozberg, koji je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u šampionatu.

09:50 - Trijumf Rozberga u Melburnu, sudar AlonsaVozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg pobedio je na trci za Veliku nagradu Australije, prvoj ove sezone, koja je rano jutros vožena u Melburnu. Rozberg je došao do 15. trijumfa u karijeri, u trci koja će ostati upamćena i po sudaru Fernanda Alonsa iz Meklarena i Estebana Gutijereza iz Hasa, u kojem su obojica, na sreću, ostali nepovređeni. Drugo mesto zauzeo je Britanac Luis Hamilton, dvostruki svetski šampion, takođe iz Mercedesa, koji je imao pol poziciju, a a kao treći je završio bivši šampion Sebastijan Fetel iz Ferarija. Danijel Rikardo iz Red Bula zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Felipe Masa iz Vilijamsa, a šesti Roman Grožan iz Hasa. Bodove su još osvojili Niko Hilkenberg (Fors Indija), Valteri Botas (Vilijams), Karlos Sainc i Maks Verštapen (Toro Roso). Naredna trka na programu je 3. aprila u Bahreinu.

09:30 - Novi "dabl-dabl" Jokića, Sparsi bolji od šampionaSrpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 11 poena u pobedi Denvera na gostovanju Šarlotu 101:93, dok Boban Marjanović nije dobio šansu da zaigra u trijumfu San Antonija protiv šampiona Golden Stejta 87:79. Jokić je na terenu proveo skoro 25 minuta i osim 11 poena (šut 4/14) imao 14 skokova, četiri asistencije i po jednu blokadu i izgubljenu loptu. San Antonio je dobrom odbranom sačuvao nepobedivost domaćeg terena ove sezone 35-0 i ostavio Stefa Karija (šut 4/18) na samo 14 poena. Najbolji kod Sparsa bio je Lamarkus Oldriž sa 26 poena. Rezultati: Šarlot - Denver 93:101, Detroit - Bruklin 115:103, Indijana - Oklahoma siti 111:115, Vašington - Njujork 99:89, Atlanta - Hjuston 109:97, Majami - Klivlend 122:101, Čikago - Juta 92:85, Memfis - LA Klipersi 113:102, San Antonio - Golden Stejt 87:79.

08:40 - Ranijeri: Liga šampiona je blizu, moramo da ostanemo mirniTrener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da je ekipa blizu plasmana u Ligu šampiona, i istakao da njegovi fudbaleri još nemaju razloga da slave, ali da razume navijače koji to čine.Lester je danas u gostima pobedio Kristal palas sa 1:0 i tako stekao osam bodova prednosti na vrhu tabele. "Moramo da ostanemo mirni, jer nikada ne znaš šta može da se desi u svakoj utakmici Premijer lige. Možemo da pobedimo, remiziramo i izgubimo. Ono što moramo da nastavimo da radimo je da guramo, jer je Liga šampiona jako blizu, a to bi bio fantastičan uspeh", rekao je Ranijeri za Bi-bi-si (BBC) posle utakmice. Do kraja takmičenja ostalo je još sedam kola. Lester ima 11 bodova više od Arsenala na trećem mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona, ali "tobdžije" imaju meč manje. "Nismo još u Ligi šampiona, ali smo jako blizu. Za dve utakmice moći ću da kažem više", rekao je Ranijeri. Kristal Palas je u nadoknadi vremena pogodio prečku. Ranijeri je kazao da nije bio danas nervozan, ali da jeste bio oprezan. "Igrali smo protiv Kristal palasa, koji ima jako dobar tim, ali u prvenstvu nije pobedio u 2016. godini, što znači da će pobediti pre ili kasnije, a ja sam se nadao da to neće biti danas", rekao je Ranijeri. Lester se pre godinu dana borio za opstanak u ligi, a sada se bori za titulu. "Ovo je sjajna fudbalska priča, ne znam nijednu sličnu. Mi smo počeli sezonu sa ciljem da opstanemo u ligi, a sada se borimo za nešto što niko nije pomislio da može da se desi", rekao je Ranijeri.On je kazao da nema problema sa psihologijom igrača. "Cele sezone radimo dobro i vredno i treba da nastavimo tako. Moramo da budemo mirni, da uživamo i da budemo koncentrisani kao večeras. Igrači ne slave. Mislim, naravno da su radosni, ali nema slavlja. Navijači će slaviti, jer nikada nisu doživeli ovako nešto i to je dobro za njih, ali ne za nas", rekao je Ranijeri.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track