SIMIĆ NAJAVLJUJE POBEDU U LISABONU: Rezultat je aktivan, a uz Božju pomoć možemo do podviga
Foto: Saša Pavlić

"Orlovi" žele plasman na SP

SIMIĆ NAJAVLJUJE POBEDU U LISABONU: Rezultat je aktivan, a uz Božju pomoć možemo do podviga

Fudbal -
Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da pobedi Portugal (1:2) u prvom meču baraža za SP u Kolumbiji, ali zato napadač Miloš Simić veruje u podvig u Lisabonu.

- Nikad bolje nismo odigrali, a na žalost smo izgubili. Bilo smo konkretni i dominantni na početku. Da smo dali makar jedan gol iz sedam izglednih prilika drugačije bismo pričali. Ali, nema tugovanja! Glavu gore! Nema predaje, ni povlačenja u Lisabonu - priča za Kurir Miloš Simić i dodaje:- I da smo mi dobili s rezultatom 2:1 ništa ne bi bilo gotovo. Možda je i bolje što je ovako. Znamo šta nam je činiti u revanšu.Sam tok utakmice bio je više nego zanimljiv. U jeku inicijative i dominacije, Srbija je primila dva gola.- Znam da su Boba (Rajčević), Perke (Perić), Stojke (Stojković) i Cipi (Kocić) želeli najbolje, ali jednostavno nismo imali sreće. Primili smo golove iz kontri, iz potpuno neizgrađenih akcija. Kada smo uspeli da damo gol preko Perića i kada smo digli publiku usledio je crveni karton za Pršića. Tu smo izgubili dosta snage i energije. Umesto da stisnemo protivnika i pokušamo da preokrenemo rezultat morali smo da se branimo.Glavna zvezda Portugala Rikardinjo nije bio tako magičan kao na nedavno završenom EP u Beogradu.- Rikardinjo je veliki igrač i opasan za čuvanje. I kad nema dan, nepredvidiv je. Baš zbog toga što smo mu posvetili veliku pažnju iskočio je Kardinal koji je bio ključni igrač kod oba njihova gola. Dok smo mi udvajali Rikardinja, ostavljali smo više prostora za druge igrače, što su oni znalački iskoristili.U odnosu na sastav reprezentacije sa EP, viđena su i tri nova imena. Vladimir Milosavac i Darko Ristić igrali su protiv Portugalaca, dok je Denis Ramić meč odgledao sam klupe. Iskusni Slobodan Janjić se oprostio od reprezentacije, a Aleksandar Živanović bio je povređen.- Ristić je bio povređen za EP, a igrom protiv Portugala je pokazao da ima kvalitet za reprezentaciju i da je perspektiva ovog tima. Miroslavac je iskusan igrač, povratnik u nacionalni tim.Revanš utakmica baraža za SP na programu je 12. aprila u Lisabonu. Svetsko prvenstvo biće održano u Kolumbiji od 14. septembra do 2. oktobra.- Nemamo šta da izgubimo u Lisabonu! Od 5. aprila bićemo na okupu, treniraćemo do 10. aprila kada putujemo u Portugal. Rezultat je aktivan, a uz Božju pomoć možemo do podviga.A. Radonić

Sa svima igramo egalNa EP u futsalu koje je završeno pre mesec dana u Beogradu, Srbija je zauzela četvrto mesto.- Evidentan je naš uspon. Vidljiv je pomak u kvalitetu naše igre. Sa svima možemo da igramo egal, videlo se to protiv Portugala. I što je još jako važno, uradili smo mnogo na promociji futsala u Srbiji. U Areni je ponovo bilo više od 10.000 ljudi što je za ovaj sport magična brojka - smatra Miloš Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track