BLOG UŽIVO: Olimpijakos razbio Real, ludnica u Grupi F
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Olimpijakos razbio Real, ludnica u Grupi F

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:58 - Olimpijakos razbio Real, ludnica u Grupi FKošarkaši Olimpijakosa u Pireju su razbili Real Madrid 99:84 u meču 12. kola Grupe F TOP 16 faze Evrolige i napravili ludnicu. Sada čak pet ekipa ima isti skor: 6-6! Samo će dve od te četiri ekipe proći u četvrtfinale, a u konkurenciji su i giganti: Real, Barselona, Olimpijakos, Himki i Bamberg. Daleko ispred ovog kvarteta su CSKA i Laboral Kuča (8-4), a daleko iza Žalgiris (2-10).Najbolji u Olimpijakosu večeras bili su Mancaris sa 19 poena, Spanulis sa 18 i Printezis sa 17. Kod gostiju istakli su se Ljulj i Rivers sa po 17.

21:10 - Partizan pobedio Zadar posle produžetka, igrao i VeličkovićKošarkaši Partizana pobedili Zadara posle produžetka sa 101:100 u prijateljskoj utakmici u hali "Aleksandar Nikolić". Posle regularnih 40 minuta bilo je 90:90, a pobedu Partizanu doneo je Adin Vrabac trojkom 8,8 sekundi pre kraja produžetka. To je bio prvi meč za Novicu Veličkovića od kada se vratio u Partizan, dok Edo Murić večeras nije nastupio. Poslednji takmičarski meč Partizan je odigrao 7. marta, kada je u Ljubljani izgubio od Olimpije posle čak četiri produžetka.Domaća Superliga trebalo bi da počne 7. ili 8. maja kako je nedavno najavio direktor takmičenja Leon Deleon.

20:47 - Himki pobedio u Kaunasu i ostao u trci za TOP 8Košarkaši Himkija ostvarili su petu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige i ostali u trci za plasman u četvrtfinale. Himki je kao gost savladao već prežaljeni Žalgiris rezultatom 76:71 (20:17, 15:20, 21:12, 20:22) čime se priključio grupi timova koji posle 12 odigranih utakmica imaju polovičan učinak. Početkom četvrte deonice gost je stigao do dvocifrene prednosti i onda je rutinski priveo meč kraju. Najefikasniji kod Humkija su bili Tajris Rajs sa 16 i Peteri Koponen sa 15 poena, odnosno Paulius Jankunas sa 16 poena u ekipi Žalgirisa.

20:26 - Amela Terzić pobednik Međunarodne ulične trke u PrnjavoruSrpska reprezentativka Amela Terzić i Kenijac Vajklif Bivot pobedili su danas na 17. Medjunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru. ; ; Terzićeva je slavila na deonici od 3.000 metara, ispred drugoplasirane Kenijske Stele Barsosio i njene sunarodnice Agnes Čebet, dok je četvrto mesto pripalo srpskoj takmičarki Teodori Simović. "Nisam očekivala ovako jaku konkurenciju, posebno izuzetnih atletičarki iz Kenije. One su od početka diktirale tempo, ali sam u finišu uspela da ubrzam i pobedim", rekla je Terzić, a prenela Radio-televizija Republike Srpske. Bivot je trijumfovao na stazi dugoj 5.000 metara, a i preostala mesta na pobedničkom postolju zaposeli su kenijski atletičari. Drugi je bio Hilari Kimajo, a treći prošlogodišnji šampion Džoel Mvangi. Reprezentativac Srbije Elzan Bibić završio je na četvrtoj poziciji.

19:47 - Borac i Partizan bez golovaFudbaleri Partizana gostovali su Banjaluci prilikom proslave 90-godišnjice Borca i odigrali meč koji je završen bez golova. Rezultat revijalnog meča nije bio u prvom planu, već da se upriliči jubilej prijatelja iz Banjaluke i Beograda. Najbliži pogotku bio je Partizan, kada je kapiten Saša Ilić u 47. minutu pogodio prečku. Trener crno-belih Ivan Tomić izveo je kombinovan sastav, pun mladih igrača i potpomognut fudbalerima iz Teleoptika.Međutim, više od fudbala pažnju su privukli navijači Borca "Lešinari", koji su prvo zapalili crno-bele šalove, a onda i bakljom pogodili igrača Partizana Marka Golubovića.

19:10 - Trener ruskih brzohodača doživotno suspendovanTrener ruskih takmičara u brzom hodanju, kojima su zbog dopinga oduzete olimpijske medalje, Viktor Čegin doživotno je danas suspendovan. Kako je saopštila Antidoping agencija Rusije, Čegin je proglašen krivim po dve optužbe, vezane za dopingovane takmičare. Čegin je ruske brzohodače načinio dominantnim u poslednje vreme, a atletičari koje je trenirao osvajali su olimpijske medalje na igrama 2004, 2008. i 2012. godine. Ipak, njegov uspeh je doveden u pitanje jer je više od 30 ruskih sportista u toj disciplini bilo dopingovano.

18:19 - Gvardiola: Krojf je napravio nešto neuništivoTrener Bajerna Đozep Gvardiola mnogo lepog je rekao o preminuloj legendi svetskog fudbala Johanu Krojfu."Zaboravite trofeje, osvojio sam ih više nego on. Naša zahvalnost Krojfu je beskrajna, kao i njegova zaostavština. Ona se ne meri trofejima, već činjenicom da je Krojf doneo promene. Johan je totalno promenio dva kluba, Ajaks i Barselonu, ali i reprezentacije Holandije i Španije. Ništa ne može da se uporedi sa onim što je Krojf uradio za fudbal. Poslednjih 25 godina fudbala u Barseloni pripada njemu. Napravio je nešto neuništivo“, rekao je Gvardiola za Radio Kataloniju.17:34 - Juventus hoće MatićaUprava Fudbalskog kluba Juventus namerava da dovede na leto nekolicinu igrača koji nisu u prvom planu Čelsija, među kojima je i srpski reprezentativac Nemanja Matić. Kako je danas preneo italijanski Tutosport, Juventus želi da dovede Oskara, Vilijana, Edena Azara i Matića. Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte gotovo sigurno će na leto preuzeti Čelsi i namerava da napravi velike promene u ekipi. Kako se navodi, Konte bi mogao da se zahvali pojedinim igračima Čelsija koji imaju nešto veća primanja, a Juventus računa na dobre odnose s londonskim klubom i lakše pregovore prilikom transfera. Juventus i Čelsi su u dobrim odnosima otkako su postigli dogovor o pozajmici fudbalera engleske ekipe Huana Kvadrada u Juventus prošlog leta. Čelsi ove sezone ne ostvaruje očekivane rezultate. Ekipa neće odbraniti šampionsku titulu pošto zauzima 10. mesto na tabeli Premijer lige, a takmičenje u Ligi šampiona završila je u osmini finala. Čelsi je u decembru otpustio najuspešnijeg trenera u klupskoj istoriji Žozea Murinja, a ekipu će do kraja sezone voditi Gus Hidink.

17:00 - Van Basten: Krojf je bio moj jedini idolLegendarni holandski fudbaler Marko van Basten na emotivan način se oprostio od Johana Krojfa, koji je preminuo u četvrtak. "Johan je bio moj jedini idol", rekao je Van Basten i dodao: "Imao sam 15 godina kada sam ga prvi put video. On se spuštao niz stepenice, a ja sam išao gore. Imao sam ogromnu želju da mu dam ruku i da se predstavim. Da zapamti moje ime. Međutim, nisam. Nisam se usudio. Toliko je bilo moje poštovanje prema njemu".

16:41 - Toni Nadal: Rafina moralna pobeda u Indijan Velsu
Foto: Reuters
Foto: Reuters

16:20 - Novak duelom sa Edmundom počinje novi pohod u MajamijuSvetski broj 1 i petostruki šampion Majamija Novak Đoković u duelu sa Britancem Kajlom Edmundom u drugom kolu počinje pohod ka novom trofeju turnira u Majamiju. Meč počinje jedan sat po ponoći po našem vremenu. Najbolji teniser sveta i prvi nosilac turnira Novak Đoković bio je slobodan u prvom kolu, dok je Kajl Edmund savladao Jiržija Veselija iz Češke sa 2:1 u setovima. Đoković i Edmund do sada nisu odmeravali snage na terenu. Srpski teniser kreće u pohod odbrane prošlogodišnje titule ali i ka ispisivanju novih stranica iszorije scetskog tenisa postavljanjem novih rekorda. Novak Đoković je bio šampion Majamija 2007, 2011, 2012, 2014. i 2015. godine, a ako odbrani titulu biće to njegov 28. Masters trofej, čime će oboriti novi rekord.

15:51 - Mirosavljević želi novu pobedu ČukaričkogFudbaler Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je da njegovu ekipu u Lučanima protiv Mladosti očekuje jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu. Fudbaleri Čukaričkog u nedelju od 15 časova u Lučanima igraju protiv Mladosti utakmicu 26. kola Super lige. Taj duel trebalo je da se odigra pre dve nedelje, ali je odložen zbog poplava koje su zadesile veći deo Srbije. "Konačno da odigramo i taj meč koji je odložen zbog vremenskih uslova. Biće teško, to je jedno od najtežih gostovanja u Super ligi. Mladost je nezgodna ekipa, igra dobro kao domaćin. To je tim s kvalitetnim pojedincima, s nekolicinom sam i igrao, a imaju i dobrog trenera. Mladost je nanizala četiri poraza u prvenstvu i nema pobedu u drugom delu šampionata, pa će imati imperativ pobede", rekao je Mirosavljević. Trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da očekuje tešku utakmicu bez obzira što je Mladost pretrpela četiri uzastopna poraza. "Istina da ekipa Mladosti nije u poslednjih nekoliko mečeva zabeležila pobedu, ali to je tim s mnogo kvalitetnih igrača i iskusnim trenerom koji je dugo sa njima. Moramo da povedemo računa o nama i našoj igri. Mnogo toga zavisi od nas. Mladost kod kuće ipak igra drugačije nego na strani, gde igraju zatvorenije i čekaju kontranapad. Oni su opasna ekipa iz prekida, bez obzira na to da li igraju na svom terenu ili na strani. Na tom segmentu najviše radimo i odatle nam preti najveća opasnost", rekao je on. Posle 27 kola u Super ligi Srbije Čukarički je peti na tabeli sa 41 bodom, a Mladost zauzima 10. mesto sa 31 bodom15:24 - Ramos povređen, ali će biti spreman za BarselonuKapiten Reala i španske reprezenatcije Serhio Ramos propustiće prijateljski meč protiv Rumunije zbog povrede na leđa na utakmici protiv Italije, saopštio je Fudbalski savez Španije. Italija i Španija remizirale su sinoć u Udinama 1:1, a Ramos će, prema izveštajima španskih medija, sigurno biti spreman za El Klasiko protiv Barselone, 2. aprila na Kamp nou. On je za reprezentaciju do sada odigrao 131 utakmicu i postigao 10 golova.15:00 - Kostić: Meni Ćurčić odgovara, ima ključ za uspehFudbalski reprezentativac Srbije Filip Kostić izjavio je da mu izuzetno odgovara saradnja sa selektorom Radovanom Ćurčićem, uprkos bronjim komentarima da "nije dorastao funkciji" i da će uskoro biti smenjen. "Ne znam kakvu priču čujete, ali meni odgovara i sviđa mi se saradnja sa takvim stručnjakom. Ćurčić ima ključ za uspeh ove reprezentacije", rekao je Kostić. On je bio član malde reprezentacije kad je Ćurčić bio selektor, a potom ga je pozvao i u A tim nakon sjajnih partija u dresu Štutgarta.I Kostić je istakao da je atmosfera u ekipi odlična. OPŠIRNIJE OVDE14:30 - Mutko: U Rusiji je 27 sportista pozitivno na meldonijumMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da je 27 ruskih sportista pozitivno na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih. "U Rusiji je do danas 27 sportista registrovano kao pozitivno na meldonijum, a oko 127 sportista širom sveta", rekao je Mutko. On je naveo da je siguran da broj otkrivenih doping slučajeva svake godine u Rusiji nije veći nego u ostalim zemljama, navodeći da se radi o "oko 200 slučajeva godišnje". Meldonijum je postao svetski poznat početkom marta, kada je ruska teniserka Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu na Australijan openu u januaru. Među sportistima čiji su rezultati bili pozitivni na meldonijum su i ruska reprezentativka umetničkom klizanju Jekaterina Bobrova i plivačica Julija Jefimova.

13:55 - Pogledajte 5 najboljih poteza polufinala ABA lige

13:40 - Ćavi: Marez bi mogao da igra za Barsu
13:20 - Federer: U tenisu ne postoji problem sa dopingom

13:00 - Bilić početkom 2017. godine dobija novi ugovorTreneru Vest Hema Slavenu Biliću u januaru naredne godine biće ponudjen novi ugovor, rekao je danas kopredsednik kluba Dejvid Saliven za britanski Miror. "Želim da Bilić ne bude trener za jednu sezonu. Siguran sam da neće, ali ćemo ipak sačekati januar 2017. godine ili možda kraj sledeće sezone", rekao je Saliven. Bilić je u Vest Hem stigao iz Bešiktaša i potpisao ugovor na tri godine. Medjutim, "čekićari" su postali jedno od najvećih iznenadjenja Premijer lige, a Bilić je posebno impresionirao u susretima s velikanima. "Moramo da vam kažem da je on zainteresovan za projekat Vest Hema, a ne za novac. On je ostao pet godina selektor Hrvatske kada je primao po 2.000 funti nedeljno, iako je imao mnoštvo drugih ponuda. Bilić je više zainteresovan da dovede najbolje igrače u klub, a ne da dobije novac za sebe", rekao je Saliven.

12:30 - Miler: Gece nije srećan u BajernuFudbaler Bajerna Tomas Miler otkrio je da njegov saigrač Mario Gece nije srećan u redovima Bavaraca i da bi mogao da napusti klub. Bajern je na korak od osvajanja nove titule, a Gece nije dobio pravu šansu kod Pepa Gvardiole. Gece je ove sezone odigrao je samo 12 mečeva, iako je propustio četiri meseca zbog povrede. "Razgovarao sam Marijom i mislim da on nije u potpunosti zadovoljan njegovim tretmanom u Bajernu. Ali, ja nisam njegov agent, tako da neću govoriti o njegovoj budućnosti", rekao je Miler.

12:05 - Amsterdam arena postaje Johan Krojf arenaAmsterdam arena uskoro će dobiti ime po legendarnom igraču Ajaksa i Barselone Johanu Krojfu, najavio je predsednik Holandskog fudbalskog saveza Mihael van Prag.Inicijativu je pokrenuo Ajaks kako bi održao sećanje na preminulog "Letećeg Holanđanina". "Radujem se trenutku kada će se stadion zvati Johan Krojf arena. To je najbolje priznanje koje možemo da ponudimo", rekao je Prag. Generalni direktor Ajaksa Edvin van der Sar potvrdio je da postoji ideja o promeni imena stadiona na kojem igraju "Kopljanici". "U ovom momentu naše misli su sa Krojfovom porodicom, a uskoro ćemo razgovarati na koji način mislimo da mu odamo poštovanje", rekao je nekadašnji golman.

11:23 - Mesi: Krojf ima velike zasluge za uspehe BarseloneZvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi izjavio je da je Johan Krojf jedan od najzaslužnijih za velike uspehe Barselone i postavljanje prepoznativog stila Katalonaca. "Bio je veoma uticajan u svetskom fudbalu, promenio je Barselonin mentalitet i stil igre. Uspesi Barselone su velikom zaslugom i zbog njega. Johan je bio osoba koju su svi voleli, posebno navijači Barselone", napisao je Mesi na Fejsbuk profilu. Krojf, koji je juče preminuo u 69. godini života, postavio je osnove današnje koncepcije Barselone i doneo prvu titulu šampiona Evrope na Kamp Nou 1992. godine. Legendarni Holanđanin tokom bogate igračke karijere igrao je za Ajaks, Barselonu, Fejnord, Levante, Vašington i Los Anđeles.

10:43 - Federer:Zalažem se za iste nagrade u muškom i ženskom tenisuŠvajcarski teniser Rodžer Federer smatra da bi teniseri i teniserke pođednako trebalo da zarađuju na turnirima. "Apsolutno sam da se izjednače nagrade. Kada sam se borio da se poveća novčani fond, posebno na gren slemovima, bio sam svestan da će to uticati i na ženski tenis i zbog toga sam srećan. Nagrade su u isto vreme rasle", rekao je Federer. Priču oko jednakosti zarada u muškom i ženskom tenisu pokrenuo je direktor u Indijan Velsu Rejmond Mur, izjavom da se teniserke "šlepaju" uz tenisere, zbog čega je kasnije podneo ostavku. O istoj temi pričao i svetski broj jedan Novak Đoković, koji je posle dodatnog objašnjenja istakao da bi teniseri i teniserke trebalo da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru.

10:15 - Dijego Milito završava karijeruBivši fudbaler Intera i reprezentacije Argentine Dijego Milito objavio je da će uskoro završiti karijeru. Sada već 36-godišnji napadač saopštio je da se oprašta od aktivnog igranja u zavisnosti od rezultata njegovog Rasinga u Kopa Libertadores. "Predsednik kluba još uvek ne zna moju odluku. Ako Rasing stigne do polufinala rado ću odigrati preostale utakmice, ali ne više. Imao sam sjajnu karijeru i ni za čim ne žalim", rekao je Milito. Milito je tokom karijere igrao još za Đenovu i Saragosu, a najblistavije trenutke doživeo je u Interu sa kojim je 2010. godine osvojio "triplu krunu". On je sa dva gola bio najzaslužniji za pobedu Intera nad Bajernom (2:0) u finalu Lige šampiona u Madridu. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 25 utakmica i postigao četiri gola.

09:48 - Štimac: Nismo poslušali treneraKošarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac rekao je nakon ubedljivog poraza svog tima od Lokomotive u Krasnodaru da njegov tim nije ispoštovao dogovor iz svlačionice. "Čestitke Lokomotivi na odličnoj utakmici. Bili su bolji od nas i zaslužili su pobedu. Nismo uradili neke stvari o kojima smo pričali sa trenerom. Bilo je jako teško igrati protiv Lokomotive, to je sjajan tim. Putovali smo mnogo u poslednje vreme i bilo je teško za nas da dođemo u Rusiju da igramo protiv tako jakog tima kao što je Lokomotiva", istakao je Štimac.

09:20 - Junajted nudi Ibrahimoviću 24 miliona funtiMančester Junajted ponudiće fudbaleru Pari Sen Žermena Zlatanu Ibrahimoviću dvogodišnju ugovor vredan preko 24 miliona funti, piše engleski Dejli Star. Kako se navodi, potpredsednik Junajted Ed Vudvord lično radi na prelasku sjajnog Šveđanina, a jako oružije imaće u tome što Ibrahimović ima veliku želju da se dokaže i u Premijer ligi. Ibrahimović je ranije najavio da napušta PSŽ u junu, kada mu ističe ugovor, a za njegove usluge zainteresovani su još Čelsi i klubovi iz SAD i Kine, odakle je dobio senzacionalnu ponudu od 75 miliona evra po sezoni. Junajtedu je preko potrebno pojačanje u napadu, nakon što je postigao samo 38 golova na dosadašnjih 30 mečeva u Premijer ligi, a Ibrahimovićev dolazak bi sigurno rešio taj problem.

08:55 - Serena se provukla do trećeg kola MajamijaAmerička teniserka Serena Vilijams uz dosta muke savladala je sunarodnicu Kristinu Mekhejl rezultatom 6:3, 5:7, 6:2 i tako izborila plasman u treće kolo turnira u Majamiju. Amerikanka je odlično počela, povela je sa 5:1 i rutinski je dobila prvi set. Kada je na startu drugog seta napravila brejk i povela sa 2:0, činilo se da će Serena rutinski doći do trijumfa. Međutim, Kristina Mekhejl se vratila, spasla je u 10. gemu meč loptu i izborila se za treći set. U odlučujućem trećem setu Mekhejl nije imala šanse. Serena je podigla nivo igre i bez većih problema došla do 6:2.U trećem kolu Vilijamsova će igrati protiv Zarine Dijas.

08:30 - Bruklin šokirao Kralja, Oklahoma rutinski protiv JuteKošarkaši Bruklina napravili su veliko iznenađenje, pošto su na svom terenu savladali ekipu Klivlenda rezultatom 104:95. Najzaslužniji za trijumf Netsa bio je sjajni Bruk Lopes sa 22 postignuta poena. Šejn Larkin je ubacio 16, a Bojan Bogdanović 11 poena, uz nešto lošije procente šuta (4/11). U poraženoj ekipi istakao se Lebron Džejms sa 30 poena, dok je Kevin Lav uz 11 poena imao i 12 skokova.

Košarkaši Oklahome prilično lako su stigli do 50. trijumfa u sezoni. Tanderi su ubedljivo savladali Jutu rezultatom 113:91. Durent je meč završio sa 20 poena, 9 asistencija i 8 skokova za 30 minuta, a Vestbruk je za 27 minuta imao 15 poena (6-15), 9 asistencija i 7 skokova. Ibaka je dodao 10 poena, Vejters je ubacio 17, a Robertson 15. Na drugoj strani, Trej Burk je ubacio 17 poena, njegov imenjak Lajls je dodao 14, a Rodni Hud 11.

Rezultati: Bruklin – Klivlend 104:95 , Njujork – Čikago 106:94, Oklahoma – Juta 113:91, LA Lejkers – Portland iIndijana – Nju Orleans 92:84. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track