MENADŽERI OJADILI KLUBOVE: Zvezda agentima za godinu dana dala pola miliona evra!
Foto: Profimedia

FSS objavio podatke

MENADŽERI OJADILI KLUBOVE: Zvezda agentima za godinu dana dala pola miliona evra!

Fudbal -
Fudbalski klub Crvena zvezda je agentima koji su posredovali u odlasku i dolasku igrača, u proteklih godinu dana, isplatila 427.900 evra.

FIFA je nacionalnim savezima dala preporuku da transparentno objave visinu transfera i tačan procenat koji završava u rukama menadžera, pa je FSS na svom zvaničnom sajtu objavio podatke koje su mu dostavili klubovi.

Najviše je profitirao Zoran Čanak koji je na ime transfera Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul inkasirao čak 210 hiljada evra.Čanak je inače agent koji tesno sarađuje sa Zoranom Stojadinovićem, koji je posredovao u odlasku Grujića na Enfild.

Zvezda je prilikom dolaska Mičela Donalda i Damijena Le Taleka koristila usluge Srđana Jeremića i agencije Nianeli Investments. Posrednička uloga je zbirno koštala 67.900 evra, dok je na ime transfera Predraga Rajkovića u Makabi firma Lanigan Management zaradila 90.000 evra.

Od transfera Vukašina Jovanovića u Zenit klub je zaradio 2.000.000 evra, a posredniku (Chroma Trading) isplaćeno je 60.000 evra.

Crveno-beli još nisu isplatili ono što pripada menadžerima Aleksandra Kataija i Bruna Matosa. Sa njima dvojicom rashod Crvene zvezde prema menadžerima popeo bi se 449.300 evra.

Među klubovima koji nisu poslali podatke Fudbalskom savezu Srbije nalaze se Partizan, Vojvodina, Borac iz Čačka...

(Mozzart sport / FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track