BLOG UŽIVO: FIFA presudila - Danko Lazović ne može da igra za Olimpiju
Foto: Nkolimpija.si

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: FIFA presudila - Danko Lazović ne može da igra za Olimpiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Razišli se Aston Vila i trener Remi GardFudbalski klub Aston Vila i trener Remi Gard sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je večeras klub sa poslednjeg mesta tabele engleske Premijer lige.Vila i Gard razišli su se večeras posle razgovora trenera sa klupskim advokatom. Klub iz Birmingema odlučio je da počne pripreme za sledeću sezonu. Francuski stručnjak ostvario je samo dve prvenstvene pobede od kada je u novembru preuzeo klub. Novi upravni odbor kluba odlučio je da je vreme za promene, dok je trener takodje izrazio spremnost da ode, posle teškog perioda na klupi kluba. Gard je bio razočaran u klub, pošto ga uprava kluba nije podržala u januarskom prelaznom roku, tako da joj je saopštio da ne vidi smisao u nastavljanju ovog posla. Vila je u saopštenju zahvalila Gardu na saradnji i postavila je Erika Bleka za vršioca dužnosti trenera do kraja sezone.

23:12 - Egipat blizu plasmana na KAN, Nigerija ponovo izostajeFudbalska reprezentacija Egipta došla je na korak od plasmana na Kup afričkih nacija, prvi put posle 2010. godine, a večerašnjom pobedom nad Nigerijom od 1:0 je svog rivala eliminisala sa ovog turnira.Pobednički gol za sedmostrukog šampiona kontinenta postigoa je tinejdžer Ramadan Sobi u 65. minutu utakmice igrane na stadionu Borg El-Arab u Aleksandriji. Egiptu je za plasman potreban bar remi sa Tanzanijom u junu u poslednjem kvalifikacionom meču. “Faraoni” mogu i da izgube sa dva gola razlike. Egipat ima sedam bodova, a Tanzanija ima jedan, ali i utakmicu manje, tako da teorijski može da se izjednači sa prvoplasiranim timom. Nigerija ima samo dva boda, pošto je u prva tri kola zabeležila dva remija i večerašnji poraz. “Super orlovi” su 2013. bili šampioni kontinenta, a ovo im je drugi uzastopni put da propuštaju Kup afričkih nacija. Egipat je svoju rekordnu titulu osvojio 2010. godine, ali politička i društvena nestabilnost u zemlji u poslednjih pet godina odrazili su se i na rezultate.

22:43 - Ostojić: Hoću zdrav da idem na pripremeFudbaler Partizana Miloš Ostojić rekao je danas da oporavak od operacije benignog tumora na potkolenici ide dobrim tokom, kao i da jedva čeka povratak na teren. "Bio sam na štakama dva i po meseca, najteži deo rehabilitacije. Jedva sam čekao da ih se oslobodim, jer sam znao da ću tada da počnem i da treniram. Osim toga, otežano kretanje i odredjeni rizik zahtevali su konstantni oprez. Podneo sam sve to dobro, nisam razmišljao o problemu koji sam imao, već o oporavku", rekao je Ostojić za klupski sajt. Njemu je pre četiri meseca dijagnostikovan tumor kosti tibije, a 19. decembra je operisan, pa od tada nije bio na raspolaganju stručnom štabu "Treniram sa Mišom Filipovićem, a pošto još traje uvod u oporavak, radimo jednom dnevno, isključivo u teretani. U narednih nekoliko dana ću da počnem da trčim, a kasnije i da radim na terenu", kazao je Ostojić. On je izrazio nadu da se više neće povredjivati i rekao da mu teško pada praćenje utakmica Partizana s tribina. "Ne razmišljam još uvek o povratku na teren, ;jer me čeka sigurno još mesec dana individualnog rada. Prvo da se oporavim i počnem zdrav pripreme za iduću sezonu. Povrede lože, meniskusa, sada tibije... Valjda je malerima kraj", kazao je Ostojić.

22:20 - Eva Karneiro napustila fudbalBivša lekarka Čelsija Eva Karneiro napustila je svet fudbala i vratila se u rodni Gibraltar gde će raditi u specijalističkoj klinici. "Karneiro će biti zadužena za pacijente koji imaju problema s mišićima, ligamentima, tetivama i kostima, ali će lečiti i hronične bolesni poput astme i dijabetesa", navodi se u današnjem saopštenju klinike iz Gibraltara. Bivši trener Čelsija Žoze Morinjo izbacio je Karneiro iz ekipe posle utakmice protiv Svonsija u prvom kolu Premijer lige početkom avgusta. On se naljutio na lekarku i fizioterapeuta Džona Ferna, pošto su u završnici utakmice ušli u teren da ukažu pomoć Edenu Azaru. Čelsi je tada ostao sa devetoricom igrača na terenu pošto je prethodno isključen golman Tibo Kurtoa. Morinjo je smatrao da je Azar mogao da izvede slobodan udarac i postigne gol i rekao je da su lekar i fizioterapeut reagovali "impulsivno i naivno" i da su pokazali da "ne razumeju fudbal". Portugalski trener je zbog toga izbacio 42-godišnju lekarku iz stručnog štaba.

21:49 - Kina posle 16 godina u poslednjoj fazi kvalifikacija za SPFudbalska reprezentacija Kine plasirala se u poslednju, treću fazu azijskih kvalfikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, prvi put posle 16 godina.Kina je u Si'anu pobedila lidera grupe Katar sa 2:0 u utakmici poslednjeg, osmog kola, golovima Huanga Bovena i Vu Leija, pa je tako takmičenje u Grupi C završila na drugom mestu sa 17 bodova, tri manje od današnjeg rivala.Kini je za plasman među četiri najbolje drugoplasirane ekipe u azijskim kvalifikacijama bilo potrebno da pobedi, ali i da se poklope drugi rezultati, što se i desilo: poraz Severne Koreje od Filipina (2:3) i Jordana od Australije (1:5).Plasman u poslednju, treću fazu kvalifikacija izborili su pobedinici osam grupa - Japan, Južna Koreja, Australija, Iran, Uzbekistan, Saudijska Arabija, Tailand i Katar, kao i preostale tri najbolje rangirane drugoplasirane selekcije - Ujedinjeni Arapski Emirati, Sirija i Irak.U trećoj fazi kvalifikacija reprezentacije će biti raspoređene u dve grupe od po šest timova, a plasman na Mundijal u Rusiji izboriće po dve najbolje selekcije iz obe grupe. Žreb za treću fazu kvalifikacija održaće se 12. aprila, a prve utakmice su na programu u septembru.

21:21 - Pele tužio Samsung zbog nepravilnog korišćenja njegovog likaLegendarni brazilski fudbaler Pele tužio je kompaniju Samsung federalnom sudu u Čikagu zato što je neadekvatno koristila njegov identitet u jednoj televizijskoj reklami.Tužbu je ranije ovog meseca podneo advokat Fred Sperling u ime Pelea. Kako se navodi, Samsung je koristio osobu koja liči na Pelea u reklami objavljenoj u oktobru prošle godine, iako je ugovor s Brazilcem o korišćenju njegovog lika istekao.Tužilaštvo dodaje da reklama zbunjuje korisnike i nije u skladu s njegovim likom. Osim toga, Pele je zatražio 30 miliona dolara odštete.Samsung za sada nije komentarisao tužbu.Advokat Sperling je u avgustu prošle godine zastupao legendarnog košarkaša Majkla Džordana u sporu sa lancem supermarketa Dominiks, koji je na kraju morao da plati odštetu od 8,9 miliona dolara zbog neadekvatnog korišćenja njegovog lika.

20:54 - FIFA presudila - Danko Lazović ne može da igra za OlimpijuLjubljanska Olimpija će borbu za titulu prvaka Slovenije do kraja sezone morati da vodi bez pomoći Danka Lazovića, koji je zimus predstavljen kao najveće pojačanje. On je u ekipu koju sa klupe predvodi Marko Nikolić došao iz Pekinga, ali Kinezi nisu dostavili neophodne papire za njegovu registraciju, pa još uvek nije debitovao za slovenački klub. Olimpija se zato žalila nadležnima u FIFA, ali je na njihovo iznenađenje, iz Svetske kuće fudbala stigao negativan odgovor."Ne mogu da vam opišem koliko me je ova vest razočarala! Razočaranje možda i nije dovoljno dobra reč da opiše moje stanje. Ne znam tačno u čemu je problem, nisam ni gledao te papire, ne znam kako se rešavaju takve stvari, ali neverovatno je da se ovo događa u 21. veku. Još nisam čuo za ovakav primer'', rekao je Lazović.

20:15 - Fudbaleri Belgije odaju počast žrtvama terorističkih napadaFudbalski reprezentativci Belgije nosiće na današnjoj prijateljskoj utakmici protiv Portugala majice za zagrevanje s porukom kojom odaju počast svim žrtvama nedavnog terorističkog napada u Briselu.Na majicama će pisati "U znak sećanja na sve žrtve - Brisel 22.03.2016"."Poruka je da nastavljamo da živimo, da se ne plašimo, da nastavljamo da putujemo i avionom i vozom, da nastavljamo naše živote kao i pre. U svakom slučaju, želim da nastavim da živim kao i pre... Pitao sam igrače da li se slažu i oni su stali uz mene", rekao je selektor Belgije Mark Vilmots, prenosi francuski Ekip (L'EQUIPE).U nedavnim ;terorističkim ;napadima ;na aerodromu i ;u ;metrou ;u ;Briselu ;ubijena je 31 osoba, a ranjeno je više od 300 ljudi.Večerašnjoj utakmica na stadionu u portugalskoj Leiriji počeće minutom ćutanja, a reprezentativci obe selekcije će prilikom intoniranja himni stajati zajedno.Iznad Gradskog stadionu u Leiriji se nalazi dvorac koji će tokom utakmice biti osvetljen u bojama belgijske zastave.Prijateljska utakmica između Portugala i Belgije počeće u 20.45.

19:53 - (VIDEO) SRBIJA KONAČNO DALA GOL I POBEDILA: Orlovi savladali Estoniju u Talinu majstorijom Kolarova

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u prijateljskoj utakmici Estoniju u Talinu 1:0 .Jedini gol postigao je Aleksandar Kolarov iz slobodnog udraca u 81. minutu. Doduše, mrežu domaćina zatresao je i Branislav Ivanović osam minuta ranije, ali je sudija Arnold Hanter bez razloga poništio gol. OPŠIRNIJE OVDE.

19:19 - Formula 1 se vraća u Las VegasPrvi čovek Formule 1 Berni Eklston nagovestio je povratak trke u Las Vegasu u kalendar šampionata, istakavši da je ugovor potpisan.Trka u ‘gradu greha’ vozila se samo dva puta – 1981. i 1982. godine, i to na parkingu hotela “Cezarova palata”.Mnogi su za tu stazu rekli da je najgora na kojoj su se našli bolidi Formule 1.Eklston je istakao da je oduševljen potencijalnim povratkom Formule 1 u Las Vegas, ali je nagovestio da bi u tom slučaju jedna od 21 trke morala da napravi mesta za nju. “Imamo 21 trku sada, mogli bismo i više, ali mislim da neće biti takav slučaj. Ovo je dovoljno, pojedini članovi tima su već i ovako pregaženi”, rekao je Eklston, “Organizatori trke u Las Vegasu imaju ugovor. Bilo bi sjajno da se vratimo u Vegas”. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju Velikom nagradom Bahreina

18:28 - Kris Pol odustao od odlaska u RioKošarkaš Los Anđeles Klipersa Kris Pol objavio je danas da neće igrati za reprezentaciju SAD na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Mislim da mi telo govori da bi mu dobro došlo malo slobodnog vremena", rekao je Pol za američke medije.Pol je sa nacionalnom selekcijom osvojio dve zlatne medalje na olimpijskim igrama, 2008. u Pekingu i 2012. godine u Londonu. Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Riju održaće se od 6. do 21. avgusta, a reprezentaija SAD će pokušati da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju.

17:45 - Selektor Nikolić: Neuspeh protiv Francuza ne treba shvatiti tragično Selektor omladinske reprezentacije Srbije Branislav Nikolić rekao je da neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ne treba shvatiti tragično. "U utakmicu smo ušli bolje nego u prethodna dva meča, sa velikom željom i šteta što nismo uspeli. Presekao nas je gol ni iz čega. To je odlika velikih ekipa, mogu da reše utakmice golom ni iz čega. Pokušali smo da ih ugrozimo sa igračem manje, imali dve izgledne prilike, ali nažalost ova generacija neće videti Evropsko prvenstvo", rekao je Nikolić posle utakmice. Omladinska reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pošto je u Kragujevcu izgubila od Francuske sa 0:1, u poslednjem kolu sedme grupe kvalifikacija. Srbiji je za plasman na turnir bila potrebna pobeda, a "trikolorima" je odgovarao i nerešen rezultat. "Ovo ne treba shvatati tako tragično, osudjivati i reći da ova generacija nije talentovana što nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Pred njima je lepa budućnost, a jedno propušteno takmičenje neće mnogo uticati na njih. Nadam se da ih javnost neće mnogo ocenjivati na osnovu ovoga", dodao je Nikolić. Srbija je na trećem mestu na tabeli završila kvalifikacije u grupi sedam sa četiri boda, a Francuska na prvom sa sve tri pobede. Selektor Francuske Ludovik Bateli čestitao je svojim igračima plasman na Evropsko prvenstvo. "Ovo je važna pobeda, utakmica je bila zanimljiva tehnički i taktički. Bilo je vrlo važno da budemo organizovani. Znali smo šta hoćemo", rekao je Bateli. Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina održaće se od 11. do 24. jula u Nemačkoj.

17:00 - Omladinska reprezentacija Srbije bez plasmana na Evropsko prvenstvoOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je danas u Kragujevcu izgubila od Francuske sa 0:1, u poslednjem kolu sedme grupe kvalifikacija. Jedini gol na utakmici postigao je Kilijan Mbape u 41. minutu. Francuska je bez poraza završila kvalifikacije, a Srbija, kojoj je za plasman na Evropsko prvenstvo bila potrebna pobeda, osvojila je četiri boda. Srpski fudbaleri su na početku utakmice imali nekoliko opasnih napada, a u 16. minutu poništen je gol Ivana Šaponjića zbog navodnog ofsajda. U 39. minutu Francuska je mogla da povede, ali je Miloš Zlatković u poslednjem trenutku izbacio loptu sa gol-linije posle šuta Tea. Dva minuta kasnije Francuska je povela. Po desnoj strani centirao je Žan Kevin Ogastan, loptu je prihvatio Kilijan Mbape, a posle njegovog šuta lopta je zakačila Zlatkovića i pored stative ušla u gol. U 45. minutu Srbija je mogla da izjednači, ali je iz dobre pozicije Borko Duronjić šutirao pored stative, posle dobrog centaršuta Matije Špoljarića. Dobru priliku domaći su imali i u 60. minutu, ali je Luka Jović nije dobro snašao pred golom Francuske. Srbija je od 70. minuta igrala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Lijanko Vojnović. Francuska je posle toga imala nekoliko prilika, ali nije uspela da ih iskoristi, a dobru priliku za Srbiju propustio je Duronjić u 87. minutu. Do kraja utakmice isključen je još jedan igrač Srbije, Šaponjić, koji je dobio drugi žuti karton. Do kraja utakmice rezultat se nije promenio, pa omladinska reprezentacija Srbije neće na leto igrati na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

16:31 - Crvena zvezda domaćin Olimpijakosu 4. majaFudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa odigraće prijateljsku utakmicu 4. marta na stadionu Rajko Mitić, saopštili su beogradski crveno-beli. Predstavnici dva kluba postigli su konačan dogovor i na zadovoljstvo navijača oba kluba, koja gaje prijateljske odnose, Crvena zvezda u Beogradu biće drugi put domaćin najtrofejnijem grčkom timu. Dva tima su prvi meč na stadionu Rajko Mitić odigrali 12. novembra 1994. godine kada je Crvena zvezda slavila sa 4:1.

16:13 - Batland propušta Evropsko prvenstvo zbog povrede skočnog zglobaGolman Stouka Džek Batland potvrdio je danas da će propustiti Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta zbog povrede skočnog zgloba. "Sada neću moći da budem deo tog iskustva. Mislim da Evropsko prvenstvo za mene nije opcija jer sigurno neću moći da igram do kraja sezone. Teško je pošto sam radio i sve podredio Evropskom prvenstvu u Francuskoj", rekao je Batland za klupski sajt, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Batland se povredio u subotu tokom prijateljske utakmice Engleske i Nemačke u Berlinu nekoliko trenutaka pre nego što je primio prvi gol.

15:40 - FIFA: Zbog treće strane kazne za Santos, Tvente, Sevilju...Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) novčano je kaznila Santos, Sevilju, Sent Truden i Tvente zbog uticaja treće strane prilikom sklapanja ugovora sa fudbalerima. Santos je kažnjen sa 75.000 švajcarskih franaka i upozorenjem zbog neadekvatne saradnje prilikom procesa, Sevilja je iz istih razloga kažnjena sa 50.000 manje, dok će Sent Truden morati da plati 60.000 franaka. Od pomenutih klubova najteže je prošao holandski Tvente jer će u kasu FIFA morati da uplati 185.000 franaka, pošto je zaključeno da je omogućio menadžerima da utiču na transfer politiku kluba, ali i jer je kršio pravila o poverljivosti informacija. FIFA je od 1. maja 2015. godine zabranila klubovima da treća lica utiču na transfer fudbalera, kao i da imaju određene procente od istih.

15:12 - Levandovski će produžiti ugovor sa BajernomFudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski potpisaće novi petogodišnji ugovor sa tim klubom. Kako je danas preneo nemački Bild, 27-godišnji poljski reprezentativac će ostati na Alijanc areni do 2021. godine. Za Levandovskog su zainteresovani brojni evropski klubovi, uključujući Real Madrid i Mančester siti. Trener Bajerna Pep Gvardiola će na kraju sezone napustiti klub i preuzeti Mančester siti, a mediji spekulišu da bi mogao da povede i Levandovskog u Englesku. Levandovski je 2014. godine iz Borusije iz Dortmunda prešao u Bajern i jedan je od najboljih igrača tog kluba. On je trenutno prvi strelac Bundeslige sa 25 golova.

14:40 - Liverpul zainteresovan za GeceaFudbalski klub Liverpul zainteresovan je za igrača Bajerna iz Minhena Marija Gecea, preneo je danas Skaj Sports. Gece nema veliku minutažu u Bajernu kod trenera Pepa Gvardiole, a od oktobra je samo jednom bio u prvom timu nemačkog šampiona. Gvardiola će na leto napustiti Bajern i preuzeti Mančester siti, a trener nemačke ekipe biće Karlo Ančeloti i neizvesno je da li će Gece kod italijanskog stručnjaka imati veću minutažu. Skaj Sports je preneo da trener Liverpula Jirgen Klop želi ponovo da saradjuje sa Geceom, kome je 2010. godine kao 18-godišnjaku pružio priliku da debituje za Borusiju iz Dortmunda. Gece je za četiri godine u Borusiji odigrao 99 utakmica i postigao 22 gola, a 2013. godine prešao je u Bajern za 31,5 miliona funti. Geceov ugovor sa Bajernom ističe za godinu dana. Britanski mediji naveli su da bi Liverpul u letnjem prelaznom roku platio za Gecea oko 20 miliona funti. Gece je postigao pobedonosni gol za reprezentaciju Nemačke protiv Argentine u produžecima finalne utakmice Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

14:20 - Tutosport: Alegri u Juventusu do 2018.Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri dogovorio je produžetak ugovora do 2018. godine, tvrdi Tutosport. Kako navodi list koji je jako dobro obavešten u dešavanja u Juventusu, Alegri je pristao da ostane u Torinu godinu dana duže, a zvanična objava očekuje se do kraja ove sedmice. Alegri je posle sjajnih rezultata dobio povišicu i zarađivaće oko četiri miliona evra po sezone, bez dodatnih bonusa. On je već u prvoj sezoni na klupi "Stare dame" ostvario uspeh, pošto pored "duple krune" u Italiji stigao do finala Lige šampiona, a i ove je na dobrom putu da donese petu uzastopnu titulu. Alegri je insistirao na ostanku u Juventusu iako je imao bogatu ponudu Čelsija, a spominjao i prelazak u madridski Real.

13:30 - Pelegrini menja Viljaša Boaša u ZenituMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini po završetku sezone najverovatnije će preuzeti klupu Zenita, izjavio je bivši fudbaler Zenita Aleksander Panov. Panov, čija reč se poštuje u klubu u kojem je ostavio dubok trag, rekao je da je Čileancu ponuđena plata od 3,5 miliona evra godišnje. Panov je dodao da će Zenit pretpreti mnogo promena u sastavu, od ranije je najavljen odlazak trenera Andre Viljaša Boaša, a moguće je i da će njegovim putem i prve zvezde Hulk i Aksel Vicel. "Biće promena, ali sa Pelegrinijem Zenit neće biti slabiji. On je napravio dobar posao u Sitiju i pokazao da je vrhunski trener osvajanjem Premijer lige i Liga kupa. Ima pobednički mentalitet koji sadašnji trener Zenita nema", rekao je Panov za Rojters. Zenit se trenutno nalazi na četvrtom mestu ruskog šampionata, sa šest bodova manje od lidera CSKA Moskve.

Viljaš Boaš, foto: Reuter
Viljaš Boaš, foto: Reuter

12:40: Bilja ne želi da napusti Lacio Fudbaler Lacija Lukas Bilja ne razmišlja o odlasku iz italijanskog kluba."Ovde mi ide zaista dobro i ne razmišljam o odlasku. Samo želim da se koncentrišem na nastavak sezone", rekao je 30-godišnji Bilja italijanskim medijima.Bilja se zbog odličnih igara u rimskom klubu konstantno dovodi u vezu sa najpoznatijim evropskim klubovima.

12:05 - Abumejang: Ostajem, u Dortmundu se osećam kao kod kućeFudbaler Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Abumejang tvrdi da neće napustiti klub na leto, iako postoji veliko interesovanje Real Madrida i timova sa Ostrva. Nemački mediji pisali su da je madridski Real spreman da za odličnog napadača iz Gabona izdvoji čak 90 miliona evra, što bi klub iz Dortmunda teško odbio. "Dortmund je grad koji je "lud" za fudbalom, a porodica i ja se osećamo kao kod kuće. Nikada nisam krio da bih jednog dana voleo da igram za Real, ali za sada mi je u Borusiji veoma dobro. Ipak, to ne znači da ću olako produžiti ugovor", rekao je Abumejang za Kiker. Abumejang je ove sezone postigao 35 golova na 40 utakmica u svim takmičenjima, a ugovor sa "Milionerima" ima do 2020. godine. Ovaj 26-godišnji fudbaler pre Borusije, čiji je član od 2013, nastupao je za Milan, Sent Etjen, Dižon, Lil i Monako.

11:10 - Čelsi će navodno ponuditi 38 miliona evra za DonarumuEngleski fudbalski klub Čelsi navodno je spreman da ponudi 38 miliona evra za golmana Milana Djanluidjija Donarumu, preneli su danas britanski mediji. Čelsi bi na leto mogao da napusti prvi golman Tibo Kurtoa, dok u londonskoj ekipi, po pisanju medija, nisu zadovoljni kako ga je na nekoliko utakmica ove sezone zamenio Asmir Begović. Takodje, važno u potencijalnom transferu bi moglo da bude to što je budući trener Čelsija Antonio Konte u dobrim odnosima sa Minom Rajolom, menadžerom 17-godišnjeg golmana Milana. Donaruma se ove sezone nametnuo kao prvi golman kluba koji vodi trener Siniša Mihajlović, pošto je iz postave istisnuo Dijega Lopesa. Za njega je navodno još zainteresovan Mančester junajted.

10:20 - Nijang spreman za finale Kupa protiv JuventusaNapadač Milana Mbaje NIjang, koji je nedavno u saobraćnoj nesreći povredio zgob, mogao bi da zaigra u finalu Kupa Italije protiv Juventusa 21. maja, prenosi Gazeta delo sport. Kako se navodi, talentovani Francuz, jedan od najstandardnijih igrača kod trenera Siniše MIhajlovića radi na rehabilitaciji posle operacije 11. marta i prve prognoze kažu da bi, ipak, mogao da zaigra ove sezone. Nijang je ove sezone odigrao 16 utakmica za Milan i postigao pet golova.

09:30 - Lejkersi doživeli najteži poraz u istoriji klubaLos Anđeles Lejkersi doživeli su najveću blamažu u istoriji kluba, pošto su poraženi od Jute rezultatom 123:75.Kobi Brajant pogodio je samo jedan do 11 šuteva i svoje poslednje gostovanje u Solt Lejk Sitiju okončao sa 5 poena uz 2 asistencije. "Džezere" je predvodio Rodni Hud sa 30 poena, po 17 su ubacili Šelvin Mek i Trevor Buker, dok je Rudi Gober imao 19 skokova. Najbolji u timu Lejkersa bio je Lu Vilijams sa 16 poena, a dvocifren učinak imao je još samo Džordan Klarson sa 12 uz 8 skokova.

08:40 - Vest Hem želi IbrahimovićaFudbalski klub Vest Hem zainteresovan je za napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, rekao je suvlasnik londonskog premijerligaša Dejvid Saliven.Ibrahimovićev ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe na leto, a švedski reprezentativac je u nedelju izjavio da zna da su za njega zainteresovani pojedini klubovi iz engleske Premijer lige."Imamo listu od 10 napadača iz cele Evrope. Najviše novca ćemo potrošiti na dovođenje napadača. To je plan za sledeću sezonu. Voleo bih da dovedemo Ibrahimovića iz Pari Sen Žeremena, ali ne znam da li će doći kod nas. Znam da ima 34 godine, ali znam i da je fantastičan igrač", rekao je Saliven za Toksport. Saliven je dodao da je njegov klub zainteresovan i za pojedine igrače iz Premijer lige, "vrhunske napadače", ali da ne može da ih imenuje. "Ne mogu da pričam o igračima iz drugih klubova. Tim koji sada imamo je daleko najbolji tim Vest Hema u poslednjih šest godina. Ekipu ćemo pojačati na leto i nadamo se da ćemo biti nešto bolji sledeće sezone", rekao je on. Osam kola pre kraja takmičenja u Premijer ligi Vest Hem je peti na tabeli sa bodom zaostatka za Mančester sitijem, koji se nalazi na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track