(VIDEO) SELEKTOR ĆURČIĆ O LAŽNIM PRIJATELJIMA: Osetili su trenutak da nas unište do kraja...
Foto: Fonet

Posle pobede u Talinu

(VIDEO) SELEKTOR ĆURČIĆ O LAŽNIM PRIJATELJIMA: Osetili su trenutak da nas unište do kraja...

Fudbal -
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić ocenio je pobedu u Talinu važnom.

"Orlovi" su danas kao gosti pobedili Estoniju u prijateljskoj utakmici 1:0.

"Mislim da je važna pobeda. Najavili smo da ćemo igrati na rezultat, da ćemo pokušati da ostvarimo pobedu koja nam je neophodna u ovom trenutku. Videli ste i sami, dosta teška utakmica, dosta težak teren na koji se nismo najbolje prilagodili u prvom poluvremenu. U prvom delu igre, bez obzira na neke prilike koje smo imali, nismo trčali, menjali ritam onako kako je trebalo, a sve to je delovalo mnogo, mnogo bolje u nastavku. Tada smo se bolje namestili, naročito u organizaciji njihovog napada, tada smo presing na njihovoj polovini mnogo bolje radili i nam na kraju nam je to donelo rezultat. Mislim da smo apsolutno zasluženo pobedili, naročito smo to zaslužili igrom u drugom poluvremenu", istakao je Ćurčić.

Gol odluke postigao je Aleksandar Kolarov u 81. minutu iz slobodnog udarca, a u 71. je Branislavu Ivanoviću poništen regularan gol.

"I ne bih sada nešto sve previše veličao, ali za nas je ova pobeda od velikog značaja u ovom trenutku, jer i sami znate u kakvom se ambijentu radilo deset dana. Dosta težak ambijent i ja bih se zahvalio vama prisutnima ovde koji ste sve to objektivno prenosil i bili iskreni i realni, videli da se igrači trude svakog trenutka da daju sve za boje Srbije. Stručni štab iskreno radi, ja radim koliko znam, a remetili su nas mnogi koji su izgleda osetili trenutak da nas unište do kraja. Izborili smo se sa svim tim, ne mogu ni kao biljka da slušam i gledam mnoge stvari, mislim da sam maksimalno pošten i iskren, nikoga nisam vređao, ali ono što sam video u poslednjih deset dana to je nešto što sigurno ostavlja trag i na mene i na ekipu. Radili smo u tim uslovima, a o autoritetima, lažnim autoritetima, prijateljima, lažnim prijateljima, ja bih samo zamolio da ne pljuju u bunar iz kojeg su vodu pili i da ne pljuju u bunar iz kojeg misle da će vodu piti", dodao je Ćurčić i nastavio:

"Ovo nije Ćurčićeva selekcija, ni Tomislava Karadžića, ni Save Miloševića, mi dajemo sve od sebe. Da li to dobro radimo? Naravno ima grešaka, i kritike sve prihvatamo, ali mnogo je udara sa strane, vi dobro znate odakle sve dolaze, i ja se ne bih bavio sa tim. Videćemo u nekom narednom periodu šta i kako, dani su pred nama, moramo da napravimo dobru analizu i vidimo ambijent u kome funkcionišemo"

Upitan šta mu je konkretno zasmetalo kada su u pitanju zlonamerne kritike, selektor je odgovorio:

"Odigrali smo utakmicu protiv Poljske, izgubili smo, ali smo odigrali dosta kvalitetno. Kao da se čekalo nešto, uostalom kao i večeras... Ne kažem da smo mi odigrali sada nešto posebno, ali smo dobili utakmicu. Smeta mi, ovo je naša reprezentacija, treba svi da je pomažemo, i mnogo ljudi po Srbiji voli ovu reprezentaciju i nije slika baš takva kakva se plasira u nekim komenatrima i kafićima. Smeta mi, treba već sada, ali i ubuduće ekipi obezbediti mir, jer samo tako možemo do rezultata doći. Ukoliko se nastavi sa ovakvim ambijentom, mislim da će biti dosta teško".

I priznati i nepriznati gol u Talinu postignuti su iz prekida.

"Da, dosta šansi, nažalost ne možemo da otvorimo utakmicu duže vreme onako kako bi trebalo, da nam bude lakše. Estonci su, takođe, imali jednu dobru i drugu veoma dobru šansu, a mi smo morali mnogo pre gola da dođemo do vođstva i mirno privedemo utakmicu kraju. Prekid nam je doneo pobedu, ali pobedi ne treba gledati u zube", rekao je Radovan Ćurčić.

PREGLED MECA // Estonija 0 - 1 Srbija // 29 03... by goal365hd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track