DRAGAN DŽAJIĆ O GOSTOVANJU JUNAJTEDA: O tome bi danima pričala cela Evropa
Foto: Saša Pavlić, Rojters

Slavni engleski klub gost Crvene Zvezde

DRAGAN DŽAJIĆ O GOSTOVANJU JUNAJTEDA: O tome bi danima pričala cela Evropa

Fudbal -
Revanš Superkupa Evrope 1991. Engleski klub prozitivno odgovorio na poziv s Marakane, samo je pitanje kog će datuma biti odigrana Vidićeva oproštajna utakmica

Navijači Crvene zvezde naredne sezone mogli bi da uživaju u pravoj fudbalskoj poslastici jer bi na Marakanu mogao da dođe slavni Mančester junajted.Čelnici kluba sa Old Traforda najavili su dolazak u Beograd i odigravanje revijalne utakmice s crveno-belima posle pisma koje im je uputio Zvezdin predsednik Svetozar Mijailović s predlogom da se prijateljstvo dva kluba produbi dolaskom u Srbiju. Uprava Junajteda je saopštila da je na poslednjoj sednici borda direktora kluba bilo reči upravo o toj temi, ali da zbog gustog rasporeda, odnosno nedefinisanih termina Premijer lige, trenutno nisu u mogućnosti da daju definitivan odgovor i potvrde datum dolaska. Na tom meču bi se od oba kluba oprostio legendarni Nemanja Vidić.Počasni predsednik Dragan Džajić kaže za Kurir da postoji mnogo stvari koje vežu Crvenu zvezdu i Mančester junajted.Vidić spona- Voleo bih da dođu, bila bi to velika stvar za Zvezdu, ali i za Junajted. O tome bi danima pričala Evropa! Nas i njih veže mnogo toga, neobičnih detalja koji definišu prijateljstvo dva kluba. Prva asocijacija je Nemanja Vidić, kapiten dva kluba, druga Superkup Evrope iz 1991. godine, gde su nam ostali dužni revanš, zatim tragedija iz 1958, kad se avion sa igračima Junajteda srušio u Minhenu tokom povratka iz Beograda... Ma, mnogo je povoda da gajimo jedno lepo sportsko prijateljstvo. Bilo bi lepo da dođu - rekao je Džajić.Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić smatra da bi dolazak velikog engleskog kluba bio velika stvar za državu.Veliko priznanje- Veliko priznanje smo kao klub dobili ovom najavom dolaska Mančestera u Beograd. Junajted nikada nije odigrao s Crvenom zvezdom revanš utakmicu Superkupa 1991, iako je bio dogovor da dođu kad se steknu uslovi. Naša je obaveza da negujemo i razvijamo dobre odnose s velikim evropskim klubovima jer je to naše društvo. Nadam se da će navijači Crvene zvezde uživati u mnogim međunarodnim utakmicama u narednom periodu - kazao je Terzić za Kurir.Mančester junajted je u pismu upućenoj Crvenoj zvezdi čestitao jubilej, 25 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona. Te 1991. godine, tačnije 19. novembra, na Old Trafordu su se sastali Mančester junajted kao pobednik Kupa UEFA i Crvena zvezda kao osvajač Kupa evropskih šampiona. Junajted je slavio minimalnu pobedu golom Meklera u 67. minutu. To je bio poslednji susret ova dva kluba.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Džajić otkrioFERGUSON PRATIO NEMANJU DOK JE BIO U ZVEZDIDragan Džajić je prvi put u javnost izneo ekskluzivu da je imao prepisku sa ser Aleksom Fergusonom, legendarnim trenerom Mančester junajteda, u vezi s Nemanjom Vidićem:- Prvi put pričam o ovome. Ferguson je pratio Nemanju dok je još igrao za Zvezdu. Pisao mi je o njemu i raspitivao se. Imali smo pravu prepisku. Mi smo tada jurili titulu i Vidićeva prodaja nije dolazila u obzir. Kasnije je on preko Spartaka ipak stigao do Old Traforda. Pre godinu ili dve otkrio sam Nemanji te detalje i on je bio prijatno iznenađen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track