VULETIĆ: Neću da odlažem Skupštinu
Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

Izbor predsednika Partizana ipak 12. aprila

VULETIĆ: Neću da odlažem Skupštinu

Fudbal -
Nisam s Karadžićem razgovarao o promeni termina, mada je uvek moguće da ne bude kvoruma, kaže Vladimir Vuletić

Održavanje sednice Skupštine FK Partizan zakazane za 12. april ozbiljno je dovedeno u pitanje, delom zbog ideje članova opozicije da u najvećem broju ne dođu i uskrate legitimitet najvišem klupskom telu, a delom zbog navodnog predloga predsednika FSS Tomislava Karadžića da se ona pomeri za neki drugi dan.Međutim, predsednik Nadzornog odbora crno-belih Vladimir Vuletić, koji je i zakazao sednicu, uverava da od Toleta nije stigla takva molba i tvrdi da nikakvog odlaganja neće biti.Data reč se ne gazi- Nije istina da smo s predsednikom Karadžićem razgovarali o sednici Skupštine, a još manje da nam je predložio pomeranje termina održavanja. Štaviše, jedina sigurna stvar u ovom trenutku je da pomeranja neće biti. Zakazao sam je za 12. april i nema šanse da je pomeramo za neki drugi dan. Dao sam reč, a ona je za mene veoma važna i od krucijalne važnosti je da se ona poštuje - kaže Vuletić i dodaje:- Druga je stvar da li će biti održana tog datuma, odnosno da li će biti kvoruma za njeno zasedanje. To ne može niko da zna. Zasad sve ide svojim tokom, Nadzorni odbor je u stalnom zasedanju i pripremamo se za sednicu Skupštine.

Promene ili ostaje sve po starom... Partizan
Promene ili ostaje sve po starom... Partizan

Klupski statut

Iako u statutu Partizana nigde ne stoji da određeni delegati mogu da ovlaste kolege da glasaju umesto njih, ta praksa je godinama prisutna u Humskoj, pa će tako biti i ovoga puta. Ipak, član radne grupe koja se nalazi na čelu aktuelnog šampiona otkriva da će sada biti potrebno da ta ovlašćenja budu overena.- Dolaze i do nas priče da neko namerno ne želi da dođe na sednicu, kako bi je onda zakazao kad njemu bude odgovaralo, ali ništa ne mogu da komentarišem budući da bi to bilo veoma neozbiljno. Znamo da postoje ljudi koji ne mogu da dođu zbog ranije ugovorenih obaveza i zbog toga postoji mogućnost da ovlaste nekoga od prisutnih delegata da glasa za njih. Međutim, za razliku od nekih drugih prilika, ovoga puta to ovlašćenje će morati da bude overeno kod javnog beležnika ili u sudu, i jedino će tako biti prihvaćeno - kaže Vuletić.

Istočna stranaNEDIĆ: MORA DA SE MENJAPrvi put od kada je napustio mesto potpredsednika Partizana, utakmicu crno-belih posmatrao je Vojislav Nedić, u društvu direktora policije Vladimira Rebića.- Niko ko voli Partizan ne može mirno da gleda ovo što se dešava i neizmerno sam tužan zbog ove igre. Posle svega ovoga promene su neminovne, a ja ne pričam o pojedincima, već o instituciji - kaže Nedić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track