PIKSI ZGROŽEN: Znam koji fudbaleri su me psovali posle Albanije!
Foto: Saša Pavlić

Otvoreno o stanju u srpskom fudbalu

PIKSI ZGROŽEN: Znam koji fudbaleri su me psovali posle Albanije!

Fudbal -
Nije im se dopalo kad sam rekao da je nečuveno da se s pevačicama slavi pobeda nad Albanijom. Znam ko me je vređao, sve je došlo do mene. Zašto su Kolarov i Matić igrali prijateljske utakmice kad ne mogu da počnu kvalifikacije. Nema logike, kaže legendarni trener koji sada sa uspehom radi u Kini

neće uskoro dogoditi, iako se on, kao i cela nacija, nervira zbog očajnih partija nacionalnog tima.Fudbaleri Srbije posle jesenje blamaže u Češkoj (1:4) nisu se proslavili protiv Poljske (0:1) i Estonije (1:0). Pobeda i poraz, uz prilično slabu, sporu i inertnu igru, treba da zabrinu sve u Savezu i stručnom štabu, ali očito nije tako. Ostavki nema, a na vidiku nema ni novih lica koja bi bar pokušala da spasu srozani srpski fudbal.Niko me ne razume- Nisam čovek koji voli da deli lekcije. Jedino dobro iz cele te priče je što se na kraju pobedilo. Daj bože da i u kvalifikacijama pobeđujemo sve protivnike sa 1:0, ali... Znam da će mnogi da kažu: „Vidi ga ovaj, opet priča sa strane...“ Ali ja stvarno želim da pomognem. Međutim, oni moje komentare ne shvataju kako treba. Kada kažem oni, mislim na predsednika i čelnike Saveza, trenera i igrače. Odgovornost leži na njima - počeo je razgovor za Kurir Dragan Stojković Piksi.Pred utakmice sa Poljskom i Estonijom došlo je do velikog sukoba preko medija između igrača Dušana Tadića i Nemanje Gudelja sa selektorom Radovanom Ćurčićem. Posle toga, Savez je uzvratio s pikanterijama iz privatnog života igrača Sautemptona.- Definitivno to nije dobro! Ne treba iznositi prljav veš sa obe strane. Tako se umanjuje kredibilitet reprezentacije, ne samo igrača i trenera. Šta oni misle? Reprezentacija treba da nam bude institucija, a ne ovo na šta se sada svela. Nisam pristalica takve komunikacije i smeta mi. Svako je odgovoran za ono što priča. A svaka reč iznesena u medijima ima svoju težinu. Dok god budu radili ovo što rade, neće biti pozitivnog naboja u reprezentaciji. Ne razmišljaju o narodu, koji je gnevan jer nemamo rezultata, i ovakvim stvarima ga još više odbijaju od fudbala.Većina ljubitelja fudbala zapitala se zašto su Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić igrali u oba prijateljska meča kada se zna da obojica zbog kazne UEFA nemaju pravo da igraju u narednim kvalifikacijama. Prvi jedan, a drugi čak tri meča.

Ne pomišljaju na ostavku... Tomislav Karadžić i Radovan Ćurčić
Ne pomišljaju na ostavku... Tomislav Karadžić i Radovan Ćurčić

Srbiji potrebne pobede

- Nema logike! Ja to sigurno ne bih uradio! Ni jedan ni drugi kod mene ne bi igrali. Ne zato što su loši igrači, već zato što su kažnjeni. Nema tu velike priče i diskusije. Srbiji su potrebne pobede na startu kvalifikacija, a do njih se može doći samo s igračima koji mogu da budu na terenu. Kolarov i Matić ne mogu. Sve je jasno. Ne znam zašto je selektor tako postupio, posebno što ih je probao i u Češkoj.Posle visokog poraza u Češkoj (1:4), selektor Radovan Ćurčić i potpredsednik FSS Savo Milošević najavili su da će podneti izveštaj i, ako treba, preuzeti odgovornost. Od tada je prošlo pet meseci, a oni su svesno zaboravili šta su obećali.- Čitao sam šta su pričali posle Češke. Zna to cela Srbija. Gledam realno na neke stvari koje su uradili ljudi iz Saveza. Skidam kapu za infrastrukturu, ali novac su dobili od UEFA, samo su ga uložili tamo gde treba. Najveći problem je što reprezentacija nema rezultata. Tri ciklusa smo propustili, nema nas nigde. To je pokazatelj. To boli sve nas koji smo deo srpskog fudbala. A narod najviše.
Ne može da gleda kilave „orlove“... Dragan Stojković Piksi
Ne može da gleda kilave „orlove“... Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković je posle pobede u Albaniji, koja je donela lažno samopouzdanje igračima, bio otvoren i rekao da s pevačicama ne treba slaviti u „kući fudbala“ u Staroj Pazovi.- Nisam ni tada kritikovao, samo sam rekao da Albanci idu na Evropsko prvenstvo, a mi ne. I da zbog toga nemamo šta da slavimo. Zar je normalno da slavimo što smo pobedili Albance u Tirani? Apsurd! Mislim da nije. Stojim i danas iza onog što sam tada rekao. Nemaju razloga da se ljute. Ali neki igrači su koristili ružne reči i psovke na moj račun. Sve je to došlo do mene i ja to znam - zaključio je Piksi Stojković.

Poguban izostanakNE SMEMO DA PROPUSTIMO MUNDIJAL 2018. GODINEI pored svih problema u reprezentaciji Srbije i oko nje, Dragan Stojković smatra da nacionalni tim mora po svaku cenu da ode na SP u Rusiji.- Ne smemo da propustimo Mundijal! Bilo bi to pogubno po naš fudbal, koji je i ovako na margini u Evropi. Mala smo zemlja, nekih igrača smo se ranije olako odrekli, a odavno se na skupove nacionalnog tima ne dolazi s osmehom na licu, kao što je bilo u moje vreme - smatra Piksi.

Veliki derbiNEKA SE SPREMI SKOLARIDraganu Stojkoviću ide dobro sa ekipom Gvangdžoua RF u prvenstvu Kine. Posle dva kola ima tri boda, a u petak ga čeka gradski derbi sa Gvangdžouom Evergrande, koji predvodi Luis Felipe Skolari.- Kineska liga je mnogo kvalitetnija i bolja u odnosu na prošlu sezoni. To je posledica velikih transfera. Čeka me veliki gradski derbi sa Skolarijevom ekipom. Ogroman je naboj, oni su favoriti, imaju Martineza, kog su platili 42 miliona evra, Paulinja, Rikarda, ali se mi ne predajemo - jasan je Stojković.

Posle izboraNEĆU BITI SELEKTOR, NISAM BITAN FAKTOR U SRPSKOM FUDBALUKurir je pitao Dragana Stojkovića da li postoji šansa da bude selektor srpskih fudbalera posle izbora u FSS krajem aprila ili početkom maja.- Ne postoji! Imam ugovor sa Gvangdžouom. Nisam ja bitan faktor u srpskom fudbalu. Imam samo ime u svetu. Srbiji želim sve najbolje i uvek ću 100 odsto biti uz reprezentaciju - rekao je Stojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track