BLOG UŽIVO: Žarko Šešum novi kapiten rukometaša Srbije
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Žarko Šešum novi kapiten rukometaša Srbije

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:59 - Debitant doneo pobedu Veroni u BolonjiFudbaleri Verone iznenadjujuće su danas pobedili Bolonju u gostima sa 1:0, u poslednjoj utakmici 31. kola Serije A. Strelac je bio debitant, brazilski defanzivac Samir Santos u 42. minutu. Verona je i dalje poslednja na tabeli italijanskog prvenstva sa 22 boda, šest manje od Karpija, koji je na 17. mestu koje obezbedjuje opstanak. Bolonja je na 12. poziciji sa 36 bodova. Srpski fudbaler Boško Janković nije ulazio u igru u ekipi Verone.

22:34 - Levante i Hihon bez golovaFudbaleri Levantea i Sportinga iz Hihona igrali su večeras u Valensiji bez golova, u poslednjoj utakmici 31. kola španske Primere. Domaćin je tako u direktnom duelu propustio priliku da prestigne rivala koji je pretposlednji na tabeli. Levante je ostao poslednji s 25 bodova, tri manje od Hihona, koji je zbog bolje gol razlike od Hetafea izbio na 18. mesto. Sporting ima bod manje od Granade koja je na mestu koje obezbedjuje opstanak u španskom prvenstvu.

22:00 - Ronaldinjo u drugoj peruanskoj ligiRonaldinjo će igrati u drugoj peruanskoj ligi. Slavni Brazilac je odlučio da nastupa za Sijensijano. Nije precizirano koliko će se slavni Brazilac zadržati u tom klubu. Moguće je da će odigrati samo jedan revijalni meč.Ronaldinjo je u karijeri nosio dresove PSŽ-a, Barselone i Milana, a bez kluba je od septembra, kada je raskinuo ugovor s Fluminenseom.

21:32 - Američki klizač suspendovan godinu dana zbog tučeSvetska klizačka unija (ISU) suspendovala je danas američkog takmičara Mičela Vitmora na godinu dana zbog tuče ispred timskog hotela. Disciplinska komisija je proglasila krivim 26-godišnjeg klizača zbog tuče, koja se desila u decembru tokom Svetskog kupa u Nemačkoj. Vitmor je suspendovan sa svih takmičenja u okviru ISU do marta 2017. godine, pošto je priznao da je tukao holandskog trenera Stefana Donagrandija. On će moći da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Prema ; tvrdnjama Donagrandija, nakon što se požalio zbog buke Vitmor ga je uvredio, a potom i napao. Vitmor se takmičio u sprintu na 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama 2010. i 2014. godine, ali nije imao zapažene rezultate.

20:43 - Udarac za FIBA: Španci uz EvroliguPredstavnici španskih košarkaških klubova postigli su konsenzus oko toga da se podrži kocept Evrolige i Evrokupa što će zvanično biti potvrđeno na Skupštini ACB lige u utorak.Od ranije je poznato da će u narednoj sezoni Evroligu igrati tri španska kluba (Real Madrid, Barselona i Laboral Kuća) koji imaju ugovore sa Đordijem Bertomeuom, dok će tri kluba igrati u Evrokupu.Ukoliko Gran Kanarija ne osvoji trofej u Evrokupu sasvim je moguće da čak četiri španska kluba od naredne sezone zaigraju u tom takmičenju.Ovim je Evroliga dobila jednu od najvažnijih bitaka sa FIBA jer je uspela da dobije podršku klubova iz najjače lige u Evropi.

20:02 - Srbija u trećem šeširu žreba u kvalifikacijama za EPRukometna reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu žreba u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine. Žreb je na programu 14. aprila u Dubrovniku, a plasman na šampionat u Hrvatskoj izboriće po dve prvoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija iz grupa. Prvi šešir: Francuska, Španija, Danska, Poljska, Nemačka, Švedska, Island. Drugi šešir: Makedonija, Rusija, Norveška, Mađarska, Slovenija, Belorusija, Austrija. Treći šešir: Srbija, Češka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Holandija, Portugalija, Litvanija. Četvrti šešir: Slovačka, Letonija, Ukrajina, Švajcarska, Izrael/Rumunija, Turska/Belgija, Finska/Luksemburg. Prvenstvo Evrope u Hrvatskoj igra se od 12. do 28. januara 2018. godine, a titulu brani Nemačka.

19:22 - Malerozni Kjelini opet na bolovanjuDefanzivac Juventusa Đorđo Kjelini moraće da pauzira zbog povrede butnog mišića. Kako je potvrđeno na sajtu kluba, Kjelini će propustiti naredne tri nedelje zbog nove povrede. Reprezentativac Italije je ove sezone u nekoliko navrata imao problema sa povredama, a zbog najnovije će odusustvovati dvadesetak dana. Kjelini je u subotnjoj pobedi Juventusa nad Empolijem napustio igru tokom drugog poluvremena, a testovi su potvrdili povredu butnog mišića zbog koje mora na terapije i odmor. Juventus od ovog kola ima šest bodova više od drugoplasiranog Napolija.

18:40 - Marić iz Podgorice u ŠpanijuAleks Marić i Divou Džozef završili su saradnju sa Budućnosti iz Podgorice. Marić, nekadašnji centar Partizana, preselio se u španskog prvoligaša Obradoiro, preneo je njegov Menadžer Miško Ražnatović. Čelnici Budućnosti su odlučili da zadrže Džulijusa Dženkinsa, Tadiju Dragićevića i Roberta Rikića, kao tri stranca u timu, koji će braniti titulu prvaka Crne Gore.

18:15 - Luk Šo prvi put trenirao od septembraFudbaler Mančester junajteda Luk Šo prvi put je danas trenirao još od septembra, kada je doživeo dvostruki prelom noge. Šo se povredio protiv PSV-a u Ligi šampiona i od septembra je prošao težak put rehabilitacije, preneli su britanski mediji. Još je nepoznato kada će mladi levi bek odigrati utakmicu.

17:49 - Rnić: Utakmice sa Rusijom dobra provera pred baražSrpski rukometaš Momir Rnić rekao je danas da će prijateljske utakmice sa Rusijom biti dobra provera pred baraž za Svetsko prvenstvo. "Mečevi sa Rusijom će biti dobar test, sve u pripremi duela sa Madjarima. Naš rival u kvalifikacijama je ozbiljna reprezentacija, čeka nas i revanš na njihovom terenu u Vespremu, ali ako budemo na nivou iz mečeva sa Poljskom i Makedonijom, onda će i rezultat biti pozitivan", rekao je Rnić na okupljanju. Srbija će u okviru EHF nedelje odigrati dve utakmice sa Rusijom, kao priprema za protiv Madjarske. Rnić je kazao da i dalje žali da lošim plasmanom na kontinentalnom šampionatu u Poljskoj. "Šteta što smo zbog gola u poslednjoj sekundi ostali bez plasmana u drugi krug, ali smo pružili dobre partije. To je sport. Bilo je dobrih stvari u Poljskoj i na njima treba bazirati budućnost", kazao je Rnić.

17:14 - Žarko Šešum novi kapiten rukometaša SrbijeRukometaš Gepingena Žarko Šešum novi je kapiten reprezentacije Srbije, saopštio je danas selektor Dejan Perić."Prošao je sve selekcije u našem rukometu. Nosilac je nacionalnog priznanja. Nametnuo se svojim igračkim i ljudskim kvalitetima kao lider, a ekipa je to prepoznala i podržala. To govori o Žarku, ali i saigračima koji su kvalitetni i svesni onoga što je svakoj ekipi potrebno", rekao je Perić. Šešum će biti kapiten umesto Ivana Nikčevića, koji se oprostio od reprezentacije. Prema rečima Perića, Šešum uliva poverenje na terenu i van njega. "Vrlo je odmeren i stabilan. On je primer. Ovu ulogu će obavljati na visokom nivou kao što su radili njegovi prethodnici Momir Ilić i Ivan Nikčević", kazao je Perić. Priliku da debituje kao kapiten, Šešum će imati na EHF nedelji, tokom koje će Srbija odigrati dve prijateljske utakmice protiv Rusije.

16:32 - Hanover otpustio nekadašnju trenersku legendu VerderaFudbalski klub Hanover otpustio je trenera Tomasa Šafa, saopštio je taj bundesligaš.U saopštenju nemačkog kluba navodi se da je ovakva odluka donesena posle "intezivne analize" predsednika kluba Martina Kinda i sportskog direktora Martina Badera."Odluka nije bila laka. Tomas je uvek bio pedantan i fokusiran na posao, kako bi izvukao najbolje rezultate za ekipu, ali nažalost u poslednje vreme to nije funkcionisalo", rekao je Badar i dodao:"Posle 10. poraza u poslednjih 11 utakmica, shvatili smo da ne želimo da završimo sezonu na takav način, pa smo odlučili da ekipi damo injekciju promenom trenera", dodao je on.Hanover je u utakmici 28. kola Bundeslige poražen od Hamburga na svom stadionu sa 0:3. Oni trenutno zauzimaju poslednje, 18. mesto sa 17 bodova, 10 manje od Augsburga, koji je prvi iznad "opasne zone".U saopštenju kluba dodaju da su svesni da je opstanak u prvom rangu nemačkog fudbala samo u "domenu teorije", ali nije navedeno ko će predvotiti Hanover do kraja sezone.Tomas Šaf je preko tri decenije proveo u Verderu. U njegovom podmlatku je bio 1972, potom nastupao za prvi tim od 1978. do 1995, a zatim je radio i kao trener mlađih kategorija. Prvi tim je preuzeo 1999. i na njegovom kormilu bio sve do 2013. Posle jedne sezone u Ajntrahtu stigao je 28. decembra 2015. u Hanover, ali se nije snašao.

15:40 - Azarenka: Radila sam na sebi van terenaViktorija Azarenka kaže posle titula u Indijan Velsu i Majamiju da joj se vredan rad isplatio.“Mnogo mi pomaže to što sam fizički spremna, definitivno imam drugačiji pristup i drukčiju perspektivu nego što je to bio slučaj pre dve godine. Radila sam mnogo na sebi van terena da razumem kako da živim u sadašnjosti i da napravim prioritete. To mi pomaže da budem opuštenije“, rekla je Azarenka.Beloruskinja je u subotu pobedila Kuznjecovu u finalu turnira u Majamiju i postala je tek treća teniserka koja je uzela uzastopno i Indijan Vels i Majami, posle Štefi Graf (1994, 1996) i Kim Klajsters (2005). “Na to su me podsećali od četvrtfinala po društvenim mrežama: ’Ideš na duplu krunu’. I tu sam uradila dobar posao tako što nisam razmišljala o budućnosti“. Viktorija je do sada osvojila 20 titula, a sada sledi sezona na šljaci, koja joj nije baš omiljena podloga. .

14:56 - Nataši Kovačević Plaketa grada RiminijaKošarkašica Crvene zvezde Nataša Kovačević, koja je uspela da se vrati na teren uprkos amputaciji dela noge posle saobraćajne nesreće, boravila je u Italiji i dobila Plaketu grada Riminija. Kovačevićeva je u ovom italijanskom gradu bila u poseti agenciji "Iterperformans" koja je zastupa i bila je specijalni gost na lokalnom derbiju između Rimini Krabsa i ekipe Santarkanđelo. Na poluvremenu utakmice koja je odigrana pred 3.000 gledalaca, gradonačelnik Riminija Andrea Gnasi u prisustvu savetnika za sport Djanluke Brasinija uručio je Kovačevićevoj specijalnu Plaketu tog grada sa posvetom - "Za velikog sportistu i veliku ženu". "Bila sam oduševljena načinom na koji su me primili i veoma počastvovana Plaketom koju sam dobila. Bio je to za mene vrlo emotivan trenutak i za to im dugujem veliku zahvalnost. Kada vas pred tolikim brojem ljudi predstave kao simbola životne borbe teško je ostati ravnodušan", izjavila je Kovačevićeva.

14:20 - Simanić: Velika čast, Zvezda pokazala da veruje u meneKošarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić izjavio je da je potpisivanjem profesionalnog ugovora sa crveno-belima ispunio dečački san. Krilni košarkaš nedavno je proslavio punoletstvo, a danas je stavio potpis na četvorogodišnji ugovor. "Ostvario sam dečački san, ovo je velika čast za mene i hvala Crvenoj zvezdi koja je pokazala da veruje u mene. Da verujem i ja u moj klub, pokazao sam potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora. Trudiću se da napredujem i veliko hvala svima u Crvenoj zvezdi", rekao je Simanić za klupski sajt. Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope posebno se zahvalio predsedniku Nebojši Čoviću, direktoru Davoru Ristoviću, saigračima i trenerima sa kojima je sarađivao. "Na meni je da se okrenem napornom radu i da svakodnevno, korak po korak, opravdavam poverenje", zaključio je Simanić.

13:40 - Mažić sudi meč PSŽ - Mančester sitiSrpski fudbalski sudija Milorad Mažić sudiće utakmicu četvrtfinala Lige šampiona izmedju Pari Sen Žermena i Mančester sitija, saopšteno je danas. Prvi meč četvrtfinala francuskog i engleskog kluba igra se u sredu od 20.45 u Parizu. Mažiću će na utakmici pomagati Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Nemanja Petrović, Danilo Grujić i Nenad Đokić, saopštio je Fudbalski savez Srbije. Najbolji srpski sudija tako je dobio još jednom veliko poverenje Uefe, pošto je prethodno delio pravdu u osmini finala Lige Evropa Mančester junajted - Liverpul.

12:57 - Ančeloti: Zbog Zidana sam promenio taktikuItalijanski fudbalski trener Karlo Ančeloti rekao je danas da je Zinedin Zidan svojevremeno uticao na promenu njegovog razmišljanja o igri i da je zbog sadašnjeg trenera Real Madrida morao da menja taktiku u italijanskom Juventusu. Ančeloti je preuzeo je Juventus 1999. godine i namera mu je bila da forsira svoju omiljenu taktiku 4-4-2. Medjutim, vrlo brzo je shvatio da je Zidan poseban talent i da će morati taktiku da prilagodi njemu, odnosno da igra u formaciji 4-3-1-2. Promena formacije nije donela trofeje Juventusu, ali jeste Ančelotiju kasnije u Milanu. "Zidana sam upoznao prve godine u Juventusu i odmah sam shvatio da je fantastičan igrač. Zidan je bio ključ promene mog pogleda na fudbal, jer sam pre njega uvek igrao u formaciji 4-4-2", rekao je Ančeloti za goal.com. "U Juventusu sam promenio sistem igre. Takav igrač mora da bude iza dva napadača... Zidan je zaista bio sjajan fudbaler", dodao je on.

12:20 - Havijer Sotomajor promoter 29. Beogradskog maratonaLegendarni kubanski atletičar Havijer Sotomajor biće promoter 29. Beogradskog maratona, saopšteno je danas Sotomajor je svetski rekorder u skoku u vis, a u dugoj i uspešnoj karijeri bio je olimpijski šampion 1992. godine u Barseloni, šestostruki svetski prvak u dvorani i na otvorenom i višestruki svetski rekorder. Prvi svetski rekord Sotomajor je postavio 1988. godine kada je u Salamanki skočio 2,43 metara, potom je 1989. godine u San Huanu skočio 2,44 metara. Aktuelni svetski rekord od 2,45 metara postavio je 1993. godine, ponovo, u Salamanki. Sotomajor je neprikosnoveni svetski rekorder već 28 godina. Pre njega, najduža vladavina jednog svetskog rekordera u toj disciplini trajala je 12 godina i to još u prvoj polovini 20. veka. Kubanac je treći aktuelni svetski rekorder promoter Beogradskog maratona u različitim atletskim disciplinama u poslednje tri godine. Na 28. Beogradskom maratonu 2015. godine promoterka je bila svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova, a godinu dana ranije to je bio svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang. Pre njih na 26. Beogradskom maratonu 2013. godine promoter je bio zvanično najbolji atletičar i olimpijac svih vremena Karl Luis. Ovogodišnji 29. Beogradski maraton biće održan u subotu, 16. aprila.

11:30 - Ture definitivno napušta Siti, Inter nova destinacija?Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture definitivno će napustiti klub po završetku sezone, potvrdio je njegov agent Dimitri Seluk. Tureu ugovor sa "građanima" ističe u julu i skoro sigurno neće potpisati novi, pre svega zbog dolaska Pepa Gvardiole, sa kojim nije u dobrim odnosima još od odlaska iz Barselone. "Jaja sigurno napušta Siti, mogu to staloženo da potvrdim. Dobili smo mnogobrojne ponude i razmatramo ih, ali još nismo doneli odluku. Novac nije presudan faktor, već projekat kluba", rekao je Seluk za sajt "Inter News". Seluk je poručio da postoji mogućnost da njegov klijent karijeru nastavi u Italiji, odnosno Interu. "Govorimo o velikom klubu, a svi znamo kakvo je prijateljstvo između Manćinija i Jaje. Mislim da milanski klub ima odličan projekat i normalno je da hoće igrača kao što je Ture", zaključio je Seluk. Ture je 2010. godine prešao iz Barselone u Mančester Siti, gde je odigrao 260 utakmica i postigao 72 gola. Ranije je igrao za Monako, Olimpijakos, Beveren i Metalurg iz Donjecka.

10:45 - Janković odustala od Čarlstona, Krunić bolja od JakšićSrpska teniserka Jelena Janković povukla se sa turnira u Čarlstonu zbog povrede ramena. "Veoma sam razočarana što sam morala se povučem jer mi je ovo jedan od omiljenih turnira. Potrebno mi je još vremena da se oporavim i ne bih da rizikujem", poručila je Janković, koja je 2007. godine osvojila titulu u Čarlstonu. U glavnom žrebu Čarstona igraće srpska teniserka Aleksandra Krunić, nakon što je savladala sunarodnicu Jovanu Jakšić 6:0, 6:2 u poslednjem kolu kvalifikacija. Krunić se na startu turnira sastaje sa Samantom Stosur iz Australije.

10:20 - FS Albanije traži odštetu od AUA zbog kašnjena avionaFudbalski savez Albanije zatražio je odštetu u visini od 50.000 evra od austrijskog nacionalnog avioprevoznika AUA zbog propuštanja leta iz Beča, posle prijateljske utakmice sa nacionalnom selekcijom Austrije. Nakon prijateljske utakmice je albanski tim i stručni štab, delegacija koja je brojala 42 člana, imao problema sa čekiranjem na šalteru za glomazni prtljag na bečkom aerodromu Švehat. Prema informacijama sa aerodroma nije bilo dovoljno sat i 15 minuta za blagovremeno čekiranje albanske reprezentacije, pa je avion kompanije "Lukser" poleteo za Luksemburg bez albanskih igrača, koji su trebalo da igraju meč sa tamošnjom reprezentacijom. Posledica ovog propuštanja leta bila je da je albanski tim morao da provede još jednu noć u Beču i da je čarter letom morao da putuje u Luksemburg. Troškovi produženog ostanka u procenjenoj visini od oko 50.000 evra sada Fudbalski savez Albanije, koja je angažovala advokata, zahteva od AUA. AUA je, preko portparola Vilhelma Baldije, izrazila žaljenje zbog problema, ali poručuje da čekiranje delegacije sa ogromnom opremom nije bilo moguće u vremenu koje je preostajalo do leta.

09:30 - Janković napredovala na 23. mesto, Ivanović pala na 19.Srpska teniserka Jelena Janković napredovala je za tri mesta i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 23. mesto, dok je Ana Ivanović pokvarila plasman za dve pozicije i sada je 19. igračica sveta. Janković na WTA listi zauzima 23. mesto sa 1.975 bodova, dok je Ivanović na 19. poziciji sa 2.531 bodom. Osim njih dve, medju 100 najboljih nema više srpskih teniserki, pošto je Bojana Jovanovski "pala" za osam pozicija i trenutno je 102. teniserka sveta sa 687 bodova. Aleksandra Krunić je popravila plasman za jedno mesto, sada je 124. na WTA listi sa 487 bodova, Ivana Jorović na 151. mestu, a Jovana Jakšić na 185. Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams sa 8.625 bodova, drugo mesto sada zauzima Andjelik Kerber iz Nemačke, dok je na Poljakinja Agnješka Radvanska treća. Garbinje Mugurusa iz Španije je zadržala četvrto mesto, dok je Beloruskinja Viktorija Azarenka posle trijumfa u Majamiju sa osme "skočila" na petu poziciju.

08:40 - Dijamantidis: Želim da se povučem dok sam još dobarPlejmejker Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis ne namerava da promeni odluku o povlačenju na kraju sezone.“Želim da se povučem dok sam još dobar i da ne dođem do tačke u kojoj ne mogu više ni da se krećem. Ovo je moja poslednja sezona i želim da je završim u pravom stilu“, rekao je Dijamantidis.36-godišnji plejmejker grčkog tima ove sezone prosečno beleži 6,9 poena, 2,3 skoka i 4,3 asistencije."Želimo da dođemo do fajnal-fora, ali biće teško. Daćemo sve od sebe da to ostvarimo", dodao je slavni plejmejker. Dijamantidis je u Panatinaikosu od 2004. Devet puta bio je šampion Grčke i tri puta šampion Evrope.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track