PAPARACO ZAJEDNO DŽOGIRAJU: Trka Zeke i Bjeke za fotelju
Foto: Zorana Jevtić

Ljuti rivali u Partizanu

PAPARACO ZAJEDNO DŽOGIRAJU: Trka Zeke i Bjeke za fotelju

Fudbal -

Kurir ovekovečio trening nekadašnjih funkcionera crno-belih, koji su trenutno suparnici pred izbore u Humskoj

Nekadašnji najbliži saradnici u vreme zlatne ere Partizana, a sada predvodnici dve suprotne struje koje pretenduju na fotelje crno-belih, Žarko Zečević i Nenad Bjeković, i dalje tri puta nedeljno trče na stadionu u Humskoj!Tako je bilo i juče ujutro, a njihov džoging, i to samo četiri dana pred vanredne izborne skupštine zakazane za 12. april, ovekovečio je paparaco Kurira. Nenad se razgibavaoPrvi je na stadion aktuelnog šampiona došao nekadašnji sportski direktor Nenad Bjeković, koji se dobrih 15 minuta razgibavao i zagrevao, da bi se oko osam časova na atletskoj stazi pojavio i dugogodišnji generalni sekretar Žarko Zečević, koji se kratko istezao. Bjeka je na sebi imao šorts i šuškavac, a Zeka je došao obučen u sivu trenerku.Jedan od najuspešnijih funkcionerskih dvojaca u istoriji Partizana najpre je nekoliko krugova pešačio, a zatim je počeo s laganim trčkaranjem, dok je oko njih bio veliki broj profesionalnih sportista koji se spremaju za predstojeći Beogradski maraton.

Stigao ih umor

Iako je dve godine stariji, stekao se utisak da je Bjeković u daleko boljoj fizičkoj spremi od nekadašnjeg košarkaša, zbog čega je onako umoran pravio razne grimase.Nakon jednočasovnog bavljenja sportom, njih dvojica su se razišli i nastavili s predizbornim aktivnostima. Nenad Bjeković kao kandidat opozicije za mesto predsednika Partizana, a Žarko Zečević kao čovek iz senke koji vodi glavnu reč kad su pripreme aktuelnog rukovodstva u pitanju. Popularni Đavo ili Crni Bik, kako su ga zvali tokom fudbalske karijere, u trčanju je bio uspešniji od Zeke, a ostaje da se vidi hoće li na kraju pobediti i u predsedničkoj trci u Humskoj.

BORBA DO KRAJA Bjeković nije želeo da odustane ĐAVO ISKULIRAO ZEKINU MOLBU DA POVUČE KANDIDATURUDvojica bivših funkcionera Partizana više od 25 godina trče zajedno u Humskoj, mada su jedno vreme njihovi odnosi bili zahladneli, zbog čega je izostajao zajednički trening. Međutim, već neko vreme ponovo su na jutarnjem džogiranju, a tokom nedelje nemaju toliko često običaj da se čuju. Prema saznanjima Kurira, Žarko Zečević je pre nekoliko dana pozvao Nenada Bjekovića i zamolio ga da odustane od predizborne trke, ali je ovaj to odbio. Njegovo obrazloženje je bilo da više ne može da gleda loše stanje u klubu i da želi da okupi ljude koji bi pomogli da se crno-beli izvuku iz teške situacije u kojoj se nalazi. Obe strane tvrde da imaju većinu u skupštinskom sazivu, a ko je od njih u pravu, videće se već u utorak 12. aprila, za kad je zakazana vanredna izborna skupština aktuelnog šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track