BLOG UŽIVO, VIDEO Karlson: Zlatane izvini, pogrešno sam se izrazio
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Karlson: Zlatane izvini, pogrešno sam se izrazio

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:27 - Svonsi pregovara sa američkim investitorima o preuzimanju klubaPremijerligaški fudbalski klub Svonsi potvrdio je danas da pregovara sa američkim investitorima o preuzimanju kluba. U saopštenju na klupskom sajtu Svonsi je naveo "da radi na kompletiranju sporazuma o dovodjenju novog većinskog akcionara". Uprava Svonsija se nada da će do kraja sezone sklopiti ugovor sa Stivom Kaplanom, Džejsonom Levijenom i njihovoj investicionoj grupi. Kaplan je manjinski vlasnik NBA kluba Memfis Grizlisa, a Levijen je suvlasnik američkog fudbalskog kluba iz MLS lige Di Si Junajteda. Njih dvojica su nedavno pokušali da kupe udeo u NBA klubu Minesoti. Predsednik Svonsija Huv Dženkins i potpredsednik Li Dajnin rekli su da će ostati na funkcijama. "Verujemo da imamo predlog koji će pomoći Svonsiju da napreduje na terenu i van njega", naveo je Dženkins u saopštenju.22:07 - FMP bolji od MegeOsim Partizana i Tamiša, još dva supeligaša su odigrala prijateljski meč. FMP je u Beogradu savladao Mega Leks - 75:69. Najzaslužniji za pobedu bio je Filip Čović sa 21 poenom, a pratio ga je Davidovac sa 16. Na drugoj strani, Simeunović je dao 16 poena, a zapažene su bile i Megine novajlije - po 13 poena upisali su Popović i Zubac.

21:34 - LŠ: Rašićeva protiv Stevanovićeve za tituluSrpska reprezentativke Jovana Stevanović i Milena Rašić u direktnom duelu odlučiće kome će pripasti titula u Ligi šampiona u konkurenciji odbojkašica. Za titulu najbolje ekipe u Evropi boriće se Pomi Kazalmađore, čije boje brani Stevanovićeva, i Valifbank Istanbul, za koji igra Rašićeva. Vakifbank je u prvom polufinalu finalnog turnira u Montikjariju pobedio Fenerbahče Grundig Istanbul sa 3:0, po setovima 25:23, 25:22 i 25:22. Rašićeva je za Vakfibank osvojila deset poena, dok je Brankica Mihajlović iz Fenerbahčea bila najbolji poenter meča sa 19 poena. Pomi Kazalmađore je savladao Dinamo iz Kazanja sa 3:0, po setovima 25:19, 25:18 i 25:19, a Jovana Stevanović je osvojila deset poena. Finalni meč Lige šampiona igra se u nedelju od 17.30, dok je utakmica za treće mesto između Fenerbahčea i Dinama na programu tri sata ranije.21:10 - Van Gal: Runi je najbolji u EngleskojMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal izjavi je da je Vejn Runi i dalje najbolji napadač u Engleskoj. Runi se tek ove nedelje vratio treninzima i čeka ga težak zadatak da se izbori za mesto u reprezentaciji Engleske, pošto su Hari Kejn i Džejmi Vardi u odličnoj formi. "Uvek sve zavisi od forme pošto svako ima neke tendencije po tom pitanju. Vejn je takav, on je najbolji napadač. Koliko je golova Hari Kejn postigao? I to se računa, ali je Vejn najbolji. Sve zavisi od toga koliko tim zavisi od koga, kako svi igraju, tako da to pitanje ne može lako da se odgovori. Ali, kada pogledate njegov skor, jasno je da je Vejn najbolji napadač", rekao je Van Gal.

20:55 - Preokret Sitija protiv VBAFudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom terenu Vest Bromvič Albion sa 2:1, u utakmici 32. kola Premijer lige i učvrstili se na četvrtom mestu na tabeli. Vest Bromvič je poveo u šestom minutu golom Stefana Sesenjona, a Siti je izjednačio preko Serhija Aguera, koji je iskoristio penal u 19. minutu. Penal je dosudjen posle prekršaja Sesenjona nad srpskim fudbalerom Aleksandrom Kolarovim. ; Pobedu Sitiju doneo je Samir Nasri u 65. minutu. Siti se posle druge uzastopne pobede sa 57 bodova učvrstio na četvrtom mestu na tabeli i stekao četiri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Junajted, ali ima i utakmicu više. Ekipa Manuela Pelegrinija je prišla na dva boda zaostatka za Arsenalom, koji je ranije danas odigrao 3:3 sa Vest Hemom. Vest Bromvič Albion je poslednje tri utakmice bez pobede i zauzima 13. mesto na tabeli sa 40 bodova. Prve tri ekipe iz Premijer lige će se direktno plasirati u Ligu šampiona, a četvrtoplasirani tim će igrati u kvalifikacijama.

20:40 - FA traži od Fife da istraži vezu izmedju fudbala i demencijeEngleski fudbalski savez (FA) zatražiće od Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) da istraži da li neki bivši igrači imaju demenciju kao posledicu povreda mozga zadobijenih tokom utakmica. Trojica članova reprezentacije Engleske sa Svetskog prvenstva 1966. godine, Martin Piters, Nobi Stajls i Rej Vilson imaju Alchajmerovu bolest, rekli su danas članovi njihovih porodica za Dejli Miror. U Velikoj Britaniji je porasla zabrinutost o uticaju povreda glava fudbalera, posle kampanje porodice bivšeg engleskog reprezentativca Džefa Astla, koji je 2002. godine umro od degenerativne bolesti mozga. Nekadašnji fudbaler Vest Bromviča je bio poznat po tome što je dobro igrao glavom, a u njegovo vreme fudbal se igrao težim, kožnim loptama. Šef lekarskog tima FA Jan Bizli traži pomoć od Fife kako bi se utvrdilo da li postoji dugoročna opasnost po zdravlje fudbalera i da li bi trebalo upozoriti potencijalne igrače. "Vodimo neka istraživanja i želimo Fifi da postavimo pitanja, medju kojima i da li mogu da nam pomognu da otkrijemo da li je demencija češća kod bivših profesionalnih fudbalera. Problem je što ne znamo... To je ogroman poduhvat", rekao je Bizli.20:20 - Minimalne pobede Kjeva i ĐenoveFudbaleri Kjeva pobedili su na svom terenu Karpi u 32. kolu Serije A. Jedini gol na utakmici postigao je Pelisije u 83. minutu. Ivan Radovanović odigrao je ceo meč za Kjevo, a zaradio je žuti karton u 22. minutu. Kjevo je osmi sa 44 boda, dok je Karpi 18. sa 28. Đenova je u gostima pobedila Sasuolo 1:0 golom Džemailija u 42. minutu. Đenova je 10. sa 40 bodova, dok je Sasuolo sedmi sa 48.

20:05 - Preokret Atletika u BarseloniFudbaleri Atletiko Madrida kao gosti su pobedili Espanjol 3:1 u meču 32. kola španskog prvenstva. "Jorgandžije" su napravile preokret u Barseloni. Domaćin je poveo preko Diopa u 29. minutu, a samo šest minuta kasnije izjednačio je Tores. U nastavku su Grizman u 59. i Koke u 89. doneli 23. pobedu svom timu. Atletiko ostaje na drugom mestu sa 73 boda, jednim više od Reala, a tri manje od Barselone koja ima meč manje. Ujedno, ekipa trenera Dijega Simeonea napravila je dobru uvertiru pred revanš četvrtfinala Lige šampiona sa Barselonom (na Nou Kampu šampion pobedio 2:1). Espanjol je ostao na 13. mestu sa 36 bodova.

19:55 - Murinjo: Skoro mogu da garantujem da se na leto vraćam fudbaluPortugalski fudbalski trener Žoze Murinjo rekao je da "skoro može da garantuje" da će se tokom leta vratiti poslu. Murinjo je sredinom decembra dobio otkaz u Čelsiju posle loših rezultata i od tada se spekuliše da će preuzeti Mančester junajted. Britanski mediji su nedavno objavili da će Junajted ipak zadržati trenera Luja van Gala, ali i da bi bivši trener Porta i Intera mogao da se vrati u Real Madrid. Kako je danas preneo Skaj Sports, Murinjo je rekao da mora da odluči gde će nastaviti karijeru, pošto je za njega zainteresovano nekoliko klubova. "Skoro da mogu da garantujem da ću se na leto vratiti trenerskom poslu. Imam dobre ponude. Moram da razmislim, treba doneti dobru odluku i sprovesti je. Na leto će svi znati u kom klubu ću raditi. Preneću moje ideje tamo gde se traže. Želim da budem na mestu gde me žele. Želim odgovorno da radim u klubu, u teškoj ligi i tamo gde nema lakih ciljeva. To mi ne ostavlja mnogo opcija", rekao je Murinjo. 19:30 - Venger: Otežali smo put ka tituliMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da je njegova ekipa remijem sa Vest Hemom sebi otežala put ka tituli. Dve ekipe su u spektakularnom londonskom derbiju odigrali 3:3. "Pokazali smo duh da se vratimo na 3:3, a u poslednjih 20 minuta utakmica je mogla otići na obee strane. Razočaran sam što nismo imali odgovor na Kerola. Nisam ovde da bih krivio igrače, ali razočarani smo što smo primili tri gola. Sve u svemu velika šteta. Titula? Ne znam, jako smo otežali u tom naumu", rekao je Venger.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:13 - Bilić: Neka sveznalice kažu šta misleMenadžer Vest Hema Slaven Bilić rekao je da će pustiti sveznalice da komentarišu poništene golove na meču sa Arsenalom. Dva londonska kluba igrala su 3:3, a Vest Hemu su poništena dva gola. "Znate da ne smem da govorim o tome, pustiću sveznalice da kažu šta misle. Ja uvek pokušavam da ukažem, ali kada to učinite već pet puta, a niko ne reaguje, čak je malo smešno već i meni", rekao je Bilić i dodao: "Endi Kerol ima sve, nemoguće ga je zaustaviti. Neverovatno koliko se trudi, koliko je puta pokušao uzeti loptu protivniku. U igri glavom možda je najbolji na svetu, samo da nema tih povreda", rekao je Bilić.18:55 - Karlson: Zlatane izvini, pogrešno sam se izrazioNekadašnji atletski trener iz Švedske Ulf Karlson izvinio se kapitenu švedske fudbalske reprezentacije Zlatanu Ibrahimoviću. Karlson je optužio popularnog Ibru da se dopingovao dok je nosio dres Juventusa. "Izvinio sam se Zlatanu i svima koji su se osećali uvređeni zbog moje izjave. Nadam se da ona neće uticati na Ibrahimovićevu reputaciju jer ga smatram najboljim švedskim fudbalerom svih vremena. Na neprecizan način sam se izrazio i tek sada shvatam da bi to moglo da bude interpretirano na pogrešan način", saopštio je Karlson.

18:35 - Klop: Ima nade za HendersonaMenadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je povreda kolena Džordana Hendersona ozbiljna, ali da postoje šanse da se on nađe na Evropskom prvenstvu. Henderson je povredio ligament kolena tokom utakmice sa Borusijom iz Dortmunda u četvrtfinalu Lige Evrope. Pregledi obavljeni po povratku u Englesku ukazali su da kapiten Liverpula ne mora na operaciju, ali da oporavak kod takvih povreda traje oko dva meseca, a možda i više. "Hendersonova povreda je ozbiljna, ali ne toliko da ne postoji nada da bi mogao da odigra poslednju utakmicu sezone, a naravno postoji nada i za EURO. On je veoma važan igrač za nas, sve je bolji, a jasno je da je isti slučaj i u reprezentaciji Engleske. Zato, ne možete još da kažete da ne postoji šansa jer postoji. Mi ćemo uraditi sve što možemo za njega, za nas, da se vrati što pre može. To je sve što mogu da kažem. Videćemo kako će sve ići iz dana u dan", naglasio je Klop.18:10 - Jasnić: Napravićemo igre za ponos Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS) Siniša Jasnić, nakon dobijanja organizacije Evropskih univerzitetskih igara 2020, izjavio je da će Beograd i Srbija napraviti takmičenje za ponos. "Beograd će sa državom Srbijom, gradom Beogradom i Izvršnim komitetom EUSA raditi zajedno, da napravimo igre sa kojima će se svi ponositi. Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu za omladinu i sport Srbije. Ovo će biti prilika da uz sportiste, Srbiju poseti i preko 100 rektora Evropskih univerziteta koji će održati najveću rektorsku konferenciju u Evropi", izjavio je Jasnić. Pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković izjavio je da je će Beograd biti sjajan domaćin za više od 5.000 studenata i nekoliko hiljada gostiju iz Evrope. "Od samog početka Ministarstvo je potpuno podržalo kandidaturu za igre, pa je samim tim i naša radost veća, jer je u Strategiji razvoja sporta univerzitetski sport prepoznat kao jedan od razvojnih prioriteta", istakao je Zeković. Prorektorka Beogradskog Univerziteta Ivanka Popović konstatovala je da će Igre biti veliki podsticaj studentskom sportu. "Igre će uticati na razvoj zdravog načina života i postizanja vrhunskih rezultata u sportu", izjavila je Popović.

17:55 - Real ubedljiv protiv EibaraFudbaleri Real Madrida ubedljivo su danas na svom stadionu pobedili Ejbar sa 4:0, u 32. kolu španske Primere. Strelci su bili Hames Rodriges u petom, Lukas u 18, Kristijano Ronaldo u 19. i Hese u 39. minutu. Real je izbio na drugo mesto sa 72 boda, dva više od Atletiko Madrida, a četiri manje od Barselone, koji imaju utakmicu manje. Ejbar je 10. sa 38 bodova i znatno je umanjio šanse da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evropa.17:28 - Bajern napravio novi korak ka odbrani tituleFudbaleri Bajern Minhena napravili su novi korak ka odbrani titule u Bundesligi, pošto su danas kao gosti sa 3:1 pobedili Štutgart. Bajern pet kola pre kaja ima 75 bodova, osam više od Borusije Dortmund, koja ima utakmicu manje. Gregor Nidermajer postigao je autogol u 31. minutu, David Alaba je u 52. povećao prednost, smanjio je Danijel Didavi u 63, a konačan rezultat postavio je Daglas Kosta u 89. Reprezentativac Srbije Filip Kostić odigrao je celu utakmicu za Štutgart. Ekipa Augsburga je izašla iz zone ispadanja, pošto je u direktnom duelu u borbi za opstanak pobedila Verder u gostima sa 2:1. Verder je vodio na poluvremenu golom Florijana Griliča, ali su Alfred Finbogason i Hong Jong-Ho preokrenuli u drugom delu. Augsburg je 15. sa 30 bodova, dva više od Verdera koji je poziciju ispod. Borusija Menhengladbah je zakomplikovala svoju borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona, pošto je neočekivano sa 1:0 poražena od Ingolštata u gostima .Junak Ingolštata bio je Moric Hartman, koji je dao gol u 88. minutu. Borusija je četvrta sa 45 bodova, koliko uz uutakmicu manje ima Bajer Leverkuzen. Slede Majnc i Šalke sa po 44. Hamburg je na svom stadionu izgubio od Darmštata sa 2:1, dok je Hofenhajm u gostima sa 2:0 pobedio Ajntraht.17:01 - Inter pobedio FrosinoneFudbaleri Intera pobedili su danas kao gosti Frosinone sa 1:0, u 32. kolu italijanske Serije A. Strelac je bio Mauro Ikardi u 74. minutu. Gosti su od 80. imali igrača manje, pošto je Leonardo Blanard dobio drugi žuti karton. Inter je četvrti na tabeli sa 58 bodova, dok je Frosinone pretposlednji sa 27.16:38 - Bivši centar Partizana četiri godine u ZvezdiNekadašnji kadetski i povremeni juniorski reprezentativac Srbije Srećko Gašić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom. Nekadašnji centar Partizana NIS rođen je 1998. godine, visok je 207 centimetara, a smatra se jednim od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji u našoj zemlji. Srećko Gašić će se priključiti treninzima i novim saigračima već u ponedeljak, a zvaničan debi u crveno-belom dresu imaće na završnom turniru juniroske Evrolige u Berlinu, koji počinje 12.maja.

16:10 - Markinjoš se dogovorio sa BarselonomFudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Markinjoš dogovorio je lične uslove oko prelaska u Barselonu i preostalo je samo da dva kluba usaglase obeštećenje. Markinjoš bi, ukoliko se ostvari transfer, u Kataloniji zarađivao oko 4,5 miliona evra, a dobio bi i tri miliona samo za potpis. Barselona je ponudila 45 miliona evra za mladog defanzivca, sa opcijom porasta na 50, ali Parižani za sada odbijaju opciju da prodaju Markinjoša. Markinjoš nije u prvom planu kod trenera Lorana Blana, jer prednost na štoperskim pozicijama imaju kapiten Tijago Silva i David Luiz, zbog čega insistira na odlasku iz Francuske. Ovaj 21-godišnji fudbaler je 2013. godine došao u PSŽ iz Rome, a nosio je dres i brazilskog Korintijansa.15:40 - Beograd domaćin Evropskih univerzitetskih igara 2020. godineEvropske univerzitetske igre 2020. godine održaće se u Beogradu, saopšilo je danas ministarstvo omladine i sporta Srbije. "Značaj dobijanja domaćinstva ovog takmičenja je pre svega u činjenici da će oko 6.000 studenata iz cele Evrope, sa još minimum toliko ljudi u timovima u julu 2020. doći u našu zemlju. Ovo takmičenje je sjajan spoj sporta i omladine, više od sportskog takmičenja jer spaja studente iz svih zemalja Evrope i jedna od najlepših slika koja može da se pošalje iz naše zemlje", naveo je ministar Vanja Udovičić u saopštenje. Domaćinstvo Beogradu dodeljeno je na generalnoj skupštini Evropskog univerzitetskog sportskog saveza, koja je održana u Vroclavu u Poljskoj. Udovičić je naveo da je siguran da će Beograd biti odličan domaćin i da će se pokazati da je Srbija zemlja "sjajnih mladih ljudi koji su ponos svih nas".

15:15 - Sekcija veterana Partizana podržala ĆurkovićaSekcija veterana FK Partizan saopštila je da podržava Ivana Ćurkovića za predsednika crno-belih. Saopštenje prenosimo u celosti: U istoriji Partizana, dugoj sedam decenija, bilo je svega nekoliko važnih i prelomnih momenata koji su opredeljivali njegovu sudbinu. Dobro pamtimo sve sudbonosne trenutke u kojima su svi, odani Partizanu i crno-beloj boji, umeli da prepoznaju interes kluba i stanu u odbranu njegove slave i imena. Danas je naš klub na jednoj od istorijskih prekretnica. Danas je naš klub na raskršću u pokušajima da se uruši njegovo jedinstvo, da se zametne iskra nesloge i time oslabi naš Partizan. Nećemo dozvoliti urušavanje institucija, nećemo dozvoliti da bilo ko sa ulice, lažni partizanovci, osvedočeni ljubitelji drugih boja i koristoljubivi pojedinci sruše sve što je decnijama građeno! Partizanovci treba da pruže otpor tako što će svojim demokratskim pravom odlučiti o tome ko će predvoditi naš Klub. To pravo im niko ne može i ne sme oduzeti! Skupština Partizana je mesto na kojem se odlučuje o njegovoj budućnosti. Nemojmo da stojimo po strani i posmatramo nemo. Borimo se za naš crno-beli klub! Pružamo podršku jednome od nas – Ivanu Ćurkoviću, veteranu i legendi Partizana. Znamo Ivana. Prolazili smo sa njim kroz sve u našem Klubu. Znamo da ga neizmerno voli, znamo da je on garant da će Partizan pripadati samo i isključivo – partizanovcima! Takvu igračku, diplomatsku, sportsku u celini karijeru je malo ko imao. A karakter čini čoveka! Ivan Ćurković je oličenje partizanovca! Njegov neugasivi simbol! Najtrofejniji predsednik u njegovoj istoriji! Naš savremenik i saborac, oličenje vere u nove trofeje! Na Skupštini Partizana 12. aprila je vreme je da partizanovci uzmu stvar u svoje ruke! Za nas veće obaveze nema. Ni veće časti", saopšteno je na sajtu Partizana.

14:45 - Beograd dobio organizaciju letnjih evropskih univerzitetskih igara 2020. ogdineNa Generalnoj Skupstini Evropske Univerzitetske asocijacije, posle velike borbe, lobiranja i predstavljanja - Beograd je pobedio favorizovani finski Tampare, i dobio je organizaciju letnjih evropskih univerzitetskih igara 2020.Organizator takmičenja biće Univerzitetski sportski savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Sportskim savezom Srbije i Olimpijskim komitetom Srbije.Očekuje se preko 5.000 sportista.

14:27 - Evert: Čudi nedostatak podrške ŠarapovojLegendarna teniserka Kris Evert rekla je da je iznenađena manjkom podrške kolega suspendovanoj Mariji Šarapovoj.“Teško je proceniti šta ko misli pošto se Šarapova uvek izolovala od ostatka teniskog sveta. Više puta je svima jasno stavila do znanja da ne može da bude prijatelj sa teniserkama i da su njena prijateljstva sa ljudima van tenisa. Ne vidim da ima veliku podršku igrača, mislim da je većina odlučila da ćuti. Bilo da je to zbog šoka ili jer ne žele da budu umešani ili uopšte nemaju mišljenje. Iznenađujuć je taj manjak podrške kolega”, rekla je Evertova.I dalje se očekuje "izricanje kazne" ruskoj teniserki, a u međuvremenu, napustio ju je najveći broj sponzora.13:59 - De Kolo MVP poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige Bek CSKA iz Moskve Nando De Kolo proglašen je za najboljeg igrača poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige.Ovo je i indirektno upozorenje za košarkaše Crvene Zvezde na koga treba da obrate posebnu pažnju.Francuski reprezentativac je zabeležio učinak od 20 poena (12-13 slobodna bacanja). Pored toga, dodao je po četiri skoka i asistencije i tri ukradene lopte za rejting od 36CSKA je pobedio Olimpijakos u Pireju sa 99:96.

13:35 - Božović: Postoji zasićenje, ali smo u obavezi da pobeđujemoTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da verovatno postoji zasićenje u njegovom timu zbog velike bodovne prednosti u prvenstvu, ali da je ekipa i dalje u obavezi da pobedjuje. "Moguće da smo se malo zasitili. Velika je bodovna prednost, šampionat je završen. Da je normalno prvenstvo već bismo slavili titulu i afirmisali igrače iz omladinske škole", rekao je Božović na konferenciji za novinare. Zvezda će u nedelju gostovati Borcu u poslednjoj utakmici regularnog dela Super lige Srbije. Božović je kazao da će duel u Čačku biti kao i svaki drugi. "Ova utakmica je kao i sve ostale. Nalazimo se u velikom klubu i obaveza je da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bilo bi dobro da ostanemo neporaženi i tako završimo sezonu, to je možda i najveći motiv", kazao je Božović. On je za Borac, klub u kojem je radio kao trener, rekao da je to dobra fudbalska sredina. "Afirmisali su mnogo trenera, ja sam jedan od njih, radio sam tamo skoro četiri godine. To je dobra fudbalska sredina i želim im mnogo sreće osim na sutrašnjoj utakmici", dodao je trener crveno-belih. On je naveo da će Mihailo Ristić igrati, ali nije želeo da otkrije na kojoj poziciji. Kada je reč o povredjenom Marku Grujiću, Božović je rekao da taj igrač nedostaje ekipi jer je bio jedan od najboljih u prvom delu sezone. Fudbaler crveno-belih Mihailo Ristić rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali i pobedu. "Čeka nas teška utakmica, čvrst protivnik. Poraz od njih u kupu biće dodatni motiv. Mi se sve pitamo i favoriti smo u Čačku", rekao je Ristić. Utakmica će se igrati sutra od 16.00 u Čačku.

12:59 - Nejmar: Pogba bi se lako uklopio u BarseloniFudbaler Barselone Brazilac Nejmar izjavio da je bi voleo da Pol Pogba pojača katalonski klub jer misli da bi se lako uklopio u sistem igre."Ono što mi se sviđa u Barseloni jeste da imamo vrhunske igrače. Voleo bih da igram sa Pogbom, on je fudbaler koji bi mogao lepo da se uklopi u Barseloni. Pol je mlad i sviđa mi se njegov stil igre", rekao je Nejmar za sajt Primere.Francuski vezista već duže vreme dovodi se u vezu sa aktuelnim šampionom Evrope, ali i klubovima iz Premijer lige i Real Madridom. Veruje se da bi Pogba mogao na leto da napusti Juventus za cifru od najmanje 70 miliona evra.Pogba je 2012. godine prešao iz Mančester junajteda u Juventus i odigrao je 171 utakmicu i postigao 32 gola. Sa torinskim timom osvojio je tri titule u Seriji A, nacionalni kup, ali i igrao finale Lige šampiona, gde je poražen upravo od Barselone (3:1).12:03 - WADA bi mogla da preuzme doping kontrolu u takmičenjima u dizanju tegovaEvropska federacija dizanja tegova jednoglasno je usvojila predlog da prenese sistem kontrole dopinga na Svetsku antidoping agenciju."Pre četiri ili pet godina su mi se smejali kada sam nagovestio da bi to moglo da se dogodi. Tada nije bilo dovoljno sredstava u WADA i nije bilo političke volje", rekao je nemački naučnik i predsednik nemačkog saveza dizanja tegova Kristijan Baumgartner, preneli su britanski mediji.Međunarodna federacija dizanja tegova će o predlogu kolega iz Evrope glasati u junu.Ako WADA bude predata doping kontrola, onda će Sud za sportsku arbitražu u Lozani izricati kazne onima koji padnu na testovima."Dizanje tegova prednjači u tom smislu. Pre nekoliko godina nisam mogao ni da zamislim da ću to moći da kažem. Siguran sam da će IWF u junu usvojiti predlog", rekao je Baumgartner.Dizanje tegova se u poslednjih nekoliko godina na negativan način pominje, posebno posle prošlog novembra, kada je IWF zabranila reprezentaciji Bugarske da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je 11 njenih dizača tegova bilo pozitivno na doping u trening kampu.Na Svetskom prvenstvu u Teksasu u novembru bilo je 24 pozitivnih testova, oko 10 odsto od svih uzetih uzoraka, među kojima i Rus Aleksej Lovčev, koji je postavio dva svetska rekorda.

11:12 - Vojnović, ipak, izabrao SrbijuMladi braziski fudbaler, srpskog porekla, Lijanko Vojnović ipak je izabrao da igra za reprezentaciju Srbije, potvrđeno je na sajtu FSS. Potpredsednik FSS Savo Milošević i direktor mlađih kategorija Mitar Mrkela obavili su razgovore sa odgovornim ljudima koji vode brigu o karijeri Vojnovića, pa će u narednom periodu biti pozivan u mladu reprezentaciju Srbije. Talentovani štoper Sao Paula nedavno je odigrao četiri utakmice za omladinsku selekciju Srbije na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je posle toga objavio da će nastupati za Brazil. On je pre dva dana na društvenim mrežama kačio svoje slike u dresu Brazila, ali je ubrzo ponovo promenio mišljenje.

10:33 - Ševčenko: Alegri podigao Juventus na viši nivoLegendardni fudbaler Milana Andrej Ševčenko pohvalio je trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i poručio da je postao jedan od najboljih stručnjaka Evrope. "Sviđa mi se Alegri kao trener, mislim da je iznenađujuće mnogo napredovao. Napravio je veliki skok u trenerskoj karijeri. Sećam se kada je došao u Milan, bio je mlad, ali niko nije mogao da pretpostavi da će dostići tolike visine. Niko nije smeo da prognozira da će ostvariti toliki uspeh posle odlaska Kontea", rekao je Ševčenko za Gazetu delo Sport. Ukrajinac je dodao da je dolazak Alegrija podigao torinski klub na viši nivo. "On je prevazišao težak period na početku. Oduševljen sam kako je vodio ekipu u Ligi šampiona ove sezone, Bajern je eliminisao Juventus, ali je bila na vrhunskom nivou. Juventus je kreirao Alegri i postao jedan od najvećih trenera Evrope", zaključio je bivši napadač Milana. Alegri troši drugu godinu na klupi "Stare dame", a u prethodnoj je uspeo da osvoji "dublu krunu" u Italiji i dođe do finala Lige šampiona. Fudbaleri Juventusa blizu su obrane titule Serije A, čak pete u nizu, pošto sedam kola pre kraja imaju šest bodova više od Napolija.

10:01 - Gvardiola dovodi Obamejanga u Siti?Novi menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola označio je fudbalera Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerika Obamejanga kao jedno od glavnih meta letnjeg prelaznog roka. Gvardiola pravi rekonstrukciju u napadačkoj liniji tima, gde je siguran samo Serhio Aguero, a izbor je pao na drugog najboljeg strelca nemačke Bundeslige, tvrdi francuski list Le10 Sport. Gabonca u svojim redovima žele Mančester Junajted, Arsenal i Real Madrid, koji je čak spreman da ponudi 90 miliona evra. Pomenuti iznos neće biti problem ni za "Građane" jer će španski stručnjak za transfere imati čak 200 miliona. Obamejang je ove sezone postigao 33 gola na 38 utakmica za Borusiju u svim takmičenjima, dok ima dva pogotka manje u odnosu na prvog strelca nemačkog prvenstva Roberta Levandovskog (25 - 23).

09:32 - Top 10 poteza u Top 16 fazi Evrolige

09:00 - Srbija bolja od Rusije na BanjiciRukometna reprezentacija Srbije savladala je Rusiju 28:23 (16:11) u prvom od dva prijateljska meča tokom EHF nedelje. Pred 2.000 gledalaca na Banjici najefikasniji u timu Srbije bili su Petar Nenadić sa šest i Momir Rnić sa pet golova. Srbija i Rusija drugi meč igraju večeras od 19 sati u Novom Sadu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track