(VIDEO) BOŽINOV I ILIĆ DVOSTRUKI STRELCI: Partizan deklasirao Mladost u uvertiri za večiti derbi
Foto: Saša Pavlić

Valjak proradio

(VIDEO) BOŽINOV I ILIĆ DVOSTRUKI STRELCI: Partizan deklasirao Mladost u uvertiri za večiti derbi

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su kao domaćini lučansku Mladost 4:0 (2:0) u utakmici 30. kola Superlige.

Po dva gola za crno-bele postigli su Valeri Božinov u prvom poluvremenu (6. i 45) i Saša Ilić u drugom (57. i 74).

Parni valjak je dodao gas pred plej-of, koji počinje sledećeg vikenda "večitim derbijem".

Partizan je pobedom nad Lučancima overio drugo mesto posle drugog kruga prvenstva, sa 54 osvojenih bodova, što znači da će u treću fazu ući sa 27 bodova. Dakle, imaće 14 manje od Crvene zvezde sedam kola pre kraja Superlige, a isti broj sa Čukaričkim koji je do sada skupio 53 boda (kada se nepran broj bodova prepolovi, zaokružuje se na veću cifru).

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Upravo zbog predstojećeg gostovanja na stadionu "Rajko Mitić" trener Partizana Ivan Tomić odmarao je danas neke prvotimce, a šansu ukazao mladima, Goluboviću i debitantu Milenkoviću, kao i povratniku u tim Evertonu. Ipak, malobrojni navijači, njih oko 1.500, moglo je da uživa u lepim akcijama domaćina, pogocima Božinova i Ilića, a pobeda crno-belih je mogla da bude i ubedljivija da je Nemanja Mihajlović iskoristio bar jednu od nekoliko sjajnih prilika.

"Odigrali smo utakmicu dosta dobro. Dobro smo je počeli i na vreme poveli, posle čega je sve bilo lakše. Imali smo mnogo intresantnih akcija u napadu, iako mislim da još možemo da poradimo na dinamici kada igramo protiv ekipa koje sa brane u niskoj zoni. Čestitam svakom igraču na trudu i želji da pokažu sve svoje kvalitete", rekao je trener Partizana Ivan Tomić.

Partizan je odigrao utakmicu bez ijednog dobijenog kartona.

"Zato smo malo izmenili tim, ali mi verujemo u sve ove momke koji su danas dobili šansu. Bili su na visini zadatka, a posebno čestitam Nikoli Milenoviću na debiju", rekao je Tomić.

Trener Mladosti Nenad Milovanović bio je delimično zadovoljan nastupom, ali je kritikovao svoje igrače zbog pristupa.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Imali smo taj peh da je već u petom minutu bio penal, ali smo prvo poluvreme do tog drugog gola Partizana odigrali korektno u polju. Naš prvi problem je što nam se sva priča završava na 16 metara, a drugi je pristup. Ne možeš da dodješ u Beograd da se zabavljaš i da dva puta šutneš na gol i očekuješ dobar rezultat", rekao je Milovanović.

Raspored utakmica u plej-ofu:31. kolo - 16. april Crvena zvezda - Partizan Čukarički - Borac Vojvodina - Radnički Niš Voždovac - Radnik32. kolo - 24. april Borac - Crvena zvezda Partizan - Čukarički Radnički Niš - Voždovac Radnik - Vojvodina33. kolo - 28. april Crvena zvezda - Čukarički Vojvodina - Voždovac Partizan - Borac Radnički - Radnik34. kolo - 2. maj Voždovac - Crvena zvezda Čukarički - Vojvodina Radnik - Partizan Borac - Radnički35. kolo - 7. maj Crvena zvezda - Vojvodina Borac - Radnik Partizan - Voždovac Čukarički - Radnički36. kolo - 15. maj Radnik - Crvena zvezda Vojvodina - Borac Radnički - Partizan Voždovac - Čukarički37. kolo - 21. maj Crvena zvezda - Radnički Partizan - Vojvodina Čukarički - Radnik Borac - VoždovacTabela:1. Crvena zvezda 412. Partizan 273. Čukarički 274. Borac 245. Vojvodina 236. Radnički 237. Voždovac 208. Radnik 19

Crvenoj zvezdi je dovoljno da osvoji još 7 bodova do kraja šampionata da bi bila prvak.

SASTAVI:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Milenković, Gogua, Bogosavac - Everton, Kosović, Ilić - Mihajlović, Golubović, Božinov.

MLADOST: Krznarić - Šatara, Živanović, Rakočević, Saničanin - Luković, Protić - Gavrić, Milosavljević, S. Jovanović - Čečarić.

TOK MEČA:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

74. minut - 4:0 - SAŠA ILIĆ! Majstorija kapitena za njegov drugi, a Partizanov četvrti gol danas.

57. minut - 3:0 - SAŠA ILIĆ! Božinov je posle dva gola upisao i asistenciju! Dodao je do kapitena, koji je zalomio jednog gostujućeg defanzivca, i izvršio rutinsku egzekuciju.

57. minut - VELIKA ŠANSA ZA BOŽINOVA! Bogosavac je sjajno uposlio Bugarina, ali je Krznarić bravurozno intervenisao.

54. minut - TREĆA ŠANSA ZA MIHAJLOVIĆA! Ovaj put uposlio ga je Golubović, ali je sada napadač Partizana izblokiran na pet metara od gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 2:0

45. minut - 2:0 - OPET BOŽINOV! Bugarinu nije bilo teško da zatrese praznu mrežu posle akcije Golubovića i Evertona. Bugarinu je ovo 15. pogodak u sezoni.

35. minut - Igrač Mladosti Luković postiže gol sa 20 metara, ali nije priznat, jer je prethodno loptu smirio rukom.

32. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Ponovo Božinov ostavlja Mihajlovića pred Krznarićem, ali je ofanzivac crno-belih poslao loptu pored gola.

29. minut - PRILIKA ZA PARTIZAN! Božinov je dodao do Mihajlovića, koji je iskosa sa leve strane izašao pred golmana Krznarića, ali nije dobro odreagovao, pa je kapiten gostiju uhvatio loptu.

13. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Gogua je sjajno izbacio Evertona, koji je, kada se našao sam pred golmanom Krznarićem malo iskosa sa desne strane, gađao suprotni ugao, ali je bio za malo neprecizan.

Navijači Partizana sa zapadne tribine jajima su gađali čelnike kluba, a sa Juga se zaorilo: "Uprava napolje"!

8. minut - Gosti su prvi put zapretili. Gavrić je tukao iz slobodnog udarca sa 25 metara, a Šaranov je bio siguran.

6. minut - 1:0 - BOŽINOV IZ PENALA! Šatara je oborio Mihajlovića u kaznenom prostoru, a sudija Vasić pokazao je na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Valeri Božinov.

2. minut - Na tribinama ima oko 1.500 gledalca.

1. minut - Sudija Aleksandar Vasić iz Novog Žednika dao je znak da utakmica počne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track