BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković i Veseli u sredu oko 14.30
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković i Veseli u sredu oko 14.30

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:20 - Odbojkaši Novog Pazara smanjili vođstvo Vojvodine u polufinalu plej-ofaOdbojkaši Novog Pazara savladali su večeras Vojvodinu sa 3:2 (21:25, 27:25, 21:25, 25:22, 18:16), čime su u polufinalnoj seriji plej-ofa, koja se igra na tri pobede, smanjili prednost Novosadjana na 2:1.Pred oko 500 gledalaca, utakmica u novopazarskoj dvorani Pendik trajala je 126 minuta. Domaću ekipu do trijumfa je predvodio Nemanja Stevanović sa 19 poena, a pratili su ga Jovan Delić sa 18, Hamza Zatrić sa 13 i Radiša Stevanović sa 12 poena. Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Aleksandar Minić sa 24 poena, Marko Nikolić upisao je 20, a Miloš Vemić deset poena. Četvrta utakmica u Novom Pazaru igraće se u četvrtak od 18.00, dok je 17. april termin za eventualnu "majstoricu" u Novom Sadu. U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i Partizan, a trenutni rezultat je 1:1.

20:07 - Đoković i Veseli u sredu oko 14.30Najbolji teniser sveta Novak Đoković počeće odbranu titule na Mastersu u Monte Karlu u sredu duelom sa Čehom Jiržijem Veselijem. Srbin je bio slobodan u prvom kolu, dok je Veseli savladao Gruzijca Teimuraza Gabašvilija 3:6, 7:5, 7:5. Đoković će igrati treći meč na Centralnom terenu, koji bi mogao da počne oko 14.30. Prvi reket sveta sačekaće da svoje okršaje završe Vavrinka i Kolšrajber, a onda i Nadal i Beden.

19:21 - Večiti derbi definitivno u subotuFudbalska utakmica 31. kola prvenstva Srbije između Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18.00, rekao je za agenciju Beta direktor Zajednice klubova Super lige Vladimir Bulatović. "Utakmica će se igrati u ranije predviđenom terminu, u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić. Zahvalni smo policiji na izuzetnoj saradnji i što su nam izašli u susret", rekao je Bulatović agenciji Beta. Iako je bilo reči da će utakmica zbog međunarodnog Beogradskog maratona koji se održava istog dana, biti pomerena za nedelju, policija je izašla u susret Zajednici Super ligi, pa će se 151. "večiti" derbi igrati u ranije određenom terminu. Za vikend počinje druga faza takmičenja u Super ligi Srbije. Posle odigranih 30. kola u jesenjem i prolećnom delu prvenstva, ove sezone igraće se plej-of, u kome će učestvovati osam prvoplasiranih ekipa, i plej-aut gde će se za opstanak boriti timovi od devetog do 16. mesta. Prva na tabeli je Crvena zvezda sa 41 bodom, a Partizan je drugi sa 27 i njihov duel predvidjen je za prvo kolo plej-ofa.

18:48 - Alonso još nema dozvolu lekara da može da se trkaDvostruki svetski šampion Formule 1, vozač Meklarena Fernando Alonso rekao je danas da još ne zna da li će moći da učestvuje u trci za Veliku nagradu Kine. "Dok ne dobijem dozvolu od lekara da mogu da se trkam, ne mogu ništa ni da pretpostavim", rekao je Alonso, preneli su britanski mediji. Alonso je prethodnu trku u Bahreinu propustio zbog sudara koji je doživeo u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije. Alonso je u svom Meklarenu zakačio bolid Hasa koji je vozio Esteban Gutijeres i udario u zid, okrenuo se u vazduhu i pao na stazu. Bolid je bio potpuno uništen, a španski vozač je bez problema napustio vozilo. Senzori na Meklarenu izmerili su opterećenje od 47G. Naredna trka u šampionatu voziće se u nedelju od 8.00 u Šangaju, za Veliku nagradu Kine.

18:16 - Rusi se nadaju nastupu Šarapove na Igrama u RijuTeniski savez Rusije saopštio je danas da za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru računa na najbolju igračicu Mariju Šarapovu, uprkos njenoj privremenoj suspenziji. "Nadamo se da će uprkos svemu Šarapovoj biti dozvoljeno da nastupi na Olimpijskim igrama", navodi se u saopštenju predsedika Teniskog saveza Rusije Šamila Tarpiščeva. Šarapova je u martu priznala da je koristila nedozvoljenu supstancu meldonijum i od tada je privremeno suspendovana i suočava se sa mogućom četvorogodišnjom kaznom pošto je u januaru pala na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije. Medjunarodna teniska federacija (ITF) još uvek nije odrdila tačan datum kada će saslušati Šarapovu povodom dopinga, ali se pretpostavlja da će osvajačica srebnog odličja sa Igara u Londonu 2012. godine biti saslušana u junu. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

17:44 - Pardju želi da ostane u Kristal PalasuTrener fudbalera Kristal Palasa Alan Pardju rekao je danas da želi da ostane u tom engleskom klubu. "Nadam se da ću potpisati novi ugovor, želim da ostanem ovde", rekao je Pardju britanskim medijima. Kristal Palas je na 16. mestu na tabeli Premijer lige sa 37 bodova, deset više od Sanderlenda koji je prvi u zoni ispadanja, pa ekipa Alana Pardjua mirnije ulazi u završnicu sezone. "Nivo samopouzdanja nam je veći, nervoza je nestala", dodao je trener Kristal Palasa. Kristal Palas će sutra u utakmici 35. kola dočekati Everton.

17:14 - Federer i Marej u osmini finala Monte KarlaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala turnira Masters serije u Monte Karlu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Španca Giljerma Garsiju Lopesa u dva seta - 6:3, 6:4. Federer će u osmini finala igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Francuz Žeremi Šardi i Robert Bautista-Agut iz Španije. U osminu finala plasirao se i Britanac Endi Marej, koji je u drugom kolu bio bolji od Pjer-Iga Erbera iz Francuske sa 6:2, 4:6, 6:3. On će se za plasman u četvrtfinale boriti sa boljim iz meča Benoa Per - Žoao Sousa. Plasman u osminu finala obezbedio je Francuz Žil Simon, koji je pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:0 u setovima. Najbolji teniser sveta Novak Djoković sutra počinje takmičenje u Monte Karlu, a danas je saznao ime protivnika u drugom kolu. To će biti Čeh Jirži Veseli, koji je ranije danas slavio protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija u tri seta.

16:16 - Džonson se žalio na šestogodišnju kaznu zatvoraNekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske Adam Džonson uložio je žalbu na kaznu od šest godina zatvora zbog seks afere, prenosi BBC. Sud u Bretfordu je bivšeg krilnog fudbalera Sanderlenda i Mančester Sitija prošlog meseca proglasio krivim posle prisnih odnosa sa 15-godišnjom devojčicom. Džonson je priznao da je malotenicu navodio na seksualne aktivnosti, ali demantovao da je do istih došlo. Zbog tog skandala Džonson je dobio je otkaz u Sanderlendu, a tokom karijere igrao je još za Njukasl, Midlzboro, Lids i Votford. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 12 utakmica i dao dva gola.

15:51 - Češki rvač pozitivan na meldonijumČeški rvač Petr Novak pozitivan je na zabranjenu supstancu meldonijum, saopštio je danas Rvački savez. U saopštenju se navodi da je Novak pao na doping testu, koji je u januaru obavljen van takmičenja, tokom treninga reprezentacije Češke za kvalifikacije za Olimpijske igre. Novak je prvi češki sportista pozitivan na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih. On je na Svetskom prvenstvu u Taškentu 2014. godine zauzeo 11. mesto u rvanju grčko-rimskim stilom. Meldonijum je postao poznat početkom marta, kada je bivša prva teniserka sveta Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu na Australijan openu u januaru. Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrdjeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

15:23 - Zamparini: Sa Balardinijem i u Seriji BKontroverzni predsednik Palerma Mauricio Zamparini obećao je danas će Davide Balardini voditi ekipu do kraja sezone, bez obzira na rezultate. Balardini se vratio na Siciliju posle četiri meseca, nasledivši Valtera Novelina koji je bio na klupi Palerma samo četiri utakmice. Zamparini, čovek koji je poznat da često menja trenere, ove sezone prevazišao je sam sebe jer je odlučio da čak osmi put uruči otkaz. "Očajni smo, a kada ste u takvoj situaciji onda radite sve da se spasite. Pričao sam sa igračima i objasnio im paradoksalnu godinu sa smenom trenera. Loši rezultati su počeli kada sam doneo impulsivnu reakciju i smenio Balardinija. Očekujemo da vodi tim i u Seriji B", rekao je Zamparini, a počeo konferenciju da nije znao da je Siniša Mihajlović smenjen u Milanu. Zamparini već nekoliko sezona "vrti" trenere koji su pod ugovorom sa Palermom, kao što su Balardini i Bepe Jakini... Fudbaleri Palerma nalaze se na 18. mestu na tabeli Serije A sa 28 bodova, tačno ispod crte, koliko ima i Karpi koji je u sigurnoj zoni.

14:50 - Đoković protiv Veselog u drugom kolu Monte KarlaPrvi teniser sveta Novak Djoković odbranu titule na mastersu u Monte Karlu počeće mečom protiv Čeha Jirija Veselog u drugom kolu. Veseli je duel sa Đokovićem zakazao posle trijumfa nad Gruzijcem Teimurazom Gabašvilijem 3:6, 7:5, 7:5 posle skoro dva i po sata igre. Meč Đokovića i 55. tenisera sveta biće prvi međusobni, a pobednik u se u trećem kolu sastaje sa boljim iz Gael Monfis – Fabio Fonjini/Paulo Lorenci. Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od četiri miliona evra.

14:30 - Udovičić: Evropske Univerzitetske igre čast i obavezaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da su Beograd i Srbija dobijanjem organizacije Evropskih Univerzitetskih igara 2020. dobili veliko poverenje, ali i obavezu da još jednom pokažu koliko su dobri organizatori. "Mi smo zemlja sporta, zemlja pobednika i samim tim dobijanje organizacije dobija na značaju. Veliko priznanje i čast nam je ukazana, a na nama je da opravdamo ukazano poverenje. Beograd je od Evropskog prvenstva u košarci 2005, pa sve do 2016. organizova mnoga takmičenja i pokazao se kao odličan domaćin. Očekujemo više od 5.500 studenata", rekao je Udovičić na konferenciji za medije u zgradi Rektorata. On je istakao da Srbija želi da napravi još veće igre nego što će biti ovogodišnje u Rijeci. "U Hrvatskoj će se studenti takmičiti u 21 sportu, a pošto smo zemlja pobednika želimo da imamo minimum 25. Imamo neophodne kapacitete i samim tim želimo da pokrenemo još veći projekat nego što su to radili naši prethodnici. Dokazali smo se kao dobri domaćini, u vaterpolu, futsalu, veslanju. Nadam se da ćemo uskoro organizovati i takmičenja u kajaku, rvanju, džudou i ostalim sportovima", poručio je Udovičić.

14:00 - Esnajder novi trener HetafeaArgentinac Huan Eduardo Esnajder imenovan je danas za novog trenera španskog fudbalskog kluba Hetafe. Dosadašnji trener Hetafea Fran Eskriba juče je napustio klub, posle niza od 12 utakmica bez pobede. Hetafe je pretposlednji na tabeli Primere sa 28 bodova i nalazi se na dva boda zaostatka za Grandom, koja je van zone ispadanja. Hetafe ima tri boda više od poslednjeplasiranog Levantea. Do kraja prvenstva ostalo je još šest utakmica. Esnajder je bio pomoćni trener Hetafea od 2009. do 2011. godine, a prethodno je radio u Saragosi. On će na klupi debitovati u subotu, u utakmici protiv Real Madrida.

13:20 - Rezervni golman Italije propušta Evropsko prvenstvoRezervni golman fudbalske reprezentacije Italije Matija Perin propustiće Evropsko prvenstvo zbog teške povrede kolena, preneli su danas italijanski mediji. Perin je pokidao ukrštene ligamente desnog kolena nastupajući za Đenovu za vikend u italijanskom prvenstvu. On se povredio posle duela sa saigračem Ezekilom Munjosom u prvom poluvremenu, ali je nastavio da brani do kraja utakmice i uspeo je da sačuva svoj gol, a njegova ekipa pobedi sa 1:0. Naknadni pregledi pokazali su da je povreda ozbiljnija nego što se prvo mislilo i već će u sredu biti operisan. Povreda Perin ostavila je prostora da selektor Antonio Konte kao trećeg golmana pozove 17-godišnjeg Djanulidjija Donarumu iz Milana.

12:30 - Matijašević: Čukarički je stabilan, fokus ka ostvarenju ambicijaSportski direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević rekao je danas da je zadovoljan trenutnim stanjem ekipe i ponovio da je ambicija plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. "Ekipa u poslednje vreme igra dobro, ima stabilnost i fokus ka ostvarenju ambicija. Ali, pred nama je sedam utakmica od kojih svaka ima veliku važnost u borbi za plasman u Evropu. Gledajući raspored i eventualne kalkulacije, prvi meč u petak protiv Borca možda će biti i ključan za to što mi želimo na kraju sezone", rekao je Matijašević za klupski sajt. Čukarički posle podele bodova plej-of Super lige počinje sa 27 bodova, koliko ima i drugoplasirani Partizan. "Dobro je što je promenjen sistem takmičenja. Osim borbe za titulu koja je odavno rešena, biće vrlo zanimljivo i u plej-ofu i u plej-autu. Maltene nikome nije svejedno i to je jedna od novosti u srpskom fudbalu", kazao je Matijašević. On je kazao da su prethodni treneri Vladan Milojević i Zoran Popović, kao i sadašnji Milan Lešnjak, doprineli da se klub nalazi na tom mestu. "Imamo četiri pobede u nizu, od kojih smo tri ostvarili u gostima i to je nešto zbog čega se oseća zadovoljstvo. Čukarički želi da postane klub u kojem će neke stvari biti konstantne, to su dobri rezulati, sigurnost i stabilnost, poverenje i razvoj igrača. Tu dolazimo do toga da su u poslednje vreme šansu dobili mladi momci. Pre svih Erhan Mašović, zatim su tu Stefan Šapić i Zehrudin Mehmedović. Ima još onih koji su vrlo blizu prvom timu, Sava Radić, Nemanja Milojević", naveo je direktor Čukaričkog. Kada je reč o kraju sezone i prelaznom roku, Matijašević je naveo da ima interesovanja za fudbalere čukaričkog, što je najbitnije za renome tog kluba.

Foto: Beta
Foto: Beta

11:50 - Atletiko Madrid i Benfika žele da iznenade favoriteFudbaleri Atletiko Madrida pokušaće sutra u revanšu četvrtfinala Lige šampiona da ponove dobru igru protiv Barselone, iako su u prvoj utakmici izgubili posle velike borbe. Atletiko će pokušati da učini isto što i 2014. godine, kada je u revanšu pobedio Barselonu i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Barselona je prvi susret dobila na svom stadionu sa 2:1, iako je Atletiko vodio na poluvremenu golom Fernanda Toresa, ali je imao i igrača manje zbog njegovog isključenja. Tores je zbog nepotrebnog grubog prekršaja na sredini terena dobio crveni karton i tako omogućio Barseloni da lakše stigne do preokreta, a napadač madridskog kluba zbog toga neće igrati u revanšu. Istorija je na strani Atletika, pošto je taj klub u poslednjih 109 medjusobnih utakmica u svim takmičenjima na stadionu Visente Kalderon Barselonu pobedio 50 puta, uz 23 nerešena rezultata i 36 poraza. Barselona je, ipak, veliki favorit za plasman u polufinale. Utakmicu bi mogao da obeleži i Lionel Mesi, koji će pokušati da da svoj 450. gol u dresu Barselone. On je do sada za prvi tim katalonskog kluba postigao 449 pogodaka na 523 utakmice. Bajern je golom Artura Vidala stekao prednost nad Benfikom sa 1:0 pred revanš u Lisabonu. Benfika se dobro pokazala u prvom susretu i pokušaće da izbori svoje prvo polufinale Lige šampiona još od 1990. godine. To neće biti lako, s obzirom na to da je Bajern bio uspešan protiv Benfike u prethodnim mečevima, a igra i u prilično dobroj formi i veliki je favorit. Veliki peh za Benfiku biće neigranje prvog napadača Žonasa, koji će propustiti revanš zbog žutih kartona. On je najbolji strelac portugalskog kluba, a ove godine je postigao 18 golova na 18 utakmica u svim takmičenjima. Utakmice će se igrati sutra od 20.45.

11:10 - U18: Kosanović izabrao za dve provere sa MađarskomU sklopu priprema za prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, omladinska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1998.), sastaće se dva puta protiv vršnjaka iz Mađarske , 19. i 21. aprila, a oba susreta biće odigrana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.Selektor Milan Kosanović pozvao je 22 igrača, golmani Aleksandar Stanković (Crvena zvezda), Marko Ilić (Vojvodina), igrači odbrane Luka Cucin (Partizan), Sava Radić (Čukarički), Arijas Čočaj (OFK Beograd), Dominik Dinga (Ural), Erhan Mašović (Čukarički), Miloš Spasić (Admira),Nikola Stevanović (Radnički, Niš), Marko Mirkailo (Jagodina), igrači sredine terena Jovan Nišić (Partizan – Teleoptik),Veljko Birmančević (Partizan), Uroš Račić (Crvena zvezda), Aleksandar Mesarević (Vojvodina), Vasilije Đurić (Crvena zvezda), Bojan Šaponja (Bazel), napadači Jovica Blagojević (Voždovac), Petar Milić (Crvena zvezda), Damjan Gojkov (OFK Beograd), Zehrudin Mehmedović (Čukarički), Igor Zlatanović (Partizan – Teleoptik), Sava Petrov (Partizan).

10:20 - Del Boske: Real i Barsa će teško proći u polufinale LŠSelektor španske fudbalske reprezentacije Vinsente Del Boske zabrinut je rezultatima španskih velikana u četvrtfinalu Lige šampiona. Iskusni stručnjak samtra da bi vrlo lako mogli da ispadnu.Real na Bernabeu ima težak zadatak, juri zaostatak od 0:2 protiv Volfsburga."Ako Real preokrene i prođe dalje, to će biti senzacionalan povratak. A, opet, izbaci li Volfsburg Real u četvrtfinalu, to je definitivno senzacija", rekao je Del Boske.Španski selektor se osvrnuo i na Barselonu. Koja na Kalderon stiže sa minimalnom prednošću."Uh, tu takođe miriše iznenađenje. Atletiko je izrazito jaka i stabilna ekipa. Bez obzira što Barsa ima strašne igrače i prednost, smatram da su šanse za prolaz 50:50", zaključio je Del Boske.

09:30 - Tripl-dabl Vestbruka u pobedi OklahomeOklahoma je na svom terenu sa 112:79 savladala Los Andjeles Lejkerse, uz novu odličnu igru Rasela Vestbruka, koji je zabeležio svoj 18. tripl-dabl u sezoni. Vestbruk je postigao 13 poena i imao 10 skokova i 14 asistencija. Najefikasniji u Oklahomi bio je Kevin Durent sa 34 poena, dok je Kobi Brajant postigao 13 za Lejkerse. Džeremi Lin postigao je 19 od svojih 25 poena u drugoj četvrtini i vodio Šarlot do velike pobede nad Bostonom sa 114:100. Kemba Voker postigao je 18, a Al Džeferson i Marvin po 16, za ekipu koja sa Bostonom i Majamijem vodi veliku borbu za plej-of. To je Bostonu bio tek treći poraz kod kuće u više od 20 utakmica. Klivlend je obezbedio prvo mesto u Istočnoj konferenciji, pošto je kod kuće sa 109:94 bio bolji od Atlante. Kajri Irving postigao je 35 poena za pobednički tim, a Lebron Džejms 34. Orlando je kao domaćin pobedio Milvoki sa 107:98, Vašington je kao gost bio bolji od Bruklina i dobio 120:111, dok je Čikago pobedio u Nju Orleansu sa 121:116. Dalas je bio bolji od Jute sa 101:92, a Sakramento od Finiksa sa 105:101.

08:40 - Siti nudi Turea JuventusuSjajni veznjak Jaja Ture na leto definitivno napušta Mančester Siti, a engleski klub na sve moguće načine pokušava da izvuče neku korst od njegovog odlaska. Iako mu ističe ugovor i sam će moći da bira novu sredinu, Siti ga je ponudio Juventusu.Turea navodno žele još Inter i Valensija, mada se spekuliše i o manje realnim opcijama kao što su Mančester Junajted i Atletiko Madrid. Ture je imao želju da ostane u Sitiju, ali potvrda dolaska Pepa Gvardile na mesto menadžera je to promenila, s obzirom da je španski trener bio glavni razlog Tureovog prelaska iz Barselone u redove građana pre šest godina.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track