BEZDUŠNI NJUKASL: Izborio im je opstanak, a oni ga oterali jer ima rak!
Foto: Reuter

Čista diskriminacija

BEZDUŠNI NJUKASL: Izborio im je opstanak, a oni ga oterali jer ima rak!

Fudbal -

Sud za prava radnika utvrdio je da Fudbalski klub Njukasl nije želeo da produži ugovor sa Honasom Gutijerezom jer mu je dijagnostifikovan rak.

Argentinac je tužio Njukasl zbog diskriminacije i traži odštetu od oko dva miliona funti.

"Sud je jasno svima stavio do znanja da klubovi premijer lige imaju iste obaveze prema onesposobljenim ljudima, kao i prema drugim radnicima", rekao je advokat argentinskog fudbalera.

U engleskom klubu su šokirani odlukom suda.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

Uskoro će biti održano novo saslušanje, na kom će se raspravljati o kompenzaciji.

Gutijerez je u Njukasl stigao 2008. godine. U oktobru 2013. mu je dijagnostifikovan rak testisa.Gutijerez je godinu i po dana pauzirao sa fudbalom, pošto se borio sa bolešću raka testisa, a na teren se vratio početkom marta. Samo nekoliko meseci kasnije Gutijerez je golom u poslednjem kolu Premijer lige protiv Vest Hema (2:0) pomogao "svrakama" da izbore opstanak.

"Tokom moje bolesti dve stvari sam naučio, a to je kako fudbaler može da dobije podršku (navijači Njukasla), ali i kako da ostaviš igrača usamljenog (vlasnik Njukasla)", napisao je tada Gutijerez na svom Tviter profilu.

On je od 2008. godine za Njukasl odigrao 205 utakmica i postigao 12 golova, a tokom karijere igrao je za Velez Sarsfild, Majorku i Norič. Za reprezentaciju Argentine zabeležio je 22 utakmice i dao jedan gol.

Argentinac trenutno nastupa za Deportivo La Korunju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track