Barezi: Eh, da nam je Dejo

Voli da dođe u Srbiju

Barezi: Eh, da nam je Dejo

Fudbal -
Legenda Milana Franko Barezi kaže da bi roso-neri uzeli titulu da imaju fudbalera poput Dejana Savićevića

Maglu ne zaboravlja.

Legendarni fudbaler Milana, prvi igrač u Seriji A čiji je dres povučen iz upotrebe, Franko Barezi (52), posetio je Beograd u susret najavi kampa crveno-crnih, koji će po šesti put biti održan u našem glavnom gradu.

Čuvenog asa Milana pitali smo da li među dosadašnjim polaznicima ima dečaka koji bi mogli da naslede njegovog saigrača Dejana Savićevića.

- Zanimljivo poređenje. Dejo je bio izvanredan igrač i s njim sam odigrao mnogo utakmica. Dečaci koji su bili u našem kampu još su mladi i teško je prognozirati. Znam samo da bi nam baš dobro došao jedan novi Dejan Savićević - rekao je Barezi i dodao da se prilikom svakog dolaska u Beograd priseti čuvene utakmice iz 1988. godine sa Crvenom zvezdom.

Tada je zbog magle meč prekinut u trenutku kada je njegov tim bio na ivici poraza. Dan kasnije odigrana je nova utakmica, koju je Milan dobio na penale.

- Kad god dođem u Beograd, setim se te 1988. godine, koja je bila odlučujuća za nas. Magla nas je spasla. Zvezda je bila mnogo bolja, ali mi smo u ponovljenom meču prošli dalje. Tu je počeo naš sjajan period, rađanje novog Milana. Tada smo i upoznali Savićevića. Promašio je penal i već tada je igrao za Milan - uz osmeh je konstatovao Barezi, a na opasku da je Dejo dan ranije zatresao mrežu Milaneza, poručio je:

- Taj gol se nije računao.

Srbi imaju potencijal

Franko Barezi veoma ceni srpske fudbalere i kaže da bi u Milanu rado video Branislava Ivanovića. Takođe, on ističe značaj AC Milan junior kampa.

- Snažno verujemo u potencijal ove zemlje u fudbalu. Srbija je uvek rađala šampione, koji su igrali po celoj Evropi. Mladi koji budu pohađali kamp radiće po metodama zvaničnih trenera. Ako primetimo neku naročito talentovanu decu, pažljivo ćemo ih pratiti, nudeći im mogućnost da se priključe našoj velikoj porodici - rekao je Barezi.

Franko Barezi

Rođen: 8. maj 1960.

Utakmica za Milan: 532

Mesto u timu: štoper

Trofeji: 3 Lige šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track