BLOG UŽIVO, VIDEO: Ana Ivanović od očaja do sjaja i drugog kola turnira u Štutgartu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ana Ivanović od očaja do sjaja i drugog kola turnira u Štutgartu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Las Palmas konačno poraženFudbaleri Las Palmasa prekinuli su seriju od četiri utakmice bez poraza, pošto su večeras sa 1:0 izgubili od Betisa u 34. kolu Primere. Strelac je bio Riki Van Volfsvinkel u 83. minutu. Posao Betisu olakšalo je isključenje fudbalera Las Palmasa Ajtamija u 41. minutu Betis je sada 11. na tabeli sa 41 bodom, jednim više od Las Palmasa, koji je 12. Espanjol i Selta ranije danas su igrali nerešeno 1:1 u Barseloni. Selta je vodila od 28. minuta golom Jaga Aspasa, a konačan rezultat postavio je Marko Asensio u 39. Espanjol je 15. na tabeli španskog prvenstva sa 37 bodova, dok je Selta šesta sa 54 i sve je bliža plasmanu u evropska takmičenja.

22:37 - Napoli rasturio BolonjuFudbaleri Napolija lako su danas sa 6:0 na svom stadionu pobedili Bolonju, u 34. kolu italijanske Serije A. Strelci su bili Manolo Gabijadini u 10. i 35, Dris Mertens u 58, 80. i 88. i David Lopes u 90. minutu. Napoli je drugi sa 73 boda, dok je Bolonja 14. sa 37.

20:54 - Aston Vila suspendovala AgbonlahoraFudbalski klub Aston Vila suspendovao je danas Gabrijela Agbonlahora i pokrenuo istragu protiv njega zato što je navodno bio na zabavi u noći kada je taj klub ispao iz Premijer lige. Prema pisanju britanskih medija, Agbonlahor je prethodno bio sklonjen iz tima, a iz kluba je rečeno da fizički nije dovoljno spreman. On je bio kratko suspendovan i ranije ovog meseca pošto je uslikan sa nargilom u Dubaiju, ali klub nije preduzeo akciju protiv njega. Agbonlahorova plata u Vili, u kojoj je ponikao, navodno je 50 hiljada funti nedeljno, a ovaj napadač je tokom sezone postigao samo jedan gol. Aston Vila je ispala iz Premijer lige porazom u nedelju od Mančester junajteda sa 1:0 na Old trafordu. Taj klub je poslednji na tabeli sa samo 16 bodova iz 34 utakmice. Klub je u medjuvremenu ostao bez trenera Remija Garda, a Upravni odbor su napustili Dejvid Barnštajn i Lord King.

20:11 - Ana Ivanović od očaja do sjaja i drugog kola turnira u ŠtutgartuSrpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Nemicu Karinu Vitheft 7:6, 6:0 u prvom kolu turnira u Štutgartu. Ana nije dobro počela meč, pa je 82. teniserka sveta došla nadomak osvajanja prvog seta. Međutim, 19. igračica na WTA listi je napravila ribrejk u poslednji čas, a onda osvojila prvi set u taj-brejku - 7:3. Posle toga dileme više nije bilo, Srpkinja nije dozvolila rivalki da osvoji ni gem u nastavku meča. Ana Ivanović će se u drugom kolu sastati sa pobednicom duela između Čehinja Karoline Pliskove i Lusi Safarove.

19:30 - Duško Tošić dogovorio transferSrpski fudbaler Duško Tošić napušta Bešiktaš, ali ostaje u Turskoj. Tošić se dogovorio sa Kasimpašom, u kojoj će nastaviti karijeru. Kasimpaša zauzima sedmo mesto u turskoj Superligi. Pre Bešiktaša 31-godišnji defanzivac igrao je za OFK Beograd, Sošo, Verder, Portsmut, KPR, Crvenu zvezdu, Betis i Genčlerbirligi.

19:08 - Van Gal: Čuvamo RašfordaTrener Mančester junajteda Luj van Gal objasnio je zašto stalno menja Markusa Rašforda."Zamenio sam Rašforda posle 70 minuta zato što sam smatrao da mu je potreban odmor i bilo je potrebno da ga zaštitimo sa te strane. Naredna dva dana nije trenirao. Želim da ga zadržim svežeg pošto je u momentumu postizanja golova što je važno i za njega i za tim", istakao je Van Gal.

18:01 - Spaleti nastavlja rat: Toti nije RomaKapiten Rome Frančesko Toti je izjavio da nije u sukobu sa trenerom Lućanom Spaletijem demantujući da je došlo do tuče njih dvojice. Međutim, da su "Princ Rima" i Spaleti "na ratnoj nozi" svedoče i reči iskusnog stručnjaka."Roma i Toti to su dve različite stvari. Spasao nas je na poraza u Bergamu, slažem se, ali Toti nije Roma. Vi govori te samo o njemu zbog toga što ima dugu istoriju u ovom klubu. U redu, pokušaću da pronađem četiri ili pet novih Totija, jer su nam potrebni igrači takve klase u budućnosti. Toti ima uticaja, snažna je ličnost, ali ne može on da govori da bi trebalo da igra umesto Džeka, ili da bi Džeko trebalo da ode iz kluba. Ja sam trener i moram da uspostavim neka pravila u svlačionici. Na treningu nemam ni oca, ni majku, ni decu. Imam samo jedan cilj - da se spremimo i pobedimo. I ostali igrači imaju vrednost. Moram to da uzmem u obzir. Žao mi je ako Frančesko to tumači na drugačiji način", rekao je Spaleti.

17:10 - Nikolić: Rekordi Beogradskog maratona su veliki podstrek, hvala svim učesnicimaDirektor Beogradskog maratona Dejan Nikolić prezadovoljan je 29. trkom na ulicama Beograda i poručio da je postavljanje rekorda veliki podstrek za budućnost.Ovogodišnji Beogradski maraton imao je rekordan broj od 5.840 učesnika u maratonu i polumaratonu, kao i 20.000 u "Trci zadovoljstva"."Izuzetno smo zadovoljni što su ocene ovogodišnjeg 29. Beogradskog maratona ovakve i da smo snagom zajedništva učesnika, sponzora, gradskih službi, državnih institucija, volontera i predstavnika medija ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet", rekao je Nikolić.On se izrazio veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji događaja i pravljenju lepe slike iz Beograda."Posebno mesto u ovogodišnjem Beogradskom maratonu, zasluženo zauzima Havijer Sotomajor, čovek koji je u sportskoj karijeri pomerao granice ljudskih mogućnosti i koji je tokom kratkog boravka na najbolji način promovisao Beogradski maraton, Beograd i Srbiju", naglasio je Nikolić.Prema njegovim rečima cilj je da se nađu mogućnosti za dalja unapređenja maratona."Svesni smo da su ovakve ocene velika obaveza, ali daju dodatni podstrek da nastavimo sa predanim radom. Potencijali Beogradskog maratona su veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa našim partnerima istrajati na putu dobre organizacije Beogradskog maratona i promocije Beograda i Srbije", zaključio je Nikolić.

16:32 - Kisling u Bajeru do 2018. godine, a i posleFudbaler Bajer Leverkuzena Štefan Kisling produžio je ugovor za godinu dana, tako da će u klubu ostati do leta 2018, saopštio je nemački prvoligaš."Oduševljen sam što klub i dalje može da se osloni na mene i ukaže mi poverenje. Ja ću, naravno, dati sve od sebe za klub, kao što sam i uvek činio i postaviću sebi visoke standarde. Moja ambicija je i dalje da sa ovim klubom osvojim trofej", rekao je 32-godišnji napadač i povremeni reprezentativac Nemačke.Kisling je u Leverkuzen došao leta 2006. godine. Odigrao je 312 utakmica i postigao je 126 golova za tim iz Leverkuzena. "Štefan je uvek bio tu kada je trebalo, tokom svih godina od kada je ovde. Mora da nastavi tako i nastaviće. On nam je stvarno važan i na terenu i u svlačionici, a njegovo iskustvo u našem mladom timu nema cenu", rekao je sportski direktor Leverkuzena Rudi Feler. Kisling je ove sezone igrao manje za "fabrički tim", pošto je u ekipu stigao Havijer "Ćićarito" Ernandes, koji je postigao 25 golova u svim takmičenjima. Kisling je i pored toga postigao sedam golova, od čega četiri u Bundesligi. Izvršni direktor kluba Mihael Šade rekao je da će Kisling ostati u klubu i kad završi igračku karijeru. "Štefan je neko sa kime se navijači identifikuju i apsolutno želimo da ga zadržimo ovde, tako da ćemo mu naći neku ulogu kada okači kopačke o klin. Vrata kluba su za njega uvek otvorena. On apsolutno pripada Bajeru", rekao je Šade.15:45 - Krunićeva izgubila 6:0, 6:0Srpska teniserka Aleksandra Krunić doživela je debakl u prvom kolu turnira u Istanbulu.Ona je izgubila od 96. teniserke sveta Anastasije Sevastove sa 6:0, 6:0 za 44 minuta igre.Krunićeva je ukupno osvojila 23 poena u celom meču – očigledno je da još nije uspela da se oporavi od napornog vikenda u FED kupu u Beogradu, ali tako ubedljiv poraz svakako je neobičan.Krunićeva je trenutno 120. igračica sveta.

15:05 - Hapšenja u Turskoj zbog FenerbahčeaTurske vlasti privele su danas 38 osoba osumnjičenih da su "namestili" fudbalere i upravu Fenerbačea tokom korupcijske istrage 2011. godine. Ovaj potez vlasti je nastavak napora da se slome pristalice umerenog muslimanskog vođe Fetulaha Gulena, koji je u egzilu u SAD. Državna agencija Anadolija objavila je da je policija imala naloge za hapšenje 64 osobe osumnjičene u navodnu zaveru protiv funkcionera Fenerbahčea. Bar 38 njih je zadrženo nakon racija u Istanbulu i 27 drugih gradova. Među osumnjičenima su nekadašnji šefovi policije, advokati i bar jedan novinar. Njih očekuju moguće optužnice za formiranje "terorističke organizacije" i pripadnost njoj, kao i za nezakonito prisluškivanje. Nekoliko funkcionera Fenerbahčea, među kojima je i predsednik Aziz Jildirim, bili su uhapšeni 2011. i suđeno im je za nameštanje utakmica, ali su svi oslobođeni na novom suđenju prošle godine.

14:43 - Dodić: Napašćemo BoracTrener fudbalera Javora Mladen Dodić rekao je da njegova ekipa u revanšu polufinala Kupa Srbije protiv Borca iz Čačka neće braniti gol prednosti iz prvog meča u Ivanjici (2:1). "Imamo prednost koja nas obavezuje na to da ne sme da bude kalkulacija. To znači da nećemo braniti prednost, već ćemo ići da postignemo pogodak i da pobedimo. Smatram da imamo kvalitet da se na adekvatan način suprostavimo Borcu", izjavio je Dodić za GZS. On je dodao da ima određenih kadrovskih problema, ali da to ne menja cilj - plasman u prvo finale Kupa u istoriji. "Motiv je ogroman, pre tri godine smo eliminisani u polufinalu od Jagodine, sada imamo drugu šansu i želimo da je iskoristimo za istorijski uspeh. Očekujem da ovaj komšijski derbi okupi veliki broj ljubitelja fudbala iz Ivanjice i Čačka jer odavno nije bilo utakmice sa ovolikim značajem", poručio je Dodić. Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Borca i Javora igra se sutra od 18.30 sati na stadionu Kraj Morave.14:13 - Sud odbacio tužbu protiv CvancigeraOkružni sud u Diseldorfu odbacio je danas tužbu Katara protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Tea Cvancigera zato što je tu zemlju nazvao "kancerom na tkivu svetskog fudbala". Sud je presudio da je Cvanciger bio u okviru svojih prava slobodnog govora, čime je potvrdjena prvobitna presuda iz februara. Katarski savez podneo je gradjansku tužbu nakon što je Cvanciger to izjavio u junu prošle godine, ocenivši da je takav opis "neprihvatljiva kleveta i demonizacija" Katara i njegovih gradjana. Cvanciger je rekao da nikada nije želeo da uvredi gradjane Katara, već da kritikuje proces kojim je Fifa dodelila organizaciju Svetskog prvenstva toj državi. Fudbalski savez Katara tražio je 100.000 evra odštete i da sud naredi Cvancigeru da u budućnosti ne govori takve stvari.13:53 - Kisling produžio ugovor sa LeverkuzenomFudbaler Bajer Leverkuzena Štefan Kisling produžio je ugovor za godinu dana, tako da će u klubu ostati do leta 2018, saopštio je nemački prvoligaš. "Oduševljen sam što klub i dalje može da se osloni na mene i ukaže mi poverenje. Ja ću, naravno, dati sve od sebe za klub, kao što sam i uvek činio i postaviću sebi visoke standarde. Moja ambicija je i dalje da sa ovim klubom osvojim trofej", rekao je 32-godišnji napadač i povremeni reprezentativac Nemačke. Kisling je u Leverkuzen došao leta 2006. godine. Odigrao je 312 utakmica i postigao je 126 golova za tim iz Leverkuzena. "Štefan je uvek bio tu kada je trebalo, tokom svih godina od kada je ovde. Mora da nastavi tako i nastaviće. On nam je stvarno važan i na terenu i u svlačionici, a njegovo iskustvo u našem mladom timu nema cenu", rekao je sportski direktor Leverkuzena Rudi Feler.13:30 - Sportski savezi zabrinuti zbog stanja borilišta u Rio de ŽaneiruMeđunarodni sportski savezi zabrinuti su zbog stanja u kome se nalaze borilišta u Rio de Žaneiru pred Olimpijske igre u tom gradu, o čemu su obavestili nadležne institucije. Članovi Asocijacije olimpijskih međunarodnih saveza (ASOIF) pregledali su borilišta i objekte za igre koje počinju za manje od četiri meseca, 5. avgusta. Predsednik ASOIF-a Frančesko Riči Biti rekao je da su organizatori propustili neke veoma važne detalje u svakom borilištu. Gimnastičarski savez (FIG) požalio se na nestašice struje tokom probnog događaja u ponedeljak uveče u Olimpijskoj areni. FIG je naveo i da je imao problema sa sistemom bodovanja, kao i sa nedostatkom opreme na privremenom mestu za trening. Riči Biti je rekao da je predsednik MOK Tomas Bah "zabrinut kao i svi" zbog tih problema. Dvojica najviših funkcionera MOK-a otputovaće uskoro u Rio da bi stalno radili na pripremama.13:11 - Lajović eliminisan na startu turnira u BukureštuSrpski teniser Dušan Lajović eliminisan je već u prvom kolu turnira u Bukureštu, pošto je poražen od Francuza Lukasa Puila sa 6:3, 6:4. Francuskom teniseru je po jedan brejk u oba seta bio dovoljan za prolaz u osminu finala, gde će igrati sa drugim nosiocem Hrvatom Ivom Karlovićem. Turnir u Bukureštu igra se za nagradni fond od 520.070 evra.12:59 - Stamenković: Nema taktiziranja protiv JavoraTrener Borca iz Čačka Ljubiša Stamenković izjavio je da njegova ekipa neće taktizirati u revanš meču polufinala Kupa Srbije protiv Javora. Stamenković je istakao da će Borac od prvog minuta zaigrati ofanzivno. Ivanjičani su u prvom meču slavili 2:1, pa je Čačanima neophodan trijumf u revanšu da bi se plasirali u finale. "Makar bila i minimalna, prednost je ipak na strani Javora. Imaju gol viška, mi smo primorani da bez previše taktiziranja od starta krenemo ofanzivno prema golu gostiju. Greške moramo da svedemo na minimum, kako bismo onemogućili Ivanjičane da uspore ritam i čuvaju prednost iz prve utakmice. Podrška sa tribina može da bude od ogromne koristi, preostaje samo da momci pruže maksimum i zajednička radost sa navijačima po završetku utakmice neće izostati", izjavio je Stamenković. Borac će dočekati Javor u najjačem sastavu, nema ni povredjenih ni suspendovanih igrača, a jedan od aduta u veznom redu biće mladi Milorad Balabanović.12:43 - Hiki: EOK podržao Fiba EvropePredsednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) Partik Hiki podržao je odluku Fiba Evropa da suspenduje saveze sa Evropskog prvenstva u košarci, a podršku ovom činu objasnio je ocenom da je potrebno da se zaustave "privatne kompanije" koje žele da preuzmu sport. "Već neko vreme upozoravam na opasnosti ovih kompanija za pravljenje profita koje pokušavaju da otmu sport. Ako to ne ubijemo sada, stvari će izmaći kontroli. Ako nastavimo da ignorišemo situaciju, sledeći korak biće da privatne oganizacije nad kojima nemamo kontrolu organizuju alternativne Olimpijske igre", rekao je Hiki. 12:21 - Infantino: Podrška FSS mi mnogo značiPredsednik FIFA Đani Infantino izjavio je da mu je mnogo značila podrška Fudbalskog saveza Srbije u kandidaturi za mesto prvog čoveka najveće fudbalske organizicije na svetu. "Podrška koju sam dobio od FSS mnogo mi je značila, jer sam od samog starta bio u prilici da uvidim da delimo istu viziju i snažnu posvecenost ka sportu koji volimo. Zahvalio bih se FSS i predsedniku Tomislavu Karadžiću, ali i da istaknem da sam kao predsednik FIFA potpuno privržen saradnji i radu za svih 209 članica FIFA", rekao je Infantino za sajt FSS. On je naglasio da je sportski centar FSS u Staroj Pazovi jedinstven projekat jer omoćućava da se srpski fudbal razvija na pravi način. "Razvoj fudbala je za FIFA primarna misija, glavni cilj i svakog od članova svetske fudbalske organizacije. Upravo iz tog razloga je važno da takvi objekti budu sagrađeni, posebno za mlade igrače. A što se tiče organizacije u Fudbalskom savezu Srbije, mogao sam lično da se uverim koliko je efikasna dok sam bio u UEFA". Opširnije OVDE12:00 - Fabregas: Konte je pravi čovek za ČelsiFudbaler Čelsija Sesk Fabregas rekao je da je Antonio Konte pravi čovek za londonski klub i dodao da veruje da će igračima vratiti pobednički mentalitet. Konte, trenutno selektor reprezentacije Italije, sa Čelsijem je potpisao trogodišnji ugovor, u koji dolazi posle Evropskog prvenstva u Francuskoj. "Od onoga što sam čuo od mnogih fudbalskih stručnjaka, on je sjajan trener, disciplinovan i rođeni pobednik. To je baš ono što nam je trebalo. Neko ko će uvek da bude uz vas i tera vas da učite nove stvari i igrate do granice svojih mogućnosti. Konte želi odmah da krene da pobeđuje, bez prelaznog perioda i izgovora i zato je pravi čovek za Čelsi", rekao je Fabregas. Konte je trenersku karijeru počeo je u Arecu, vodio je Bari i Sijenu, a potom je sa Juventusom za tri godine osvojio isto toliko titula u Seriji A.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:30 - Poketino: Odigrali smo savršenoTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino ocenio je da su njegovi igrači odigrali "savršeno" u pobedi protiv Stouka, kao i da je tim poslao jasnu poruku da nije odustao od titule. Totenhem je pobedio Stouk sa 4:0, čime je njegov tim smanjio razliku na pet poena za vodećim Lesterom, koji je odigrao 2:2 s Vest Hemom. Oba tima imaju po četiri utakmice do kraja. Upitan posle meča u ponedeljak uveče da li misli da je Lester sada pod pritiskom, Poketino je odgovorio: "Ne znam, vrlo sam koncentrisan na naš tim i naš posao". "Ali, u fudbalu je sve moguće. Najvažnije je da je partija koju smo danas pokazali bila savršena. Ovo je bio veliki znak da smo tu, da čekamo i da se borimo", rekao je Poketino. 11:05 - Barselona pregovara sa Borusijom oko HumelsaFudbaler Borusije iz Dortmunda Mats Humels mogao bi od leta da pojača odbranu Barselone. Nemački mediji navode da su Katalonci krenuli u ozbiljne pregovore sa Borusijom oko prelaska nemačkog štopera. Humelsu ugovor sa "milionerima" ističe 2017. godine i letnji prelazni rok je poslednja šansa za Borusiju da zaradi veliki novac od njegovog transfera. Direktor Barselone Arijedo Brajda nekoliko puta ove sezone gledao je Humelsa i dao "zeleno svetlo" da se ostvari transfer, koji bi mogao da košta oko 40 miliona evra. Pored Barselone, za reprezentativca Nemačke zainteresovani su još Mančester Junajted i Arsenal.

10:30 - Vrhunski sportisti žive dužeŽivotni vek vrhunskih sportista je sedam godina duži nego kod ostatka stanovništva, rezultati su studije francuskog instituta za sport i fizičko vaspitanje Insep. U studiji je analizirano 2.814 francuskih olimpijaca od 1912. do 2012. godine. Od tih dodatnih sedam godina, dve su "zaradjene" zahvaljujući manjim rizicima od kardio-vaskularnih bolesti, a dve zahvaljujući manjem riziku od raka. Studija, čiji su rezultati danas delimično objavljeni u Parizu, trebalo bi u celini da bude objavljena u britanskom medicinskom časopisu BMJ.10:03 - Fiba navodno ne priznaje 10-godišnje ugovore sa EvroligomSvetska košarkaška federacija (Fiba) nije navodno priznala 10-godišnje ugovore koje je 11 klubova potpisali sa Evroligom za nastup u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Španski i italijanski mediji prenose da je Fiba navodno priznala samo trogodišnje ugovore potpisane pre dve godine, koji treba da isteknu u junu 2017. godine. Prema tim navodima, očekuje se da će po isteku tog ugovora Fiba zatražiti i od 11 najbogatijih evropskih klubova da se uključe u njena takmičenja, a ne u takmičenja Evrolige. Novi 10-godišnji ugovori imaju visoke kazne (više od milion evra) u slučaju da klubovi žele da ih jednostrano raskinu. Fiba Evropa je prošle nedelje obavestila 14 saveza evropskih zemalja o isključenju sa Evropskog prvenstva 2017, ako njihovi klubovi udu igrali takmičenja pod okriljem Evrolige. Osim toga, u opasnosti su i nastupi reprezentacija tih zemalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i organizacija kvalifikacionih turnira.09:35 - Simonović: Premašili smo sva očekivanjaKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović, posle poraza od CSKA (78:71), izjavio je da su crveno-beli plasmanom u četvrtfinale Evrolige premašili sva očekivanja uoči sezone. "Sjajna sezona u Evroligi je iza nas, ostvarili smo veliki rezultat. Večeras smo dobro kontrolisali utakmicu, pokušali smo da se vratimo, ali smo se istrošili, što je CSKA iskoristio. Moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali sve tri utakmice", rekao je Simonović. Njegov saigrač Vasilije Micić bio je prezadovoljan igrom odbrane u sva tri meča sa moskovskim velikanom. "Krasila nas je odlična odbrana i kolektiv, u sva tri duela spustili smo im prosek poena, ali je presudio individualni kvalitet, pre svih Teodosića i De Koloa. Dali smo sve od sebe", poručio je Micić.09:17 - Del Pjero: Zidan je promenio mentalitet RealaLegendarni fudbaler Alesandro del Pjero izjavio je da njegov bivši saigrač Zinedin Zidan čini čuda kao trener madridskog Reala. "Toliko je teško postići sve ono što je on postigao za tako kratko vreme, neverovatno je kako se spremio da bude trener. Promenio je mentalitet Reala, i ekipe i navijača. Želim mu sve najbolje i u Primeri i u Ligi šampiona", rekao je Del Pjero i dodao: "Malo sam iznenađen, to je neverovatna situacija. Da mi je neko pre dve nedelje rekao da će Barsa ispustiti toliko bodova i da će ispasti iz Lige šampiona, odgovorio bih mu da je to nemoguće. Ali to je ono što sport čini lepim, biće uzbudljiv finiš Primere".

08:56 - Poketino: I dalje sanjamo tituluMenadžer Totenhema Maurisio Poketino rekao je da nastavlja da sanja o tituli posle pobede nad Stoukom u gostima 4:0. Totenhem je na drugom mestu na tabeli sa pet bodova manje od prvoplasiranog Lestera. "Bila je ovo sjajna utakmica, veoma sam zadovoljan igrom. I dalje se borimo, želimo da pritisnemo Lester, a ovaj rezultat je fantastičan“, rekao je Poketino i dodao: "Veoma sam ponosan. Stouk je želeo da pobedi, ali mi smo pokazali karakter i pokazali smo da umemo da se nosimo sa pritiskom. Demonstrirali smo glas i strast, moj tim zaslužuje sve pohvale za ovu sezonu".

08:41 - Pobede Golden Stejta, Dalasa i TorontaŠampion NBA Golden Stejt pobedio je Hjuston sa 115:106 i tako poveo sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa, iako je igrao bez najboljeg košarkaša lige Stefa Karija, koji je propustio utakmicu zbog povrede članka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 34 poena. Džejms Harden postigao je 28 poena za Hjuston. Dalas je iznenadio Oklahomu pobedom u gostima od 85:84, kojom je izjednačio na 1:1 u seriji prvog kola plej-ofa NBA lige. Maverikse je predvodio Rejmond Felton sa 21 poenom i 11 skokova. Najefikasniji u timu Oklahome bio je Kevin Durent sa 21 poenom. Toronto je kod kuće pobedio Indijanu sa 98:87 i tako se izjednačio na 1:1 u seriji. Reptorse je do pobede predvodio Jonas Valančijunas sa 23 poena i 15 skokova. Najefikasniji u Indijani bio je Pol Džordž sa 28 poena.

08:20 - Toti: Nemam problem sa SpaletijemKapiten Rome Frančesko Toti demantovao je sukob sa trenerom Lučanom Spaletijem. Italijanski mediji su preneli da su se Toti i Spaleti potukli u Bergamu. "Sve je u redu, zajedno smo večerali u nedelju. On je dobar čovek, prošlost je zaboravljena, ništa se nije dogodilo", rekao je Toti. Roma je treća u Seriji A sa pet bodova od drugoplasiranog Napolija na mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona, dok ima tek četiri više od Intera koji želi treće mesto koje vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track