(VIDEO) ISTORIJSKI USPEH IVANJIČANA: Javor remijem sa Borcem u Čačku stigao do finala Kupa
Foto: Saša Pavlić

Oba gola iz penala

(VIDEO) ISTORIJSKI USPEH IVANJIČANA: Javor remijem sa Borcem u Čačku stigao do finala Kupa

Fudbal -

Fudbaleri Javora obezbedili su plasman u finale Kupa Srbije, jer su u revanšu polufinala igrali 1:1 (0:0) sa Borcem u Čačku.

Ivanjičani su u prvom meču kao domaćini pobedili 2:1.

Javor će se za trofej u Kupu Srbije boriti 11. maja sa Partizanom, koji je ranije danas savladao Spartak u Subotici 3:0.

Oba gola u Čačku postignuta su iz penala. Borac je poveo preko Srđana Vujaklije u 56. minutu, a samo osam minuta kasnije Marko Docić je takođe bio precizan sa bele tačke i tako postavio konačan rezultat.

Ovo je istorijski uspeh Javora, jer se prvi put u istoriji domogao finala Kupa.

Trener Javora Mladen Dodić rekao je da je taj uspeh posvetio je preminulom generalnom sekretaru kluba Zoranu Ristiću.

"Sve pohvale idu igračima. Pokazali smo koliko nam je stalo do ovog istorijskog uspeha, jer ova ekipa u kupu pokazuje i karakter i motiv. Ovaj uspeh moram da posvetim preminulom generalnom sekretaru Zoranu Ristiću, koji nije doživeo ovaj uspeh", rekao je Dodić posle utakmice za televiziju "Arena".

Ristić je umro pre dve godine od srčanog udara.

"Hrabri nas ovaj rezultat. Nadam se da ćemo u finalu da pravimo manje grešaka. U prvenstvu igramo dobro i sada moramo da se okrenemo teškoj situaciji tamo", rekao je Dodić.

Trener Borca Ljubiša Stamenković bio je kratak u izjavi.

"Čestitam Javoru plasman u finale. U ove dve utakmice bili su bolji od nas za taj jedan gol. Želim im da osvoje trofej ako mogu. Što se nas tiče, najbitnije je bilo proći, a to nismo uspeli", rekao je Stamenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track