ZBOG UBISTVA ALEKSANDRA JAĆIMOVIĆA: Čačani protestovali na gradskom trgu
Foto: Viber

Zahtev da se spreči nasilje

ZBOG UBISTVA ALEKSANDRA JAĆIMOVIĆA: Čačani protestovali na gradskom trgu

Fudbal -

Više od hiljadu Čačana protestovalo je danas na gradskom trgu u centru Čačaka povodom ubistva Aleksandra Jaćimovića (21) u tuči navijača Crvene zvezde i Borca, zahtevajući od nadležnih da spreče nasilje.

Gradjani, medju kojima je bilo najviše srednjoškolaca, zapalili su sveće na mestu gde je Jaćimović ubijen u noći izmedju petka i subote u sukobu u kome je učestvovalo više od 20 mladića.

Protest je organizovala sociološkinja iz Čačka Rada Karanac objavom na društvenim mrežama. Podsetila je da se prema poslednjem istraživanju uradjenom u Čačku 50 odsto mladih izjasnilo da se ne osećaju bezbedno i izrazila žaljenje što niko nije preduzeo nikakve mere u prevenciji nasilja.

Ona je na skupu pozvala sve institucije u gradu i državi da ubuduće spreče nasilje.

"Sa ovog mesta, sa koga je pre tri dana otišao Aleksandar Jaćimović, a pre 14 godina Marko Milić, apelujem na Čačak, na sve institucije u gradu i državi, da sprečimo nasilje, da zaustavimo ovo zlo", rekla je Rada Karanac.

Ona je pozvala mlade da u ruke uzmu olovke i knjge, umesto noževa i pištolja i da ne dozvole da se medjusobno ubijaju.

Aleksandar Jaćimović, student druge godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, sahranjen je danas u 14 časova na gradskom groblju u Čačku.

Čačanska policija uhapsila je dvojicu davdesetjednogodišnjih mladića iz Čačka, D. B. i B. M. D. B. je osumnjičen za ubistvo Jaćimovića, a B. M. da je učestvovao u sukobu, dok za jednom osobom i dalje traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track