SAHRANJEN NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE: Suze i cveće za Aleksandra Jaćimovića
Foto: Kurir

Tuga u Čačku

SAHRANJEN NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE: Suze i cveće za Aleksandra Jaćimovića

Fudbal -

Više stotina ljudi oprostilo se danas od Aleksandra Jaćimovića (21), navijača Crvene zvezde koji je ubijen u noći između petka i subote.

Na gradskom groblju u Čačku okupila se rodbina, majka Biljana, otac Rajko i mlađi brat Jovan, drugovi iz škole, komšije, prijatelji, ali i navijači Crvene zvezde i Borca.

Dvadestjednogodišnji mladić je umro od posledica uboda noža u srce. U tuči u kojoj je stradao Aleksandar ranjen je još jedan navijač. Zbog ovog ubistva i ranjavanja privedeni su Čačani B. M. (21), D. B. (21) i N. K. (1994).

Protest zbog smrti Aleksandra Jaćimovića, Foto: Kurir sport
Protest zbog smrti Aleksandra Jaćimovića, Foto: Kurir sport

Prethodno, više stotina građana okupilo se u podne na Gradskom trgu u Čačku, na mestu gde je u subotu rano ujutru ubijen Aleksandar Jaćimović (21), kako bi odali poštu i poslali poruku da je svaki oblik nasilja nedopustiv.

Građani Čačka, većinom mladi, upalili su sveće i položili cveće na mestu tragedije, a okupljenima se obratila sociolog Rada Karanac koja je bila inicijator ovog okupljanja.

"Želimo da pošaljemo poruku da nećemo da slušamo i gledamo da se mladi međusobno ubijaju niti u Čačku, niti bilo gde u Srbiji. Sa ovog mesta sa koga je pre tri dana otišao Aleksandar Jaćimović, pre 14 godina Marko Milić, apelujem na sve institucije u Čačku i Srbiji da sprečimo nasilje i zaustavimo ovo zlo"“, rekla je Karanac.

Ona je pozvala mlade da u ruke uzmu olovke i knjige, a ne noževe i pištolje i da vole prijatelje, komšije, sugrađane."„Malo nas je u ovom Čačku, u ovoj Srbiji, ne dozvolimo da se međusobno ubijamo. Nadam se da će ovo biti poslednje ubistvo među mladima koje se dešava u Srbiji. Moramo uputiti poruku da nasilje prestane, i da ne možemo podizati ruku na sugrađane“", zaključila je Karanac.

"Na osnovu istraživanja koje je rađeno na uzorku od 750 ispitanika, uglavnom srednjoškolaca i učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola, deca su kao najveće probleme iznosila nasilje i probleme kao što su huliganstvo, tuča na ulici, ne ažurnost policije i drugih organa koji bi trebalo da reaguju. „Ulice u kojima imaju najviše problema, gde se okupljaju korisnici psiho-aktivnih supstanci. Tu su i komunalni problemi kao i problemi u saobraćaju, ali ipak najviše komentara se odnosi na nasilje u ovom gradu"“, kazala je Karanac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track