Najnovije vesti

TOLE KARADŽIĆ: Borićemo se protiv prijema Kosova u UEFA
Foto: Fonet

Prvi čovek FSS o kongresu u Budimpešti

TOLE KARADŽIĆ: Borićemo se protiv prijema Kosova u UEFA

Fudbal

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je da će se delegacija srpskog saveza na predstojećem kongresu UEFA u Budimpešti žestoko boriti protiv prijema kosovskog saveza.

"Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore čtiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu", rekao je Karadžić za sajt FSS.

Prema njegovim rečima, sada je pred FSS ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

"MOK je podsvoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine. Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija", ističe prvi čovek FSS.

Ipak, kako je naveo bez obzira na sve otežvajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA.

"U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen", zaključio je Karadžić.

Kongres UEFA održaće se 3. maja u Budimpešti.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...