(VIDEO) CRNO-BELA UVERTIRA ZA FINALE KUPA: Partizan pobedio Voždovac i skočio na drugo mesto tabele
Foto: Saša Pavlić

Treći uzastopni trijumf Tomićeve ekipe

(VIDEO) CRNO-BELA UVERTIRA ZA FINALE KUPA: Partizan pobedio Voždovac i skočio na drugo mesto tabele

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac u Humskoj 2:1 (0:0) u utakmici 5. kola plej-ofa Superlige i iskoristili poraz Čukaričkog da ga preteknu na tabeli.

Crno-beli su poveli preko Golubovića u 47. minutu, na 2:0 povisio je Mihajlović u 81, a samo dva minuta kasnije poraz "zmajeva" ublažio je bivši igrač Partizana Mihajlov.

Ekipa trenera Ivana Tomića je zasluženo ostvarila treću uzastopnu prvenstvenu pobedu i domogla se drugog mesta na tabeli. Partizan je preskočio Čukarički, koji je doživeo debakl na Banovom brdu protiv niškog Radničkog - 1:5. Crno-beli imaju 37 bodova, jedan više od "brđana".

Voždovac je ostao poslednji, osmi na tabeli plej-ofa sa 21 bodom.

Partizan je na ovaj način napravio dobru uvertiru pred finala Kupa Srbije koje će igrati sa Javorom u sredu u Gornjem Milanovcu iako je trener Ivan Tomić odmarao nekoliko standardnih prvotimaca: Nemanja Mihajlović i Saša Ilić su ušli tek u drugom poluvremenu, a Darko Brašanac je meč presedeo na klupi, a u timu nije bilo ni Miroslava Bogosavca.

"Sve u svemu iz ove utakmice možemo da budemo zadovoljni samo sa tri osvojena boda, ali igra nije bila kao u prethodnim utakmicama, pogotovo kao u Surdulici ili protiv Borca", rekao je Ivan Tomić i dodao:

"Imali smo dva različita poluvremena, prvo je bilo loše i jalovo, mislili smo da će neko drugi da reši odredjene situacije na terenu a ne mi sami. Osetio se nedostatak igrača koji su na neki način izneli sezonu. Ako bih mogao da potražim opravdanje za igrače, jer za sebe nikada ne tražim, to je možda što su mislima bili u utakmici finala Kupa. To jednostavno ne sme da nam se dešava", naveo je on.

Tomić je ocenio da je njegova ekpa bila mnogo bolja u drugom poluvremenu, ali da je čak i tad došla u situaciju da utakmicu završi nerešeno.

Trener Voždovca Bratislav Živković rekao je da ima razloga za zadovljstvo uprkos porazu od Partizana.

"Znali smo da će biti teško iako je Partizan igrao u izmenjenom sastavu, sve su to dobri igrači. Parirali smo koliko smo mogli i ovo je naš trenutni maksimum. Velike ekipe ne praštaju greške, već ih odmah kažnjavaju", rekao je Živković.

SASTAVI:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Miladin Stevanović, Subić - Everton, Kosović, Lukić (od 46. Ilić) - Golubović, Alen Stevanović (od 65. Mihajlović), Božinov (od 72. Vlahović);

VOŽDOVAC: Popović - Srećković (od 82. Račić), Mihajlov, Ivković, Radivojević - Pavlović, Radin - Blagojević (od 78. Petrović), Mašović (od 55. Stojanović), Ćirković - Odita.

TOK MEČA:

Kraj - 2:1!

85. minut - Šansa za Sašu Ilića. Međutim, udarac kapitena Partizana odbranio je golman Popović.

83. minut - GOOOLLL - 2:1 - smanjio je MIHAJLOV! Bivši igrač Partizana dao je gol posle konfruzne reakcije crno-bele odbrane na korner s leve strane.

81. minut - GOOOLLL - 2:0 za PARTIZAN - MIHAJLOVIĆ! Protutnjao je levom stranom, krenuo udesno i precizno šutirao.

72. minut - Poslednja izmena u Partizanu, umesto Božinova ušao je Vlahović.

71. minut - Opasan pokušaj Srećkovića, sa oko 16, 17 metara.

68. minut - Požuteo je Ivković zbog prekršaja nad Evertonom.

65. minut - Tomić je napravio drugu izmenu, umesto Alena Stevanovića uveo je Mihajlovića.

64. minut - Lukav pokušaj igrača Voždovca Blagojevića. Međutim, njegov šut je bio za malo neprecizan.

58. minut - Strelac jedinog gola do sada Golubović pucao je sa 20 metara, ali za malo preko gola.

57. minut - Tek što je ušao u igru, Stojanović je krenuo sam ka golmanu Partizana Šaranovu, koji je na vreme istrčao i otklonio opasnost.

56. minut - Pokušaj Alena Stevanovića, ali je njegov šut izblokiran, pa je Partizan dobio korner.

55. minut - Prva izmena kod gostiju, Stojanović je zamenio Mašovića.

47. minut - GOOOLLL - 1:0 za PARTIZAN - GOLUBOVIĆ! Subić je dao povratnu, Božinov je hteo da šutne, ali je promašio loptu, pa ju je nekako dodao do Golubovića, kome nije bilo teško da je sa nekoliko metara ubaci u mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Saša Lukić je u timu Partizana ustupio mesto i kapitensku traku iskusnijem saigraču Iliću.

Kraj prvog poluvremena - 0:0:

39. minut - Žuti karton za Kosovića zbog simuliranja na 20-ak metara od gola.

19:37 - Na tribinama je oko 1.500 gledalaca.

33. minut - Solo prodor Srećkovića i šut - pored gola Partizana.

30. minut - Crno-beli imaju loptu u posedu 69 odsto vremena!

29. minut - Tukao je Everton sa 30 metara. Udarac je bio snažan, ali je golman Popović bio siguran.

22. minut - Konačno uzbuđenje. Posle centaršuta Golubovića, Lukić je šutirao glavom i pogodio spoljnji deo mreže.

17. minut - "Zmajevi" su uspostavili ravnotežu u poslednjih nekoliko minuta, ali za sada bez šansi na utakmici.

10. minut - Domaćin je bolje počeo meč, ima znatno veći posed lopte i kontroliše događaje na terenu.

5. minut - Crno-beli su tražili penal, ali ga nisu dobili. Subić je proigrao Božinova, kome je igrač Voždovca uklizao i tom prilikom rukom dodirnuo loptu, ali je sudija Petković dosudio korner.

1. minut - Utakmica je počela.

18:59 - Kapiten Partizana je mladi Saša Lukić.

18:58 - "Kao i uvek, igraćemo otvoreno. Od ulaska u plej-of dajemo šansu mladi igračima. Igraćemo rasterećeno", rekao je trener Bratislav Živković, šef struke Voždovca, za TV Arenu sport.

18:55 - Utakmicu sudi Nemanja Petković iz Beograda.

18:50 - "U uzlaznoj smo formi, bolje igramo, kompaktniji smo. Nadam se da ćemo protiv Voždovca nastaviti u tom pravcu i ostvariti još jednu pobedu", rekao je trener Partizana Ivan Tomić i dodao:"Mnogo bivših igrača Partizana je u Voždovcu i svako od njih je opasan na svoj način, tu su Marinković, Odita i Mihajlov. Voždovac ima dobru ekipu. Očekuje nas interesantna utakmica sa timom koji želi da se nadigrava. Nadam se da će biti dobar tempo i mnogo šansi i golova".

18:45 - Voždovac nije slavio u poslednjih sedam superligaških mečeva, dok je Partizan savladao Borac i Radnik posle uvodna dva meča u plej-ofu bez pobede, protiv Crvene zvezde (1:1) i Čukaričkog (1:2).

18:40 - Crno-beli i "zmajevi" sastajali su se ukupno deset puta. Partizan je ostvario osam pobeda, jedanom je trijumfovao Voždovac i jednom je bilo nerešeno.

18:35 - Partizan i Voždovac ove sezone su odirgali tri meča, dva u Superligi i jedan u Kupu, i sva tri su dobili crno-beli, i to dva kao gosti 2:1 i 1:0, i jednom kao domaćini 3:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track