PROPADOSMO: Srba više nema na tronu
Foto: Profimedia

Naših nema među šampionima u top pet liga

PROPADOSMO: Srba više nema na tronu

Fudbal -

Izuzev Pantovića, koji je odigrao samo minut za Bajern u Bundesligi, niko se nije okitio titulom u najjačim evropskim prvenstvima

U fudbalu retko uspeva slučajnost, pa tako treba prihvatiti 56. mesto reprezentacije Srbije na rang-listi FIFA. Naših igrača nema u ozbiljnim klubovima koji se bore za titule u najjačim ligama. Njihov učinak u klubovima ide od osrednjeg do zanemarljivog, a sve to se odražava i na igre nacionalnog tima.

Niko nas neće

Izuzev Miloša Pantovića, koji je odigrao samo minut za Bajern u Bundesligi, niko od srpskih igrača u top pet evropskih liga nije se okitio titulom. Kada je Lester svojevremeno tražio pojačanje za opstanak u Premijer ligi, nije ga video u Srbiji, već u Hrvatskoj. Istine radi, nisu se kasnije usrećili ni sa Andrejem Kramarićem, dovedenim iz Rijeke, ali činjenica je da stranci retko dolaze u našu zemlju, a i kad dođu s novcem, sve su obazriviji prilikom kupovine srpskih fudbalera.

Benfika nas najviše ceni

Najbolji dokaz je ono što se dogodilo zimus, kada je Benfika pazarila od Zvezde i Partizana Luku Jovića i Ivana Šaponjića za iznose koji su daleko od prethodno projektovanih.Sve je to logična posledica iskustava drugih klubova sa srpskim igračima jer od svih evropskih klubova koji su već proslavili titulu, samo Olimpijakos ima igrače s našim pasošem - Luku Milivojevića i Sašu Zdjelara. Do pobedničkog lovora mogli bi realno Ljubomir Fejsa u Benfiki, kao i Tošići sa CSKA, odnosno Bešiktašem, dok su male šanse na strani Filipa Ðuričića sa Anderlehtom i Predraga Rajkovića s Makabijem.

Kakva će biti sledeća sezona, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, u bliskoj i daljoj prošlosti naši fudbaleri su žarili i palili gotovo svim ligama. Današnkja realnost je surova, pa otuda ne čudi što i reprezentacija iz meseca u mesec pada na FIFA listi.

Pozitivan primerTADIĆ TREĆI ASISTENT PREMIJER LIGEOd svih srpskih igrača samo je statistički primećen Dušan Tadić kao treći asistent Premijer lige, sa 12 dodavanja za gol, sa dobrim izgledima da pretekne Eriksena (13) iz Totenhema i bude drugi iza neprikosnovenog Ozila sa 18 asistencija. Od špiceva, najbolji su Nikola Stojiljković iz Brage sa deset i Aleksandar Mitrović sa osam golova za Njukasl.

Oni su osvojili tituleLuka Milivojević→ Olimpijakos23 meča/3 golaSaša Zdjelar→ Olimpijakos8/0Vladan Cukić→ Ferencvaroš9/0Miloš Pantović→ Bajern1/0

MOGU DA OSVOJE PEHAR- Radosav Petrović - Dinamo Kijev - Filip Ðuričić - Anderleht - Ljubomir Fejsa - Benfika - Luka Jović - Benfika - Duško Tošić - Bešiktaš - Predrag Rajković - Makabi TA - Nikola Mitrović - Makabi TA - Zoran Tošić - CSKA - Miroslav Radović - Olimpija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track