SLOBODAN KOMLJENOVIĆ: Jugoslavija je moja zemlja
Foto: Profimedia

Gde je, šta radi

SLOBODAN KOMLJENOVIĆ: Jugoslavija je moja zemlja

Fudbal -

Živim u Nemačkoj, radim kao trener i često se prisećam Svetskog prvenstva 1998, kada sam bio prvi strelac Jugoslavije, kaže Boba

Bio je najbolji strelac reprezentacije na Svetskom prvenstvu 1998, a danas gradi trenersku karijeru u Nemačkoj.

Slobodan Komljenović je prvi Srbin rođen u inostranstvu koji je zaigrao za fudbalsku reprezentaciju. Kurir ga je pronašao u Frankfurtu, gde i danas živi.- Radim kao trener već šest godina. S klincima Frankfurta uzeo sam dve titule, s generacijama do 17 i 19 godina. Posle toga sam uzeo amatersku ekipu Ašafenburg i uveo ih u četvrtu ligu. Nažalost, čelni ljudi kluba su posle toga bili previše ambiciozni, pa smo se razišli - rekao je Slobodan Komljenović i dodao:

- Želim da radim s profesionalcima. Živim u Nemačkoj i želim ovde da se dokažem. ali nikad ne reci nikad. Srbija je moja zemlja i ako bih dobio ponudu koja bi za mene bila profesionalni izazov, onda bih pristao.Slobodan Komljenović prisetio se Mundijala u Francuskoj.

- Kakve su to samo fudbalske zveri bile u našoj reprezentaciji... Imao sam čast da igram pored Piksija, Deje, Mihe, Juge, Mijata, Dekija, Save, Darka. Bila je to možda i naša najbolja generacija. To su bili fudbalski divovi, megazvezde! Žao mi je što je srpski fudbal u konstantnom padu. Nažalost, to je posledica velikog odliva talenata iz Srbije jer klinci odlaze kao neafirmisani igrači i propadaju u Evropi.Komljenović je u karijeri imao od koga da uči.- Najviše sam caka pokupio od Stepija (smeh). Tu je i Klaus Topmeler, zagovaram ofanzivni stil kao i on. Od Jupa Hajnkesa mi se najviše sviđa disciplina i rad. U tim segmentima nema premca. Kod njega niko nije mogao da hvata krivine, ni Šuker u Realu, ni Gerero u Bilbau, ni Jeboa u Ajntrahtu. Posle je malo korigovao svoj stav, pa je sa Bajernom osvojio sve što je mogao - zaključio je Komljenović.

Fudbalska familijaTAST STEPI JE VELIKI ŠMEKERSlobodan Komljenović slobodno vreme provodi sa suprugom i tastom Dragoslavom Stepanovićem.- Stepi je šmeker i s njim je uvek lepo. Imam sina i ćerku. Nikola ima 14 godina, igra u Ajntrahtu na mestu zadnjeg veznog. Zasad je dobar, obećava, ima talenta i volje za rad (smeh).

Odbijen za licencu

Ljut na FSS i Savića

Prošle godine Slobodan Komljenović predao je dokumentaciju za pro licencu u FSS, ali nije prošao.

- Takav sraman odnos nisam očekivao. Ipak sam bio reprezentativac zemlje, igrao na velikim takmičenjima. Ispunio sam sve uslove koji su naveli, ali me je Dušan Savić odbio, bez obrazloženja. Rekli su mi samo da forsiraju domaće trenere. A, kada sam ove iz FSS pitao šta sam ja, nisu znali da mi kažu. Isto se desilo Draganu Mladenoviću, Mladenu Krstajiću i još nekim reprezentativcima. Sramota! Pokušaću u Crnoj Gori ili Bosni, već su me zvali tamo - otkrio je Komljenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track