BLOG UŽIVO Gudurić: FMP ima kvalitet, biće teško
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Gudurić: FMP ima kvalitet, biće teško

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:03 - Napoli u Ligi šampiona, Roma u kvalifikacijamaFudbaleri Napolija plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u poslednjem kolu Serije A pobedili Frosinone sa 4:0. Napoli ima 82 boda, dva više od Rome, koja je sa 3:1 kao gost bila bolja od Milana. Sausolo je sa 3:1 pobedio Inter.

22:02 - Bilbao direktno u Ligu Evrope, Selta u kvalfikacijeFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su danas Sevilju sa 3:1 i tako iskoristili poraz Selte u borbi za peto mesto. Atletik je završio kao peti u Primeri sa 62 boda, dva više od Selte, koja je kao gost sa 2:0 izgubila od Atletiko Madrida. Dvostruki strelac za Atletik bio je Aric Aduric, dok je jedan gol dao Raul Garsija. Pogodak za Sevilju postigao je Huan Munjos. Golove za Atletiko protiv Selte postigli su Fernando Tores i Antoan Grizman.

21:27 - Skupština Crvene zvezde 24. majaRedovna sednica Skupštine fudbalskog kluba Crvena zvezda biće održana 24. maja, saopšteno je u subotu. Sedmu sednicu je sazvao predsednik Skupštine Ratomir Dujković. Skupština će početi u utorak, 24. maja u 18.00 u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

20:48 - Rukometaši Vardara po 11. put osvojili Kup MakedonijeRukometaši Vardara iz Skoplja osvojili su Kup Makedonije, pošto su danas u finalu ubedljivo sa 31:24 (16:12) pobedili Metalurg. Skopski crveno-crni su najvećem delu utakmice bili superiorniji od gradskog rivala koji je dobro počeo utakmicu i imao vodstvo od 4:2, ali su nakon toga rukometaši Vardara preuzeli kontrolu. Najfikasniji u Vardaru je bio Dejan Manaskov sa sedam golova. Aleks Dušebaev je postigao šest, a Timur Dibirov četiri gola. U timu Metalurga prvi strelac je bio Marko Matić sa šest golova, a po četiri su postigli Janko Božović i Stevan Vujović. Za najboljeg igrača finalnog turnira makedonskog kupa proglašen je igrač Vardara, srpski rukometaš Alem Toskić. Finalni turnir rukomenog kupa Makedonije održan je juče i danas u Ohridu. To je bilo 24. po redu izdanje makedonskog kupa, a Vardar ga je osvojio 11. puta.

19:45 - Getlin zablistao u odsustvu BoltaAmerički sprinter Džastin Getlin pobedio je u trci na 100 metara na atletskom mitingu Dijamantske lige u Šangaju.Getlin je lako dobio trku, a stazu je pretrčao za 9,94 sekunde, nekoliko koraka ispred Femija Ogunode iz Katara i sunarodnika Majkla Rodžersa.Njegov glavni konkurent za zlatnu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, svetski rekorder Jusein Bolt, nije učestvovao u Šangaju.Olimpijski šampion na 800 metara, Dejvid Rudiša iz Kenije bio je tek peti u Šangaju u svojoj disciplini, pre svega zahvaljujući veoma lošem početku trke, za šta je okrivio veliku gužvu na startu. Rudiša je i pored toga vodio u jednom delu, ali je posustao. Trijumfovao je Kenijac Ferguson Rotič, koji je trku završio za minut i 46,24 sekunde. Jamajčanin Omar Mekleod bio je najbrži na 110 metara s preponama. U skoku motkom najbolji je bio Sem Kendriks iz SAD, dok je svetski rekorder Reno Lavileni bio drugi. Kinez Gao Singlong napravio je iznenadjenje trijumfom u skoku u dalj, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Ivana Španović iz Srbije

19:00 - Gudurić: FMP ima kvalitet, biće teškoKošarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je da njegov tim očekuje veoma teška utakmica protiv FMP-a, ali i istakao da se nada novoj pobedi u Superligi Srbije.Utakmica 3. kola Superlige Srbije izmedju FMP-a i Crvene zvezde na programu je sutra od 13.00 sati u dvorani u Železniku."Očekuje nas sigruno najveće iskušenje u dosadašnjem toku Superlige u takmičenju po grupama, nakon dve pobede. Ekipa FMP-a ima kvalitet, ima mladu ekipu i agresivnost na terenu. Moramo vrlo ozbiljno da shvatimo ovu utakmicu, koja će sigurno biti teška, i očekujem veliku borbu za svaki poen, na kraju i pobedu", rekao je Gudurić za klupski sajt i pozvao navijače crveno-belih da pruže podršku timu na utakmici u Železniku.

18:15 - Brambilja preuzeo vođstvo na ĐiruDomaći biciklista Đanluka Brambilja preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu Điro d'Italije, pošto je pobedio na osmoj etapi. Brambilja je stazu dugu 186 kilometara od Folinja do Areca završio ubedljivo, minut i šest sekundi brže od drugoplasiranog Matea Montađuti. Treći je bio još jedan Italijan Moreno Mozer.Drugi u generalnom plasmanu je Ilnur Zakarin, sa 23 sekunde zaostatka za Brambiljom, dok je treći Stiven Krujsvijk, koji je 33 sekunde iza.Naredna etapa biće vožena u nedelju, na 40 i po kilometra uspona od Rade do Greve.

17:35 - Šalke menja trenera posle godinu danaTrener fudbalera Šalkea Andre Brajtenrajter rekao je da će mu utakmica sa Hofenhajmom biti poslednja u klubu. Brajtenrajter je rekao da mu je odluku o otpuštanju saopštio novi generalni menadžer Kristijan Hajdl, koji će u nedelju preuzeti dužnost od Horsta Helta. Mediji u Nemačkoj nagadjaju da će trener Augsburga Markus Vajncirl preuzeti Šalke.Brajtenrajter je u julu 2015. godine potpisao dvogodišnji ugovor. Pre Šalkea vodio je Paderborn do Bundeslige, samo da bi u sezoni 2014715. ispao u poslednjem kolu.

17:10 - Dragana Tomašević deveta u ŠangajuSrpska atletičarka Dragana Tomašević zauzela je deveto mesto u bacanju diska na Mitingu Dijamantske lige u Šangaju sa rezultatom 56.81 metar.Prvo mesto pripalo je Sandri Perković iz Hrvatske sa 70.88, drugo mesto zauzela je Deni Samuels iz Australije sa rezultatom 67.77, dok je treće mesto pripalo Deni Kabaljero sa Kube i daljinom od 66.14 metara."Posle takmičarske pauze od osam meseci, početak i ne baš zadovoljavajući. Imala sam mali peh, stvari su mi kasnile i došle su tek veče pred nastup. Nisam baš koncetrisano ušla u takmičenje. Idemo sve ispočetka, iz takmičenja u takmičenje podizati formu i biti spremna kad je najvažnije", rekla je Tomašević nakon takmičenja.

16:40 - Evropol: EURO2016 je atraktivna meta teroristimaDirektor Evropola Rob Vejnrajt upozorio je na mogućnost terorističkih napada tokom Evropskog prvenstva u fudbalu u Francuskoj narednog meseca. Vejnrajt je u izjavi za nemacki list "Velt" kazao da je "veoma zabrinut" zato što je ovaj turnir "atraktivna meta teroristima". "Moramo da se suočimo sa brutalnošću ovih napada", rekao je šef Evropola i dodao da je "poboljšanje antiterorističkih jedinica apsolutno neophodno" kako bi se efektivno odgovorilo na na napad koji bi mogao da se desi po modelu onog u pariskoj koncertnoj hali "Bataklan" prošlog novembra.

16:02 - Juniori Zvezde protiv Barselone u finalu košarkaške Evrolige!Košarkaši Crvene zvezde igraće u finalu juniorske Evrolige protiv Barselone.Crveno-bele nade su posle startnog poraza od Lijetuvos Ritasa (70:77) pobedile Albu (85:68) i Real Madrid u trećem kolu sa 79:69. I pored toga je Zvezda za finale čekala trijumf Albe nad Lijetuvosom, a ekipa iz Berlina je za kraj takmičenja u grupi B slavila sa 94:86.Beogradski tim je prvi na tabeli sa učinkom 2-1, koliko ima i Real, ali je Zvezda prva zbog boljeg međusobnog skora, dok Alba i Ritas imaju po 1-2.Za trofej Evrolige igraće u nedelju od 12 čaova sa Barselonom, koja je bila prva u A grupi sa sve tri pobede, nad Megom, INSEP-om i Žalgirisom.

15:20 - Katalunja: Hamilton ukrao Rozbergu pol pozicijuVozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju na Velikoj nagradi Španije.Aktuelni šampion Formule 1 je u poslednjem krugu na Katalunji vozio 1:22,00 minuta i za 0,280 sekundi nadmašio timskog kolegu Niku Rozberga.Hamilton je tako prekinuo Rozbergov niz od dva uzasopna pola i napravio veliki korak ka prvoj pobedi u sezoni, kojom bi zakomplikovao borbu za titulu nakon četiri uzastopna slavlja Nemca.Gubitnici dana na Katalunji bili su vozači Ferarija, na treninzima odlični Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel su u poslednjoj sekundi ostali bez drugog startnog reda od pilota Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Ferstapena, koji je pre nekoliko dana došao iz Toro Rosa umesto "kažnjenog" Danila Kvjata. Iza njih su bili Valteri Botas, Karlos Sains i Serhio Peres, dok je dvostruki šampion F1 Fernando Alonso uspeo je prvi put ove sezone da stigne do trećeg kruga kvalifikacija u Meklarenu, pa će startovati kao deseti. Peta trka sezone, Velika nagrada Španije na programu je u nedelju od 14 časova na stazi Katalunja.

14:30 - Igalo: Odbio sam mnogo novca da bih ostao u VotfroduFudbaler Votforda Odion Igalo rekao je da je odbio mnogo novca da bi ostao u klubu i istakao da još uvek ne razmišlja o eventualnom odlasku. Votford je ove sezone uspeo da zadrži status premijerligaša, ali je klub juče objavio da menadžer Kike Sančez Flores napušta klub. Međutim, sve je izvesnije da će najbolji strelac kluba Odion Igalo, ostati i naredne sezone. "Mnogi klubovi bili su zainteresovani u januaru i odbio sam mnogo novca iz Kine, pa čak i od klubova iz Premijer lige. Odlučio sam da ostanem i srećan sam zbog te odluke. Znam da će ponude ponovo doći. Moj agent će u narednim danima razgovarati sa upravom Votforda, ali ja sam veoma srećan u klubu, imam četiri godine ugovora i želim da ostanem. Ako je klub zadovoljan mojim igrama, biću srećan ako ostanem", rekao je 26-godišnji napadač za Skaj Sport. Igalo je tokom karijere nastupao za Udineze, Granadu i Chezenu, pre nego što je u oktobru 2014. stigao u Votford. Ove sezone u Premijer ligi upisao je 36 nastupa i postigao 15 golova.

13:50 - Real odbio 250 miliona evra od PSŽ-a za RonaldaUprava madridskog Reala odbila je ponudu Pari Sen Žermena vrednu 250 miliona evra za transfer Kristijana Ronalda, ekskluzivno je otkrio poznati italijanski novinar Ivan Zazaroni. Prema njegovim informacija Ronaldov menadžer Žorž Mendeš bio je "posrednik" u ponudi, ali je predsednik Madriđana Florentino Perez izricito rekao NE. Poslednjih dana spekulacije o odlasku Ronalda iz Reala su se pojačale, nakon što je objavljena njegova fotografija u Londonu, a veruje se da su moguće destinacije samo PSŽ ili povratak u Mancester Junajted. Takođe, pre nekog vremena pojedini portali objavili su da je Ronaldo potpisao svojevrstan predugovor sa Parižanima, po kojem bi, u slucaju da napusti Real, PSŽ imao pravo preče kupovine.

13:10 - Ivana Španović pobedila u ŠangajuSrpska atletičarka Ivana Španović pobedila je danas na mitingu u Šangaju, pošto je skočila u dalj 6,95 metara i tako postavila rekord mitinga. Španovićeva je osvojila 10 bodova u trci za trofej Dijamantske lige. Druga je bila Kristabel Neti iz Kanade, a treća Tijana Bartoleta iz SAD. Njih dve su skočile 6,75 metara.

12:40 - Juventus platio otkupnu klauzulu za PjanićaPrema pisanju italijanskih medija, Miralem Pjanić će od naredne sezone nositi dres šampiona Italije - ekipe Juventusa.Navodno, Stara dama je već aktivirala otkupnu klauzulu od 38 miliona Romi. Pjanić je za Vučicu odigrao 183 utakmice i postigao 30 golova. Juve u Pjaniću vidi idealno kreativno rešenje.

12:10 - Zidan: Verujem do poslednje sekundeTrener Real Madrida Zinedin Zidan veruje da njegov tim može osvojiti titulu prvaka Španije u poslednjem kolu.Real ima bod manje od lidera Barselone koja gostuje Granadi, dok Real igra sa Deportivom u La Korunji, u subotu od 17 časova."Dobili smo 11 utakmica u nizu, verovaćemo do kraja, do poslednjeg minuta, poslednje sekunde utakmice", rekao je Zidan.Barselona gostuje ekipi koja je na tri boda od zone ispadanja. "Ne želim da mislim o njima, znam šta ćemo mi uraditi. Ispred nas je finalni meč u kojem želimo da osvojimo tri boda. Ništa više nije u našim rukama. Ovo je naše prvo finale, sledeće je 28 maja", zaključio je Zidan.

11:20 - Vokri: Proradile emocije, godinama smo čekali Predsednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri, nakon sinoćnjeg prijema u FIFA, izjavio je da su mu proradile emocije i da je presrećan što su svi na Kosovu dočekali dan, koji su čekali godinama. "Velike emocije su trenutno kod mene. Svio an Kosovu dugo smo čekali ovaj dan, da postanemo pinopravni članovio famile FIFA. Zahvaljujem se svima koji su nam dali podršku i glasali za prijem", rekao je Vokri. Prijem Kosva u FIFA na Tviteru je čestitao i predsednik Hašim Tači, na ulicama gradova ova vest primljena je sa oduševljenjem, dok je u južnom delu Kosovske Mitrovice priređen i vatromet u tu čast.

10:40 - Dudaš ispunio olimpijsku normu za RioSrpski desetobojac Mihail Dudaš postao je 11. član tima Srbije za Olimpijske igre, pošto je u petak u Novom sadu ispunio normu za Rio. Norma iznosi 8.100 bodova, a Dudaš je uspeo da osvoji 174 više. "Iako su me vremenski uslovi omeli u određenim disciplinama i nisam uspeo da budem bolji, ipak sam uspeo da sakupim dovoljan broj bodova. Pred svojom publikom i porodicom koji su me bodrili bilo mi je pravo zadovoljstvo. Bio sam spreman za ovako nešto, a u nastavku sezone očekujem još bolje rezultate", rekao je Dudaš. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

09:52 - I Gibraltar primljen u FIFAMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) na Kongresu u Meksiko Sitiju u petak u članstvo je, posle Kosova, primila i Gibraltar, koji je postao 211. članica te organizacije. Gibraltar je već dve godine član UEFA, nakon što je protiv te konfederacije dobio spor na Sudu za arbitražu u Lozani. Ta selekcija već je igrala u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Francuskoj, a biće uključena i u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji.

09:25 - Udovičić: Odluka FIFE je težak udarac na sportOdluka FIFA, da primi Kosovo u svoje članstvo, težak je udarac na sport od strane političkih interesa, odraz nedoslednosti i potpunog gubljenja osnovnih vrednosti i načela sporta, ocenio je sinoć ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Posledice ove odluke su nesagledive ne samo u odnosu na nas, već za fudbal uopšte, rekao je ministar. Sve reprezentacije država koje ne priznaju jedostrano proglašenu nezavisnost Kosova će biti dovedene u situaciju da igraju protiv selekcije nepostojeće države što će otvoriti pitanje regularnosti svih takmičenja na evropskom i svetskom nivou, navodi se u saopštenju. "Mi nećemo odustati od borbe da naš savez svim sredstvima koja mu stoje na raspolaganju ospori ovu odluku, kao i odluku UEFE. Verujem da će sud u Lozani poništiti odluke i UEFE i FIFE i jasno zauzeti stav da takvi presedani ne mogu da budu ni tema razmatranja, a kamoli da se ovakve odluke ubuduće mogu donositi u sportu na međunarodnom nivou", zaključio je Udovičić.

08:40 - Repriza Madrida: Novak protiv Nišikorija za veliko finale (20.00)Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra večeras od 20 časova protiv Japanca Keja Nišikorija polufinalni meč Masters turnira u Rimu. Novak je u spektakularnom četvrtfinalu savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 7:6), dok je Japanac u poslednjem četvrtfinalnom duelu bio bolji od mladog Dominika Tima iz Austrije 6:3, 7:5.U drugom polufinalu sastaće se Britanac Endi Marej i Lukas Puja.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track