BLOG UŽIVO Serena Vilijams trijumfovala na turniru u Rimu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Serena Vilijams trijumfovala na turniru u Rimu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:21 - Pobede Empolija i Atalante, remi Kjeva i BolonjeFudbaleri Empolija pobedili su danas na svom stadionu ekipu Torina sa 2:1, u utakmici poslednjeg, 38. kola italijanske Serije A. Prednost Empoliju je doneo Masimo Makarone u 13. minutu, a na 2:0 je povisio Pjotr Zelinski u 54. Jedini gol za goste postigao je Džoel Obi u 56. minutu. Empoli je sezonu završio na desetom mestu na tabeli sa 46 bodova, dok je Torino na 12. mestu sa bodom manje. Fudbaleri Atalante su sa istim rezultatom slavilili protiv Djenove u gostima. Golove za Atalantu postigli su Marko Dalesandro u 53. i Jasmin Kurtić osam minuta pre kraja utakmice, a strelac gola za Djenovu je bio Leonardo Pavoleti u 58. minutu. Atalanta je na 13. mestu sa 45 bodova, dok je Djenova 11. sa bodom više. U terminu od 18.00 meč su odigrali i Kjevo i Bolonja, a na toj utakmici nije bilo golova. Kjevo je na devetom mestu na tabeli Serije A sa 50 bodova, a Bolonja na 14. sa osam bodova manje. Sezona u Seriji A završava se večeras kada se od 20.45 sastaju Lacio i Fiorentina, Palermo i Verona, odnosno Udineze i Kapri.

19:45 - Poketino: Najgori dan u trenerskoj karijeriTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je razočaran današnjim porazom od Njukasla u poslednjem kolu Premijer lige i dodao da mu je to najgori dan u karijeri. "Imali smo mogućnost da osvojimo drugo mesto... Način na koji smo izgubili od ekipe koja je ispala u Čempionšip je nedopustiv. Postigli su tri gola s desetoricom igrača i to je najgori dan u mojoj trenerskoj karijeri, veoma sam razočaran", rekao je Poketino. Fudbaleri Totenhema izgubili su danas sa 1:5 od Njukasla, pa su tako sezonu završili na trećem mestu, dok je tim Rafaela Benitesa i pored ubedljivog trijumfa ispao u Čempionšip. "Ovakve stvari ne bi smele više nikada da nam se dogode, moramo da poradimo na mentalitetu... Bili smo na odmoru, to je realnost, a nije trebalo da bude tako", rekao je Poketino. On se izvinio navijačima za ubedljiv poraz. "Mislim da navijači nisu zaslužili sve ovo što se dogodilo danas na terenu. Ovo je velika šteta i teško je razumeti. U poslednjih nekoliko nedelja nismo igrali maksimalno i onda je teško pobediti", kazao je Poketino.

19:21 - Pobede Mladosti i Spartaka, remi Rada i MetalcaFudbaleri Mladosti pobedili su danas na svom terenu OFK Beograd sa 3:1, u utakmici 36. kola Super lige Srbije, a pobedu je upisao i Spartak u Novom Pazaru. I pre ovog kola, u plej-aut grupi domaćeg šampionata je sve bilo poznato, odnosno da Jagodina i OFK Beograd ispadaju iz lige, tako da današnji mečevi nisu imali rezultatski značaj. Mladost je slavila protiv ekipe sa Karaburme, a golove za tim Lučana postigli su Bojan Čečarić u 22, Saša Jovanović u 64. i Stefan Golubović u 68. minutu. Jedini strelac za OFK Beograd bio je Vladimir Jovović u 42. minutu. Spartak je slavio u gostima protiv Novog Pazara sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Goran Antonić tri minuta pre kraja. Fudbaleri Rada i Metalca su odigrali nerešeno 1:1. Ekipa sa Banjice povela je u 23. minutu golom Andrije Kaludjerovića, a izjednačenje Metalcu doneo je Valberto Kaisedo u 38. minutu. Svoj meč 36. kola odigrali su i Jagodina i Javor, a taj meč završen je bez golova. Spartak je prvi na plej-aut tabeli sa 29 bodova, Mladost ima bod manje, dok je Javor treći sa 26 bodova. Metalac i Novi Pazar su sakupili po 25 bodova, dok Rad ima 24. Poslednje su ekipe Jagodine i OFK Beograda, koje imaju po 15 bodova i od sledeće sezone igraće u Prvoj ligi.

18:44 - Lokomotiva treća na fajnal-foru EvroligeKošarkaši Lokomotive Kubanj osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige, pošto su danas u Berlinu pobedili Laboral Kuču sa 85:75 (20:16, 20:26, 21:11, 24:22). Lokomotivu su do pobede predvodili Malkom Dilejni i Rajan Brekhof sa po 21 poenom, Andrej Zubkov je ubacio 11, dok su Kris Singlton, Viktor Klaver i Met Džening postigli po 10. U poraženom timu najbolji je bio Darijus Adams, koji je meč završio sa 25 poena. Lokomotiva i Laboral su igrali izjednačen meč sve do treće deonice, kada je ruska ekipa prelomila utakmicu, stigla do dvocifrene prednosti koju je sačuvala do kraja i tako svoje prvo učešće na fajnal-foru završila pobedom. U finalu fajnal-fora Evrolige kasnije večeras se sastaju moskovski CSKA i Fenerbahče.

17:33 - Predsednik Štutgarta podneo ostavkuDosadašnji predsednik Štutgarta Bernd Valer podneo je danas ostavku na tu funkciju, dan pošto je taj fudbalski klub ispao iz Bundeslige. Valer je rekao da preuzima odgovornost za prvo ispadanje Štutgarta iz Bundeslige za 41 godinu, nazvavši to crnim danom u istoriji kluba. Štutgart je saopštio i da je ugovor trenera Jirgena Kramnija okončan porazom od Volfsburga u poslednjem kolu šampionata. Kramni je na mesto prvog trenera postavljen iz drugog tima Štutgarta i teoretski bi mogao da se vrati na tu poziciju, ali su iz kluba naveli da je to neizvesno. Štutgart je sezonu završio na 17, pretposlednjem mestu sa 33 osvojena boda.

16:54 - Serena Vilijams trijumfovala na turniru u RimuAmerička teniserka Serena Vilijams osvojila je danas turnir u Rimu, pošto je u finalu pobedila sunarodnicu Medison Kiz u dva seta 7:6 (5) i 6:3. Vilijamsova je tako trijumfovala četvrti put u Rimu, a osvojila je svoju 70. titulu u karijeri, prvu posle devet meseci. Kiz je dobro počela meč, napravila je brejk odmah na početku, ali je Vilijams istom merom uspela da uzvrati u šestom gemu, a potom je taj period igre odlučen u taj-brejku koji je pripao prvoj teniserki sveta sa 7:5. Najbolja teniserka sveta je dobro počela drugi set povela je s 3:0, uz dva brejka prednosti, pa je već tada praktično rešila meč, iako je 21-godišnja Kiz smanjila zaostatak na 3:2, Vilijams je novim brejkom u sedmom gemu stekla nedostižnu prednost.

15:52 - Štutgart otpustio treneraČelnici Štutgarta otpustili su trenera Jirgena Kramnija nakon ispadanja iz Bundeslige. Trostruki šampion Nemačke je posle 41 godine ispao iz elite, pa je stradao 44-godišnji trener."Švabe" su saopštile da će tim u narednom periodu voditi trener omladinske selekcije. Kramni je Štutgart preuzeo prošle godine nakon smene Cornigera, ali nije uspeo da spase tim ispadanja u Cvajtu.

15:08 - Malaga trijumfom završila sezonuFudbaleri Malage pobedili su Las Palmas sa 4:1 u prvom nedeljnom meču 38. kola španske Primere. Meč nije imao naročit takmičarski značaj, ali su Andalužani pobedom došli do osme pozicije na tabeli, dok je Las Palmas deseti.Čop je doveo domaćina u vođstvo u 26. minutu, izjednačio je Vilijan Hose pet minuta kasnije, a Čarls je u prvom minutu nadoknade doneo novo vođstvo Malagi. U nastavku je domaćin potvrdio pobedu, a strelci su bili Atsu u 84. i Čarls ponovo dva minuta kasnije.

14:20 - Ibrahimović: Zamalo da zaplačem na oproštaju od PSŽ!Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da jako emotivno doživljava odlazak iz francuskog kluba i da mu je na utakmici protiv Nanta malo nedostajalo da zaplače.Šveđanin se u subotu oprostio od Parižana sa dva gola u trijumfu nad Nantom (4:0) u svojoj najefikasnijom karijeri sa 38 pogodaka."Znam gde nastavljam karijeru, ali neću da kažem. Proveo sam fantastične četiri godine ovde i na utakmici protiv Nanta bio sam uzbuđen. Obično nikad ne plačem, ali kada sam video svoju decu na utakmici zasuzile su mi oči. Nedostajaće mi sve ovo, posebno sjajna grupa igrača", rekao je Ibrahimović za Bin Sport.Ono što je poznato da se Ibrahimović neće vratiti u Milan, nakon što je potpredsednik "rosonera" Adrijano Galijani izjavio da je ima prevelike finansijske zahteve. Za Zlatana su interesovanje pokazali bogati klubovi iz Kine, SAD i Premijer lige.On je posle samo četiri sezone postao najbolji strelac u istoriji "svetaca" sa 154 gola na 179 utakmica, a osvojio je četiri titule prvaka Francuske, Kup i po tri Liga kupa i Superkupa. Tokom karijere 34-godišnji napadač nastupao je za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan.

13:40 - Juniori Zvezde poraženi od Barselone u finalu ELMladi košarkaši Crvene zvezde poraženi su danas od vršnjaka Barselone 92:80 na završnom turniru juniorske Evrolige u Berlinu. Juniori Zvezde drugu godinu zaredom završili su kao drugi tim Evrope, a pre tri su bili najbolji mladi tim Starog kontinenta. Najefikasniju u katalonskom timu bio je Vila sa 21 poenom, Martinez je dodao 17, a 14 Kuruks, dok je kod Zvezde Radanov ubacio 21, a Simanić 19.

12:50 - Junajted za Moratu nudi 50 miliona evraMančester Junajted spreman je da potroši 50 miliona evra za transfer fudbalera Juventusa Alvara Moratu, tvrdi danas italijanski Tutosport. Morata će na leto biti u centru pažnje na transfer tržistu, pošto ga u svojim redovima želi veliki broj klubova. Real namerava da iskoristi klauzulu i vrati ga u Madrid, ali samo uz saglasnost Morate, dok se Mančester Junajted za trci za njegov potpis priključio Arsenalu i Borusiji iz Dortmunda. On je ranije izjavio da želi da ostane u redovima šampiona Italije, o čemu će pregovarati sa klupskim čelnicima odmah po završetku sezone. Španski napadač je 2014. godine došao u Torino, gde je za Juventus odigrao 91 utakmicu i postigao 26 golova.

12:00 - Matić: Srećan sam zbog Lestera, zaslužio je tituluFudbaler Ccelsija Nemanja Matić istakao je danas da je Lester zasluženo došao do trofeja Premijer lige i poručio da će uspeh "lisica" biti velika motivacija njegovom timu naredne sezone. "Srećan sam zbog fudbalera Lestera, zaslužili su da budu šampioni. Znam kakav je to osećaj jer smo prošle godine mi bili. To će nam biti motivacija da sledeće sezone vratimo titulu. Siguran sam da ćemo biti bolji. Čelsi ima tim da uvek bude među prve četiri ekipe", rekao je Matić za Dejli Mejl. Lester je na čelu engleskog šampionata smenio upravo Čelsi, koji je ove sezone odigrao ispod svih očekivanja. Ekipa Klaudija Ranijerija ima čak 31 bod više od londonskog kluba, koji je na devetom mestu šampionata.

11:10 - Nezavisnost: Grujić, Katai i Vijera kandidati za igrača godineFudbaleri Crvene zvezde Ugo Vijera, Aleksandar Katai i Marko Grujić ušli su u uži krug kandidata za igrača godine, u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".Kako se navodi na sajtu Sindikata, na sutrašnjoj svečanosti u hotelu Metropol, sem igrača godine, biće izabran i najbolji trener, a kandidati su Miodrag Božović (Crvena zvezda), Nenad Lalatović (Vojvodina) i Milan Rastavac (Radnički Niš).Takođe, biće izabran najlepši pogodak, kao i idealni tim. U anketi je učestvovalo više od 360 fudbalera Superlige. Kandidati za idealni tim u formaciji 4-4-2 su:Golmani: Aleksandar Jovanović (Radnički Niš), Damir Kahriman (Crvena zvezda), Nemanja Stevanović (Čukarički).Desni bekovi: Miroslav Vulićević (Partizan), Ivan Bandalovski (Partizan), Filip Stojković (Čukarički).Štoperi: Bojan Ostojić (Čukarički), Savo Pavićević (Crvena zvezda), Aleksandar Luković (Crvena zvezda), Radoš Bulatović (Radnički Niš), Mario Maslać (Borac Čačak), Zoran Rendulić (Crvena zvezda).Levi bekovi: Miroslav Bogosavac (Partizan), Stefan Živković (Čukarički), Luis Ibanjez (Crvena zvezda).Vezni red: Saša Ilić (Partizan), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Marko Grujić (Crvena zvezda), Nemanja Mihajlović (Partizan), Darko Brašanac (Partizan), Mičel Donald (Crvena zvezda), Slavoljub Srnić (Crvena zvezda), Samuel Ovusu (Radnik).Napad: Valeri Božinov (Partizan), Andrija Pavlović (Čukarički), Srđan Vujaklija (Borac Čačak), Ugo Vijeira (Crvena zvezda), Nenad Marinković (Voždovac).

10:20 - Mojes se nudi: Unaprediću EvertonEngleski fudbalski stručnjak Dejvid Mojes izjavio je danas da bi voleo da ponovo preuzme klupu Evertona. Mesto menadžera kluba iz Liverpula ostalo je upražnjeno posle odlaska Roberta Martineza, koji je pre tri godine upravo nasledio Mojesa. "Da li bih razmotrio povratak u Everton? Moram da kažem da bih bio uzbeđen novim izazovom i to me čini jako zainteresovanim. Imao sam 11 uspešnih sezona, podigao sam klub. Napravljene su određene promene, ali Everton mora da još se digne. Ukoliko mi daju šansu to ću i učiniti", rekao je Mojes za Tajms. Prema pisanju medija sa Ostrva, glavni kandidat da preuzme Everton je doskorašnji trener Ajaksa Frank de Bur. Mojes je 11 godina vodio "karamele", posle čega je 2013. godine došao u Mančester Junajted posle odlaska Aleksa Fergusona. Nije bio uspešan na Old Trafordu, gde je dobio otkaz posle samo osam meseci, a slično je prošao i u Real Sosijedadu.

09:40 - Marić: Članstvo Kosova u UEFA i FIFA politička odlukaMinistar za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi Ljubomir Marić rekao je danas da se posle kršenja Statuta UEFA i prijema Kosova u tu organizaciju, očekivalo da će potom biti primljeno i u FIFA. Marić je na RTS-u rekao da je tokom prijema istaknuto da Kosovo nema finansijske kapacitete za članstvo u toj organizaciji, što ukazuje da su u pitanju političke odluke. On je ocenio da takve izjave ukazuju na problem koji postoji kod prištinskih vlasti, a to je sprovođenje dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine. Marić navodi da vlasti u Prištini samo traže izgovore zbog nedostatka kapaciteta da se sprovede dogovoreno u Briselu. "Nas ne interesuju izgovori. Imali smo dovoljno strpljenja, a i vlada Republike Srbije je bila jasna da nema više odlaganja i nema više izgovora. Očekujemo da se sprovede dogovoreno", istakao je Marić. Kada je reč o najavama da je u proceduri formiranje rukovodeće ekipe koja će raditi na izradi statuta ZSO i da će biti u skladu sa kosovskim ustavom, Marić kaže da je odluka ustavnog suda pokušaj da se promeni sporazum. "Ne prihvatamo ništa drugo sem da se sprovede dogovoreno u Briselu", ponavlja Marić.

09:00 - Zidan: Barselona je zaslužila titulu!Trener Real Madrida Zinedin Zidan izjavio je da je ponosan i srećan iako njegov tim nije uspeo da osvoji titulu šampiona Španije."Srećan sam i ponosan na ono što smo uradili. Imali smo teškoće, ali se nismo predavali, borili smo se do samog kraja. Barselona je šampion i zaslužila je tu titulu", rekao je Zidan.Francuz je istakao da njegov tim sada razmišlja samo o finalu Lige šampiona."Moraćemo dobro da se pripremimo. U finalu ćemo imati 50-50 šanse i znamo da se Atletiko neće predati".

08:20 - Terzićeva sedma u HercogenaurahuSrpska atletičarka Amela Terzić osvojila je u subotu uveče sedmo mesto u disciplini 1.500 metara na atletskom mitingu u Hercogenaurahu u Nemačkoj.Ova 23-godišnja Novopazarka stazu je pretrčala za četiri minuta, 28 sekundi i 99 stotinki. Pobedila je Nemica Maren Kok vremenom od 4:11,96 minuta, ispred Lidije Vafule iz Kenije sa 4:12,89 i trećeplasirane sunarodnice Deniz Krebs sa 4:13,12. U trci na 1.500 metara startovalo je 12 atletičarki.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track