(VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U MANČESTERU: Na stadionu Old Traford pronađena bomba
Foto: Reuters

Pronađena pajp bomba u toaletu

(VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U MANČESTERU: Na stadionu Old Traford pronađena bomba

Fudbal -

Stadion Mančester Junajteda Old Traford evakuisan je neposredno pred početak utakmice između Junajteda i Bornmuta zbog sumnjivog paketa koji je pronađen na tribini, javljaju engleski mediji

1 / 4 Foto: AP

Kako se precizira, u jednom od toaleta na stadionu pronađena je takozvana "pajp bomba".

Gledaoci su morali da budu evakuisani sa dve tribine slavnog Old Traforda pred početak meča Mančester Junajted - Bornmut.

Engleski mediji javljaju da su u pitanju tribine Ser Aleks Ferguson i Stretford End.Britanska policija je u međuvremenu saopštila da je "opasnost od terorizma velika i da treba preduzeti sve neophodne mere".

Specijalci su angažovali pse tragače koji pretražuju svaki delić Old Traforda i potvrdili da je pronađen paket sumnjivog sadržaja. Kada je na stadion stigla antiteroristička jedinica sa specijalcima zaduženim za demontiranje eksplozivnih naprava, bilo je jasno da je rizik najveći mogući.

Ostrvski mediji su otkrili da je u toaletu na severo-zapadnom delu stadiona pronađena "pajp bomba" za koju je zakačen bio mobilni telefon koji bi na poziv aktivirao napravu i izazvao keploziju.

"Pajp bombe" se prave od komada metalnih cevi i pune se eksplozivom.

Posle skoro sat vremena, antiteroističke jedinice su uspele da neutrališu bombu tako što su izazvali kontrolisanu eksploziju.

Neki od britanskih novinara javljali su na društvenim mrežama da su bezbednosne službe javile "crvenu uzbunu", a na tribine su došli policajci sa psima tragačima.

Meč između Junajteda i Bornmuta zakazan je za 16 časova po srednjeevropskom vremenu, ali je početak pomeren do daljnjeg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track