SITI STIGAO DO LIGE ŠAMPIONA: Sautempton preskočio Vest Hem
Foto: Reuters

Premijer liga

SITI STIGAO DO LIGE ŠAMPIONA: Sautempton preskočio Vest Hem

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija su danas u poslednjem kolu Premijer lige na gostovanju odigrali nerešeno 1:1 sa Svonsijem, pa su tako gotovo sigurno obezbedili četvrto mesto u Premijer ligi i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Siti bi bez četvrtog mesta u prvenstvu ostao jedino u slučaju da Mančester junajted u odloženoj utakmici 38. kola pobedi Bornmut sa 18 golova razlike. Fudbaleri Sautemptona bili su ubedljivi protiv Kristal Palasa sa 4:1 i tako trenutno stigli do petog mesta koje vodi u Ligu Evrope. U tome im je pomogao i Vest Hem, koji je izgubio od Stouka sa 1:2.

Arsenal je na kraju sezone upisao 20. pobedu, pošto je na svom terenu slavio protiv Aston Vile sa 4:0. Tri gola za ekipu Arsena Vengera postigao je Olivije Žiru, u petom, 78. i 80. minutu, dok je strelac poslednjeg bio Mikel Arteta u 93. minutu. Arsenal je drugi na tabeli sa 71 bodom, dok je Aston Vila, koja je još ranije ispala iz Premijer lige, poslednja sa samo 17 osvojenih bodova.

Njukasl se ubedljivom pobedom od 5:1 nad Totenhemom oprostio od Premijer lige. Strelci za ekipu Rafaela Benitesa bili su Georgionio Vijnaldum u 19. i 73. iz jedanaesterca, Aleksandar Mitrović u 39, Rolando Arons u 85. i Daril Janmat u 86. minutu. Jedini gol za Totenhem, koji je sezonu završio na trećem mestu, postigao je Erik Lamela u 60. minutu. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je u 67. minutu zaradio crveni karton, pa je njegova ekipa meč završila s desetoricom igrača na terenu.

Šampion Premijer lige, Lester, sezonu je završio remijem sa Čelsijem na Stamford Bridžu 1:1. Čelsi je poveo golom Seska Fabregasa u 66. minitu iz jedanaesterca, a izjednačio je Danijel Drinkvoter osam minuta pre kraja utakmice. Lester je šampionat završio sa 81 bodom, dok je Čelsi na desetom mestu sakupio 50 bodova.

Vest Bromvič Albion je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 s Liverpulom u utakmici koja nije imala rezultatski značaj, Everton je pobedio Norič sa 3:0, dok su Votford i Sanderlend odigrali 2:2.

Utakmica izmedju Mančester junajteda i Bornmuta je odložena, pošto je na Old Trafordu pronadjen sumnjivi paket za koji se potom ispostavilo da je eksplozivna naprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track