BLOG UŽIVO, VIDEO: PAO napravio brejk protiv Olimpijakosa
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: PAO napravio brejk protiv Olimpijakosa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:00 - FMP pobedio Metalac i plasirao se u plej-ofKošarkaši FMP Železnika pobedili su Metalac kod kuće sa 92:78, u duelu četvrtog kola Superlige.Ovom pobedom ekipa Slobodana Klipe je obezbedila plasman u plej-of, pošto je drugi put savladala tim iz Valjeva i sada ima dve pobede više (3-1).Najbolji tim Košarkaške lige Srbije tokom svih 40 minuta je kontrolisao igru i rezultat, gradio je prednost i na kraju je ostvario ubedljivu pobedu. Sjajan meč odigrao je plej domaćina Filip Čović koji je završio sa 24 poena, 5 skokova i 9 asistencija. Pratili su ga Lazarević sa 18 poena i 7 skokova, Davidovac sa 13 poena, 8 skokova i 6 asistencija, kao i Šešlija koji je imao 10 poena i 9 skokova. Na drugoj strani, Popović je ubacio 20 poena, a Majstorović je imao 14 poena i 3 asistencije.

22:49 - U Holandiji nema šale, Tvente izbačen iz prve ligeFudbalski savez Holandije izbacio je Tvente iz prve lige. Klub iz Enšedea kažnjen je zbog kršenja finansijskih propisa prilikom poslovanja na fudbalskom tržištu. Iz istog razloga već su mu dva puta oduzeta po tri boda, pritom mu je izrečena finansijska globa od 200.000 evra i izbačen je iz evropskih takmičenja na period od tri godine. Ceo problem za Tvente nastao je zbog "šurovanja" sa menadžerskom agencijom "Dojen Sports". Klub je od agencije svojevremeno pozajmio pet miliona evra, a onda mu zauzvrat ustupao procente od transfera, među kojima i onaj Dušana Tadića u Sautempton. U Holandiji to ne sme...

22:04 - Nikola Jokić u prvoj petorci debitanata NBA ligeSrpski centar Nikola Jokić izabran je u najbolju petorku rukija tekuće NBA sezone.Jokić se našao u ekipi sa Devinom Bukerom (Finiks), Kristapsom Porzingisom (NY Niks), Džalilom Okaforom (Filadelfija) i najboljim rukijem sezone Karl-Entonijem Taunsom (Minesota).Prethodno, izabran je za trećeg najboljeg debitanta ove sezone.Srbin je bio 41. pik na draftu 2014, a u ruki sezoni je prosečno beležio 10 poena (osmi među rukijima), 7 skokova (treći), 2,4 asistencije (sedmi) i 0,9 ukradenih lopti (četvrti) uz šut iz igre 51,2% (četvrti).U drugoj petorci su Džastis Vinslou (Majami), Deanđelo Rasel (LA Lejkers), Emanuel Mudiaj (Denver), Majls Tarner (Indijana) i Vili Koli-Stejn (Sakramento).

21:27 - Barselona: Zabrana katalonskih zastava je napad na slobodu izražavanjaFudbalski klub Barselona uložio je žalbu na odluku španske Vlade da zabrani zastave Katalonije u finalu Kupa kralja protiv Sevilje, ocenivši da je to napad na slobodu izražavanja. Katalonski klub je naveo da se žalio da bi zaštitio prava svojih navijača. "FK Barselona ovako brani, i nastaviće da brani, slobodu izržavanja svojih navijača i simpatizera", navodi se u saopštenju. Klub je ranije izrazio "totalno i kompletno neslaganje" sa vladinom objavom od srede, četiri dana pre finalnog meča u Madridu. "FK Barselona smatra da je ova odluka napad na slobodu izražavanja, osnovna prava svakog pojedinca da izrazi svoje ideje i mišljenja slobodno i bez cenzure", navodi se u saopštenju. Vlada je navela da je zabrana političkih zastava proglašena kao deo bezbednosnih mera koje se sprovode na stadionu Visente Kalderon. Klub je naveo da ne postoji pravna osnova za zabranu i pozvao na korišćenje "zdravog razuma" i pozvala je vladu na zajedničko pravljenje dobre atmosfere u subotnjem finalu.

20:39 - PAO napravio brejk protiv OlimpijakosaU prvoj utakmici finala plej-ofa Grčke u košarci posle uzbudljivog finiša: Olimpijakos - Panatinaikos 81:83 (15:24, 26:23, 21:14,19:22). U poslednjem minutu Focis je ubacio trojku za vođstvo gostiju od 80:76. Domaćin je uspeo da priđe na 81:82, posle čega je Dijamantidis promašio jedno od dva slobodna bacanja, a Papanikolau nije pogodio trojku za trijumf crveno-belih. Kod Panatinaikosa Kalates je imao 16 poena, 8 skokova i 8 asistencija, Feldin je dodao 15, a Focis 13 poena. Miroslav Raduljica je za 10 minuta imao 4 poena i 1 skok. Kod domaćina, Nikola Milutinov je igrao 7 minuta i za to vreme je ubacio 3 poena uz skok. Najbolji su bili Printezis sa 17 i Spanulis sa 15 poena.Serija se igra na tri pobede.

19:19 - Klubovi se suočavaju sa kaznom ako se tokom prenosa prikažu prazna sedištaŠpanska fudbalska liga mogla bi da kazni klubove Primere ako tokom televizijskih prenosa u utakmicama u kojima su domćini budu prikazana prazna sedšta na stadionu. Kako je preneo Jahu sport, prema novim pravilima, koja bi trebalo da stupe na snagu od sledeće sezone, zahtevaće se da tribine koje se redovno prikazuju tokom televizijskih prenosa utakmica budu popunjene. Mediji su preneli da je taj potez odgovor La lige na englesku Premijer ligu, koja je najpopularnija na svetu. Premijer liga će biti najprofitabilnija liga na svetu kada sledeće sezone stupi na snagu novi dogovor oko televizijskih prava. Prema tom dogovoru, Premijer liga će od 2016. do 2019. godine na televizijskim pravima zaraditi 5,136 milijardi funti. Primera je početkom godine objavila da će njeni ugovori oko televizijskih prava biti slični onima iz Premijer lige, ali ne u smislu prihoda, već da će se to odnositi na jednaku distribuciju novca. Najbolji španski klubovi Real Madrid i Barselona su o svojim ugovorima mogli da pregovaraju sa televizijskim kompanijama, ali im je ta privilegija oduzeta. Sada će se sredstva spajati i deliti ali nijedan klub neće zarađivati manje nego pre novog dogovora. Novi dogovor stupa na snagu od sleće sezone, a španska liga će za tri sezone od televizijskih prava zaraditi 1,98 milijardi funti.

18:44 - Laslo Đere u glavnom žrebu Rolan GarosaSrpski teniser Laslo Đere nastupaće prvi put u karijeri u glavnom žrebu gren slem turnira. Đere je sa uspehom prošao tri kola kvalifikacija. On je u poslednjem kolu bio uspešniji od Adama Pavlaseka iz Češke - 6:2, 3:6, 6:2. Đere je 133. igrača sveta posle sat i 53 minuta igre. Prethodno je eliminisao Argentinca Nikolasa Kikera, a u prvom kolu iskusnog Marka Kjudinelija iz Švajcarske. Srpski teniser, trenutno 215. na svetskoj rang listi.

18:28 - Leverkuzen doveo kapitena MajncaNemački fudbalski klub Bajer Leverkuzen potpisao je ugovor sa dosadašnjim kapitenom Majnca, Julijanom Baumgartlingerom, saopšteno je danas. Ovaj 28-godišnji vezni fudbaler potpisao je četvorogodšnji ugovor. Baumgartlinger je jedan od najzaslužnijih za to što je Majnc osvojio šesto mesto i plasirao se u kvalifikacije za Ligu Evropa. "Proveo sam sjajno i uspešno vreme u Majncu, ali sada bih voleo da napravim još jedan korak napred. Leverkuzen je standardni klub u Ligi šampiona, u kojoj godinama redovno igra. Voleo bih da se oprobam na tom nivou, protiv najboljih klubova i igrača u Evropi. Vrlo sam radostan što sam dobio šansu u Leverkuzenu", rekao je Bamugartlinger. On je standardni reprezentativac Austrije. U Majnc je došao 2011. godine iz bečke Austrije. Za nemački klub je odigrao 124 utakmice i postigao dva gola.

17:18 - Infantino: Objaviću kolika mi je plataPredsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da će objaviti kolika mu je plata čim mu ta informacija bude potvrđena. Infantino je to izjavio dan posle tvrdnji da je odbio ponudu od 2,2 miliona dolara. "Moja plata ne bi trebalo da bude centralna tema procesa reformi u Fifi. Od početka sam govorio da će moja primanja biti objavljena i da bi moj plata trebalo da bude manja od plati koje su primali prethodni predsednik i generalni sekretar Fife", rekao je Infantino švajcarskim medijima.Infantino je pre tri meseca izabran za predsednika svetske kuće fudbala. Prema finansijskom izvštaju iz 2015. godine, Fifa je tadašnjem predsedniku Sepu Blateru isplatila osnovnu platu od tri miliona dolara, a Žeromu Valkeu 1,53 miliona dolara. Obojica su prošle godine dobili i druge isplate od Fife u vrednosti nekoliko stotina hiljada dolara. Pre nego što je Infantino izabran, Fifin panel koji je predvodio Domeniko Skala, odredio je visinu predsedničke plate i odlučio da bi generalni sekretar trebalo da bude najplaćeniji službenik. Infantino nije precizirao da li bi njegova plata trebalo da bude manja od plate generalnog sekretara Fatme Samure, koju je prošle nedelje postavio na tu funkciju. Infantino je danas postavio bivšeg hrvatskog reprezentativca Zvonimira Bobana za svog specijalnog savetnika za fudbalska pitanja. Sličnu ulogu imao je Mšel Platini 1999. godine, nekoliko meseci pošto je Blater izabran za predsednika Fife.

16:20 - Tijago produžio ugovor sa AtletikomFudbaler Atletiko Madrida Tijago Mendeš produžio je danas ugovor sa tim klubom na još godinu dana, pa će na "Visente Kalderonu" ostati do juna 2017. godine. "Drago mi je što ću ostati još godinu dana u ovom velikom klubu, sa ovom porodicom i ovim sjajnim igračima", rekao je Tijago za klupski sajt. Tjago je 2010. godine iz Juventusa prvo prešao na pozajmicu u Atletiko, a godinu dana kasnije potpisao je višegodišnji ugovor sa španskim klubom. On je u novembru slomio nogu a na teren se vratio prošle subote, u poslednjoj utakmici u prvenstvu, u kojoj je Atletiko pobedio Seltu sa 2:0. "Oporavak je bio komplikovan i dug, ali uvek sam osećao podršku", rekao je on. Tijago će biti u konkurenciji za utakmicu sa Real Madridom u finalu Lige šampiona u Milanu 28. maja.

15:55 - Balkansko prvenstvo u džudou za kadete u KikindiU Kikindi će se od 27. do 29. maja održati Balkansko prvenstvo u džudou za kadete. Organizatori, džudo klub "Partizan" iz Kikinde, očekuje više do 300 učesnika ali i turiste iz Srbije i ostalih zemalja učesnica. Maskota takmičenja je sova Džudi.15:30 - Više od 150 planinara na Mont EverestuViše od 150 planinara popelo se na Mont Everest pošto su se poboljšali vremenski uslovi za penjanje na najviši svetski vrh. Na Mont Everest se niko nije popeo dve godine, a u lavini izazvanoj zemljotresom prošle godine poginulo je 19 ljudi u baznom kampu, dok je 16 vodiča Šerpasa poginulo 2014. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, alpinisti su od 11. maja skoro svakodnevno stizali na vrh visok 8.850 metara. Zbog snažnih vetrova tokom prethodna dva dana trajala je pauza u usponu koji su ekspedicije danas uspešno nastavile. Gjanendra Šrešta iz nepalskog ministarstva za planinarenje rekao je da je teško reći tačan broj ljudi koji je stigao do vrha ili njihovu nacionalnost. Na Mont Everest se niko nije popeo dve godine pošto je u lavini izazvanoj zemljotresom prošle godine poginulo 19 ljudi u baznom kampu, dok je 16 vodiča Šerpasa poginulo 2014.14:40 - Rosicki na spisku Čeha za EPDosadašnji fudbaler Arsenala Tomaž Rosicki vratio se u reprezentaciju Češke posle skoro godinu dana pauze zbog povreda. Selektor Češke Pavel Vrba uvrstio je Rosickog na širi spisak od 28 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Rosicki je povredio koleno prošlog juna tokom utakmice sa Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kada se oporavio i vratio na teren, on se ponovo povredio igrajući za Arsenal u utakmici protiv Barnlija u FA kupu u januaru. Na spisku su golmani Petr Čeh (Arsenal), Tomaž Vaclik (Bazel) i Tomaž Kubek (Slovan). Odbrambeni igrači: Teodor Gebre Selasije (Verder), Roman Hubnik (Viktorija Plzenj), Pavel Kaderabek (Hoenhajm), Mihal Kadlec (Sparta), David Limberski (Viktorija Plzenj), Danijel Pudil (Šefild Venzdej), Tomaž Sivok (Bursaspor), Marek Suži (Bazel) i Ondrej Zahustel (Sparta). Fudbaleri sredine terena: Vladimir Darida (Herta), Borek Dokal (Sparta), Danijel Kolar (Viktorija Plzenj), Jan Kovarik (Viktorija Plzenj), Ladislav Krejči (Sparta Prag), Lukaš Mareček (Sparta), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plašil (Bordo), Tomaž Rosicki (Arsenal), Jirži Skalak (Brajton) i Josef Šural (Sparta). Napadači: David Lafata (Sparta), Tomaž Necid (Bursaspor), Patrik Čik (Bohemijans), Milan Škoda (Prag) i Matej Vidra (Reding).14:05 - Tores: Imamo veliku šansu da osvojimo LŠFudbaler Atletiko Madrida Fernadno Tores rekao je da njegov tim ima veliku šansu da osvajanjem Lige šampiona ispiše do sada neispisane stranice klupske istorije. Atletiko će se 28. maja sastati sa Real Madridom u reprizi finala iz 2014. godine, u kojem su "jorgandžije" poražene nakon produžetka (4:1). "Suočeni smo sa mogućnošću koju život nudi, ali ne nudi često. Dva finala u tri godine su zaista ogroman uspeh. Imamo priliku da ispišemo stranicu koja još uvek nije ispisana u klubu i zaista se osećamo privilegovano zbog toga. Celog života sam sanjao o ovome. Protivnik u finalu je najmanje bitna stvar, važan je krajnji rezultat. Postoji rivalitet ali to nije važno u finalu, jer se prethodne utakmice ne računaju", rekao je Tores. 13:30 - Katarski reprezentativac novi igrač ViljarealaDosadašnji fudbaler katarskog Al Sada Akram Afif od danas je novi igrač španskog Viljareala. Afif, prvi katarski fudbaler u španskoj ligi, prošlu sezonu je proveo na pozajmici u belgijskom Epenu. Ovaj devetnaestogodišnji fudbaler je prethodno igrao na pozajmici u omladinskom timu Viljareala. "Srećan sam što sam se vratio, ovde se osećam kao kod kuće", rekao je Afif. Afif je, kako se navodi na sajtu Viljareala, jedan od najperspektivnijih mladih fudbala Katra. Prošao je kroz sve selekcije nacionalnog tima, a za A reprezentaciju je debitovao prošle godine.13:05 - Maja Sokač nastavlja karijeru u TurskojLevo krilo ženskog rukometnog kluba Vardar Maja Sokač karijeru će nastaviti u turskom šampionu, ekipi Jenimahal. Kako se navodi, nakon tri sezone koje je provela u skopskom klubu tridesetčetvorogodišnja hrvatska rukometašica će se na kraju sezone iz Skoplja preseliti u Ankaru. "Iako se kad je najavljen njen odlazak iz Vardara spominjalo da će to biti i kraj njene karijere, Maja Sokač ipak ostaje na terenu i od sledeće sezone će ponovo igrati u Ligi šampiona sa timom Jenimahal", navodi skopski sportski portal. Pored Maje Sokač, na kraju ove sezone iz Vardara će otići i dva druga leva krila, Francuskinja Siraba Dembele i Crnogorka Itana Grbić, a na njihovo mesto će doći Slovenka Tamara Mavsar i Norvežanka Kamila Herim.12:40 - Parker predvodi Francuze u ManiliSelektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je spisak igrača za kvalifikacione turnir za Olimpijske igre u Manili na kojem se nalaze najveće zvezde poput Tonija Parkera, Borisa Dijaa, Nikolasa Batuma, Žofrija Lovernja, ali i najefikasnijeg igrača Evrolige Nanda De Koloa. Plejmejkeri: Toni Parker (San Antonio), Tomas Ertel (Efes), Antoan Dio (Valensija), Nando De Kolo (CSKA Moskva), Fabijan Kozer (Laboral Kuća), Rodrig Bobua (Strazbur) Bekovi i krila: Nikolas Batum (Šarlot), Čarls Kahudi (Asvel), Jakuba Outara (Monako), Boris Dijao (San Antonio), Floran Pjetrus (Nansi), Adrijen Moerman (Banvit),Mikael Želabal (Le Man). Centri: Kim Tili (Laboral Kuća), Muhamadu Žaite (Nanter), Aleksis Ažinsa (Nju Orleans), Žofri Lovernj (Denver). Francuska se nalazi u B grupi na kvalifikacionom turniru u Manili, zajedno sa Novim Zelandom i Filipinima, dok su u A grupu smešteni Turska, Senegal i Kanada. Samo pobednik obezbeđuje plasman na Olimpijske igre.12:30 - Midlsbro želi Filipa ĐorđevićaFudbalski klub Midlsbro zainteresovan je za srpskog igrača i napadača Lacija Filipa Đorđevića. Iza Đorđevića je loša sezona u Seriji A, pošto je na 26 utakmica postigao samo tri gola i mogao bi ovog leta da napusti Lacio. Prema navodima Il Tempa, Midlsbro, novi premijerligaš, spreman je da za Đorđevića plati 15 miliona evra. Lacio bi mogao, kao zamenu za Đorđevića, da angažuje Arkadijuša Milika iz Ajaksa. Filip Đorđević je u Lacio stigao 2014. godine iz Nanta, a pre toga je igrao za Crvenu zvezdu.12:20 - Ture želi da ostane u LiverpuluFudbaler Liverpula Kolo Ture rekao je da ima veliku želju da ostane u klubu i naredne sezone, ali da će poštovati svaku odluku menadžera Jirgena Klopa. "Zaista uživam u Liverpulu, jer navijači i čitav klub su fantastični. Videćemo šta će se desiti, razgovaraću sa upravom i trenerom, ali ja želim da ostanem. Ovo je veliki klub i zaista sam srećan što imam priliku da igram ovde. Trener je odličan i poštovaću svaku njegovu odluku. On je jedan od najboljih na svetu i zaista zna šta radi", rekao je Ture za Skaj Sport. Snažni defanzivac iz Obale Slonovače tokom karijere nastupao je za Arsenal i Mančester Siti, dok je za Liverpul odigrao 70 utakmica i postigao jedan gol. Osvojio je dve titule prvaka Engleske, po jednu sa Arsenalom i Sitijem, dok je pored trofeja u FA Kupu i Komjuniti Šilda, koje je osvajao sa oba kluba, 2006. godine poražen u finalu Lige šampiona od Barselone (2:1).12:00 - Kajak: Bedeč i Mladežić bez OIDvoje naših predstavnika u kajaku i kanuu na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Duziburgu nisu uspeli da izbore olimpijske norme. Kristina Bedeč je u trci kajakašica na 500 metara završila kao šesta, sa vremenom 1.58,771, a prva dva mesta i pravo na nastup u Riju stekle su Nemica Hering i Slovakinja Kohlova. Strahinja Mladežić je sve do 750 metara u trci kanuista na 1000 metara bio drugi, ali je u finišu ostao bez snage i završio na osmom mestu sa vremenom 4.13,039. Na prve dve pozicije sa olimpijskim 'vizama' završili su Rumun Karp i Italijan Takini. Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru imati desetoro predstavnika u sedam kajakaških disciplina.

11:43 - Saul Njiges veran AtletikuFudbaler Atletiko Madrida Saul Njiges pristao je da produži ugovor sa tim klubom na još godinu dana pa će na "Visente Kalderonu" ostati do 2021. godine. Kako je saopšteno, Saul je dodao godinu dana na stari ugovor sa klubom u kome je prošao sve mlade kategorije. Za 21-godišnjeg igrača bili su zainteresovani brojni evropski klubovi, medju kojima i Mančester Junajted. "Srećan sam što ću nastaviti da nosim ovaj dres", rekao je Saul. On je debitovao za Atletiko u martu 2012. godine protiv Bešktaša u Ligi Evropa, pre nego što je otišao na pozajmicu u Rajo Valjekano u sezoni 2013-2014. Otkako se vratio u Madrid, Saul je standardan prvotimac, a golom protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona pomogao je ekipi da se plasira u finale gde će igrati protiv gradskog rivala Reala.11:20 - Boban imenovan za savetnika Infantina Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Zvonimir Boban imenovan je za specijalnog savetnika predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Djanija Infantina. Boban, nekadašnji fudbaler Dinama i Milana, po okončanju karijere magistrirao je istoriju, a radio je i kao kolumnista Sportskih novosti i Skaj Italija. On je član čuvene omladinske reprezentacije Jugoslavije, koja je u Čileu 1987. godine postala prvak sveta, dok je sa Hrvatskom 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj bio treći. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je sedam utakmica i postigao jedan gol i bio član tima na Mundijalu u Italiji 1990. godine, dok je za Hrvatsku nastupio 51 put i bio strelac 12 puta. U dresu Milana osvojio je četiri titule u Seriji A i Ligu šampiona 1994. godine.

11:00 - Tores: Nisam zabrinut zbog Evropskog prvenstvaFudbaler Atletiko Madrida Fernando Tores rekao je da je fokusiran na finale Lige šampiona protiv Real Madrida i istakao da ga neće poremetiti to što nije na spisku reprezentacije Španije za Evropsko prvenstvo. Tores, koji nije igrao za Španiju od 2014. godine, u dobroj je formi ove sezone, njegovi golovi su pomogli Atletiku da stigne do trećeg mesta u Primeri i do finala Lige šampiona. Uprkos svemu tome, Tores nije na spisku Vinsentea Del Boskea za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj. "Nisam zabrinut zbog Evropskog prvenstva. Treba da odigram najveću utakmicu života, imam priliku koja se ne dobija često", rekao je Tores za španske medije. Finale Lige šampiona izmedju Atletika i Reala igra se 28. maja. "Protivnik u finalu nije važan, važan je rezultat, to je jedina stvar koja će se pamtiti", rekao je Tores.

10:30 - Klop: Izgubili smo veru u svoju igru u drugom poluvremenuTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa izgubila veru u svoju igru u drugom poluvremenu finala Lige Evropa protiv Sevilje. Fudbaleri Sevilje odbranili su sinoć titulu u Ligi Evropa, pošto su u Bazelu pobedili Liverpul sa 3:1 i tako osvojili svoj treći uzastopni i rekordni peti trofej u drugom najjačem evropskom takmičenju. Liverpul je na poluvremenu vodio sa 1:0, ali je španski tim u nastavku preokrenuo rezultat. "Nisam bio zadovoljan ni početkom utakmice, ali smo postigli predivan gol, imali smo šanse, jedan gol nam je poništen... Prednost na poluvremenu je obično dobra stvar. Prvi gol Sevilje je bio ključan, to je uticalo na našu igru. Izgubili smo veru u svoju igru, od jednostavnih stvari napravili smo komplikovane, izgubili smo oblik. Posle 1:1 Sevilja je preuzela kontrolu, a mi smo se slabo branili. Imali smo vremena, imali smo još 44 minuta da uzvratimo, ali nismo mogli", rekao je Klop.

10:00 - Emeri: Ovo je naše takmičenjeTrener fudbalera Sevilje Unaj Emeri rekao je da njegova ekipa zaslužuje da uživa u tituli Lige Evropa. Fudbaleri Sevilje odbranili su titulu u Ligi Evropa, pošto su sinoć u Bazelu posle preokreta pobedili Liverpul sa 3:1, i tako osvojili svoj treći uzastopni i rekordni peti trofej u drugom najjačem evropskom takmičenju. "Mi volimo ovo takmičenje. Ovo je naše takmičenje. Naš pravi uspeh je ono što smo radili na putu dovde, uživali smo i sada smo ponovo uživamo kao đampioni. Ovi trenuci su jedinstveni, moramo da uživamo u njima dok razmišljamo o finalu Kupa kralja u nedelju", rekao je Emeri posle utakmice. Liverpul je na poluvremenu vodio sa 1:0, ali je španski tim u nastavku preokrenuo rezultat.

09:24 - Ministar Vanja Udovičić čestitao StjepanovićuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je sinoć plivaču Velimiru Stjepanoviću srebrnu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u Londonu na 200 metara slobodno. "Ovo evropsko srebro je, siguran sam, za Velju zagrevanje na putu ka olimpijskoj medalji. Sjajan uspeh i podstrek i za Velju i za njegov tim na kome im čestitam! Svaka čast Veljo!", navodi se u èestitki ministra Udovičića.

08:53 - Golden stejt izjednačio na 1:1 protiv OklahomeKošarkaši Golden Stejta pobedili su prošle noći na svom terenu Oklahomu sa 118:91 i tako su izjednačili na 1:1 u u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Golden stejt je do pobede predvodio Stef Kari koji je postigao 28 poena, od čega 15 uzastopnih za manje od dva minuta u trećoj četvrtini kada je i prelomljen meč."Posao kao i obično, to je ono što on radi", rekao je trener Golden stejta Stiv Ker posle utakmice.Karija je najbolje pratio Klej Tompson sa 15 poena, poen manje je ubacio Andre Igudala, a Mariz Spejts 13. U ekipi Oklahome najbolji je bio Kevin Durent sa 29 poena, od čega je samo šest ubacio u drugom poluvremenu. Pored Durenta jedini sa dvocifrenim učinkom bio je jedino Rasel Vestbruk, koji je utakmicu završio sa 16 poena i 13 asistencija."Slali su po trojicu, pokušavao sam da pošaljem pravo dodavanje. Možda moram da šutiram preko trojice", kazao je Durent.Treća utakmica finala Zapada između Golden stejta i Oklahome igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

08:23 - Sevilja treći put uzastopno osvojila Ligu EvropeFudbaleri Sevilje ušli su u istoriju kao prvi tim koji je tri puta uzastopno osvojio Ligu Evrope, pošto su u finalu u Bazelu savladali Liverpul 3:1 (0:1). OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track