CRVENA ZVEZDA: Karadžić ne može da bude počasni predsednik FSS
Foto: Nebojša Mandić

Šampion kategoričan

CRVENA ZVEZDA: Karadžić ne može da bude počasni predsednik FSS

Fudbal -
Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se uoči Izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije.
Novi šampion Srbije izdao je saopštenje u kome navodi da se raduje promenama u vrhu srpskog fudbala, ali i da je kategorično je protiv predloga da aktuelni predsednik FSS Tomislav Karadžić bude izabran za počasnog predsednika.
"FK Crvena Zvezda sa zadovoljstvom dočekuje izbornu skupštinu FSS gde će dati punu podršku novom rukovodstvu i predsedniku Slaviši Kokezi, sa iskrenom željom da srpski fudbal konačno krene putem oporavka", stoji na početku saopštenja.
"Želimo dobru saradnju sa novim rukovodstvom FSS kao i sa svim ostalim sportskim organima i fudbalskim klubovima. Kao najuspešniji klub na ovim prostorima, želimo da učestvujemo u radu Saveza i preuzmemo punu odgovornost za razvoj fudbala u Srbiji. Smatramo da je došlo vreme da pružimo ruku prijateljstva i saradnje jedni drugima. Crvena zvezda će biti iskrena i principijelna u tom odnosu", dodaje se u saopštenju.
"U tom duhu ne možemo da prihvatimo predlog za izbor Tomislava Karadžića za počasnog predsednika FSS. Za počasnog predsednika se može birati ličnost koja je svojim uspešnim radom pronela slavu organizacije kojom rukovodi. Tomislav Karadžić to sigurno nije. On odlazi sa svoje funkcije kao jedan od najneuspešnijih predsednika u istoriji našeg fudbala. FK Crvena zvezda je godinama vodio demokratsku borbu protiv Tomislava Karadžića i želimo do kraja ostati principijelni.
Predstavnik Crvene zvezde neće učestvovati u delu sednice kada se bude glasalo o počasnom predsedniku. Naravno, ni na koji način ne želimo da utičemo na današnju odluku ostalih delegata, neka svako glasa po savesti. Ne želimo nove podele, fudbalskoj Srbiji je potreban mir i jedinstvo.Nadamo se da će fudbalu u Srbiji konačno krenuti na bolje", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track