Promene u FSS

(KURIR TV) KRAJ KARADŽIĆEVE ERE: Slaviša Kokeza novi predsednik FSS

Fudbal -

Na vanrednoj Izbornoj skupštini u Sportskom centru u Staroj Pazovi Slaviša Kokeza, je kao jedini kandidat, jednoglasno izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

1 / 9 Foto: Dado Đilas

Ovim je okončana era u kojoj je na čelu našeg fudbala bio Tomislav Karadžić (izabran za počasnog predsednika), a promenjen je i sastav Izvršnog odbora.

U Izvršni odbor ušla su tri bivša fudbalera, Ivica Kralj, bivši golman Partizana, Goran Bunjevčević, bivši fudbaler i sportski direktor Crvene zvezde, kao i Savo Milošević, doskorašnji potpredsednik FSS, zatim trojica poznatih biznismena, Darko Bajčetić predsednik "Centro štampa holdinga", Duško Belović, vlasnik IPGInvestment grupe i Milija Babović, jedan od vlasnika kompanije "Viktorija grupe", kao i Branko Stojaković, Dragan Simović, Novica Tončev, Miodrag Janković, Dragomir Lazović, Marjan Rnić, Milan Karadžić, Ivan Ristić, Janoš Žemberi, Željko Kojić, Darko Ramovš i Goran Milanović.

Pre nego je izabran Kokeza se obratio prisutnima i izneo plan rada u narednom periodu:

""Cilj nam je da iskorenimo.klubaštvo, a prioritetni zadatakda da ujedinim sve snage i stavim u srhu plasmana na SP. Igraći koji nose nacionalni dres treba da da budu odgovorni i da uspostave atmosferz međusobnog poštovanja", rekao je Kokeza.

"FSS mora da vodi računa o težini izgovorenih reči. Bitka za bodove mora da se vodi samo na terenu samo naterenu,nikako van.njega", rekao je novi čelnik FSS i podvukao:

"Moramo da idemo na Mundijal u Rusiju. Izgradnja stadiona je kapitalna.investicija, a moguće je i da po standardima UEFA adaptiramo neki od postojećih stadiona".

Na poziciji generalnog sekretara ostaće Nebojša Ivković zbog svog velikog iskustva u domaćem i međunarodnom fudbalu, dok se na ostalim mestima očekuju promene.

Pre nego je Kokeza izabran za novog predsednika Karadžić je Skupštini podneo izveštaj, a po izboru, čestitao nasledniku i poželeo mu sreću.

"Hvala na izuzetnom priznanju imenovanju, na funkciju, kojom smatram da sam dobio novi zadatak i novu obavezu. Inicijaiva je došla od strane regionalnih saveza, te imam veću čast. Slaviši želim mnogo uspeha. Trebace mu veštine, znanja.i.mudrosti... Stojim mu na raspolaganju bezrezevno, da mu pomognem i ucinim za naš fudbal", rekao je Karadžić.

"Ostavljam finasijski organizovan Savez. Ponosan sam što sam sa svim saradnicima za vreme mandata fudbalu podario jedan od najmodernijih sportskih centara u ovom delu Evrope. Uradili smo mnogo dobrih stvari, oraviki terene, podzali reflektore.i tribine, pomagali kokikoi gde smo.mogli", rekao je počasni predsednik FSS i podvukao:

"Nacionalni stadion i započeti.projekti su smernice koje moramo da pratimo, a imaćemo podršku FIFA i UEFA, jer nas cene i uvek radimo u interesu fudbala".

Doskorašnji potpredsednikFSS i član novog Izvršnog odbora Savo Milošević je pred delegate Skupštine izneo predlog da se predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predloži da se Tomislav Karadžić odlikuje odrednom Nemanjića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track