(VIDEO) SREĆAN KRAJ: Specijalci oslobodili reprezentativca Meksika koji je otet dan ranije
Foto: Reuters

Proveo 24 sata u zarobljeništvu

(VIDEO) SREĆAN KRAJ: Specijalci oslobodili reprezentativca Meksika koji je otet dan ranije

Fudbal -

Meksički reprezentativac i fudbalska zvezda Alan Pulido oslobođen je 24 sata kasnije pošto je kidnapovan je u nedelju u saveznoj državi Tamaulipas, na severu zemlje, saopštili su zvaničnici.

U akciji oslobađanja učestvovale su specijalne policijske snage grada Tamaulipasa, a nakon što je bezbedno oslobođen, Pulido je prebačen u lokalnu bolnicu, jer je utvrđeno da je na sebi imao tragove lakših telesnih povreda.

Pulido (25), fudbaler Olimpijakosa, otet je nakon što je napustio žurku, u blizini rodnog mesta Sijudad Viktorija, glavnog grada Tamaulipasa, koji potresa organizovani kriminal, preneo je AP.

BBC, pozivajući se na lokalne medije, navodi da je Pulido otet u noći između subote i nedelje. Kako se navodi, on je sa devojkom odlazio sa žurke kada je nekoliko kamiona opkoliko automobil u kom su bili.

Šest maskiranih osoba je navodno odvelo silom meksičkog napadača, a njegova devojka je nađena nepovređena na parkingu gde se otmica odigrala.

Vlasti nisu saopštile detalje o otimici ili eventualnom motivu. Prema zvaničnim podacima, u Meksiku godišnje bude oteto oko 1.000 ljudi. Drugi, međutim, tvrde da je ta brojka čak i 10 puta veća, navodi BBC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track