I SRBI ĆE IGRATI NA EURO: Naši u dresovima Austrije, Mađarske...
Foto: Reuters, Profimedia

Ko kaže da nas neće biti na Evropskom prvenstvu

I SRBI ĆE IGRATI NA EURO: Naši u dresovima Austrije, Mađarske...

Fudbal -

Čak trojica naših fudbalera nosiće dres Austrije, dok će jedan biti član tima Mađarske. Osim njim, naša zemlja imaće predstavnike među sudijama

Srbija, kao samostalna država, nikada nije učestvovala na Evropskom prvenstvu! Poslednji put naša reprezentacija igrala je na EP 2000. godine u Holandiji i Belgiji. Ipak, to ne znači da će predstojeće Euro proći bez Srba. U Francuskoj ćemo imati čak četvoricu naših fudbalera!Već smo i zaboravili kako izgleda euforija zbog nastupa Srbije na velikom takmičenju. Logično, kad smo na „zavidnoj“ 56. poziciji na FIFA rang-listi. Zato fudbaleri koji su odabrali da nose dresove drugih reprezentacija, a mogli su da budu i „orlovi“, idu sa svojim ekipama na Euro. Reč je o čak trojici fudbalera Austrije i jednom članu reprezentacije Mađarske. Aleksandar Dragović, Marko Arnautović i Zlatko Junuzović izabrali su dres Austrije i očigledno nisu pogrešili jer idu na smotru najboljih reprezentacija Evrope. Oni važe za neizostavne članove startne postave, a već su skupili 144 nastupa za austrijsku reprezentaciju. Nemanja Nikolić je prihvatio poziv Mađara, koji su takođe izborili učešće u Francuskoj. Sjajni napadač treću godinu nosi dres naših suseda i jedan je od njihovih glavnih aduta na predstojećem takmičenju.

Srpska pištaljkaMAŽIĆ I EKIPA PRED NOVIM IZAZOVIMAVeć godinama Milorad Mažić je najbolji predstavnik srpskog fudbala u Evropi. Sudija iz Vrbasa deliće pravdu na mečevima Evropskog prvenstva. Zajedno s Mažićem u Francuskoj će biti njegovi pomoćnici - Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Ulogu sudija iz golova obavljaće Danilo Grujić i Nenad Đoković. Arbitar koji služi kao zamena biće Nemanja Petrović. Kad se podvuče crta, dobijamo srpsku sudijsku šestorku! UEFA je odredila 17 sudijskih timova koji će suditi 51 utakmicu na EP.

Ajmo, ŠvajniTU NAM JE I SRPSKI ZETKapiten Nemačke na EP biće Bastijan Švajnštajger, budući srpski zet. Verenik Ane Ivanović predvodiće svoju selekciju uprkos povredi zbog koje u prethodnih nekoliko meseci nije mogao na teren. Švajnijev oporavak uspešno je priveden kraju, pa će odlični vezista biti na raspolaganju Joakimu Levu. Nije isključeno da uz njega na nekoj od utakmica bude i Ana, kako bi mu uzvratila podršku koju joj on pruža na mnogim turnirima širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track