Igor Štimac: Miho, čekam te!

Za njega rat nije završen

Igor Štimac: Miho, čekam te!

Fudbal -
Štimac iščekuje duel sa Mihajlovićem i meč Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za SP

Po hiljaditi put.Igor Štimac (45) tek će za dva meseca postati selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, ali mu to ne smeta da pali javnost u susednoj nam državi. Naime, novi hrvatski „izbornik“ jedva čeka duel svoje selekcije sa Srbijom u kvalifikacijama za SP 2014. i obračun sa Sinišom Mihajlovićem (43).

Kako Štimac kaže, on i Mihajlović imaju nerašćišćene račune još iz igračkih dana, konkretno iz finala Kupa SFR Jugoslavije odigranog 8. maja 1991. godine u Beogradu, kad je došlo do tuče između fudbalera Crvene zvezde i Hajduka. Ni danas, 21 godinu posle te utakmice, Mihajlović i Štimac ne govore, a na tom meču zaradili su crvene kartone.

- Smešno mi je da slušam razne komentare o tom događaju s finala Kupa između mene i Mihajlovića. Na snimku se vidi koliko je Mihajlović bio agresivan. Imao je želju da svakim startom povredi nekoga od nas. Upravo je on startovao na jednog našeg igrača kad je nastala gužva na terenu - priča za hrvatski Net Igor Štimac i nastavlja:

- Bilić je bačen na teren i udaralo ga je nekoliko Zvezdinih igrača, najviše Ilija Najdoski. Miše je vukao za kosu i umirivao Mihajlovića. Ja sam stao u gard da branim naše, bio sam spreman na sve, ali nisam nikog udario.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track