BLOG UŽIVO, VIDEO: Veliki peh za Hrvate, Modrić preskače Špance
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Veliki peh za Hrvate, Modrić preskače Špance

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Trka kroz Srbiju: Danilović na podijumu u SokobanjiBeloruski biciklista Konstantin Klimjankov iz kontinentalnog tima Minsk pobedio je danas na 191,4 kilometra dugoj etapi od Novog Pazara do Sokobanje na 56. Trci kroz Srbiju.On je stazu prešao za četiri sata, 38 minuta i 18 sekundi.Drugo mesto pripalo je članu čačanskog Borca Marku Daniloviću sa tri sekunde zaostatka, dok je trećeplasirani Sergej Papok iz Minska zakasnio 20 sekundi.U karavanu je ostalo 88 biciklista, a lidersku poziciju zadržao je Slovenac Matej Mugerli (Sinerdži Baku) ukupnim vremenom od 14:00,57.Drugoplasirani Italijan Aleks Turin (Unieuro Viljer Trevijan) ima 2:12, a Hrvat Matija Kvasina (Sinerdži Baku) 2:22 minuta sporiji rezultat od Mugerlija.Stefan Stefanović na 12. poziciji najbolji je od predstavnika Srbije, a za Mugerlijem kasni 2:47 minuta.Sutra je na programu pretposlednja peta etapa od Sokobanje do Vrnjačke Banje, a bicikliste očekuje ruta od 117,5 kilometara.

21:44 - Vrba: Veoma važan bod za nasSelektor fudbalske reprezentacije Češke Pavel Vrba rekao je danas da je njegova ekipa imala sreće što je protiv Hrvatske osvojila bod i dodao da je taj bod veoma važan za dalje učešće na Evropskom prvenstvu."Moram biti oprezan, ali ovo je bilo čudo. Uspeli smo da dodjemo do boda, a on je veoma bitan za nas. Nije nam išlo dobro u prvom delu, samo smo ispucavali loptu, nismo napravili jednu dobru akciju... Rekao sam igračima na pauzi da moramo da igramo fudbal ako želimo da ostanemo na šampionatu. Svi su dali svoj maksimum i zbog toga sam presrećan", rekao je Vrba.Hrvatska je na današnjoj utakmici drugog kola Grupe D protiv Češke vodila s 2:0, ali je tim Pavela Vrbe u sudijskoj nadoknadi vremena stigao do izjednačenja i boda koji ih je ostavio u trci za plasman u narednu fazu."Nismo odustali ni kada smo gubili s 2:0. Pokazali smo karakter. Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, a i podrška navijača je bila sjajna. Oni su danas bili naš 12, 13. i 14. igrač na terenu. Hvala im na tome. Bez njih ovo ne bismo postigli", rekao je Vrba.Češku u utorak očekuje duel s Turskom u trećem kolu Grupe D."Idemo na sve ili ništa. Moramo da pobedimo. Želimo drugu fazu", rekao je Vrba.

21:21 - Čačić: Ovo nisu hrvatski navijači nego teroristiSelektor fudbalske reprezentacije Hrvatske osudio je divljanje njihovih navijača na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu i dodao da je prekid u završnici susreta poremetio njegovu ekipu."Ovo nisu hrvatski navijači nego teroristi. Ono što mene boli jeste što država neće da se izbori s tim. ;To je teroristički čin njih desetorice, nema ih više. Nadam se da će biti identifikovani i da će završiti gde im je mesto. Oni nisu zaslužili da budu na tribinama, uništili su sve što smo uradili", rekao je Čačić posle utakmice.Današnja utakmica drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva izmedju Hrvatske i Češke, koja je završena 2:2, bila je prekinuta na oko pet minuta u završnici susreta zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.Evropska fudbalska unija (Uefa) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak, a u Fudbalskom savezu Hrvatske se čak pribojavaju i izbacivanju sa šampionata."Najradije bih pričao o fudbalu. Čestitam igračima na dobroj igri, na zasluženom vodjstvu.... Malo nas je poremetio povreda Luke Modrića i onda se još dogodio taj prekid. Siguran sam da se odgovorni za to smješkaju u foteljama. To je nešto što ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i igračima koji s ponosom nose dres", rekao je Čačić.Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izrazio je nadu da nacionalna selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope zbog divljanja navijača."Sudija je razmišljao da prekine utakmicu... Onda bi bilo još većih problema, ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam što bi pametno rekao," rekao je Rakitić i dodao: "I šta sada? Treba videti hoćemo li uopšte igrati protiv Španije, možda nas oterati ući. Više ljudi je uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će Uefa to uzeti u obzir i neće nas izbaciti s EP", dodao je on.

20:51 - Veliki peh za Hrvate, Modrić preskače ŠpanceHrvatski fudbaler Luka Modrić najverovatnije će propustiti utakmicu trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj zbog povrede prepone, rekao je danas doktor reprezentacije Boris Nemec."S Modrićem nije najbolja sitaucija. Ima istegnuće aduktora i bojim se da sledeću utakmicu neće igrati i da bude spremna za osminu finala. Mišić je lagano otečen i bolan, te je zato potrebno nekoliko dana da se smiri, pa najverovatnije neće biti u postavi za Španiju kako ne bi došlo do ozbiljnije povrede", rekao je Nemec, a preneli su hrvatski mediji.Modrić je na početkom drugog poluvremena današnje utakmice protiv Češke osetio zatezanje u preponi, pa je igru napusti u 61. minutu, a umesto njega u igru je ušao Mateo Kovačić.Utakmica trećeg kola Grupe D izmedju Hrvatske i Španije igraće se u utorak.

20:31 - Fudbaleri Novog Pazara počeli pripremeFudbalski klub Novi Pazar danas je na Gradskom stadionu zvanično počeo pripreme za novu sezonu, a predsednik kluba Kemal Mehmedović najavio je da će početkom naredne sedmice biti poznato koji trener će predvoditi ekipu."Neki igraci imaju ugovore, s pojedinima razgovaramo o nastavku saradnje, ali verujem da će već u ponedeljak stvari biti jasnije. Pre svega, to se odnosi na pitanje šefa stručnog štaba. Imamo finasijskih poteškoća, dok je organizaciono sve u najboljem redu. Tokom vikenda očekuju nas važni sastanci vezani za finansiranje kluba", rekao je Mehmedović.Okupljanju je prisustvovalo 25 fudbalera, od kojih su za Novi Pazar prošle sezone nastupali Zlatko Zečević, Mladen Živković, Denis Biševac, Mirsad Brunčević, Jasmin Trtovac, Miloš Tintor, Lazar Pajović, Irfan Vusljanin, Ensar Bajramlić, Almedin Zilkić i Anes Rušević.Od članova stručnog štaba, na prozivci su bili pomoćni trener Izet Ljajić, sekretar Saudin Huseinović i trener golmana Sead Gluhavičanin."Dobro je što su pored standardnih prvotimaca sa nama mladi i perspektivni igrači. Treba na svakoga obratiti pažnju. Sutra od 18 časova je prvi trening, sve ostalo zavisi od uprave. Najvažnije je liderstvo, pa je izuzetno važno ko će biti trener ekipe", rekao je Ljajić.Sekretar stručnog štaba Huseinović istakao je da se Novom Pazaru nude četvorica trenera."Imamo pet nedelja do početka prvenstva, što je sasvim dovoljno. Nadam se da ćemo zadržati Živkovića, Trtovca, Tintora i Vusljanina, dok Zečević i Micevski imaju ugovore. Verujem da ćemo sklopiti dobar tim, a obratićemo pažnju i na omladince i kadete", kazao je Huseinović.Novi Pazar će 23. jula, u utakmici prvog kola Super lige Srbije, biti domaćin Vojvodini.

20:06 - Isinbajeva će se žaliti sudu za ljudska prava zbog suspenzije IAAFDvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva najavila je danas da će se žaliti na odluku Medjunarodne atletske federacije (IAAF) da ne ukine suspenziju ruskim atletičarima, pošto su time prekršena njihova ljudska prava.IAAF je na današnjem sastanku u Beču odlučila da suspenzija ruskim atletičarima ostane na snazi, pa će oni propustiti predstojeća medjunarodna takmičenja, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru."Ovo je kršenje ljudskih prava i ja neću ćutati. Obratiću se sudu za ljudska prava i dokazaću da su IAAF i Svetska anti doping agencija doneli pogrešnu odluku. Ja ću to uraditi demonstrativno, kako bi svima bilo jasno da Rusija neće ćutati", rekla je Isinbajeva, prenela je agencija TAS.MOK može da dozvoli ruskim atletičarima da se takmiče na Olimpijskim igrama od 5. do 21. avgusta. Čelnici MOK-a će se okupiti u utorak i razmotriti slučaj, pošto su pojedini zabrinuti da bi suspenzijom mogli da budu kažnjeni i čisti sportisti.Rusko atletsko prvenstvo održaće se od 20. do 23. juna u Čeboksariju, što bi moglo da bude poslednje takmičenje za Isinbajevu."Sigurno ću ići na državno prvenstvo u Čeboksari. Po svemu sudeći, to će biti poslednje veliko takmičenje u mojoj karijeri", rekla je tridesetčetvorogodišnja Isinbajeva.Isinbajeva je 2004. i 2008. godine osvojila zlatne olimpijske medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine osvojila bronzu. Ona je 28 puta obarala svetski rekord i višestruka je svetska i evropska šampionka.Isinbajeva je prva žena koja je preskočila pet metara, a drži svetski rekord rezultatom pet metara i šest centimetara.

19:31 - U Rusiji razočarani zbog odluke IAAF o suspenziji atletičaraMinistarstvo sporta Rusije saopštilo je danas da je "izuzetno razočarano" odlukom Medjunarodne atletske federacije (IAAF) da ne ukine suspenziju ruskim atletičarima, kojima je zabranjeno da učestvuju na medjunarodnim takmičenjima, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.Ministarstvo je navelo da je Rusija uradila "sve što je moguće" da joj se ukine suspenzija, ali je ministar sporta Vitalij Mutko rekao da je odluka IAAF očekivana.IAAF je na današnjem sastanku u Beču odlučila da suspenzija ruskim atletičarima ostane na snazi.; IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu koji je finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme. "Mi sada apelujemo na Medjunarodni olimpijski komitet ne samo da razmotri uticaj koji će isključenje imati na snove naših sportista i narod Rusije, nego i na same Olimpijske igre, koje će biti smanjene njihovim odsustvom", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva sporta. MOK može da dozvoli ruskim atletičarima da se takmiče na Olimpijskim igrama od 5. do 21. avgusta. Čelnici MOK-a će se okupiti u utorak i razmotriti slučaj, pošto su pojedini zabrinuti da bi suspenzijom mogli da budu kažnjeni i čisti sportisti. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je ranije danas, pre odluke IAAF, da "čisti" sportisti ne treba da budu kažnjeni zbog onih koji su uhvaćeni u dopingu."Ne može biti kolektivne odgovornosti za sportiste, ili za sportiste jednog saveza, ako je neko uhvaćen u dopingu", rekao je Putin. Predsednik Odbora za spoljne poslove ruskog parlamenta Aleksej Puškov rekao je da je zabrana ruskim atletičarima da učestvuju na Olimpijskim igrama politička odluka."Zabrana učešća u Riju našim atletičarima je čin političke osvete protiv Rusije zbog njene nezavisne spoljne politike", rekao je Puškov i dodao da je to "pobeda besa nad sportom".

19:02 - Konte nije očekivao osminu finala posle dva kola EPSelektor Italije Antonio Konte rekao je danas da nije očekivao da će se njegovi fudbaleri posle samo dve utakmice plasirati u drugu rundu Evropskog prvenstva u Francuskoj."Ko bi rekao da će Italija posle samo dve utakmice proći u osminu finala? Utakmica je bila teška, tvrda. Mučili smo se u prvom poluvremenu, a Švedska je dobro kontrolisala prostor i brže je stizala do lopte. Uprkos tome, nismo im dozvolili praktično ništa. Stvarali smo šanse, pogodili smo prečku i dali smo gol", rekao je Konte za Rai sport posle meča.Italija je danas pobedila Švedsku sa 1:0 golom u finišu meča i tako ostvarila drugi trijumf na šampionatu i plasirala se u drugu rundu. Jedini pogodak postigao je Eder u samoj završnici meča."Video sam da su momci bili malo nervozni, naročito u prvom poluvremenu, a to je dovelo do mnogo grešaka. Teško je zaboraviti prošlost, naročito bolnu od pre dve godine (kada je Italija eliminisana posle prve faze Svetskog prvenstva). Momci su danas dobro zaustavili Švedsku i udarili su kad je trebalo", rekao je Konte.Strelac Eder je ocenio da je tim dobro igrao protiv Švedske i da je bio dobro pripremljen."Vrlo smo radosni. Utakmica je bila vrlo teška. Pripremali smo se za Švedsku, znali smo da su težak protivnik. Na kraju smo postigli gol. Radujem se zbog sebe i zbog tima. Mislim da smo danas bolje igrali nego protiv Belgije. Snaga našeg tima je što imamo 23 igrača, to je radna snaga koja može da napravi razliku", preneo je AFP Ederove reči.

18:19 - Marej u polufinalu KvinsaBranilac titule na londonskom Kvinsu britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u polufinale tog turnira pošto je pobedio 85. igrača sveta, sunarodnika Kajla Edmunda u tri seta, 6:4, 3:6, 6:1. ; Drugi teniser sveta pobedio je za sat i 50 minuta, pet puta je oduzeo servis Edmundu, koji je napravio tri brejka."Treniram sa Kajlom i znam koliko je dobar. Edmund je budućnost britanskog tenisa", rekao je Marej za Bi-Bi-Si (BBC). Četvorostruki šampion Kvinsa će u polufinalu igrati protiv petog nosioca Marina Čilića iz Hrvatske.Čilić je pobedio Amerikanca Stiva Džonsona u tri seta, 6:7, 6:3, 6:4.

17:42 - Ruski atletičari i dalje suspendovaniMedjunarodna atletska federacija (IAAF) nije danas ukinula suspenziju ruskim atletičarima, koji će tako propustiti predstojeća medjunarodna takmičenja, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, preneli su britanski mediji.Kako su naveli Bi-Bi-Si (BBC) i Gardijan, komisija IAAF odlučila je da ne ukine suspenziju ruskim atletičarima, nametnutu prošlog novembra posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu koji je finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme.Rusija je u novembru saopštila da je potpuno posvećena reformama.Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko se nedavno izvinio jer državni anti-doping sistemi nisu uhvatili sportiste koji varaju, ali je negirao da je država prikrivala i sponzorisala doping.Potpredsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Džon Kouts nedavno je rekao da bi ruski atletičari trebalo da ostanu suspendovani i da im ne bi trebalo dozvoliti da učestvuju na Igrama u Riju ovog leta.Medjutim, MOK može da dozvoli ruskim atletičarima da se takmiče na Olimpijskim igrama od 5. do 21. avgusta. Čelnici MOK-a će se okupiti u utorak i razmotriti slučaj, pošto su pojedini zabrinuti da bi suspenzijom mogli da budu kažnjeni i čisti sportisti.

17:14 - O'Nil: Belgija ima najbolje igrače na EPSelektor reprezentacije Irske Martin O'Nil ocenio je danas da predstojeći protivnik njegove ekipe na Evropskom prvenstvu Belgija, ima najbolje fudbalere na turniru.Druga selekcija sveta Belgija važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali je u prvom kolu izgubila od Italije sa 0:2. Irska je u prvom kolu Grupe E odigrala nerešeno 1:1 sa Švedskom."Ako pogledate Belgiju, oni imaju jedne od najtalentovanijih igrača na turniru. Oni su veoma, veoma opasni. Utakmica protiv Italije je uvek teška, imali su tri ili četiri šanse i nisu postigli gol. Čeka nas težak posao, ali želimo i njima da otežamo. Mali (Eden) Azar je trenutno jedan od najboljih fudbalera sveta, Belgija ima igrače koji svake nedelje igraju velike utakmice", rekao je O'Nil.Fudbaleri Irske igraće sutra od 15.00 časova u Bordou protiv Belgije, utakmicu drugog kola Grupe E."Sigurno je da su Belgijanci razočarani prvom utakmicom na turniru. Planirali su neke bodove iz tog duela zbog plasmana u osminu finala, pa taj rezultat nisu očekivali. Igru iz utakmice sa Švedskom moramo da prenesemo u sutrašnji duel", rekao je selektor Irske.Reprezentativac Belgije Kevin De Brujne rekao je da njegova ekipa na početku takmičenja nije opravdala reputaciju druge selekcije sveta i da je predstojeća utakmica "trenutak istine"."Stil igre irskog tima može da nam napravi mnogo problema, svim ekipama je teško da igraju protiv njih. Pre početka turnira sam rekao da bi utakmica sa Irskom mogla da bude ključna jer može da odluči o poretku u grupi. Njihovi rezultati u kvalifikacijama i fizička sprema su pokazali da su na mnogo višem nivou. Opasni su, oni su tihi autsajderi u grupi, moramo da se čuvamo. U njihovom timu je veliko jedinstvo i to je njihova velika vrlina", rekao je De Brujne.Dodao je da je Belgija u veoma teškoj grupi, pošto su Italija, Irska i Švedska komplikovani protivnici."Naš prvi zadatak je da se plasiramo u drugu fazi i moraćemo naporno da radimo da bismo to ostvarili. Neće biti lako. Imali smo odlične kvalifikacije, ali vreme je da pružimo našim navijačima poseban trenutak koji su dugo čekali", rekao je De Brujne.

16:34 - Gudurić: Odjednom sam se stvorio među svim tim igračimaKošarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je da mu je čast što je među reprezentativcima Srbije i istakao da se cilj zna - plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. "Kao što je selektor rekao na okupljanju samo se o tome razmišlja" - objasnio je Gudurić novinarima u Beogradu. Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u sredu i počela pripreme za kvalifikacioni turnir koji će se održati u Beogradu od 4. do 9. jula. Gudurić je među 16 košarkaša sa kojima je selektor Aleksandar Đorđević počeo pripreme, a igrač Zvezde navodi da se nada da može da zasluži mesto u nacionalnom timu.

15:19 - Nikolas Gaitan novi fudbaler Atletiko MadridaFudbalski klub Atletiko Madrid saopštio je da će dosadašnji igrač Benfike Nikolas Gaitan od sledeće sezone nositi dres tog španskog kluba. Atletiko je naveo da je Gaitan trenutno sa selekcijom Argentine na Kopa Amerika i da će po završetku tog takmičenja doputovati u Madrid i završiti sve potrebne formalnosti kako bi se pridružio crveno-belom timu. Gaitan je rođen u San Martinu, u Argentini, pre 28 godina. On je dve sezone, od 2008. do 2010. godine, igrao za Boku Juniors pre nego što je prešao u lisabonsku Benfiku gde je proveo poslednjih šest sezona. Argentinski vezista je za Benfiku odigrao 252 utakmice i postigao 41 gol. Za reprezentaciju Argentinu odigrao je 15 mečeva i postigao dva gola.

15:10 - Turski i španski navijači spremni za večerašnji duel

14:55 - KK Crvena zvezda organizuje omladinski letnji kampKošarkaški klub Crvena zvezda organizovaće tokom leta omladinski kamp na kom će učestvovati više od 400 dece sa svih krajeva sveta. Učešće je potvrdilo 30-ak devojčica, koje će trenirati u Vrnjačkoj Banji, dok će dečaci biti na Zlatiboru. Medju učesnicima biće deca iz Srbije i regiona, ali i iz Australije, Italije, Kanade, Austrije i Rusije. Košarkašica crveno-belih Nataša Kovačević je jedan od promotera kampa. Kamp će se održati u četiri smene od po sedam dana, a prva smena počeće 19. jula.14:40 - Paloski ponovo u Seriji A, potpisao za AtalantuItalijanski fudbaler Alberto Paloski vratiće se u domovinu posle samo šest meseci pošto je potpisao za Atalantu, objavio je danas njegov doskorašnji klub Svonsi. Paloski se nije izborio za ozbiljnu ulogu u velškom timu, odigrao je samo 10 utakmica i postigao dva gola u Premijer ligi. Svonsi na Paloskom gubi tri i po miliona evra jer ga je zimus doveo iz Kjeva za 9,5 miliona, a za šest odlazi u Bergamo. Paloski je prošao omladinsku školu Milana, kratko igrao za prvi tim, dok se dokazivao u Parmi, Đenovi i Kjevu.

14:30 - Navijači Švedske oduševili sve na stadionu u Tuluzu

14:19 - Kandreva odbio AtletikoFudbaler Lacija Antonio Kandreva odbio je transfer u madridski Atletiko jer želi da ostane u Seriji A i prihvati jednu od ponuda između Intera, Milana i Napolija. Vicešampion Evrope ponudio je 14 miliona evra za odličnog italijanskog fudbalera, ali 29-godišnje krilo nema nameru da napušta Apenine. "Radimo na tome da što pre završimo transfer, ali još ništa nije završeno. U ovom trenutku ne mogu da kažem šta će se destiti, Inter je veoma zainteresovan, ali nije jedini. U trci su još Napoli i Milan", rekao je Kandrevin menadžer Federiko Pastorelo. Kandreva je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera Lacija sa 10 golova u Seriji A, a odličnu formu potvrdio i u pobedi reprezentacije Italije nad Belgijom (2:0) na Evropskom prvenstvu.14:10 - Navijači Islanda krenuli avionom grupe Ajron Mejden na meč sa MađarskomVelika grupa navijača Islanda uputila se danas iz Rejkjavika u Marsej, na utakmicu svog nacionalnog tima sa Madjarskom i to avionom u bojama grupe Ajron Mejden (Iron Maiden), koja je upravo završila svetsku turneju. U džambo-džetu su 324 navijača Islanda i oni će sutra u 18.00 sati bodriti svoj tim u duelu sa Madjarskom u Marseju. Ta letelica juče je okončala petomesečnu kampanju širom sveta, prevozeći jedan od najvećih rok-bendova na turneji pod nazivom "The Book Of Souls" i pritom preletela više od 123.000 kilometara, boraveći u 45 gradova. Boing 747, koji je vlasništvo islandske kompanije "Er Atlanta", bio je iznajmljen britanskom bendu, a na repu ima sliku "Edija", maskote Ajron Mejdena, kao i naziv grupe i naziv turneje ispisan na trupu aviona.

14:00 - Vasić i Beđik u polufinalu Svetskog kupaSrpski dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Bedjik plasirao se danas direktno iz kvalifikacija u polufinale Svetskog kupa u Poznanju. Vasić i Bedjik su u drugoj grupi kvalifikacija zauzeli drugo mesto s vremenom 6:35,34 i tako se uz dve posade Novi Zelanda direktno plasirali su u subotnje polufinale. Polufinale je na programu sutra od 14.10. Mesto u polufinalu danas je obezbedio i dubl skul u sastavu Marko Marjanović i Andrija Šljukić. Poput dvojca i dubl skul je zauzeo drugo mesto u svojoj, trećoj, grupi kvalifikacija ove discipline. Marjanović i Šljukić su ostvarili rezultat 6:21,20 i tako su se uz prvoplasirani Novi Zeland i trećeplasiranu Kubu plasirali u polufinale koje je na programu u subotu od 14.30.

13:50 - Srbija bez Nikića i Mandića na završnom turniru Svetske ligeSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je spisak od 15 igrača koji će braniti titulu na završnom turniru Svetske lige, na kojem nema Slobodana Nikića i Dušana Mandića. Nikić ima klupske obaveze u Galatasaraju, dok je Mandić povređen i moraće da propuste pohod na četvrti uzastopni trofej u Svetskoj ligi. Savić u Kini računa na Gojka Pijetlovića, Branislava Mitrovića, Filipa Filipovića, Živka Gocića, Viktora Rašović, MIlana Aleksića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića, Stefana Mitrovića, Strahinju Rašovića, Miloša Ćuka, Andriju Prlainovića, Gavrila Subotića, Duška Pijetlovića i Nemanju Ubovića. Srbija se na završnom turniru Svetske lige u kineskom Huižu, koji se igra od 21. do 26. juna, nalazi u grupi sa Brazilom, Kinom i SAD, dok su u drugoj grupi Grčka, Italija, Australija i Japan.

13:42 - Odbojkašice Srbije pobedile BrazilŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Makau selekciju Brazila sa 3:2 (16:25, 29:31, 25:19, 25:19, 18:16) u prvom kolu D grupe drugog vikenda Gran Prija. Odbojkašice Srbije su do pobede protiv Brazila, prve u istoriji, stigle posle 132 minuta igre i to posle preokreta, pošto su gubile sa 0:2 u setovima. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 29 poena, Brankica Mihajlović je poentirala 25 puta, dok je Tijana Malešević utakmicu završila sa 11 poena. U redovima Brazila najefikasnija je bila Natalija Pereira sa 15 poena. Srbija će sutra, u drugom kolu, igrati protiv Kine od 11.00 po srednjeevropskom vremenu, a u poslednjem kolu protiv Belgije u nedelju.

13:30 - Antonov pojačao moskovski CSKADoskorašnji košarkaš Nižnjeg Novgoroda Semen Antonov potpisao je dvogodišnji ugovor sa moskovskim CSKA uz opciju produženja na još jednu sezonu, objavljeno je na zvaničnom sajtu šampiona Evrope. Ruski krilni košarkaš karijeru je započeo u Avtodoru, a 2010. godine stigao je u Nižnji sa kojim je igrao u finalu VTB lige i debitovao u Evroligi. Antonov je prošle sezone u Evrokupu imao prosečan ucinak od 13,1 poena, 4,7 skokova i 2,5 asistencija, dok je u VTB ligi beležio 12,4 poena, 4,9 skokova i 1,7 asistenciju po meču. "Hvala Nižnjem i CSKA na brzom dogovoru koji je prošao jako glatko, nalik porodičnom. Drago mi je što sam napravio iskorak u mojoj karijeri. Kada vas CSKA želi to znači da sam se dokazao svojom igrom. Moj zadatak je da ispunim očekivanja", rekao je Antonov za klupski sajt.13:15 - Evo kako da Italijani zaustave Ibrahimovića

13:00 - Pogledajte kakvu podršku imaju Francuzi

12:52 - Stadion u Tuluzu spreman za meč Italija - Švedska

12:40 - Evo šta Bufon očekuje na meču sa Švedskom

12:26 - Uhapšena šestorica ruskih navijača u KelnuNemačka policija saopštila je da je uhapsila šest ruskih fudbalskih huligana ispred katedrale u Kelnu. Kako se navodi, Rusi su uhapšeni jer su napali par španskih turista. Saopšteno je da su bili pijani i da su kod njih nađene ulaznice za utakmice ruske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Policija je odmah posle incidenta uhapsila njih petoricu, dok je šesti naknadno priveden na aerodromu pored Kelna, pre nego što se ukrcao na let za Ibicu.

11:54 - UEFA krivi kišu zbog oštećenih terena na EP u FrancuskojDirektor Evropskog prvenstva u fudbalu Martin Kalen rekao je da pojedini tereni na stadionima u Francuskoj nisu dovoljno dobri, a da je razlog za to jaka kiša. "Imamo probleme i dajemo sve od sebe da ih rešimo" - rekao je Kalen novinarima. Stadioni na kojima se održavaju druge manifestacije osim fudbala, poput Lila i Sen Denija, imaju konstantne probleme sa kvalitetom terena. U Marseju, nova podloga je postavljena pre mesec dana, a Kalen je naveo da se trava "nije dobro primila" zbog jake kiše. Takođe, novi krov stadiona Velodrom u Marseju zagrađuje sunčeve zrake, a nema ni vetra koji bi sušio travu. Kao primer dobrog stanja terena, Kalen je naveo stadion Park prinčeva u Parizu, na kom se održavaju samo fudbalske utakmice.

11:30 - IAAF odlučuje o suspenziji ruskih atletičaraMedjunarodna atletska federacija (IAAF) odlučiće u Beču da li će ruskim sportistima dozvoliti učešće na Olimpijskim igrama. IAAF bi trebalo da odluči da li će podržati ili ukinuti suspenziju ruskih atletičara pred takmičenje u Rio de Žaneiru. Kazna je izrečena u novembru nakon izveštaja Svetske antidoping agencije (WADA), a zbog optužbi da je država sponzorisala i prikrivala doping. Ruski zvaničnici tvrde da su ispunjeni uslovi za povratak, ali je WADA u sredu navela da se i dalje vrši stalna opstrukcija i kršenje pravila doping testiranja u toj zemlji. Ako IAAF podrži suspenziju, postoji kompromis koji bi omogućio pojedinim ruskim atletičarima da se takmiče u Rio de Žaneiru.

11:09 - Srbija dobila prvu reprezentaciju za fudbal na peskuSelektor reprezentacije Srbije za fudbal na pesku Dejan Knežević odredio je 16 igrača za predstojeći Evro bič soker kup, koji će se održati u Beogradu. Srbiju će, izmedju ostalih, predvoditi nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mijailović, kapiten futsal selekcije Marko Perić i nekadašnji fudbaler Lokomotive iz Moskve i Kelna Nemanja Vučićević. Na spisku su još Marko Milojević, Srdjan Vorgić, Mihailo Pantelić, Mihailo Jovanović, Nikola Čubrilović, Nikola Valentić, Filip Antić, Nenad Grujić, Nemanja Filimonović, Marko Lazić, Marko Spasić, Mladen Jovančić i Marko Radisavljević. Selektor Knežević je rekao da su igrači uložili veliki trud i da zaslužuju pohvale. Na javni konkurs za učešće u reprezentaciji javilo se više od 150 fudbalera.

10:51 - Hamšik želi da ostane u NapolijuSlovački fudbaler Napolija Marek Hamšik kaže da nema nameru da napušta Napoli na leto i dodao da bi voleo još dugo igra pod Vezuvom. Hamšik pruža odlične partije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a posle fantastičnog gola u pobedi nad Rusijom (2:1) najveći evropski klubovi obnovili su interesovanje za polivaletnim vezistom. "Imam još dve godine ugovora sa Napolijem i moja budućnost je tamo. Sledeće godine igramo Ligu šampiona i želimo velike uspehe. Klub sve više napreduje i ima sve više ciljeve. Da se samo ja pitam, ostao bih u Napoliju. Verujem da i ljudi iz kluba tako razmišljaju", rekao je Hamšik.

10:30 - Ibrahimović nasmejan očekuje duel sa Italijanima

10:05 - Navalka: Drago mi je što igrači nisu zadovoljniSelektor Poljske Adam Navalka zadovoljan je remijem sa Nemačkom 0:0 u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva. "Kontrolisali smo dešavanja na terenu, čak i u završnici. Bilo je intervala kada je Nemačka imala inicijativu, ali prepustili smo im je svesno kako bismo dobili prostor za kontre. Naročito sam zadovoljan time što mi je ekipa bila disciplinovana i taktički svesna, sve je prošlo po planu", rekao je Navalka i dodao: "Jedino čime nisam zadovoljan jeste što nismo uspeli da damo gol, ali 0:0 je pravedan rezultat. Čini me srećnim i to što igrači nisu potpuno zadovoljni, to znači da zahtevaju još više od sebe, imamo dosta potencijala". Najbolji poljski fudbaler Robert Levandovski nije postigao gol u prva dva meča na EP. "Njegova igra uvek je vitalna za naš plan igre, nije dao golove, ali obavio je mnogo drugog posla – izvlačio je protivničke defanzivce iz pozicija i tako stvarao prostor saigračima. U optimalnoj je formi", naveo je Navalka.09:55 - Advokat besplatno radi u Den HaguBivši selektor Srbije Dik Advokat naredne sezone radiće kao savetnik u holandskom fudbalskom prvoligašu Den Hagu. Advokat će u matičnom Den Hagu raditi besplatno kako bi pomogao klubu da se podigne na viši nivo. "Dobro je poznato koliko je Dik ime. Verujem da će podići klub na još viši nivo. Zahvalni smo mu što je pristao da nam pomogne", rekao je direktor Matijs Manders. Advokat je bio bez angažmana još od prošlog oktobra kada je napustio engleski Sanderlend.

09:45 - Lev: Nismo bili na svom nivouSelektor nemačke fudbalske reprezentacije Joakim Lev priznao je da njegov tim nije bio na nivou posle remija sa Poljskom (0:0) na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. "Nismo stvorili mnogo šansi. Problem je igra u poslednjoj trećini terena, gde nismo bili dovoljno brzi. Bilo nam je teško da probijemo bedem Poljske sa 10 igrača iza lopte. Nisam očekivao ovakvu partiju mog tima, ali moramo da prihvatimo činjenicu da je Poljska veoma dobra u odbrani", rekao je Lev. Štoper Žerom Boateng upozorio je da nemački tim mora mnogo bolje da igra ukoliko misli da se bori za titulu prvaka Evrope. "Nismo bili dobri u situacijima jedan na jedan u napadu i morali smo više da šutiramo. Igrali smo dobro sve do napadačke linije, ali tu nismo uspeli da razbijemo njihovu odbranu. Moramo da napredujemo, inače nećemo daleko stići", zaključio je defanzivac minhenskog Bajerna. Opširnije OVDE

09:21 - Italijani spremni za Šveđane

09:11 - Majstorica odlučuje šampiona NBA ligeŠampiona košarkaške NBA lige odlučiće sedma utakmica, pošto je Klivlend u noći izmedju četvrtka i petka pobedio Golden Stejt sa 115:101 i izjednačio u finalnoj seriji. Lebron Džejms je sa 41 poenom ponovo vodio svoju ekipu, koja je gubila s 3:1 u seriji i bila na ivici eliminacije. Jedan od najboljih košarkaša današnjice je postigao 41 poen i nastavio sa odličnim igrama u finalu. Opširnije OVDE

08:55 - Amerikanci u polufinalu Kopa AmerikeFudbalska reprezentacija SAD-a plasirala se u polufinale Kopa Amerike, pošto je u Sijetlu pobedila Ekvador 2:1. Amerikanci su poveli u 22. minutu golom Dempsija, a na 2:0 povisio je Zardes u 66. minutu. Ekvador je do kraja meča uspeo samo da smanji na 2:1 golom Aroha u 74. minutu. SAD će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Argentina - Venecuela.

08:30 - UEFA osudila nerede u Lilu, pohvalila policiju 08:10 - Mažić spreman za duel Turska - Španija

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track