BLOG UŽIVO, VIDEO: Bjern Kujpers sudi meč Hrvatska - Španija
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Bjern Kujpers sudi meč Hrvatska - Španija

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:50 - Pobeda Albanije nad Rumunijom, remi Francuza i ŠvajcaracaFudbaleri Albanije pobedili su Rumuniju 1:0, dok su Francuzi i Švajcarci igrali bez golova. Opširnije OVDE22:20 - Žestoka tuča Engleza i Francuza

21:50 - Albanija vodi protiv Rumunije, Francuska i Švajcarska igraju bez golova

21:15 - Engleski navijač izveo striptiz u centru Sent Etjena

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:35 - Džemaili ima podršku porodice sa tribina

20:10 - Rusi pripremaju taktiku za Vels 19:45 - Ronaldo: Penal moja greška, ali dešava seKapiten portuglaske reprezentacije Kristijano Ronaldo preuzeo je odgovornost zbog promašenog penala protiv Austrije (0:0). "Moramo nastaviti da se borimo. Penal koji sam promašio je moja greška, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu. Uveren sam da ćemo podići nivo igre i proći dalje. Razočaran sam, bio sam veoma raspoložen", rekao je Ronaldo. Portugal u poslednjem kolu grupne faze igra protiv Mađarske, u sredu od 18 časova.

19:25 - Real želi KanteaFudbaler Lestera Ngolo Kante nalazi se na meti madridskog Reala. Kako se navodi, Madriđani su oduševljeni igrama francuskog veziste, koji je sjajne partije iz kluba, uspeo da ponovi i u dresu reprezentacije, za koju nastupa na Evropskom prvenstvu. Real se na taj način uključio u trku za potpisom 25-godišnjeg Kantea, za kojeg su interesovanje ranije pokazali Čelsi, Arsenal, Pari Sen Žermen, kao i Mančester Junajted. Kante je tokom karijere nastupao za Bolonj i Kan, iz kog je u avgustu 2015. stigao u Lester za sumu od 8 miliona evra. Najveće zasluge za dovođenje Kantea u Lester imao je skaut kluba Stiv Volš, koji je zaslužan i za transfere Rijada Mareza i DŽejmija Vardija. Francuz je za "lisice" upisao 40 nastupa, postigao jedan pogodak i bio jedan od ključnih igrača za osvajanje prve titule prvaka Engleske u istoriji Lestera.

19:10 - Engleski golmani na treningu

18:40 - Golubovi na stadionu u Sent Etjenu

18:20 - Bakica od 90 godina bodriće Rumuniju sa tribina

18:00 - Marej osvojio turnir u KvinsuBritanski teniser Endi Marej osvojio je turnir u Kvinsu, pošto je danas savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:7, 6:4, 6:3. Marej je do pete titule u Kvinsu, a 37. u karijeri, stigao posle dva sata i 15 minuta provedenih na terenu. Britanski teniser do trijumfa je stigao nakon preokreta, pošto je Raonićn prvi set rešio u svoju korist, ali je od sredine drugog seta Marej zaigrao znatno bolje i stigao do istorijskog trijumfa, pošto nijednom igraču nije pošlo za rukom da pet puta trijumfuje u Kvinsu.

17:35 - Albanci odradili poslednji trening pred duel sa Rumunijom

17:20 - Medison Kiz osvojila turnir u BirmingemuAmerička teniserka Medison Kiz osvojila je danas turnir u Birmingemu, pošto je pobedila 30. teniserku sveta Čehinju Barboru Stricovu u dva seta, 6:3, 6:4. Kiz je osvojila svoju drugu WTA titulu i prvi put u karijeri će ući medju 10 najboljih teniserki na WTA listi. Amerikanka je u prvom setu povela sa 3:0 i lako sačuvala prednost za vodjstvo u meču. Teniserke su u drugom setu osvajale gemove na svoj servis, sve do devetog, kada je Kiz napravila brejk i povela sa 5:4. Ona je naredni gem osvojila bez izgubljenog poena i pobedila posle prve meč lopte. Pre današnje titule, dvadesetjednogodišnja Kiz je osvojila jedan turnir, 2014. godine u Istbornu, takodje na travi.

17:10 - Srpski veslači bez medalja u PoznanjuSrpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik u finalu je zauzeo peto mesto s vremenom 6:25.20 na Svetsko kupu u Poznanju. Prvo mesto osvojili su Novozelanđani Marej i Bond (6:18.58), srebro je osvojio čamac Australije u sastavu Tarin, Lojd (6:21.29), dok je bronza pripala Britancima Sinkleru i Inesu (6:23.76). Marko Marjanović i Andrija Šljukić su s vremenom zauzeli šesto mesto u finalu dubl skula. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojili su Novozelanđani Manson i Haris (6:08.34), srebro je pripalo Britancima Valtonu i Kolinsu (6:08.97), a bronza Francuzima Bušeronu i Andridijasu (6:09.15).

17:00 - Bjern Kujpers sudi meč Španija - Hrvatska

16:44 - Ipak nisu Srbi, identifikovano 10 huliganaHrvatski "Jutarnji list" demantovao je kolege iz "Slobodne Dalmacije" koji su za prekid meča sa Češkom na EURO optužili državljane Srbije i BIH informacijom da je identifikovano 10 huligana i da su svi iz Hrvatske. Kako se navodi, pet osoba je sa područja Splita (pripadnici navijačke grupe Torcida), jedna osoba sa područja Slavonije (pripadnik osiječke Kohorte) i još po dve osobe sa područja Istre i Zagreba.Ranije danas, splitski list objavio je da su incidente i prekid režirali "uvezeni huligani" obučeni u dresove Hrvatske i oni u civilnim odelima sa državljanstvom Srbije i Hrvatske. U međuvremenu, u Hrvatskoj se vodi medijski "rat" između Torcide, koju čine navijači Hajduka i rukovodstva Saveza. Hrvatska odlučujući meč za plasman u osminu finala igra 21. juna protiv Španije u Bordou.

16:40 - Švajcarski navijači spremni za duel sa Francuzima

16:40 - EP do sada pratilo više od milion navijača na stadionima

16:25 - Matej Mugerli pobednik 56. Trke „Kroz SrbijuSlovenački biciklista Matej Mugerli pobednik je 56. trke “Kroz Srbiju“ završene posle šest etapa u Mladenovcu. Mugerli, koji vozi za azerbejdžansku ekipu "Sinerdži Baku", postigao je vreme 19:19,31, drugi je bio Italijan Aleks Turin (Unieuro Viler Treviđani) sa 2,12 minuta slabijim vremenom, dok je treći kroz cilj prošao Matija Kvasina (Hrvatska, Sinerdži Baku) sa 2,22 minuta zaostatka. Stefan Stefanović (Borac) je najbolje plasirani srpski takmičar na 13. mestu sa 2,47 minuta zaostatka, Marko Danilović (Borac) je 17. sa 4,41 minuta zaostatka. U poslednjoj šestoj etapi od Vrnjačke Banje do Mladenovca (Banje Selters) od 124 km pobedio je Austrijanac Patrik Gamper (Tirol) u vremenu 2:39,20 pretekavši Stefana Hristova iz Bugarske. Na treće mesto sa tri sekunde zaostatka zauzeo je Serhi Papok (Belorusija Minsk) koji se na poslednje tri etape tri puta našao na postolju. Najbolje plasirani srpski vozač u etapi bio je Dušan Rajović (ČN Metalac) na šestom mestu i četiri put na ovoj trci našao se među prvih deset. Dušan Kalaba iz Partizana je bio 15, Jovan Zekavica iz Borca 20.

16:12 - Miler: Moramo da popravimo igru u napaduFudbalski reprezentativac Nemačke Tomas Miler rekao je da njegova ekipa mora da popravi igru u napadu i pobedi Severnu Irsku u predstojećoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. "Naravno da želimo da igramo bolje u napadu, da stvorimo više šansi za gol. Radimo kao tim, ne samo na treninzima, već i razgovaramo o tome. U utorak protiv Severne Irske ćemo probati neke stvari. Radujemo se utakmici" - rekao je Miler. On je prošle sezone postigao 32 gola u svim takmičenjima za Bajern iz Minhena. "Nadam se da ću postići gol, ali kao što sam rekao i pre početka turnira, to mi nije glavni cilj. Nadam se da ćemo prikazati dobru igru i da ćemo pobediti. Ne mogu reći šta će se dogoditi posle toga, ima mnogo mogućnosti. Čak i ako pobedimo, nećemo znati ko će nam biti protivnik u osmini finala". Utakmice poslednjeg, trećeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu igraće se u utorak od 18 časova. Nemačka će igrati protiv Severne Irske u Parizu a Ukrajina protiv Poljske u Marseju. Aktuelni svetski prvak Nemačka je prva na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Poljska, treća je Severna Irska sa tri boda, a poslednja Ukrajina je bez bodova. Selektor Nemačke Joakim Lev rekao je da je njegova ekipa "jedva stvorila neku šansu" u remiju protiv Poljske (0:0), ali da je siguran da će osvojiti prvo mesto u grupi. "Pobedićemo Severnu Irsku, osvojićemo prvo mesto u grupi, a onda ćemo ponovo igrati u Lilu" - rekao je Lev. Sa ekipom je danas trenirao Džerom Boateng koji se oporavio od udarca u kuk.

16:10 - Bejl se "hladi" pred meč 3. kola

16:02 - Egleski mediji osudili "hrvatsko ludilo" huliganaEngleski mediji dosta su prostora posvetili ispadu hrvatskih huligana, koje su svi osudili, a naslovi tekstova bili su "Hrvatsko ludilo", "Neverovatan ispad Hrvata", "Primitivizam Hrvata".Osudu je dao i Grejem Pol, engleski sudija koji je ostao upamćen po tome što je Josipu Šimuniću dao tri žuta kartona na utakmici protiv Australije na Svetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, prenosi regionalna tv N1."Uefa se mora snažno postaviti i nositi s tim hrvatskim idiotima. Hrvatski fudbalski savez mora se dobro kazniti, ali isto tako treba da se pooštri kontrola na ulazima na stadion", napisao je Pol za Dejli Mejl pa pohvalio sudiju Klatenburga koji je sudio utakmicu između Hrvatske i Češke, za kojeg navode da je postupio kako je trebalo, kada je poslao igrače u svlačionicu.

15:31 - Rakitić: Idemo na pobedu protiv ŠpanijeFudbalski reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Španije na Evropskom prvenstvu, ali da njegova ekipa ide na pobedu kako bi obezbedila plasman u osminu finala.Hrvatska je petak i pored vodjstva od dva gola, odigrala nerešeno 2:2 protiv Češke, u utakmici drugog kola Grupe D i zauzima drugo mesto na tabeli sa četiri boda. Prva je Španija sa svih šest bodova, treća je Češka sa jednim bodom, dok je Turska bez bodova."Česi su iz jedne prilike postigli dva gola, fudbal nas je na toj utakmici previše kaznio. Sada moramo da se okrenemo Španiji. Biće teško, radi se o najboljoj reprezentaciji na svetu, ali važno je da razmišljamo o sebi, neka oni misle o nama", rekao je Rakitić, prenela je agencija Hina. Rakitić je naveo da se hrvatska i španska ekipa dobro poznaju. ; "Svi sve znamo. Španci su ušli u pravi ritam. Svi su opasni, imaju iskustvo sa velikih takmičenja, mirnoću i znanje", dodao je Rakitić i posebno izdvojio svog saigrača iz Barselone Andresa Inijestu. "Inijesta je ;magija fudbala, što drugo reći. Uživam što igram uz njega i što mogu da učim od takvog majstora. Svi uživamo kada on igra. Nadam se da se ispucao u prve dve ;utakmice i da će se protiv nas odmarati. Čuo sam se i sa ostalim igračima Barselone koji su u reprezentaciji Španije", rekao je Rakitić. Hrvatska bi pobedom protiv Španije obezbedila prvo mesto u grupi, bodom bi zauzela drugo mesto, a ev entualnim porazom bi mogla da padne na treće."Dokazali smo da možemo da se nametnemo, ;siguran sam da ćemo imati svoje prilike. Odlično se ;osećam, juče je bilo malo umora, danas je već bolje, ali sve ćemo staviti po strani. Nije dobro ;kalkulisati. Idemo po pobedu, mada znamo da nam je dovoljan i bod", rekao je Rakitić. Utakmice poslednjeg trećeg kola Grupe D igraće se u utorak od 21 čas. Hrvatska će u Bordou igrati protiv Španije, a Turska u Lansu protiv Češke.

15:05 - Bufon propustio trening zbog grozniceGolman fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon propustio je današnji trening zbog groznice, saopštio je Fudbalski savez Italije.Reprezentacija Italije je posle dva kola obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj i očekivalo se da će selektor Antonio Konte odmoriti tridesetosmogodišnjeg Bufona za utakmicu poslednjeg kola Grupe E protiv Irske, u sredu od 21 čas u Lilu.Fudbaler Antonio Kandreva trenirao je odvojeno pošto se oporavlja od povrede tetive, koju je zadobio u petak tokom utakmice sa Švedskom (1:0).

14:30 - Mutko: Trebalo bi rasformirati IAAFMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) nepravedno prebacila krivicu za doping skandal na Atletski savez Rusije i da bi je trebalo rasformirati. Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) juče je podržao odluku IAAF da se ruskim atletičarima produži suspenzija zbog sistemskog dopinga, pa će oni propustiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta."IAAF se prebacivanjem odgovornosti na celokupan Atletski savez Rusije, oslobodila odgovornosti. Trebalo bi rasformirati IAAF", rekao je Mutko za ruske medije.Predsednik IAAF Sebastijan Kou rekao je da Rusija postigla izvestan napredak u borbi protiv upotrebe zabranjenih supstanci, ali da to "nije dovoljno" da se atletičarima ukine suspenzija. IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu koji je finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme.

14:02 - Uefa pokrenula postupke protiv Portugala i Mađarske zbog navijačaEvropska fudbalska unija pokrenula je danas disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Portugala i Mađarske zbog nereda njihovih navijača na utakmicama Evropskog prvenstva u Francuskoj.Portugal i Austrija odigrali su sinoć u Parizu bez golova, u utakmici drugog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu, a posle meča jedan navijač portugalskog tima utrčao je u teren kako bi se slikao sa najvećom zvezdom ekipe Kristijanom Ronaldom. On je dotrčao skoro do polovine terena, a Ronaldo je gestikulirao redaru da se udalji sve dok navijač ne napravi fotografiju. Navijač je posle toga odveden.Uefa je pokrenula disciplinski postupak pošto reprezentacije, odnosno fudbalske saveze, smatra odgovornim za ponašanje svojih navijača na stadionu.Uefa je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Mađarske zbog nereda navijača na jučerašnjoj utakmici protiv Islanda (1:1) u Marseju u Grupi F.Pre početka utakmice mađarski navijači su se sukobili sa redarima i policijom pošto su pokušali da se popnu na ogradu i udju u sektor pored gola, dok su tokom intoniranja himni, kada je Islandu dosudjen penal i kada je Mađarska izjednačila, palili baklje i ubacivali razne predmete u teren.

13:30 - Prefektura Sent Etjena krivi Uefu za incidente navijačaPrefektura Sent Etjena okrivila je danas Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) za nerede navijača tokom utakmice Hrvatske i Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U prefekturi Sent Etjena smatraju da je Uefa na stadionu "Žofroa Gišar", za utakmicu Hrvatske i Češke odigrane u petak (2:2), unutar stadiona trebalo da doda izmedju 150 i 200 redara kako bi na pravi način obezbedili meč. Hrvatski navijači su u 86. minutu prekinuli utakmicu pri vodjstvu svog tima od 2:1. Oni su palili i ubacivali baklje u teren, zbog čega je utakmica prekinuta na nekoliko minuta, a zatim su se medjusobno potukli. Policija je morala da intereveniše na tribini, a navijači su se smirili posle apela svojih fudbalera. Hrvatski navijač koji je uneo baklju na stadion je uhapšen i sledeće nedelje će se pojaviti pred sudom. Uefa je započela disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog incidenata.

11:23 - Doelman igra za Kosovo u kvalifikacijama za EP 2017Košarkaš Barselone Amerikanac Džastin Doelman prihvatio je ponudu kosovskog saveza da zaigra za tu selekciju u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prenose španski mediji.Kako se navodi, Doelman je postigao dogovor sa predsednikom kosovskog saveza Eroldom Baleguom, koji je prethodnih dana boravio u Barseloni.Doelman ima 31 godinu, a član Barselone je od 2014. godine.

10:51 - Ruski atletičari nemaju šanse da odu u RioRuski atletičari “nemaju nikakve šanse” da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, jer je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) podržao odluku Svetske atletske federacije (IAAF) o suspenziji Atletskog saveza te države, izjavio je ruski ministar sporta Vitalij Mutko. On je dodao da će Rusija nastaviti da se bori i da ne odustaje od stava da odgovornost mora biti individualna, a ne kolektivna. MOK je saopštio da podržava IAAF u sprovođenju politike nulte tolerancije prema dopingu, ali je ostavio mogućnost ruskim atletičarima da dokažu da su “čisti”, navodeći da će u utorak ispitati slučajeve zemalja čije nacionalne antidoping organizacije nisu poštovale pravila Svetske antidoping agencije (WADA).

10:38 - Fudbaleri Novog Pazara počeli pripremeFudbalski klub Novi Pazar je na Gradskom stadionu zvanično počeo pripreme za novu sezonu, a predsednik kluba Kemal Mehmedović najavio je da će početkom naredne sedmice biti poznato koji trener će predvoditi ekipu. Okupljanju je prisustvovalo 25 fudbalera, od kojih su za Novi Pazar prošle sezone nastupali Zlatko Zečević, Mladen Živković, Denis Biševac, Mirsad Brunčević, Jasmin Trtovac, Miloš Tintor, Lazar Pajović, Irfan Vusljanin, Ensar Bajramlić, Almedin Zilkić i Anes Rušević. Od članova stručnog štaba, na prozivci su bili pomoćni trener Izet Ljajić, sekretar Saudin Huseinović i trener golmana Sead Gluhavičanin. Novi Pazar će 23. jula, u utakmici prvog kola Super lige Srbije, biti domaćin Vojvodini.

10:02 - Argentina i Čile ubedljivo do polufinalaFudbalske reprezentacije Argentine i Čilea plasirali su se u polufinale Kopa Amerika, pošto su noćas ubedljivo savladali Venecuelu i Meksiko.

Argentina predvođena najboljim fudbalerom sveta Lionelom Mesijem nadigrala je Venecuelu 4:1, a Mesi se pogotkom u 60. minutu na vrhu liste najboljih strelaca "gaučosa" izjednačio sa Gabrijelom Batistutom (54 gola).Dvostruki strelac bio je Gonzalo Iguain (8, 28. minut), a pogodio je i Erik Lamela u 71. minutu. Počasni pogodak za Venecuelu postigao je Hoze Salomon Rondon u 70. minutu.Branilac titule Čile sa 7:0 poslao je Meksikance kući, a četiri pogotka delo su Eduarda Vargasa (44, 53, 58, 74), dva pogotka postigao je Edson Puh (16. i 88. minut), a upisao se i Aleksis Sančez u 49. minutu.Argentina će se u borbi za finale turnira na kojem se obeležava 100 godina od prvog izdanja igrati protiv domaćina SAD, a Čilenaci će se sastati sa Kolumbijom.

09:33 - Trijumf Srpkinja protiv BelgijeŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu ovog vikenda na Gran Priju u Makauu, pošto je jutros u trećem kolu savladala Belgiju 3:2 (24:26, 26:24, 25:23, 23:25, 15:10).Meč je bio veoma uzbudljiv, četiri seta odigrana su na razliku, ali su Srpkinje u taj-brejku bile sigurnije i stigle do trijumfa, posle tačno 121 minut igre.Blistala je Brankica Mihajlović sa osvojenim 31 poenom, dok je Jovana Brakočević osvojila 20.Narednog vikenda, u Kjotou, Srbija će igrati protiv Rusije, Japana i Tajlanda.

09:00 - Bez golova u Parizu, Ronaldo promašio penalFudbalske reprezentacije Portugalije i Austrije odigrali su nerešeno bez golova u Parizu u 2. kolu F grupe Evropskog prvenstva.Tragičar meča bio je najbolji portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo jer je u 79. minutu iz penala pogodio stativu. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track