BLOG UŽIVO, VIDEO: Razočarani selektor Rusije najavio ostavku
Foto: Tanjug/AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Razočarani selektor Rusije najavio ostavku

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:33 - Razočarani selektor Rusije najavio ostavku!Posle debakla na Evropskom prvenstvu završen ubedljivim porazom od Velsa 3:0, selektor Rusije Leonid Slutski najavio je povlačenje sa klupe ruske reprezentacije.Slutski je moskovskim CSKA osvojio dve titule prvaka Rusije, 2013. i 2014. godine, a u karijeri je vodio i Krila Sovjetov. Reprezentaciju je preuzeo u avgustu prošle godine, nakon loših rezultata Fabija Kapela u kvalifikacijama za EURO.– Posle ovakvog turnira, neko drugi mora da preuzme i vodi glavnu reč – rekao je Slutski, dodajući:– Nemam šta da prokomentarišem. Jedino što mogu je da se izvinim navijačima koji su nas pratili i podržavali nas. Jako nam je žao što nismo opravdali očekivanja. Neslavno završavamo Evropsko prvenstvo. Tim je igrao razočaravajuće, loše je organizovan i nije bio balansiran – rekao je Slutski.22:54 - Bjelsa blizu LacijaRimski Lacio pregovara sa Marselom Bjelsom za mesto trenera ekipe.Italijanski mediji prenose da je Argentinac već u Rim na završnim pregovorima.Bjelsa je bez posla od prošle godine kada je dobio otkaz u Atletiko Madridu.Tokom karijere je vodio i Atlatik Bilbao, Velez Sarsfeld, Njuels Old Bojse, a bio je i selektor Argentine i Čilea. Karakterističan je po vatrenom temperamentu i kao sjajan taktičar. Za Lacio igraju četvorica srpskih fudbalera – Milan Biševac, Dušan Basta, Sergej Milinković-Savić i Filip Đorđević. Kandidat za trenera Lacija je i bivši selektor Italije Čezare Prandeli.22:03 - Vimbldon: Tepevac poražen u 1. kolu kvalifikacijaSrpski teniser Marko Tepavac poražen je u prvom kolu kvalfikacija trećeg grend slema u sezoni, Vimbldona. On je posle sat i 26 minuta izgubio u dva seta od Nemca Tobijasa Kamkea sa 7:6 (3) i 6:2. Kamke će se u drugom kolu kvalifikacija sastati sa Francuzem Matijasom Burgom. Drugi predstavnik Srbije u kvalifikacijama na Vimbldonu, Pedja Krstin sastaće se sutra sa Frankom Škugorom iz Hrvatske.21:15 - Gvardiola želi vezistu Real MadridaMenadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola zainteresovan je za veznog igrača Real Madrida Tonija Krosa. Kros je u Real Stigao 2014. iz Bajerna za oko 30 miliona evra, a Siti je navodno spreman da ga plati 45. Nemac je jedan od ključnih igrača Reala u veznom redu, a prošle sezone je na 44 utakmice postigoa jedan gol uz 13 asistencija.On je i jedan od nosilaca igre nemačke reprezentacije, s kojom je bio prvak sveta 2014. u Brazilu. Gvardiola je već doveo jednog veznog igrača koga poznaje iz Bundeslige, stigao je Ilkaj Gindoan iz Borusije Dortmund.

20:36 - Kazahstanski olimpijski šampion pozitivan na testiranju iz 2008. i 2012.Kazahstanski dizač tegova Ilja Iljin mogao bi da ostane bez obe svoje zlatne olimpijske medalje, pošto je bio pozitivan na novim doping testovima na uzorke iz 2008. i 2012. godine.Medjunarodno udruženje dizača tegova (IWF) saopštilo je da je Iljin prošle nedelje pao na novom testiranju za 2012. godinu, kao i još troje kazahstanskih osvajača zlatnih medalja, kao i da je sada bio pozitivan i za 2008.IWF je saopštila da je Iljin, koji je 2008. i 2012. pobedjivao u kategoriji do 94 kilogama, jedan od sedmoro dizača iz šest zemalja koji su bili pozitivni na novom testiranju za 2008.Navedeno je da su medju osvajačima medalja i Ruskinje Marija Šainova i Nadežda Evstjukina, koje su 2008. osvajale srebro i bronzu.Iljin je na svom nalogu na Instagramu, na kome ga prati više od 330.000 ljudi, napisao da je nevin.

19:35 - Fomenko: Loša situacija u Ukrajini je uticala na naše rezultateSelektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Mihajlo Fomenko okrivio je danas veoma lošu situaciju u državi zbog rane eliminacije njegovog tima sa Evropskog prvenstva u Francuskoj."U Ukrajini je situacija veoma teška. Fudbal je naravno pogodjen takvom situacijom... Prvenstvo Ukrajine je žestoko uzdrmano i ovo sada je samo lančana reakcija. Na ovom prvenstvu nismo mogli da ispunimo naš primarni cilj, a to je prolazak u drugu fazu", rekao je Fomenko.Ukrajina je u prve dve utakmice na kontinentalnom šampionatu zabeležila poraze, pa je tako kolo pre kraja ostala bez šansi da izbori plasman u osminu finala.Ekipa Mihajlo Fomenka je poražena u prvom kolu od Nemačke s 0:2, a istim rezultatom su izgubili i od Severne Irske.Njegovu selekciju sutra očekuje duel sa Poljskom u poslednjem kolu Grupe C.

19:04 - Dembele: Optimističan sam, nadam se da ću igrati protiv ŠvedskeBelgijski fudbaler Musa Dembele rekao je da se dobro oporavlja od povrede skočnog zgloba i da će do utorka znati da li će biti spreman za utakmicu sa Švedskom na Evropskom prvenstvu."Oporavak ide dobrim tokom, mogu da trčim... Trebalo bi do sutra da znam da li ću moći da igram protiv Švedske. Verujem da će rezultati pregleda biti dobri i da ću dobiti dozvolu lekara, ali ipak ćemo morati da sačekamo do sutra", rekao je Dembele.Fudbaler sredine terene je povredu skočnog zgloba zadobio na utakmici protiv Irske u ;drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva."Povreda koju sam zadobio nije dobra na ovakvom turniru kada se utakmice igraju na četiri dana...", kazao je on.Belgija će se u sredu sastati sa Švedskom u trećem kolu Grupe E, a za prolazak u osminu finala dovoljan im je i remi.

18:34 - Dok čeka suđenje za silovanje, potpisao za ČesterfildBritanski fudbaler Čed Evans, koji čeka novo sudjenje pošto je presuda za silovanje poništena, potpisao je jednogodišnji ugovor sa trećeligašem Česterfildom, saopštio je danas taj klub.Evans je u aprilu 2012. godine osudjen na zatvorsku kaznu od pet godina zbog silovanja devetnaestogodišnje devojke u jednoj hotelskoj sobi u Rilu, a iz zatvora je pušten u oktobru 2014. godine. On je tvrdio da nije kriv i predao je predmet pred Komisiju za razmatranje krivičnih dela, koja je u aprilu ukinula prvobitnu presudu. Novo sudjenje počeće 4. oktobra.Evans je rekao da je uzbudjen i privilegovan što će nastaviti karijeru u Česterfildu i da se nada da će doprineti klubu, na terenu i van njega, navijačima i celokupnoj zajednici.Evans (27) je tokom karijere igrao za Mančester siti, Norič i Šefild junajted, kao i za reprezentaciju Velsa, za koju je nastupio 13 puta i postigao jedan gol. "Oduševljeni smo što smo obezbedili usluge izvanrednog fudbalera, koji želi da se vrati na posao i postiže golove. Trener Deni Vilson dobro poznaje Čeda, pošto ga je trenirao u Šefild junajtedu. Fudbalski klub Česterfild je mnogo razmišljao o ovoj odluci i posle odluke suda ne sumnjamo da bi Čed Evans trebalo da se vrati profesionalnom fudbalu", rekao je predsednik Česterfilda Dejv Alen.

17:21 - Hjuit igra u dublu na VimbldonuBivši prvi teniser sveta, Australijanac Lejton Hjuit, dobio je specijalnu pozivnicu organizatora, pa će na predstojećem Vimbldonu igrati u dublu sa sunarodnikom Džordanom Tompsonom.Šampion Vimbldona iz 2002. godine, Hjuit je u januaru na Australijan openu završio osamnaestogodišnju karijeru, ali će ipak nastupiti na trećem grend slem turniru u sezoni. On je prvi put na Vimbldonu u dublu igrao 1999. godine kada je u paru sa Rodžerom Federerom stigao do trećeg kola.Njegov ovogodišnji partner Tompson, koji je prošlog meseca ušao medju 100 najboljih tenisera na ATP listi u singlu, nije do sada igrao na Vimbldonu.Organizatori Vimbldona će podeliti osam specijalnih pozivnica u konkurenciji muških dublova, saopšteno je na sajtu ATP.Hjuit će tokom Vimbldona biti i komentator za Bi-Bi-Si (BBC).Treći grend slem turnir u sezoni počinje 27. juna i trajaće do 10. jula.

16:52 - Šuker: Nećemo pokloniti loptu ŠpancimaPredsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Hrvatske Davor Šuker rekao je da njegova ekipa neće prepustiti loptu Španiji u predstojećoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. "Mi nismo Turska ili Češka. Nećemo pokloniti loptu Špancima, upravo suprotno. Kvalitetni smo, a prvo fudbalsko pravilo kaže da onaj ko drži loptu, ima moć na terenu. Očekujem otvorenu bitku za loptu. Posle toga će biti ključno iskoristiti prilike" - rekao je Šuker. Hrvatska i Španija utorak u Bordou od 21 čas igraju poslednju utakmicu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U drugoj utakmici u toj grupi u isto vreme u Lansu igraće Češka i Turska. Španija je prva na tabeli s maksimalnih šest bodova, Hrvatska je druga sa četiri, a slede Češka s bodom i Turska koja je bez bodova. "Svako igra da bi pobedio. Španija je jedna od najboljih ekipa na planeti, voli da drži loptu u nogama, iskusna je. Kada čuješ imena reprezentativaca, jedno po jedno, uplašiš se. Oni su jedni od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva" -izjavio je bivši napadač Sevilje i Real Madrida.

16:10 - Nemanja Matić dobio diplomu treneraSrpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić dobio je danas diplomu trenera na Akademiji fudbala. Diplomu je dobio i bokserska legenda Petar Mileusnić.

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

16:03 - Kanadski voditelji nosili trenerke u čast Kiraljija

15:50 - Zanimljiva najava utakmice Rusija - Vels

15:30 - UEFA kažnjava FS Albanije i Rumunije zbog nereda navijačaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskih saveza Albanije i Rumunije zbog nereda navijača na meču dve selekcije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. UEFA tereti Rumune i Albance jer su pristalice na utakmici u Lionu palile baklje i bacale tvrde predmete u teren, s tim su albanski navijači još uleteli na teren. UEFA još nije donela odluku kada će kazna biti saopštena.

14:25 - Prognoza uoči večerašnjih mečeva

14:00 - Suspenzija ruskih atletičara neće uticati na Paraolimpijske igre Medjunarodni paraolimpijski komitet (IPC) saopštio je danas da zabrana učešća ruskim atletičarima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru neće uticati na Paraolimpijske igre. Atletski savez Rusije suspendovan je iz svih medjunarodnih takmičenja, uključujući i Olimpijske igre, pošto je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) odlučila da ne ukine suspenziju. Tu odluku je u subotu podržao Medjunarodni olimpijski komitet. IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu koji je navodno finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme. IPC je saopštio da se ta suspenzija ne odnosi na ruski paraolimpijski tim pošto oni nisu povezani sa Atletskim savezom Rusije. IPC je naveo da je kontaktirao sa Svetskom antidoping agencijom, kako bi proverio da li su paraolimpijci umešani. "Trenutno nema dokaza da bi se pitanja oko borbe protiv dopinga proširila na Ruski paraolimpijski komitet ili rusku paraolimpijsku reprezentaciju", navodi se u saopštenju.

13:30 - Vojvodina protiv Bokelja, Čuka sa Ordabasijem u kvalifikacijama za LEFudbaleri Vojvodine igraće protiv Bokelja, dok će se Čukarički sastati s kazahstanskim Ordabasijem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Vojvodina će u prvoj utakmici biti gost u Crnoj Gori, dok će Čukarički igrati na svom terenu. Prve utakmice igraće se 30. juna, a revanši sedam dana kasnije. Vojvodina i Čukarički će tokom dana dobiti potencijalne protivnike u drugom kolu kvalifikacija. Na žrebu za drugo kolo, koje će početi u 14.30 biće i vicešampion Srbije i osvajač nacionalnog Kupa Partizan.

12:50 - UEFA tvrdi da se ne plaši dogovora reprezentacijaDirektor takmičenja Evropske fudbalske unije (UEFA) Djordjo Marketi rekao je da ne postoji strah da reprezentacije dogovaraju rezultate u poslednjem kolu grupne faze kontinentalnog šampionata. "Ima veoma malo prostora za nagadjanje. Mislimo, prilično smo sigurni da tako nešto ne može da se desi. Postoji potreba za mnoge timove da pobede kako bi prošli dalje", rekao je Marketi u Parizu. Evropsko prvenstvo se prvi put igra sa 24 reprezentacije, a četiri od šest trećeplasiranih ekipa takodje će se pored prve dve plasirati u osminu finala. Prema Marketijevim rečima, UEFA ne misli da je proširenje takmičenja greška.

12:25 - Lebron Džejms u centru pažnje, igrači mu odaju priznanjeKošarkaši Klivlenda ušli su u istoriju današnjim osvajanjem titule u NBA ligi, a većina učesnika finalne serije posebno priznanje odala je Lebronu Džejmsu. Džejms je vodio svoju ekipu, a u sedmoj utakmici, u kojoj je Klivlend sa 93:89 pobedio Golden Stejt, ostvario je "tripl-dabl", pošto je imao 27 poena i po 11 skokova i asistencija. "Znam šta sam naučio poslednjih nekoliko godina dok sam bio odsutan. Znao sam da ću, kada se vratim, da imam prave sastojke i pravi plan da pomognem ovoj franšizi da ode tamo gde nikad nije bila. To je suština" - rekao je Džejms posle utakmice. Klivlend je osvojio prvu titulu šampiona pošto je preokrenuo u finalnoj seriji. Kavalirsi su gubili sa 3:1, ali su zabeležili tri uzastopne pobede i osvojili trofej. Džejms je 2003. godine izabran kao prvi pik na draftu i igrao je za Klivlend, ali bez uspeha. Posle sedam godina je napustio klub i prešao u Majami, sa kojim je osvojio dve titule, da bi se pretprošle sezone vratio u Klivlend da osvoji trofej, što je i uspeo. Priznanje Džejmsu odao je i najkorisniji igrač NBA lige ove sezone, poraženi u finalu Stefon Kari. "Nema sumnje u to šta je Lebron uradio kako bi pobedio u ovoj seriji. On je igrao prilično odličnu košarku" - kazao je Kari.

12:20 - Pogba pregovara sa RealomFudbaler Juventusa Pol Pogba započeo je pregovore o prelaska u madridski Real, potvrdio je njegov menadžer Mino Rajola. "Obavili smo prve korake oko transfera. Pol se divi Realu i njegovom treneru Zinedinu Zidanu i to su dva velika faktora koja bi mogla da odluče. Pogba sanja da osvoji Zlatnu loptu, a to može da dostigne u dresu Reala", rekao je Rajola. Španski mediji pišu da će u slučaju realizacije posla transfer iznositi najmanje 100 miliona evra, što bi bio novi rekord. Rukovodstvo kluba iz Torina je u poziciji da zacepi obeštećenje jer Pogbi ističe ugovor tek 2019. godine, ali novac nikada nije bio problem novom šampionu Evrope.

12:00 - Ruski fudbaleri Vasili i Aleksej Berezutski slave 34. rođendan

11:43 - Reprezentativci Albanije dobijaju diplomatske pasošeAlbanski fudbaleri koji nastupaju za reprezentaciju svoje zemlje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj dobiće diplomatske pasoše, u znak priznanja zbog pobede nad Rumunijom. "To su naši ambasadori bez pasoša, ali će premijer Edi Rama obezbediti timu diplomatske pasoše" - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka. Albanija je u nedelju postigla prvi gol na evropskim prvenstvima i zabeležila prvu pobedu, pošto je u Lionu sa 1:0 golom Armanda Sadikua savladala Rumuniju. Reprezentacija Albanije je završila kao treća u Grupi A na Evropskom prvenstvu i čekaće do srede da bi znala da li su joj tri boda dovoljna da se plasira u osminu finala. Pobeda nad Rumunijom burno je proslavljena na ulicama Tirane, ali i na Kosovu i Metohiji, odakle potiče polovina albanskih reprezentativaca. Fudbalski savez Albanije obećao je će novac dobijen od Evropske fudbalske unije (UEFA) biti ravnopravno raspoređen igračima.

11:40 - Bufon i Kandreva ne igraju protiv IrskeGolman i kapiten fudbalske reprezentacije Italije Djanluiđi Bufon i Antonio Kandreva najverovatnije propustiće utakmicu sa Republikom Irskom u 3. kolu E grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj. Kako je objavio Fudbalski savez Italije, Bufon je propustio trening zbog temperature, dok je Kandreva radio odvojeno od ekipe zbog povrede prepona. Postoje male šanse da dva ključna igrača Azura zaigraju u sredu u Lilu protiv Irske, ali to neće biti opterećenje jer su ranije obezbedili plasman u osminu finala sa prvog mesta grupe.

11:20 - Roj Hodžson i Džek Vilšir uoči duela sa Slovačkom

10:58 - Nemačka čeka Milera da se vrati u golgetersku formuNajbolji strelac reprezentacije Nemačke na poslednja dva svetska šampionata Tomas Miler još nije dao gol na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a fudbalska javnost očekuje da će se to uskoro desiti. Miler je sa pet golova pomogao Nemačkoj da osvoji Svetsko prvenstvo pre dve godine u Brazilu, a isto toliko pogodaka postigao je i četiri godine ranije u Južnoj Africi. Ipak, napadač Bajerna nije dao gol na sedam uzastopnih utakmica na evropskim prvenstvima. "Nadam se da ću postići pogodak, ali već sam rekao pre turnira da mi to nije glavni cilj" - rekao je Miler pred poslednje kolo grupne faze takmičenja. Nemačka će sutra na stadionu "Park prinčeva" u Parizu igrati protiv Severne Irske u trećem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

10:45 - Albanci slavili pobedu fudbalera i u LincuAlbanci su sinoć nakon pobede njihove reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj slavili na ulicama Linca. U centru grada, prema saopštenju policije, slavlje Albanaca dovelo je do jednočasovnog zatvaranje ulica u centru Linca. Oko 200 Albanaca šetalo je ulicama centra slaveći pobedu njihove fudbalske reprezentacije nad Rumunijom. Ta šetnja izazvala je blokade u saobraćaju, te je i 11 patrola policije moralo da deluje, kako bi razbili haos na ulicama, navodi se u saopštenju.

10:25 - Irski navijači pevali uspavanku bebi u metrou

10:00 - Navijači u euforiji zbog EP

09:30 - Venger nudi 13 miliona funti za JovetićaCrnogorski fudbaler Stevan Jovetić mogao bi ovog leta da pojača Arsenal. Menadžer "tobdžija" Arsen Venger odlučio je da se okrene Jovetiću posle propalih pregovora sa prvim strelcem Premijer lige i Lestera Džejmijem Vardijem. Venger je spreman da ponudi 13 miliona funti za napadača Mančester Sitija, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Interu, ali se nije previše istakao. Jovetića u svojim redovima želi i Spartak iz Moskve, ali bivši Partizanov đak ima nameru da nastupa u Premijer ligi.

09:10 - Švajcarci zadovoljni: Zaslužili smo osminu finala EPSvoj prvi plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva proslavila je Švajcarska, koja je igrala bez golova sa domaćinom Francuskom i završila kao druga u grupi. "Veoma smo, veoma srećni. Zaslužili smo ovo, dobro smo igrali, ali i imali malo sreće. Veoma nam je važno, kako nama tako i celoj zemlji, što smo u osmini finala", rekao je golman Švajcarske Jan Zomer, koji je sa nekoliko odličnih odbrana tokom susreta više puta spasio svoj tim poraza. Selektor Švajcarske Vladmir Petković takodje je bio srećan zbog plasmana dalje. "Igrali smo dobro i staloženo. Prošli smo u osminu finala i sada možemo mirno da odmaramo, a naši rivali neka se bore za ono što smo mi već uradili. Sva tri potencijalna protivnika imaju kvalitet, ali smo opušteni", kazao je Petković. Selektor francuskih fudbalera Didije Dešan rekao je da je Zomer bio ključni igrač utakmice i da je dobra igra golmana pokazala koliko je njegova ekipa zapravo bila opasna. "Rezultat je pozitivan, dovoljno dobar za nas. Ali, imali smo i šanse, moglo je da bude golova, medjutim, golman Švajcarske je bio fantastičan. Moji igrači su svesni da moraju još mnogo da poprave igru", rekao je Dešan.08:55 - Albanski fudbaleri srećni: Napravili smo istorijuSelektor Albanije Đani De Bjazi rekao je da su njegovi fudbaleri pobedili Rumuniju zahvaljujući velikom srcu i kvalitetu, dok su igrači istakli da zaslužuju osminu finala. "Pobedili smo zahvaljujući našem srcu i suvom kvalitetu. Nismo imali mnogo šansi, ali smo igrali glavom, mentalno smo bili veoma jaki", rekao je De Bjazi. Albanija je pobedila Rumuniju sa 1:0 i tako postigla prvi gol i zabeležila prvi trijumf na kontinentalnim šampionatima, a imaće i šansu da se eventualno plasira u drugu fazu takmičenja. "Ovo je istorijski uspeh. Konačno smo pobedili i osvojili tri boda. Napravili smo istoriju", kazao je defanzivac albanskog tima Arlind Ajeti. Reprezentativac Rumunije Nikola Stančiju naveo je da je njegova ekipa razočarala milione ljudi."Ne mogu da nadjem reči da opišem kako se osećam. Činjenica je da smo razočarali milion ljudi koji su verovali u nas. Kontrolisali smo utakmicu, ali nismo imali čiste šanse. Nismo bili dovoljno odlučni pred protivničkim golom", dodao je Stančiju.08:40 - Rusija protiv Velsa juri plasman u osminu finala EPFudbalska reprezentacija Rusije igraće protiv Velsa, dok će se Engleska sastati sa Slovačkom u mečevima 3. kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Obe utakmice počeće od 21 sat. Uoči poslednjeg kola, Engleska ima 4 boda, Vels i Slovačka po 3, dok je Rusija sakupila samo jedan bod.

08:20 - Remi Švajcaraca i Francuza, Albanci pobedili Rumuneudbalska reprezentacija Švajcarske remizirala je sinoć sa Francuskom 0:0 u utakmici trećeg kola A grupe šampionata Evrope i pridružila se domaćinu u osmini finala. Treće mesto osvojila je Albanija, koja je golom Armanda Sadikua u 43. minutu savladala Rumuniju 1:0. Albanci su istorijskim trijumfom došli u situaciju da čekaju rasplet u drugim grupama i nadaju se osmini finala, dok su se Rumuni pridružili Ukrajincima i sigurno idu kući. Tabela: Francuska 7 bodova, Švajcarska 5, Albanija 3, Rumunija 1.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track