Nagrade pljušte, a para nigde!

Srpska posla

Nagrade pljušte, a para nigde!

Fudbal -
Iako su im kase prazne, Partizan i Zvezda igračima obećali premije

A računi blokirani.Najbolji srpski klubovi su šampioni u davanju obećanja. Uprava Partizana odredila je nagradu za osvajanje titule prvaka Srbije u iznosu od 20.000 evra po igraču, dok su Zvezdini rukovodioci ocenili da članovi njihove ekipe zaslužuju po 10.000 evra za pobedu u kupu. Problem je samo što su im kase prazne.

Premije nisu velike za evropske prilike, ali su ogromne u uslovima totalnog siromaštva u kojem posluju srpski fudbalski klubovi. Velike su to pare i za kase „večitih rivala“, jer ih danas-sutra neispunjena obećanja ponovo mogu dovesti pred disciplinske organe UEFA zbog višegodišnjeg kašnjenja u otplati svojih obaveza. Stoga, žalosno zvuči podatak da do pre dva meseca fudbaleri Partizana nisu dobili nagradu za osvojenu duplu krunu u sezoni 2010/11, a već je došlo za naplatu prvo mesto za aktuelnu takmičarsku godinu. Kod crveno-belih je situacija još gora, budući da još nije otklonjena opasnost eliminacije sa evroscene zbog neizmirenih dugova, a već se vrši raspodela novca kojeg nema u kasi.

Čudno je to što „večiti“ uporno pribegavaju olakom davanju obećanja i još je čudnije to što su domaći „uspesi“ premirani kao da se protiv Metalca, BSK ili Jagodine može dogoditi nešto manje od pobede. Opravdano se postavlja pitanje koliko bi igračima donelo „evropsko proleće“ ako se između 300.000 i 400.000 evra potroši za uzimanje titula i kupa.

Promocija Vermeza, Tumbe i Moce

Upravni odbor Partizana održaće danas sednicu na kojoj će Vladimir Vermezović biti potvrđen kao novi trener. Očekuje se da će funkcije dobiti i dve klupske legende. Momčilo Vukotić će preuzeti brigu o Omladinskoj školi, dok će sportski direktor postati Ljubiša Tumbaković. Trofejni trener imaće priliku da proceni vrednosti dvojice mladih Afrikanaca koji će proći probni period u Zemunelu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track