BLOG UŽIVO, VIDEO  Selektor Islanda: Francuzi imaju malo slabosti, ali možemo do podviga
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Selektor Islanda: Francuzi imaju malo slabosti, ali možemo do podviga

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:53 - Odbojkaši Srbije i pored poraza na završnom turniru Svetske ligeOdbojkaška reprezentacije Srbije plasirala se na Završni turnir Svetske lige, iako je danas u Teheranu poražena od Irana s 2:3 u prvoj utakmici Grupe I trećeg vikenda prve divizije.Završni turnir prve divizije Svetske lige odigraće se od 13. do 17. jula u Krakovu.Na Završnom turniru će, pored Poljske i Srbije, igrati još četiri najuspešnije selekcije s jedinstvene tabele prve divizije Svetske lige. Regularan deo Svetske lige biće okončan predstojećeg vikenda.

22:07 - Milan Lučić potpisao za EdmontonKanadski hokejaš Milan Lučić potpisao je danas sedmogodišnji ugovor sa Edmondon Oilersima, u koje je došao kao slobodan igrač i za koji će dobiti 42 miliona dolara, saopštio je danas klub.Dosadašnje krilo LA Kingsa bio je jedno od najvećih imena u ovom prelaznom roku, pošto mu je istekao ugovor sa klubom iz Kalifornije."Mislim da je sve jasno. Edmonton ima posebnog mladog igrača (Konor Mekdejvid). Na to se odluka svela, da imam šansu da igram sa jednim od najboljih mladih igrača koje sam video od kad sam došao u NHL. Bez obzira da li ću igrati sa njim ili ne, klub može da vidi svetlo na kraju tunela kad je on tu", rekao je Lučić za kanadske elektronske medije.Sin jugoslovenskih emigranata ima 28 godina, a prošle sezone odigrao je 81 utakmicu za Kingse, uz učinak od 20 golova i 25 asistencija, i nakupio je 79 kaznenih minuta. Pre toga je osam godina igrao za Boston i tamo je u 566 utakmica zabeležio 342 poena.Dobar deo od tih osam godina Lučić je u Bostonu proveo sa sadašnjim generalnim menadžerom Oilersa Piterom Kjarelijem. Njih dvojica su 2011. osvojili Stenli kup.Edmonton je napravio buru u hokejaškim krugovima u sredu, kada je menjao Tejlora Hola za Adama Larsona iz Nju Džersija. Lučić bi sada trebalo da zauzme njegovo mesto na levom krilu i verovatno da zaigra sa Mekdejvidom.Hol je mnogo opasniji po gol, ali Lučić je nepredvidiv igrač koji koristi svakom timu.Oilersi već nekoliko godina pokušavaju da se vrate na pobedničke staze, a najčešća kritika koju su dobijali je da imaju previše "istih" igrača, protiv kojih je lako igrati, tako da bi Lučićev dolazak to trebalo da promeni.

21:00 - Serena Vilijams posle preokreta do trećeg kola VimbldonaNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas u drugom kolu posle preokreta pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl u tri seta, 6:7 (7), 6:2 i 6:4.U njihovom trećem medjusobnom duelu Vilijams je do pobede došla posle dva sata i 29 minuta igre.Najbolja teniserka sveta odigrala je nešto bolje nego u prvom kolu Vimbldona, kada se namučila protiv Amre Sadiković. Amerikanka je imala 54 direktno osvojenih poena i čak 40 grešaka, naspram 16 vinera i 18 neiznudjenih grešaka rivalke.Vilijams će se u trećem kolu sastati s Anikom Bek iz Nemačke, koja je u drugom kolu bila bolja od Beloruskinje Alijaksandre Sasnovič u dva seta, 6:2 i 6:1.

20:33 - Odbojkaši Makedonije i ove godine u finalu Evropske ligeOdbojkaška reprezentacija Makedonije igraće drugu godinu zaredom u finalu Evropske lige, nakon što je danas pobedila selekciju Austrije sa 3:2, preneli su makedonski mediji.U polufinalnoj utakmici završnog turnira Evropske lige Makedonija je uspela da trijumfuje, iako su Austrijanci imali prednost od 2:1.Makedonski selektor Žarko Ristoski je nakon utakmice rekao da je "prezadovoljan rezultatom" i najavio "borbu za evropsko zlato".Završni turnir odbojkaške Evropske lige igra se u bugarskom mestu Varna, a u meču za prvo mesto Makedonija će igrati protiv boljeg iz duela izmedju Bugarske i Estonije.

20:05 - Manojlović na pozajmici u BačkojMladi i talentovani golman Crvene zvezde Filip Manojlović prosleđen je na pozajmicu u redove novog prvoligaša Bačke.Manojlović večeras napušta pripreme crveno-belih u Termama Čatež i narednih šest meseci braniće u klubu iz Bačke Palanke.Procenjeno je da za Manojlovića najbolje da ima minute, a trenutno je u Zvezdi neprikosnoven reprezentativac Srbije Damir Kahriman.Manojlović, koji je sa omladinskom selekcijom bio prvak Srbije na Novom Zelandu, i prošle sezone branio na pozajmici u drugoligašu Bežaniji.

19:31 - Mančester junajted potvrdio dolazak IbrahimovićaFudbalski klub Mančester junajted potvrdio je danas da je Zlatan Ibrahimović novi napadač ekipe sa stadiona Old Traford.Junajted je na svom tviter profilu objavio kratak snimak na kom Ibrahimović nosi dres "crvenih djavola" i kaže "Vreme je za Zlatana".Ibrahimović je ranije danas helikoptermom sleteo na stadion Old Traford, a potom je otišao na lekarske preglede.On će, kako navodi Gardijan, na Old Trafordu nedeljno zaradjivati oko 220.000 funti (260.000 evra).Ibrahimović ;će u Junajtedu ponovo saradjivati s nekadašnjim trenerom iz Intera Žozeom Morinjom.Bivši reprezentativac Švedske je prethodne četiri sezone proveo u Pari Sen Žermenu, a u karijeri je još igrao za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.Sa PSŽ-om je osvojio četiri titule prvaka Francuske, jednom je bio prvak Španije sa Barselonom, sa Interom je osvojio tri Skudeta, a sa Milanom jedan. Do dve titule je stigao i sa Juventusom, ali su ti trofeji oduzeti "staroj dami" zbog skandala "kalčopoli". ;Ibrahimović ;je osvojio i dve titule šampiona Holandije sa Ajaksom.On je do sada u karijeri postigao 392 gola na 677 utakmica, a prošla sezona mu je bila i najbolja, pošto je 50 puta zatresao mreže protivnika.

18:29 - Selektor Islanda: Francuzi imaju malo slabosti, ali možemo do podvigaJedan od selektora fudbalske reprezentacije Islanda Lars Lagerbek rekao je danas da je teško pronaći slabosti u igri Francuske, predstojećeg rivala njegove ekipe na Evropskom prvenstvu, ali da i pored toga njegova ekipa može do podviga i plasmana u polufinale."Kod svakog rivala pre meča želite da pronadjete dobre i loše strane, a kod Francuza je veoma teško pronaći slabosti u igri. Ne mislim da je mnogo bitno to što su im neki igrači suspendovani, jer oni imaju jako kvalitetan sastav. Mislim i nadam se da možemo od njih da zatražimo odgovore na neka pitanja. Imaju izuzetno napadački stil igre i tu vidim našu priliku", rekao je Lagerbek i dodao: "Naš cilj je da pobedimo svaku utakmicu i da na svakoj damo 100 odsto naših mogućnosti. Možda zvuči kao kliše, ali koncentrisani smo samo na Francuze".Island će se u nedelju od 21.00 u Sen Deniju sastati s domaćin šampionata Francuskom u četvrtfinalu."Moramo da se koncentrišemo na našu igru. Bitno je da vidimo šta možemo da uradimo s loptom kada oni nisu dobro postavljeni. Napredvoali su u ovom segemntu protiv Engleske, a sada protiv Francuske želimo da budemo još bolji", rekao je Lagerbek.Na konstataciju novinara da je predstojeća utakmica za njega jedna od najvećih u karijeri, Lagerbek se delimično složio s tim."Teško je reći... Kada si na nekom velikom turniru ti si kao u balonu. Svaka sledeća utakmica je najbitnija. Naravno, kada imaš priliku da u jednoj utakmici prodješ u narednu fazu, kao što je to sada slučaj, svakako ovaj meč postaje jedan od najvećih čiji sam bio učesnik", kazao je on.

17:39 - Del Potro izbacio Vavrinku sa VimbldonaArgentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas pobedio Švajcarca Stana Vavrinku u četiri seta - 3:6, 6:3, 7:6, 6:3.Del Potro, koji je poslednji put na Vimbldonu učestovao 2013. godine, u narednom će kolu igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Francuz Lukas Puj i Amerikanac Donald Jang.Današnji duel petog i 165. tenisera trajao je dva sata i 47 minuta.Vavrinki je za osvajanje prvog seta bio dovoljan samo jedan brejk, ali je Del Potro u drugom uzvratio istom merom. U trećem setu se vodila velika borba, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku, koji je na kraju pripao Argentincu sa 7:2.Del Potro je u osmom gemu četvrtog seta napravio, ispostavilo se, odličujući brejk. Poveo je sa 5:3, a potom je u narednom iskoristio prvu meč loptu i tako se plasirao u treće kolo.

17:01 - Rudiša treći na kvalifikacijama, ali ipak ide u RioKenijski atletičar Dejvid Rudiša zauzeo je treće mesto u trci na 800 metara na državnim kvalifikacijama, ali će svetski rekorder i pored toga nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneriru. Rudiša je trku završio iza Alfreda Kipketera i Fergusona Rotiča. Kipketer i Rotič su osvajanjem prvog i drugog mesta automatski obezbedili svoje mesto u Riju, ostavljajući Rudišu da čeka odliku selektora. Međutim, zvaničnici Atletskog saveza Kenije su i ranije najavili da će Rudiša biti izabran bez obzira na sve. Rudiša će tako imati priliku da brani zlatnu medalju na 800 metara, koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Pored tog zlata, Rudiša je osvajao najsjajnija odličja i na svetskim prvenstvima u Daeguu i Pekingu, 2011. i 2015. godine.

16:52 - Nikola Batum postao najplaćeniji francuski sportistaFrancuski košarkaš Nikola Batum i narednih pet godina će igrati za Šarlot, pošto je sa tim NBA klubom dogovorio nastavak saradnje. Batum će sa Šarlotom potpisati novi, petogodišnji ugovor vredan 120 miliona dolara (108 miliona evra), odnosno godišnje će zarađivati 20 miliona dolara. Tim ugovorom Batum je postao najplaćeniji francuski sportista, ispred Tonija Parkera. Batum je u Šarlot došao 2015. godine iz Portlanda, a tokom prve sezone u Hornetsima prosečno je imao učinak od 14,9 poena, 6,1 skoka i 5,8 asistencija.

16:14 - Smenjen direktor brazilske antidoping agencijeDirektor brazilske antidoping agencije dobio je otkaz nakon što je Svetska antidoping agencija (WADA) suspendovala laboratoriju u Rio de Žaneiru. Brazilska agencija je potvrdila da će Marka Aurelija Kleina zameniti Rožerio Sampajo, nekadašnji džudista, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. WADA je suspendovala laboratoriju u Riju jer ne ispunjava standarde. Detalji nisu navedeni.Ukoliko laboratorija u Riju ne bude osposobljena na vreme za Olimpijske igre u avgustu, Međunarodni olimpijski komitet kao opcije za doping testiranje ima, između ostalih, Los Anđeles, Solt Lejk Siti, Bogotu, Havanu i Meksiko siti.

15:37 - Miljan Mrdaković dolazi u RadFudbalski klub Rad trebalo bi da se pojača iskusnim napadačem Miljanom Mrdakovićem, saznaje nezvanično Beta. Rad i Mrdaković su se navodno dogovorili oko uslova, tako da bi fudbaler sutra trebalo da potpiše sa prvoligašem sa Banjice. Mrdaković ima 34 godine i dolazi iz solunskog Agrotikos Asterasa. Kao omladinac je igrao za niški Radnički i Partizan, a onda je kao junior potpisao za Anderleht, ali nije zabeležio nijedan nastup za taj klub. Igrao je dve sezone u OFK Beogradu, a nastupao je i za Gent, Austriju, Makabi, Vitoriju Gimaraeš, Metalist Harkov, Vojvodinu i brojne druge klubove širom sveta, uključujući i one u Kini, Singapuru, Grčkoj i Kipru.

15:06 - Ben Arfa prešao u Pari Sen ŽarmenDosadašnji fudbaler Nice Hatem Ben Arfa novi je član Pari Sen Žarmena, potvrdio je šampion Francuske. Ben Arfa je sa Parižanima potpisao ugovor do 2018. godine i tako postao prvo pojačacnje za novu sezonu. Tokom karijere 29-godišnji francuski fudbaler nastupao je za Lion, Marselj, Njukasl i Hal, pre nego što je u januaru prošle godine stigao u Nicu, u kojoj je "oživeo" igračku karijeru i bio najbolji igrač tima sa 18 golova na 35 mečeva. "Potpisivanje ugovora sa Pari Sen Žarmenom je veoma veliki i poseban trenutak za mene. Ovaj tim je oduvek bio poseban za mene, tako da mi se ostvario dečački san da nosim ovaj dres. Učiniću što je moguće da svojim igrama pomognem klubu i obradujem navijače", rekao je Ben Arfa za klupski sajt. Ben Arfa sa Lionom ima osvojene četiri šampionske titule, Kup i dva Liga Kupa, dok je kao član Marselja osvojio Ligu, Kup i Liga Kup Francuske. Dres reprezentacije Francuske nosio je 15 puta, postigao je dva gola, ali nije se našao na konačnom spisku Didijea Dešama za šampionat Evrope.

14:50 - Mandanda napustio Marsej posle osam godinaFrancuski fudbalski golman Stiv Mandanda od sledeće sezone igraće za Kristal Palas, saopštio je taj premijerligaš. Mandanda je već prošao medicinske preglede i sa Kristal Palasom će potpisati trogodišnji ugovor nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj. Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni. Mandanda je u Kristal Palas stigao iz Marseja za koji je branio prethodnih osam godina.

14:37 - Mutavdžić: Rano za prognoze o dometima Novog PazaraFudbalski klub Novi Pazar dogovorio je saradnju sa veznim igračem Miljanom Mutavdžićem, koji se posle dve godine vratio u redove tog superligaša. "Potpisao smo ugovor na godinu dana. Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvari dobre rezultate u predstojećoj sezoni", rekao je Mutavdžić. Ovaj 30-godišnji fudbaler ocenio je da je, ipak, rano za prognoze o dometima Pazaraca u narednom prvenstvu. "Tim je u fazi kompletiranja, pa je prerano donositi bilo kakve zaključke", istakao je Mutavdžić. Posle odlaska iz Novog Pazara, Mutavdžić je igrao za čačanski Borac i Radnik iz Surdulice, a ranije je nastupao za Radnički 1923 iz Kragujevca, švedski Malme, Javor, Metalac iz Gornjeg Milanovca i raščanski Bane. Super liga Srbije startovaće 23. jula, a Novopazarci će u prvom kolu dočekati Vojvodinu.

14:26 - Kabasele novi fudbaler VotfordaDosadašnji fudbaler Genka Kristijan Kabasele potpisao je petogodišnji ugovor sa Votfordom. Kabasele trenutno učestvuje sa reprezentacijom Belgije na Evropskom prvenstvu, ali tek treba da upiše svoj prvi nastup za nacionalnu selekciju. On je za Genk nastupao od 2014. godine i od tada je odigrao 81 utakmicu i postigao sedam golova. Portal Gol (goal.com) prenosi i da je Votford blizu angažovanja i igrača Granade Isaka Saksesa. Nigerijski napadač se juče pismom oprostio od navijača španskog kluba.

14:08 - Nejmar zvanično u Barseloni do 2021. godineFudbaler Barselone Nejmar produžio je ugovor sa klubom do 2021. godine, saopšteno je na zvaničnom sajtu šampiona Španije. Barselona je tako stavila tačku na eventualne spekulacije o odlasku Brazilca sa Nou Kampa, pošto je otkupna klauzula u prvoj Nejmarovoj godini, novim ugovorom određena na 200 miliona, u drugoj 222, a u tri poslednje čak 250 miliona evra. Nejmar je od dolaska iz Santosa 2013. godine upisao 141 nastup uz 85 golova i čak osam trofeja. Brazilac je sa katalonskim klubom osvojio dve titule u Primeri, dva Kupa Kralja, Superkup Španije, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

13:59 - Česi objavili spisak za kvalifikacije za OIPlejmejker Barselone Tomaš Satoranski, kao i nekadašnji asovi Partizana i Crvene zvezde Jan Veseli i Blejk Šilb predvodiće selekciju Ceške na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu. Na spisku selektora Ronena Ginzburga nalazi se 12 igraca: Patrik Auda, Petr Benda, Pavel Huška, Vojteh Hruban, Martin Križ, Lukaš Paylza, Pavel Pumprla, Tomaš Satoranski, Blejk Šilb, Jakub Širina, Jan Veseli i Jirži Velš. Češka se nalazi u grupi B, zajedno sa Japanom i Letonijom, dok se u grupi A Portoriko, Angola i domaćin Srbija. Kvalifikacioni turnir na programu je od 4. do 9. jula u KOMBANK areni, a na Olimpijske igre u Riju će se kvalifikovati samo pobednik turnira.

13:49 - Beogradski maraton dobio pet zvezdicaBeogradski maraton dobio je sertifikat najvišeg ranga sa pet zvezdica za kvalitet i bezbednost i organizaciju događaja, saopštila je Evropska atletska federacija. Iz sedista u Lozani, u četvrtak je stigla potvrda da je Beogradski maraton dobio najviše priznanje u kategoriji uličnih trka i maratona u programu "Running for all", kojim se vrši kategorizacija trkačih događaja. U kratkom opisu na profilu Beogradskog maratona u Programu "Running for all", između ostalog, navodi se da je "Beogradski maraton najznačajniji tradicionalni sportski događaj u Srbiji, da je događaj od posebnog značaja za grad Beograd i da u kontinuitetu pobuđuje veliku pažnju domaćih i stranih medija". Povodom dobijanja priznanja direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je da je priznanje došlo u pravom trenutku, kada se uveliko vrše pripreme za organizaciju jubilarnog 30. Beogradskog maratona koji će se održati 22. aprila 2017. godine. "Ponosni smo da Beogradski maraton u kontinuitetu održava visok nivo kvaliteta organizacije manifestacije, a da i dalje uspeva da napreduje u svim segmentima organizacije. Očekujemo da 30. Beogradski maraton bude uspešan nastavak 29, koji je ostvario mnoge, pa i rekorde po broju učesnika u svim trkama", naveo je Nikolić.

13:35 - Ronaldo: Na pravom smo putu da osvojimo tituluKapiten fudbalske reprezentacije Portugalije Kristijano Ronaldo rekao je nakon pobede nad Poljskom i prolaska u polufinale Evropskog prvenstva, da je njegov tim na pravom putu da napravi uspeh i stigne do trofeja. Portugalija je prvi polufinalista ovogodišnjeg šampionata Evrope, pošto je u Marseju savladala Poljsku posle izvođenja penala (5:3), dok je 120 minuta završeno rezultatom 1:1. "U karijeri nema mnogo stvari koje mi nedostaju i kada bih sada odlučio da je završim osećao bih se privilegovanim. Ipak, kao što sam oduvek isticao, voleo bih da osvojim neki trofej sa reprezentacijom. Na pravom smo putu da to i uradimo", rekao je Ronaldo nakon meča.

13:19 - Lev: Italija ima umetnike, ali verujem u pobedu NemačkeSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da su šanse u četvrftinalnom duelu šampionata Evrope protiv Italije 50:50, ali da će njegov tim uciniti sve da prvi put u istoriji pobedi Azure na velikom takmičenju. Do sada su se sastali 10 puta, Italijani imaju po pet pobeda i remija, uključujući i dva važna poslednja trijumfa - u polufinalu SP 2006. u Nemačkoj i polufinalu prethodnog prvenstva Evrope. "Daćemo sve od sebe da uspemo i prođemo u polufinale. Igrači su veoma fokusirani, intenzivno se pripremamo za utakmicu sa Italijom i veoma smo samouvereni. Moramo da preskočimo najveću prepreku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Znamo da nas čekaju "umetnici odbrane", koji ne daju protivnicima da naprave mnogo šansi. Moramo da iskoristimo one koje dobijemo, ali i da budemo oprezni jer su veoma opasni iz kontranapada", rekao je Lev. Četvrtfinalni susret između Nemačke i Italije na programu je sutra od 21 u Bordou.13:10 - Kiša na Vimbldonu

13:06 - Zvezda će igrati 5. jula dve prijateljske utakmice na pripremamaFudbalski klub Crvena zvezda igraće 5. jula dve prijateljske utakmice na pripremama u Sloveniji. Obe utakmice igraće se tog dana od 18 časova jedna protiv Krškog u Termama Čatež, a druga protiv rumunskog Pandurija u Krškom. To ne bi trebalo da bude problem, pošto će dolaskom Gelora Kange trener Miodrag Božović imati na raspolaganju 35 igrača, pa će moći da napravi dve ekipe. Takođe, crveno-beli su zakazali i utakmicu sa lokalnim klubom Radomlje, koja će se igrati u Termama Čatež 8. jula u 18 časova, dan pred povratak ekipe u Beograd. Zvezda će 12. jula početi kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će se u drugom kolu sastati sa pobednikom duela između Valete i Toršavna.12:54 - Ibarbo na pozajmici u PanatinaikosuFudbaler Kaljarija Viktor Ibarbo naredne sezone nastupaće na pozajmici u Panatinaikosu, potvrđeno je na zvaničnom sajtu italijanskog kluba. Kolumbijski napadač je prethodne sezone igrao na dve pozajmice u Votfordu i Atletiko Nasionalu, a tokom karijere nastupao je i na pozajmici u Romi. Ibarbo je od dolaska u Kaljari u julu 2011. godine, upisao 121 nastup, postigao je šest golova, i uprkos tome što će će Kaljari naredne sezone nastupati u Seriji A, kao šampion druge italijanske lige, uprava je odlučila da pošalje 26-godišnjeg fudbalera na novu pozajmicu. Za reprezentaciju Kolumbije upisao je 15 nastupa i postigao je jedan pogodak.12:44 - Nekoliko zanimljivih informacija uoči meča Belgija - Vels

12:34 - Batum ostaje u Šarlotu

12:25 - Kold Puel novi trener SautemptonaFrancuski fudbalski stručnjak Klod Puel novi je trener Sautemptona, saopšteno je na zvaničnom sajtu engleskog premijerligaša čuiji je član i naš reprezentativac Dušan Tadić. Puel, koji je čitavu igračku karijeru proveo u Monaku, tokom trenerske karijere vodio je upravo Monako, Lil i Nicu. Sa engleskim klubom, u koji dolazi nakon prelaska Ronalda Kumana u Everton, potpisao je trogodišnji ugovor. "Veoma sam srećan što sam imenovan za novog menadžera Sautemptona. Ovo je veliki izazov za mene i klub. Nadam se da ću u budućnosti voditi tim i u Ligi šampiona", rekao je 54-godišnji Puel. Francuski strateg je sa Monakom osvojio Ligu i Superkup, dok je kao trener Liona 2010. godine, doveo klub do polufinala Lige šampiona. Prethodne četiri godine bio je na klupi Nice sa kojom je prošle sezone završio na četvrtom mestu.

12:10 - Matip zvanično pojačao LiverpulDosadašnji fudbaler Šalkea Žoeal Matip i zvanično je postao član Liverpula, objavljeno je na sajtu engleskog premijerligaša. Kamerunski defanzivac ranije je dogovorio transfer na Enfild, ali je čekao istek ugovora sa Šalkeom, tako da je na Enfild stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor na četiri godine. Matip će se saigračima i pripremama za novu sezonu pridružiti u subotu, kada je menadžer Jirgen Klop zakazao prozivku. Kamerunac je ponikao u Šalkeu i za prvi tim kluba iz Gelzenkirhena odigrao 259 utakmica i postigao 23 gola. Matip je rođen u Nemačkoj, ali je reprezentativac Kameruna, za koji je nastupio u 27 mečeva i postigao jedan pogodak. Sa Šalkeom ima osvojen Kup i Superkup Nemačke.

11:55 - Taunzend pojačao Kristal Palas

11:48 - Amela Terzić: Boriću se za medalju na EPSrpska atletičarka Amela Terzić rekla je da očekuje da će se na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu boriti za jednu od medalja.Terzić je normu za Evropsko prvenstvo za trku na 1.500 metara ispunila prošle godine na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu, gde je pobedila ličnim rekordom i rekordom šampionata od 4:04,69 minuta. Ona ima ispunjenu normu i na 800 metara, ali zbog preklapanja termina takmičenja moraće da se odluči za jednu disciplinu. "Završne pripreme imaću u Beogradu, na Košutnjaku i to će biti prvi put. Moj ovogodišni najbolji rezultat šesti je u Evropi, ali sebe vidim u finalu, u borbi za jednu od medalja", rekla je rekorderka Srbije na 1.500 metara Amela Terzić. Evropsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu. Ako nastupi u trci na 800 metara Terzić će prvog dana takmičenja učestvovati u kvalifikacijama koje su na programu u 18.25. Polufinale te discipline je dan kasnije u 18.50, a finale je 9. jula u 21.40. Kvalifikacije za trku na 1.500 metara održaće se u petak 8. jula u 18.15, a finale je predviđeno za poslednji dan takmičenja, u nedelju 10. jula od 17.45.

11:36 - Le Talek: Nijedan igrač neće želeti da ode ako se plasiramo u LŠFudbaler Crvene zvezde Damjan Le Talek rekao je da je plasman u Ligu šampiona rešenje za sve probleme kluba i da je igranje u tom takmičenju glavni razlog zbog kojeg je došao u Beograd. "Mislim da niko od igrača neće želeti da ode ako uđemo u Ligu šampiona. Klub će u tom slučaju dobiti novac, tako da neće biti potrebe da prodaje. Ne plašim se egzodusa. A, i da pojedini odu, znam da će klub dovesti dobre igrače. Ako uđemo u Ligu šampiona, sve će biti dobro, verujte mi", rekao je Le Talek. Zvezda će ovog leta igrati kvalifikacije za Ligu šampiona prvi put posle devet godina. Jedan od najboljih igrača u šampionskoj sezoni Zvezde Luis Ibanjes prema pisanju medija napustiće klub po završetku evropskih kvalifikacija i preći u turski Trabzon. Uz to, piše se i o odlasku Uga Vijeire. Le Talek, koji je među crveno-bele stigao u januaru iz ruske Mordovije, istakao je da želi da ostane u Zvezdi. "Naravno da želim da ostanem. Nisam došao da osvojim titulu, kada sam dolazio ona je već bila osvojena. Došao sam da igram u Evropi, da pomognem klubu da se vrati u Evropu", naveo je ovaj francuski vezni fudbaler. Kako je rekao, u Zvezdu je došao zbog Lige šampiona, ali da se plasman u to takmičenje ne desi, bio bi zadovoljan i Ligom Evropa. "Želim da igram Ligu šampiona. Ali, za klub bi bilo dobro i da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa. Bio bih razočaran u tom slučaju, ali bolje i Liga Evropa nego ništa, tako da je okej", rekao je Le Talek.

11:24 - Srnić o pojačanjima Zvezde: Ne plašim se konkurencijeFudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić istakao je da se ne plaši jake konkurencije na svojoj poziciji i da će se truditi da što više pomogne ekipi i ostvari san igranja sa beogradskim klubom u Ligi šampiona. "Ne plašim se konkurencije. Šta više, volim zdravu konkurenciju. Ko bude bolji - igraće, to je makar jednostavno. Ima mnogo utakmica, tako da se ne brinem. Ono što je sigurno, to je da sanjam da igram Ligu šampiona u Zvezdinom dresu", poručio je Srnić. Srnić se na početku prošle sezone vratio u Crvenu zvezdu posle tri godine provedene u Čukaričkom. Taj transfer najavljivan je mesecima i poslednjeg dana prelaznog roka konačno se vratio među crveno-bele, sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor. Zvezda je u ovom prelaznom roku od krilnih igrača angažovala Džona Ruiza iz Kostarike, a u javnosti se kao potencijalno pojačanje pominje i Pablo Muče iz Argentine. Prema Srnićevim rečima, svi u ekipi su uvereni u plasman u Ligu šampiona i da će "to biti to", uz još nekoliko pojačanja. Zvezda je prošle sezone vratila titulu šampiona Srbije, a Slavoljub Srnić je sa osam golova na 27 utakmica bio jedan od standardnijih i boljih u timu trenera Miodraga Božovića.

11:03 - Juventus želi Čičarita umesto MorateFudbaler Bajera iz Leverkuzena Havijer "Čičarito" Ernandez velika je želja šampiona Italije Juventusa, prenosi današnji AS. Kako se navodi, povratak Alvara Morate u Real Madrid naterao je čelnike torinskog kluba da se okrenu angažovanju pojačanja u napadu, a upravo je nekadašnji igrač Mančester Junajteda "zapao za oko" treneru Masimilijano Alegriju. "Čičarito" je karijeru započeo u Gvadalahari iz koje je u aprilu 2010. stigao u Mančester Junajted, a tokom karijere branio je i boje Real Madrida. Prošle sezone u dresu Bajera upisao je 40 nastupa i 26 puta se upisao u listu strelaca. Sa Mančester Junajtedom ima osvojene dve titule Premijer lige i dva Komjuniti Šilda, dok je sa Real Madridom osvojio FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.10:43 - Santoš pohvalio igru RonaldaSelektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš pohvalio je igru kapitena Kristijana Ronalda u četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Poljske. Portugal se sinoć plasirao u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je pobedio Poljsku posle izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu bilo je 1:1, a posle penala 5:3. Selektor je pohvalio Ronalda, rekavši da je izvanredno predvodio tim, iako nije postigao gol u regularnom delu. On je pohvalio i Pepea i Renata Sančesa. "Ne izdvajam pojedince, ali Pepe i Kristijano su odigrali sjajno. Mislim da su ih ljudi potcenili. Ljudi se koncentrišu na Ronalda, on mora da postiže golove, golove, golove, ali igra sjajno. On je fantastičan kapiten", rekao je Santoš.

10:25 - Ruskoj uzbunjivačici dozvoljeno učešće na EP i OIMeđunarodna atletska federacija (IAAF) odobrila je ruskoj atletičarki, uzbunjivačici Juliji Stepanovoj da kao neutralni sportista učestvuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. IAAF je u saopštenju navela da je prihvatila prijavu Julije Stepanove, koja će biti prva sportistkinja koja će se takmičiti pod "izuzetnim uslovima". Evropsko atletsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu. Stepanova je jedna od najboljih svetskih atletičarki u trci na 800 metara. Ona i njen suprug Vitalij Stepanov, koji je radio kao anti doping zvaničnik u Rusiji, su prošle godine predali dokaze Svetskoj anti doping agenciji (WADA) o navodnom sistemskom dopingu ruskih atletičara, koji je navodno prikrivala i finansirala država. Posle istrage WADA, IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare. IAAF je sredinom ovog meseca potvrdila suspenziju, a odluku je podržao i Međunarodni olimpijski komitet.10:11 - Nolito i zvanično u Mančester SitijuDoskorašnji fudbaler Selte Nolito i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Mančester Sitija. Nolito je sa Sitijem potpisao četvorogodišnji ugovor i tako postao drugo pojačanje "građana" za novu sezonu, pošto je klub prethodno pojačao Ilkaj Gundogan iz Borusije Dortmund. Tokom karijere 29-godišnji španski napadač nastupao je za Barselonu, Benfiku i Granadu, pre nego što je u julu 2013. stigao u Seltu, za koju je u prethodne tri sezone postigao 39 golova u 103 nastupa. "Daću sve od sebe, radiću ono što mi menadžer kaže. Nadam se da ću opravdati očekivanja i pokazati ono što me krasilo u prethodnim klubovima. Mislim da je Gvardiola jedan od najboljih trenera na svetu. Zna mnogo o ovoj igri i pomoci ce mi da napredujem kao igrac i siguran sam da ce izvući najbolje iz mene", rekao je Nolito, koji će u engleskog timu nositi dres sa brojem devet.

09:45 - Renato Sančez: Izvukli smo maksimumNajbolji igrač jučerašnje utakmice i strelac jedinog gola za Portugal u meču protiv Poljske (1:1, posle penala 6:5) Renato Sančez, rekao je da je njegov tim i pored rano primljenog gola verovao u prolaz u polufinale. "Rano smo primili gol ali smo verovali do samog kraja. Izvukli smo maksimum iz naše igre. Postigao sam gol, ali čitav tim je odlicno igrao. Nakon timske pobede, važno je dobiti i individualne pohvale. Srećan sam što sam opet igrač utakmice, ali tim je na prvom mestu. Ovo je divan trenutak za ekipu jer mnogo smo radili da bi stigli do polufinala", rekao je 18-godišnji vezista minhenskog Bajerna. Trener Portugalije Fernando Santoš bio je zadovoljan igrom svog tima i posebno pohvalio partiju Kristijana Ronalda i Pepea. "Ne volim da pričam o pojedincima, ali Pepe i Kristijano Ronaldo su odigrali odličnu utakmicu. Kristijano je odigrao neverovatnu utakmicu. Ljudi mnogo pričaju o Ronaldu i tome kako on stalno mora da postiže golove, ali on igra neverovatno i sjajan je kapiten. Pepe je takođe odigrao sjajno, a treba istaći i partiju Renata Sančeza koji je veoma mlad, i koji ima još mnogo da ponudi. Biće sve bolji u budućnosti", zaključio je Santoš. Portugal će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Belgije i Velsa, koji se sastaju danas od 21 sat.

09:25 - Andrea Arsović preuzela prvo mesto na Svetskoj rang listi ISSFAndrea Arsović preuzela je prvo mesto na rang listi Svetske streljačke federacije (ISSF) za vazdušnu pušku, Bobana Veličković je druga za vazdušni pištolj, a Srbija na julskim listama ima još trojicu strelaca među deset najboljih, saopštio je Streljački savez Srbije. Andrea Arsović je na julskoj listi napravila jedan korak unapred u odnosu na junsku, kad je bila druga. Evropska prvakinja na upravo završenom Svetskom kupu u Bakuu nije ušla u finale, ali napredak su joj doneli dobar rezultat i 11. mesto. Bobana Veličković, kojoj je u Bakuu za jedan krug izmaklo finale vazdušnim pištoljem, popela se sa trećeg na drugo mesto. Stevan Pletikosić je u Bakuu nastavio niz finala i dobrih rezultata malokalibarskom puškom iz ležećeg stava i sa šeste je stigao do četvrte pozicije. Milenko Sebić je sedmi na listi za trostav, a Damir Mikec osmi za vazdušni pištolj. Najveći napredak među srpskim strelcima napravio je Dimitrije Grgić, koji je u Bakuu osvojio dva peta mesta. Na listi za vazdušni pištolj popeo se sa 26. na 12. poziciju, a za MK oružje sa 33. na 15. mesto.

09:00 - Milorad Mažić četvrti sudija na meču Francuska - IslandHolandski arbitar Bjorn Kujpers biće glavni arbitar na meču četvrtfinala EP između Francuske i Islanda, koji će biti odigran 3. jula u Sen Deniju. Njegovi pomoćnici biće Sander van Rokel i Ervin Zeinstra, a pored golova će stajati Pol van Bokel i Ričard Lisveld. Četvrti arbitar biće Srbin Milorad Mažić, koji je ovu dužnost obavljao i na meču Poljska - Portugal.

08:25 - Ronaldo: Želim da osvojim EPKapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo izjavio je da želi da sa nacionalnim timom osvoji EP u Francuskoj. Portugal je posle boljeg izvođenja penala eliminisao Poljsku u četvrtfinalu. "Sanjam o tome da s Portugalom osvojim EP. U karijeri sam osvojio mnogo trofeja, ali ništa s reprezentacijom i to želim da ispravim", rekao je Ronaldo. Portugal će u polufinalu EP igrati sa pobednikom duela Belgija - Vels. "Belgija je vrlo snažna ekipa, ali je Vels veliko iznenađenje EP. Ko zna, videćemo", poručio je Ronaldo.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track