BLOG UŽIVO, VIDEO: Pepe propušta trening zbog povrede butine
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Pepe propušta trening zbog povrede butine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Pau Gasol potpisao za San AntonioŠpanski košarkaš Pau Gasol potpisao je dvogodišnji ugovor sa San Antonijom, preneo je danas Jahu sports. Gasol je sa San Antonijom potpisao ugovor vredan 30 miliona dolara. On će na kraju sezone imati mogućnost da produži ugovor sa Sparsima ili da ponovo postane slobodan igrač. Ekipa iz Teksasa će biti četvrti NBA klub 36-godišnjeg Španca. Šest godina je igrao za Memfis, a potom za LA Lejkerse i poslednje dve godine za Čikago, za koji je prošle sezone prosečno postizao 16,5 poena, uz 11 skokova. Isti mediji, navodi da je legendarni centar San Antonija, Tim Dankan, blizu odluke da okonča 19-godišnju karijeru. Dankan (40) ima opciju u ugovoru da nastupa još jednu sezonu u kojoj bi zaradio 6,4 miliona dolara.

22:17 - Kraj za Jankovićevu i Krunićevu na VimbldonuSrpske teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić završile su učešće na trećem grend slemu u sezoni, Vimbldonu, pošto su u dubl konkurenciji u osmini finala poražene od nemačko-češke kombinacije Ana-Lene Grenefeld i Kvete Peške. Grenefeld i Peške su trijumfovale sa 6:4 i 6:4 posle sat i 38 minuta igre. Nemačko-češka kombinacija u četvrtfinalu igraće protiv boljih iz duela između Rakel Atavo/Abigejl Spirs i Darija Gavrilova/Darija Kasatkina.

22:01 - Putin ukinuo vize za navijače tokom MundijalaRuski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se ukidaju vize za navijače tokom Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine. Navijači s ulaznicama i “navijačkom ličnom kartom” koju će izdavati ruska vlada moći će da uđu u Rusiju bez vize tokom turnira. Sličan sistem je bio na snazi i za vreme Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine kada su gledaoci unosili lične informacije preko interneta kako bi dobili identifikacione dokumente od ruskih vlasti. Za ulazak u Rusiju vize nisu potrebne državljanima većine članica bivšeg Sovjetskog Saveza, nekolicine zemalja Južne Amerike i Balkana, kao i još nekih država.

21:54 - UCI suspendovala rusku biciklistkinju zbog dopingaMeđunarodna biciklistička unija (UNI) suspendovala je rusku reprezentativku Tatjanu Antošinu, jer bila pozitivna na doping testu, samo mesec dana pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. U saopštenju UCI navodi se da je Antošina bila pozitivna na doping testu 31. maja na GHPR-2, hormon rasta. Antošina, koja je član tima Astana, višestruka je šampionka Rusije u etapnim trkama i trakama na hronometar. Ona je na Olimpijskim igrama u Londonu u trci na hronometar zauzela 12. mesto, dok je u etapnoj trci zauzela 25. mesto.

21:32 - Le Talek: Ništa ozbiljno, biću spreman do prve utakmiceFudbaler Crvene zvezde Damjan Le Talek rekao je da mu se upalila tetiva, ali da povreda nije ozbiljna."Nije ništa ozbiljno, to mi se često dešava leti, kada je vruće, a teren tvrd. Propuštam nekoliko treninga, ali bez brige, biću spreman do prve utakmice u kvalifikacijama", rekao je Le Talek. Le Talek dva dana nije trenirao, a neće biti na terenu ni u utorak, kada će Zvezda igrati dve pripremne utakmice u Sloveniji. Vezni fudbaler iz Francuske je najavio da će biti spreman za 12. jul, kada će Zvezda početi kvalifikacije za Ligu šampiona. Lekar Crvene zvezde Dejan Purić naveo je da se Vladimir Jovović polako vraća u trenažni proces. Jovović je u subotu dobio udarac u kuk, zbog čega je dva dana trenirao samostalno. Takođe, rezervni golman Jovan Vićić dobio je udarac zbog koga je u ponedeljak ranije završio trening, ali ni to nije ozbiljnije. Fudbaleri Zvezde se u Termama Čatež spremaju za kvalifikacije za Ligu šampiona. Crveno-beli će početi u drugom kolu, protiv boljeg iz duela Valete i Torshavna.

20:55 - Vasović: Opstanak VK Radnički pod znakom pitanjaSportski direktor Vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović izjavio je da je opstanak Kragujevčana pod znakom pitanja zbog izuzetno loše finansijske situacije. "Situacija u klubu je izuzetno loša. Od januara je klub u blokadi, kako stoji, tako će biti do daljeg. Samo postojanje kluba i dalje takmičenje je pod znakom pitanja", rekao je Vasović. On je napomenuo da je račun Radničkog u blokadi od januara i dodao da klub nije u mogućnosti normalno da funkcioniše zbog nepostojanja predsednika i Uprave. "Izlaz iz ove situacije je sve dalje. Klub kao klub ne može da funkcioniše normalno zbog nepostojanje Uprave i predsednika. Grad Kragujevac je do januara pomagao klubu, dok nismo bili blokirani, ali od tada nije u mogućnosti, jer nije po zakonu", rekao je Vasović. On je istakao da bi za funkcionisanje Vaterpolo kluba Radnički na godišnjem nivou bilo dovoljno oko 20 miliona dinara. "Zavisi od ambicija kluba koliko je dovoljno novca, ali za neki puki opstanak sa svim trenerima, igračima i mlađim kategorijama bilo bi nam dovoljno 20 miliona dinara. Mi na sve načine pokušavamo da dođemo do nekog novca", kazao je nekadašnji reprezentativni vaterpolista. Vasović je rekao da je trener ekipe Uroš Stevanović dobio ponudu da naredne sezone predvodi Primorje. "Ništa zvanično nije dogovoreno, ali postoje velike šanse da potpiše ugovor s njima. Primorje je ozbiljan klub i prošlogodišnji finalista Lige šampiona... S obzirom na situaciju u klubu, normalno je da prihvati. To je čast i za nas, mi nećemo praviti problem oko odlaska", rekao je Vasović. On je kazao da nijedan igrač u klubu nije vezan ugovorom. "Niko od igrača nije vezan ugovorom. Imamo neke igrače za koje smo platili obeštećenje, i to je sve. Praktično, svi su slobodni u izboru nove sredine", dodao je Vasović. Prema njegovim rečima, mlađe kateogrije kluba se i dalje takmiče, a generacije rođene 1999. i 2004. godine sredinom jula igraće finalne turnire prvenstva Srbije. Radnički je 2013. osvojio Kup LEN, a naredne godine je igrao u finalu Lige šampiona u kojem je poražen od Barselonete.

20:28 - Mijailović i Džajić posetili fudbalere ZvezdePredsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović i počasni predsednik Dragan Džajić posetili su danas fudbalere tog kluba na pripremama u Termama Čatež.Oni su došli u Sloveniju da pruže podršku fudbalerima Zvezde koji se spremaju za kvalifikacije za Ligu šampiona.Mijailović i Džajić će u utorak uživo pratiti prijateljsku utakmicu koju će Zvezda u Krškom igrati protiv rumunskog Pandurija.Zvezda ;će do kraja priprema odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, pre povratka u Beograd 9. jula.Zvezda ;će 12. i 19. jula igrati drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv boljeg iz duela izmedju malteške Valete i Torshavna sa Farskih Ostrva.

19:49 - Letonija ubedljiva protiv Japana u olimpijskim kvalifikacijamaKošarkaši Letonije pobedili su danas u Beogradu Japan sa 88:48 (26:11, 20:12, 18:15, 24:10), u prvom kolu druge grupe Olimpijskog kvalifikacionog turnira.Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dairis Bertrans sa 20 i Janis Blums sa 17 poena.Selekciju Japana predvodili su Kosuke Takeući sa 12 i Naoto Cudji sa 11 poena.Letonija sutra igra protiv Češke u istoj grupi.

19:09 - Le Talek i dalje pauzira zbog povredeFudbaler Crvene zvezde Damijan Le Talek propustio je drugi uzastopni trening zbog povrede tetive.Francuz dva dana odmara jer je zadobio upalu tetive zbog nešto tvrđeg terena, ali povreda nije ozbiljnije prirode.Trener Miodrag Božović i danas je podelio ekipu na tri tima, a igralo se žustro kao da je takmičarski meč.U igri na skraćenom prostoru istakao se omaleni levi bek Stefan Milošević, Marko Poletanović, a Petar Orlandić postigao je dva gola.Fudbaleri Crvene zvezde sutra igraju dva meča u terminu od 18 sati, prvi tim protiv rumunskih Pandura u Krškom, a rezervisti protiv slovenačkog Krškog u Termama Čatež.

18:53 - Savo Pavićević novi član SpartakaDoskorašnji fubaler Crvene zvezde Savo Pavićević novi je član subotičkog Spartaka, saopštio je ovaj superligaš. Pavićević je sa Spartakom potpisao dvogodišnji ugovor, a finansijski detalji nisu objavljeni. Ovaj 35-godišnji štoper je u Zvezdi bio od 2014. godine, a za crveno-bele je odigrao 59 utakmica.

18:35 - Tores i zvanično u AtletikuGolgeter Atletika Fernando Tores potpisao je jednogodišnji ugovor sa Madriđanima. Tores, koji je ponikao u redovima crveno-belih, prethodnih godinu i po dana je bio član Milana, ali je u Atletiku igrao kao pozajmljeni igrač. “Pesrećan sam što sam ostao u svojoj kući i na jedinom mestu gde sam oduvek želeo da budem’’, izjavio je Tores za zvanični sajt kluba. On je za prvi tim debitovao 2001. godine i nakon šest sezona prešao u Liverpul, a potom u Čelsi. Za reprezentaciju Španije, sa kojom je osvojio dve titule prvaka Evrope i Svetsko prvenstvo, odigrao je 110 utakmica i postigao 38 golova.

17:50 - UEFA kaznila Portugal sa 7.000 evraDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Portugala (FPF) sa 7.000 evra zbog nedoličnog ponašanja njihovih navijača ;na četvrtfinalnoj utakmicu Evropskog prvenstva protiv Poljske. UEFA je kaznila FPF s 5.000 evra, jer je jedan navijač reprezentacije Portugala u četvrtak u Marselju na utakmici protiv Poljske tokom produžetka utrčao na teren i zaleteo se ka Kristijanu Ronaldu. Posle utakmice između Portugala i Austrije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva došlo je do sličnog incidenta. Tada je jedan navijač posle meča utrčao na teren i dotrčao do Ronalda kako bi se slikao s njim. Evropska kuća fudbala je takodje kaznila FPF s 2.000 evra pošto su njihovi navijači nakon prolaska u polufinale kontinentalnog šampionata koristili pirotehnička sredstva na stadionu Velodrom u Marselju. Portugal je u četvrtak u Marselju na stadionu Veledrom pobedio Poljsku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i na taj način izborio plasman u polufinale EP.

17:02 - Federer pobedio Džonsona, Kveri bolji od MauaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale trećeg grend slema u sezoni, Vimbldona, pošto je u četvrtom kolu pobedio Amerikanca Stivena Džonsona u tri seta - 6:2, 6:3 i 7:5. Federeru je ovo bila 306. pobeda u karijeri na grend slem turnirima, pa se tako izjednačio na prvom mestu s legendarnom Martinom Navratilovom. Švajcarac će se u četvrtfinalu sastati s Hrvatom Marinom Čilićem, kom je ranije danas zbog povrede meč predao Japanac Kei Nišikori. Pored Federera plasman u četvrtfinale izborio je i Amerikanac Sem Kveri. On je sa 6:4, 7:6 (5) i 6:4 pobedio Francuza Nikolu Maua. Kveri će u četvrtfinalu igrti protiv boljeg iz duela između Miloša Raonića iz Kanade i Davida Gofana iz Belgije.

16:49 - Barselona vratila Denisa Suareza, klauzula 50 milionaMladi španski fudbaler Denis Suarez potpisao je cetvorogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je katalonski klub.Suarez ima 22 godine, igra na sredini terena, a vraća se na Kamp nou iz Viljareala, posto je Barselone iskoristila "pravo prece kupovine" od "samo" 3,25 miliona evra. Suarez je ponikao u Selti, a u Barselonu je, prvi put, stigao pre tri godine iz Mancester Sitija, gde je bio u omladinskoj školi. Prvo je nastupao za B tim, a potom su usledile pozajmice Sevilji i Viljarealu, gde je sjajnim partijama postao i A reprezentativac. Debitovao je na prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine uoči EP, ali nije bio na šampionatu u Francuskoj.

16:09 - Čilić u četvrtfinalu Vimbldona, Nišikori predao mečHrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale londonskog Vimbldona, pošto mu je šesti teniser sveta Kei Nišikori iz Japana predao meč zbog povrede. Meč je trajao 46 minuta a u trenutku predaje 13. teniser sveta Čilić vodio je sa 6:1, 5:1. Nišikori je pre Vimbldona igrao turnir u Haleu, ali se povukao pre početka drugog meča zbog povrede rebra. Čilić je do sada osvojio jedan grend slem trofej u karijeri, Ju Es open 2014. godine, kada je u finalu pobedio upravo Nišikorija. Hrvatski teniser će u čevrtfinalu igrati protiv pobednika meča sedmostrukog osvajača Vimbldona Švajcarca Rodžera Federera i Amerikanca Stiva Džonsona.

15:48 - Del Boske nije više selektor ŠpanijeSelektor Španije Visente del Boske saopštio je da je napustio tu fudbalsku reprezentaciju, koja na turniru u Francuskoj nije uspela da odbrani titulu evropskog šampiona. U saopštenju Fudbalskog saveza Španije navodi se da je Del Boske rekao predsedniku Anhelu Mariji Viljaru da "neće nastaviti sa radom u državnom timu". Del Boske (65) je prošle nedelje rekao da ne namerava da ostane u reprezentaciji, a ugovor sa Savezom ističe mu krajem meseca. On je predvodio Španiju do titula svetskog prvaka 2010. godine i evropskog dve godine kasnije. Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj Španija je u osmini finala izgubila od Italije sa 0:2. Titulu svetskog prvaka "crvena furija" izgubila je 2014. godine na Mundijalu u Brazilu, kada je eliminisana u grupnoj fazi.

15:00 - Zvezda dobro radila u SlovenijiFudbalski klub Crvena zvezda više je nego zadovoljan uslovima u Termama Čatež, odakle je počeo put ka plasmanu u Ligu šampiona."Samo mogu da zahvalim vlasnicima Termi Čatež koji su nam obezbedili izvanredne uslove. Ovde imamo dobar spa centar, teren je blizu hotela. Nadam se da ćemo iskoristiti moć tih termalnih izvora, napraviti iznenadjenje i plasirati se u Ligu šampiona", rekao je trener Zvezde Miodrag Božović novinarima u Termama Čatež.Zvezda se četvrtu godinu uzastopno sprema u Termama Čatež.Crveno-beli su ove godine u Sloveniji od 27. juna, gde će boraviti do 9. jula kada će se vratiti u Beograd. Put ka Ligi šampiona počeće 12. jula, kada će Zvezda gostovati Valeti ili Toršavnu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija.Savetnica uprave za marketing Termi Čatež Alenka Mokrovič Pogačar poželela je Zvezdi sreću."Svakako ćemo se potruditi i dati ekipi svu potrebnu energiju, preneti moć zdravih termalnih voda, da i ovaj put posle odlaska iz Termi Čatež odigraju briljantne utakmice i povedu klub u Evropu, gde i zaslužuju da budu", kazala je Alenka Mokrovič Pogačar.Prošle godine je Zvezda otvorila fudbalski teren nadomak hotela, na kojem i sada svakodnevno trenira tokom priprema.Terme Čatež su ove godine spremile mogućnost korišćenja dodatnog terena za "suve" treninge.Za odigravanje utakmica u slučaju zauzetog terena, Terme Čatež sarađuju i sa Zavodom za sport Brežice, ali i sa fudbalskim klubom Krško koji ustupa i svoje terene.Ove godine je saradnja nadogradjena, pa će u Termama Čatež od 16. do 23. jula biti organizovan juniorski kamp Crvene zvezde.

14:13 - Pavljučenkova i Kerber u četvrtfinalu VimbldonaRuska teniserka Anastasija Pavljučenkova plasirala se danas u četvrtfinale londonskog Vimbldona, pošto je pobedila 30. teniserku sveta, Amerikanku Koko Vandervej u dva seta, 6:3, 6:3.Pavljučenkova, 23. teniserka sveta, se prvi put u karijeri plasirala u četvrtfinale Vimbldona.Pobedila je za sat i 14 minuta, pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.Pavljučenkova će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela branioca titule, prve teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je postavljena za 13. nosica.Nemačka teniserka Andželik Kerber plasirala se u četvrtfinale, pošto je za 65 minuta pobedila 49. teniserku sveta Misaki Doi iz Japana sa 6:3, 6:1.Četvrta teniserka sveta Kerber je 2012. godine igrala u polufinalu Vimbldona, dok je dve godine kasnije stigla do četvrtfinala.Ona će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela petog nosioca Rumunke Simone Halep i Amerikanke Medison Kiz, koja je postavljena za devetog nosioca.Kerber je ove godine osvojila prvu grend slem titulu u karijeri, kada je u januaru u finalu Australijan opena pobedila Serenu Vilijams.

13:42 - Francuz Gabar odustao od postizanja solo rekorda na AtlantikuFrancuz Fransoa Gabar, koji je u petak uveče krenuo trimaranom iz Njujorka da predje Atlantik da bi postavio novi rekord kao čovek koji je to sam učinio, odustao je danas od te avanture zbog loših vremenskih uslova, saopštio je njegov tim.Rekord je do sada držao takodje Francuz Fransis Žojon, koji je u junu 2013. godine prešao isti okean za pet dana, dva sata i 56 minuta.Gabar (33) sam je krenuo trimaranom "Masif" dugačkim 30 metara iz Njujorka do juozapadne Engleske. Put je dug 5.185 kilometara, ali je mogao da bude duži da je Gabar zbog vetrova bio morao privremeno da skrene s glavne putanje.Francuz je rekao da je od početka znao da će put biti težak ali je odlučio da odustane iz predostrožnosti zbog najavljenih loših vremenskih prilika.

13:02 - Real odustao od De Hee, ima novu metu Real Madrid više ne juri golmana Mančester Junajteda Davida de Heu, ali i dalje želi čuvara mreže iz Premijer lige.Nova meta "kraljevskog kluba" je golman londonskog Totenhema Igo Loris za koga je spreman da plati 42 miliona evra, prenose engleski mediji.Loris ima 29 godina, u Totenhem je stigao 2012. iz Olimpik Liona i zabeležio 167 mečeva za "pevce".Njemu sa Totenhemom ugovor ističe za tri godine, a londonski klub svakog leta odoleva ponudama drugih ekipa. Prošlog leta se spekulisalo da bi on mogao da pređe u Mančester Junajted koji je dogovarao sa Realom transfer De Hee. Međutim, zbog kašnjenja dokumentacije posao je propao u poslednjim minutima prelaznog roka, pa je Španac na kraju produžio ugovor sa "Crvenim đavolima". Loris je karijeru počeo u Nici, a 79 puta je branio za reprezentaciju Francuske čiji je kapiten. Jubilarni 80. meč odigraće u četvrtak u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Nemačke (Marsej, 21sat ).

12:11 - Pepe propušta trening zbog povrede butineFudbalski reprezentativac Portugala Pepe neće danas trenirati zbog povrede butnog mišića, saopštio je njegov tim.Portparol fudbalske reprezentacije Portugala Onofre Kosta rekao je da jedan od najvažnijih igrača ekipe Pepe ima problema sa butnim mišićem zbog čega će propustiti današnji trening.Portugal će u sredu od 21 čas u Lionu igrati protiv Velsa u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. U drugom polufinalu, dan kasnije od 21 čas u Marseju, igraju domaćin Francuska i aktuelni svetski šampion Nemačka.

11:30 - Al Horford u BostonuAl Horford ipak nije ostao u Atlanti, dogovorio je četvorogodišnji ugovor sa Boston Seltiksima. Horford je devet godina u NBA, a prošle sezone je prosečno beležio 15,2 poena uz 7,3 skokova i 1,5 blokada po meču.Njegov dolazak je glavni adut Seltiksa u pokušaju da dovedu još jednu veliku zvezdu, Kevina Durenta, koji će navodno u ponedeljak odlučiti s kim će da potpiše novi ugovor.Horford je prošle sezone šutirao čak 256 trojki, skoro pet puta više u prethodnih osam u NBA, a Hoksi su pokušali da ga zadrže dovođenjem Dvajta Hauarda. S druge strane, Seltiksi su sada dobili iskusno i pre svega kvalitetno pojačanje za svoj izuzetno talentovan tim koji bi sledeće sezone mogao da se umeša u borbu bar za finale Istoka.

10:45 - Pogba srećan zbog polufinala ali tužan zbog BufonaFrancuski fudbalski reprezentativac Pol Pogba rekao je da je srećan zbog plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, ali da se loše osećao kada je video saigrača iz Juvenutsa, golmana Italije Djanluidjija Bufona, kako plače posle poraza od Nemačke.Francuska se sinoć plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, čiji je domaćin, pošto je pobedila Island sa 5:2, a Pogba je bio jedan od strelaca."Veoma sam srećan što smo u polufinalu. Ne smem da plačem... Srećan sam zbog ovoga", rekao je Pogba, preneli su francuski mediji.Francuska će u polufinalu, u četvrtak od 21 čas u Marseju igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke. Ekipa Joakima Leva je u subotu posle penala pobedila Italiju i plasirala se medju četiri najbolje ekipe. U drugom polufinalu u sredu od 21 čas u Lionu igraju Vels i Portugal.Pogba u Juventusu igra zajedno sa Djanluidjijem Bufonom, legendarnim golmanom italijanske reprezentacije. Bufon je teško podneo poraz na penale i plakao je posle utakmice sa Nemačkom."Osećao sam se veoma loše kada sam video da Djidji plače. On je sjajan golman, dao je sve od sebe, kao i ceo tim. Prikazali su dobru igru, ali to je fudbal. Italija je imala fantastično Evropsko prvenstvo, niko nije očekivao ovako sjajan italijanski tim. Nisam srećan zbog tih penala pošto igram sa njima u Italiji i ponosan sam što su igrali dobro", rekao je Pogba.

09:30 - Halgrimson: Igrači još ne shvataju značaj rezultata Islanda na EPJedan od selektora fudbalske reprezentacije Islanda rekao je da igrači još ne shvataju značaj svog plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj i da je ponosan što je Islandjanin.Takmičenje na Evropskom prvenstvu fudbaleri Islanda završili su sinoć porazom u četvrtfinalu od domaće selekcije Francuske sa 2:5. Island je najveće iznenadjenje turnira, na kome je odigrao nerešeno sa Portugalom i pobedio Englesku u osmini finala pobedom od 2:1."Mislim da će se za nekoliko dana sve da se slegne, kada igrači počnu da čitaju novine i shvate šta se sve pisalo o njima. Kada si na turniru isključiš se iz medija, ne gledaš televiziju, posebno ne islandsku, pa mislim da će tek po povratku iz Francuske igrači shvatiti šta su postigli za svoju zemlju. To će promeniti njihove živote, videćete", rekao je Halgrimson, preneli su danas britanski mediji.On je naveo da su stanovnici Islanda ponosni na svoju reprezentaciju."Kada vidite brojeve, kada vidite koliko je ljudi doputovalo u Francusku i kada vidite koliko ljudi se okupilo u Rejkjaviku da zajedno gledaju utakmice... Mislim da je ovaj rezultat zbližio naciju i fantastično je kada si deo toga", rekao je Halgrimson.Upitan kakav doček očekuje na Islandu, Halgrimson je rekao da se nada da će reprezentaciji biti oprošten poraz od 2:5."Nadam se da nas neće gadjati jajima zbog onakve igre", rekao je kroz osmeh Halgrimson."Zahvalan sam navijačima na poštovanju koje su iskazali prema igračima, a fantastično je i što su igrači pokazali poštovanje prema navijačima. Zanimljivo je to što smo mi izgubili sa 2:5 i svi francuski navijači su otišli kući, a Islandjani su ostali na stadionu i pozdravljali ekipu. Ponosni smo što smo Islandjani, ne samo zbog nastupa na Evrropskom prvenstvu, već pre svega zbog navijača", naveo je Halgrimson.

08:40 - Gunarson: Razočarani smo, ali i ponosniKapiten fudbalera Islanda Aron Gunarson rekao je večeras da je njegova ekipa razočarana posle poraza od Francuske u četvrtfinalu, ali da je ponosna na sve što je prikazala na Evropskom prvenstvu.Fudbaleri Islanda eliminisani su sa Evropskog prvenstva, pošto su večeras u četvrtfinalu u Sen Deniju izgubili od Francuske sa 2:5."Razočarani smo, ali smo izuzetno ponosni. Ovo je bilo neverovatno iskustvo. Mnogo teškog rada je u ovo uloženo... Navijači su bili fantastični, ovo je neverovatno", rekao je Gunarson.Island je posle prvih 45 minuta gubio sa 0:4, ali se nije predavao."Prvo poluvreme je bilo strašno, ali uspeli smo da bolje odigramo posle pauze. Odlučili smo da ne može tako da ostane. Mnogo ćemo naučiti iz ovoga. Ovo je za nas tek početak", rekao je kapiten Islanda.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track