BLOG UŽIVO, VIDEO: Ronaldo promenio frizuru uoči polufinala EP
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ronaldo promenio frizuru uoči polufinala EP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Fudbaleri Čukaričkog doputovali u ŠimkentFudbaleri Čukaričkog su posle nešto više od pet sati leta stigli u Šimkent, u Kazahstan, gde sutra igraju revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ordabasija.Kako su saopštili iz kluba, put je protekao prema planu i programu.Posle pasoške kontrole, ekipa i stručni štab Čukaričkog su stigli u hotel "Šimkent" u kojem će boraviti do odlaska na stadionu koji je udaljen od hotela svega tri kilometra.Čukarički i Ordabasi sastaju se sutra od 18.00 po lokalnom, odnosno od 14.00 po srednjeevropskom vremenu.U prvom meču, odigranom pre nedelju dana u Beogradu, slavio je Čukarički sa 3:0.

23:02 - Češka sigurna protiv Japana, na Srbiju u polufinaluProtivnik reprezentacije Srbije u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu biće košarkaši Češke, koja je večeras u Beogradu pobedila Japan sa 87:71 (23:14, 25:21, 21:16, 18:20).Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lukaš Paliza sa 22 poena, dok je Tomaš Satoranski postigao 11. Japan je predvodio Naoto Cudji sa 18 poena.Polufinalni mečevi igraju se u petak. Od 18.00 igraju Letonija i Portoriko, a od 21.00 Češka i Srbija.Plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro obezbediće pobednik turnira.

21:30 - Zimonjić završio učešće na VimbldonuSrpski teniser Nenad Zimonjić završio je učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je danas eliminisan i u konkurenciji mešovitih dublova.Zimonjić je danas u paru sa Tajvankom Jung Jan Čen izgubio u osmini finala od Skota Lipskog iz SAD i Ruskinje Ale Kudrjavceve u dva seta - 6:3, 7:6.Meč je trajao sat i pet minuta.Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Čeh Radek Štepanek eliminisani su s Vimbldona, pošto su u utorak u osmini finala u pet setova poraženi od prvih nosilaca, Amerikanaca Boba i Majka Brajana.

20:52 - U četvrtak na EP u Amsterdamu četvoro srpskih atletičaraDrugog dana Evropskog prvenstva u Amsterdamu nastupiće četvoro srpskih atletičara, koje očekuju dva finala, jedno polufinale i jedne kvalifikacije. Bacačica koplja Marija Vučenović pokušaće da se domogne finala, a kvalifikacije u toj disciplini počinju od 12.00. Za finale će se boriti i Tamara Silaški u trci na 400 metara. Polufinale u toj disciplini je od 17.35. Od 18.20 je na programu finale u skoku u dalj u konkurenciji muškaraca, a Srbiju će predstavljati Lazar Anić. On je u kvalifikacijama zauzeo sedmo mesto sa skokom od sedam metara i 93 centimetara. Posle prvog dana takmičenja u desetoboju Mihail Dudaš zauzima drugo mesto, a sutra je na programu još pet disciplina - 110 metara s preponama, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.Prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu su se u finale plasirali Dragana Tomašević u bacanju diska i Ivana Španović u skoku u dalj. Vedran Samac zbog povrede kolena nije startovao u bacanju koplja.

20:38 - Dudaš drugi posle pet disciplinaSrpski atletičar Mihail Dudaš posle pet disciplina u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu zauzima drugo mesto sa 4.199 bodova. Dudaš posle prvih pet disciplina ima 35 bodova manje od trenutno prvoplasiranog Oleksija Kasjanova iz Ukrajine. Treće mesto zauzima Španac Horhe Urenja sa 4.152 boda. Danas je na programu bilo pet disciplina - trka na 100 metra, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis i trka na 400 metara. Dudaš je u trci na 100 metara u najbržoj grupi zauzeo treće mesto sa rezultatom od 10 sekundi i 90 stotinki. U skoku u dalj zauzeo je peto mesto sa skokom od 7,44 metara, dok je u bacanju kugle bio treći i ostvario novi lični rekord sa 14 metara i 24 centimetara. Potom je usledio skok uvis koji je završio s najboljim rezultatom u sezoni od 2,01 metra, što je bilo dovoljno za peto mesto u grupi. Poslednja disciplina prvog dana bila je trka na 400 metara u kojoj je Dudaš zauzeo drugo mesto s rezultatom od 49,45 sekundi. Takmičenje u desetoboju se nastavlja sutra kada je na programu još pet disciplina - 110 metara s preponama, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

20:11 - Adam Navalka predvodi Poljsku do 2018.Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Adam Navalka potpisao je novi ugovor i predvodiće tu selekciju do Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. Poljska je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj takmičenje završila u četvrfinalu kada je eliminisana od Portugala posle izvođenja jedanaesteraca, a posle dobrih nastupa, Navalka je nagrađen produžetkom ugovora. Navalki će, kako se navodi, ugovor automatski biti produžen ako se Poljska plasira na Svetsko prvenstvo. Adam Navalka je Poljsku preuzeo oktobra 2013. godine, a sada će imati priliku da tu selekciju odvede i na šampionat sveta. Poljska se u kvalifikacijama za naredni Mondijal nalazi u grupi s Rumunijom, Danskom, Crnom Gorom, Jermenijom i Kazakstanom.

19:37 - Berdih lako pobedio Lukasa Puja i izborio plasman u polufinaleČeški teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Francuza Lukasa Puja u tri seta - 7:6 (4), 6:3 i 6:2. Berdih je u njihovom prvom međusobnom duelu duelu do trijumfa došao posle sat i 54 minuta igre. Češki teniser će se u polufinala trećeg grend slema u sezoni sastati s boljim iz duela između Britanca Endija Marija i Francuza Žoa-Vilfreda Conge. Berdih je dobro počeo meč, u trećem gemu je stigao do brejka, ali je Francuz već u narednom uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa. U nastavku tog perioda obojica su bili sigurni na svoje servise, pa je pobednik prvog seta odlučen posle taj-brejka. Čeh je odlučujući gem dobio sa 7:4. Nastavak meča u potpunosti je pripao Berdihu, ali je i igra Puija bila u velikom padu. Francuz je meč završio sa 34 neiznuđene greške i 23 direktno osvojena poena, dok je Berdih imao 35 "vinera" i 24 greške. U drugom i trećem setu Berdih je u narednoj fazi stizao do brejka, koje je lako sačuvao do kraja, te je tako izborio plasman u svoje peto grend slem polufinale.

18:33 - Van Averme pobedio u petoj etapi Tura i preuzeo žutu majicuBelgijski biciklista Greg van Averme iz BMC rejsing tima pobedio je u petoj etapi Tur de Fransa od Limoža do Le Liorana, a ujedno je preuzeo i žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu. Van Averme je prvu brdsku etapu ovogdišnjeg Tura dugu 216 kilometara završio u vremenu od pet sati, 31 minut i 36 sekundi. Belgijski biciklista se još u ranoj fazi etape, s još osmoricom takmičara, odvojio od peletona. On je pred poslednji uspon krenuo u samostalni napad, pošto je na 17 kilometara pre cilja pobegao sunarodniku Tomasu de Gentu iz tima Loto Sudal. Gent je etapu završio na drugom mestu sa dva minuta i 34 sekunde zaostatka, dok su Poljak Rafal Majka i Španac Hoakim Rodriges kroz cilj proš pet minuta i četiri sekunde iza pobednika. Dosadašnji lider u generalnom plasmanu, Slovak Peter Sagan iz Tinkofa, današnju etapu završio je sa 23 minuta i 45 sekundi zaostatka. Van Averme, koji je pre trke imao 18 sekundi zaostatka za Saganom, sada ima pet minuta i 11 sekundi više od prvog pratioca iz Etiks-Kvik stepa Žilijana Alafilipa, dok je Španac Alehandro Valverde iz Muvistara treći sa pet minuta i 13 sekundi zaostatka. Šesta etapa voziće se sutra od Arpažon sur Sera do Montubana u dužini od 190,5 kilometara.

18:19 - Mihtarijan i zvanično u Mančester junajteduReprezentativac Jermenije Henrik Mihtarijan danas je predstavljen kao novi igrač Mančester junajteda, koji je Borusiji iz Dortmunda za njega platio 42 miliona evra."Veoma sam ponosan što sam se pridružio Mančester junajtedu, ovo je ostvarenje sna za mene. Uzbuđen sam što ću igrati za klub sa tako neverovatnom istorijom i nadam se da ću dugo biti deo njega. Želim da se zahvalim klubu i Žozeu Murinju što su mi ukazali poverenje", izjavio je Mihtarijan."Henrik je veoma talentovan fudbaler koji je bio u sjajnoj formi kako u svom klubu tako i u reprezentaciji svoje zemlje. On je pravi timski igrač, veoma je vešt, ima sjajan pregled igre i oko za gol. Oduševljen sam što je odabrao da potpiše za Junajted" izjavio je Žoze Murinjo.Podsetimo, pre Mihtarijana su u redove Junajteda stigli Erik Bejli i Zlatan Ibrahimović.

17:39 - Raonić u polufinalu VimbldonaKanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Sema Kverija u četiri seta 6:4, 7:5, 5:7 i 6:4. Raonić je u njihovom četvrtom međusobnom duelu do druge pobede došao dva sata i 31 minuta igre. Kanađanin će u svom trećem grend slem polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Švajcarca Rodžera Federa i Hrvata Marina Čilića. Sva četiri seta bila su izuzetno neizvesna, pošto su obojica tenisera bili sigurni na svoje servise. Raonić je prvi set rešio brejkom u 10. gemu, dok je u drugom rivalu uspeo da oduzme servis u 12. Kveri je uspeo da dobije treći set sa 7:5, a do brejka je stigao u 11. gemu tog perioda, ali je Raonić u četvrtom setu uzvratio istom merom, pa je izborio plasman u svoje drugo polufinale Vimbldona.

17:20 - Santoš: Ronaldo je besprekoran, želimo u istorijuSelektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da njegova ekipa protiv Velsa želi da ispiše nove stranice istorije i ocenio da polufinale Evropskog prvenstva nije samo duel između Kristijana Ronalda i Gereta Bejla."Želimo da uđemo u istoriju. Naravno, tu je i prošlost, koja je važna za sve, ali mi samo želimo da ispišemo sopstvenu istoriju. Od početka takmičenja se trudimo da to uradimo, a ovo je samo još jedan korak ka tom cilju", poručio je Santoš. Portugal će se u sredu igrati protiv Velsa u polufinalu Evropskog prvenstva. "Znamo koliko teško će biti napraviti iskorak, ali u utakmicu ulazimo sa skromnošću i stavom kao i uvek. Vels je do sada imao sjajan turnir. Prošli su jednu od najtežih grupa na prvenstvu, a potom Belgiju... I to je nisu tesno pobedili, već rezultatom 3:1. Izuzetno cenim i njihovog selektora Krisa Kolmana", istakao je Santoš. Na pitanje novinara da prokomentariše duel između Kristijana Ronalda s jedne i Gereta Bejla s druge strane, Santoš je naglasio da ova utakmica nije duel samo između njih dvojice. "Oni su igrači koji imaju iskustva i znaju da se nose s pritiskom kakav je pred ovaj meč. To nije ništa veći pritisak nego uobičajeno. Ovaj meč nije samo Ronaldo protiv Bejla, već duel između svih igrača obe selekcije", kazao je Santoš. On je potom pohvalio Ronalda i rekao da je fudbaler Real Madrida "besprekoran" tokom kontinentalnog šampionata.

17:04 - Tamara Salaški u polufinalu Evropskog prvenstvaSrpska atletičarka Tamara Salaški direktno je kvalifikovana u polufinale trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Kako je saopštio Atletski savez Srbije, Salaški je direktno kvalifikovana pošto je njen rezultat deveti na listi najboljih, a prvih 12 atletičarki idu direktno u polufinale, dok su ostale takmičarke morale da učestvuju u kvalifikacijama. Polufinale je na programu u četvrtak od 17.35. Prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u finale su se plasirali Dragana Tomašević u bacanju diska i Lazar Anić u skoku u dalj. Desetobojac Mihail Dudaš je treći posle tri discipline. On će se do kraja dana takmičiti još u skoku u vis i u trci na 400 metara. Danas će se u kvalifikacijama takmičiti Vedran Samac u bacanju koplja i Ivana Španović u skoku u dalj.

16:57 - Bijelsa novi trener LacijaArgentinski fudbalski trener Marselo Bijelsa imenovan je za šefa stručnog štaba Lacija, saopštio je ovaj italijanski klub. Bijelsa će u italijansku prestonicu sa svojim saradnicima doputovati u subotu kada će preuzeti ekipu. On je prvog dana prošle sezone podneo ostavku u Olimpiku iz Marselja. Pored Olimpika, Bijelsa je bio trener Atletik Bilbaa, Espanjola, argentinskog Veles Sarsfilda, meksičke Amerike, kao i Atlasa, ali i Njuvels Old Bojsa. On je takođe bio i selektor Čilea i Argentine.

16:33 - Fibel: Nisam zabrinut, bićemo pravi protiv ValeteFudbaler Crvene zvezde Tomas Fibel rekao je da je ekipi potrebno vreme da se uigra jer je došlo mnogo novih igrača, ali da će biti spremna za početak nove sezone. Stamenog francuskog štopera nije zabrinuo poraz od rumunskog Pandurija (4:2) u prijateljskom meču u Sloveniji, a istakao je da i takav rezultat zna da bude koristan za tim kada se nalazi u fazi priprema. "Rezultat nije dobar, ali smo u fazi priprema i trener Božović još isprobava. Prijateljske utakmice nisu od velike važnosti, moramo da zaboravimo taj poraz i okrenemo se narednim obavezama. Postoji mnogo igrača i moramo da se "osetimo". Bolje je sada da pravimo greške, nego kasnije. Verujem da će nas trener spremiti do meča sa Valetom", rekao je Fibel. Fibel ističe da mu je krivo zbog četiri primljena gola protiv trećeg rumunskog tima i da taj meč mora što pre da se zaboravi. "Nekad nije loše izgubiti. Bezveze je što smo primili četiri gola, ali šta sam mogao da uradim? Ništa... Moj posao je da pobedim, trudio sam se, borio, ali nismo uspeli", poručio je Fibel. Prema njegovim rečima igrači bi morali da ima bolju komunikaciju na terenu, ali da će se to rešiti kada se bolje upoznaju. "Na terenu govorim dva jezika, francuski i engleski. Jezik nije problem, ali morali bismo između sebe mnogo više da komuniciramo. Na francuskom pričam sa Donaldom i Kangom, a sa Lukovićem, koji je pored mene, na engleskom. Ipak, ostali bi morali više da pričaju sa saigračima. To je sve fudbal i stvari koje su normalne". Crveno-beli kvalifikacije za Ligu šampiona kreću od utorka, utakmicom protiv Valete na Malti. Fibel nema sumnju da će crveno-beli biti spremni za taj duel. "Neće biti lako protiv Valete, iako mnogi misle da ćemo lako odraditi posao. Međutim, nisam uplašen, bićemo spremni i motivisani. Ime Crvene zvezde nas obavezuje da prođemo u naredno kolo, favoriti smo i svi znamo šta bi trebalo da uradimo". On je dodao da je ubeđen da će poslednja pojačanja Gelor Kanga i Džon Ruiz pokazati kvalitet. "Kanga je protiv Pandurija imao veliku želju, tražio loptu, ali tek je odradio nekoliko treninga sa ekipom. Najvažnije je da hteo, trudio se, bio motivisan, bez obzira na poraz. I Ruiz je odličan igrač, videće se to uskoro". Fibel je posavetovao Uga Vijeiru da što pre reši status u Crvenoj zvezdi kako bi na miru mogao da se skoncentriše na obaveze. "Ne želim da ga osuđujem, Ugo je profesionalac. Moje razmišljanje je ako ne želiš da ostaneš onda idi, u suprotnom igraj. Da sam u toj situaciji i da ne znam da li ostaje, rekao bih klubu da me pusti da odem. Ne bih želeo da se takve stvari odražavaju na tim. Želeo bih da Vijeira bude čist u glavi i potpuno fokusiran".

16:21 - Vardar pregovara sa trenerom Raulom Gonzalesom o novom ugovoruMakedonski rukometni šampion skopski Vardar pregovara sa trenerom Raulom Gonzalesom o novom dvogodišnjem ugovoru, objavili su lokalni mediji. Iako nema zvanične potvrde, dogovor Vardara i trenera Raula Gonzalesa trebalo bi da bude objavljen narednih dana, pred početak priprema za sledeću sezonu, navodi se na makedonskim portalima. Skopski "crveno-crni" takmičenje u novoj sezoni u Ligi šampiona počinju krajem septembra, kada gostuju švedskom Kristijanštadu. U grupnoj fazi Lige šampiona makedonski prvak će u Grupi B igrati sa nemačkim timom Rajn Nekar, poljskom ekipom Kjelce, PPD Zagreb, PIK Seged, Meškov, Celje i Kristijanštad.

16:17 - Kolman: Autsajderi smo, ali borićemo se za VelsSelektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman prepustio je ulogu favorita Portugalu, ali je naglasio da će se njegova ekipa maksimalno boriti za plasman u finale Evropskog prvenstva. "Jesmo blagi autsajderi pred ovu utakmicu. Moji igrači znaju kvalitete protivnika... Ipak, ne treba da budemo toliko fini. Verujem u svoj tim maksimalno, jer kada izađu na teren oni se ne 'foliraju', već izlaze s velikom željom da se bore za našu državu. Takva je situacija od početka kvalifikacija, a ne samo na ovom prvenstvu", istakao je Kolman. Vels će se u polufinalu Evropskog prvenstva sastati s Portugalom, a Kolman je rekao da je najvažnije da se njegova ekipa drži dogovora iz svlačionice. "Najbitnije da ispunimo dogovor. Moramo da se oslonimo na naše kvalitete, iako nam to ne garantuje dobar rezultat", ocenio je selektor Velšana. On je dodao da ga raduje dobro raspoloženje u ekipi. "Stvar koja me je najviše obradovala ove nedelje je dobra atmosfera u trening kampu. Raspoloženje je na visokom nivou, a i igrači su se maksilamlo posvetili pripremi za predstojeću utakmicu... Proslave posle Belgije nije bilo, odmah smo krenuli da analiziramo sledećeg protivnika. Videćemo gde će nas to odvesti", kazao je Kolman. Selektor Velsa za polufinale kontinentalong šampionata neće moći da računa na suspendovane Arona Ramzija i Bena Dejvisa. Polufinalna utakmica Evropskog prvenstva između Velsa i Portugala igraće se u sredu od 21 sat u Lionu.

16:04 - Anić u finalu skoka u dalj na Evropskom prvenstvuSrpski atletičar Lazar Anić plasirao se u finale skoka u dalj na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Anić je u drugoj kvalifikacionoj grupi zauzeo treće mesto, a ukupno sedmo, sa skokom od sedam metara i 93 centimetara u trećoj seriji. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Švedjanin Mišel Torneus koji je skočio 8,19 metara, a iza njega su Radek Juška iz Češke i Nemac Fabijan Hajnl koji su skočili po osam metara i 11 centimetara. Finale skoka u dalj održaće se sutra od 18.20.

15:55 - Dudaš treći u desetoboju posle tri disciplineSrpski atletičar Mihail Dudaš posle tri discipline u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu zauzima treće mesto sa 2.546 bodova. Dudaš je u sprintu na 100 metara u najbržoj grupi zauzeo treće mesto sa rezultatom od 10 sekundi i 90 stotinki. U skok u dalj zauzeo je peto mesto, pošto je ostvario skok od 7,44 metara, dok je u bacanju kugle zauzeo treće mesto i ostvario novi lični rekord sa 14 metara i 24 centimetara. Dudaša do kraja dana očekuju još dve discipline. Od 15.30 nadmetaće se u skoku u vis, dok ga od 19.38 očekuje trka na 400 metara. Prvo mesto u desetoboju trenutno zauzima Norvežanin Martin Roe s 2.591 bodova, dok je na drugom mestu Ukrajinac Oleksej Kasjanov sa 2.586.

15:49 - Ljajić prelazi u SeltuSrpski fudbaler i član Rome Adem Ljajić pojačaće špansku Seltu, prenosi La Stampa. Kako list navodi, Ljajić se već nalazi na medicinskim pregledima u Vigu i uskoro bi trebao da stavi paraf na ugovor sa španskim klubom. Prema pisanjima italijanskih medija, Roma će od prodaje srpskog fudbalera inkasirati oko 10 miliona evra, dok bi Ljajić trebao da potpiše trogodišnji ugovor, po kojem bi zarađivao dva miliona evra po sezoni. Prethodnih nedelja veliko interesovanje za Ljajića pokazali su Juventus, Milan i Torino sa kojim je Roma postigla dogovor, ali je srpski fudbaler nije bio zadovoljan uslovima koje mu je ponudio klub koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović. Ljajić ima 24 godine, ponikao je u Partizanu, da bi potom igrao za Fiorentinu, Romu i Inter. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 20 utakmica i postigao tri gola.15:42 - Skenderbeg definitivno izbačen iz kvalifikacija za LŠ Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je da je albanski klub Skenderbeg izbačen iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog nameštanja utakmica. Sud je tako potvrdio presudu UEFA koja je šampiona Albanije suspendovala iz Evropskih takmičenja u sezoni 2016/17. Skenderbeg je svoju utakmicu u kvalifikacijama trebalo da odigra protiv mađarskog Ferencvaroša između 12. i 20. jula. Klub je ranije naveo da je istraga pokrenuta na osnovu informacija dobijenih od kladioničarskih kompanija, navijaca i medija, a sam klub je demantovao optužbe i istakao da je odluka UEFA nepravedna.

15:13 - Reprezentativac Poljske pojačao MonakoFrancuski prvoligaš, Monako saopštio je da je reprezentativac Poljske Kamil Glik novi fudbaler tog tima. Doskorašnji defanzivac Torina s Monakom je potpisao četvrogodišnji ugovor. Francuski mediji prenose da je Monako morao je da izdvoji 11 miliona evra za njegov transfer. Glik 28 je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj odigrao svaki minut za svoju reprezentaciju koja je eliminisana u četvrtfinalu od Portugala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Poljski fudbaler je prethodnih pet sezona proveo u Torinu, a pre toga je bio član Palerma, Barija i Pjasta iz Glivica.

15:00 - Lalatović: Potrebna nam je podrška navijačaTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović pozvao je navijače da dođu i podrže ekipu na revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Bokelja. Vojvodina je u prvom meču odigrala nerešeno (1:1) sa Bokeljom u Petrovcu, a strateg Novosađana veruje da će njegov tim iskoristiti sve mane protivnika u drugoj utakmici. "Očekivanja pred ovu utakmicu moraju da nam budu pozitivna. Igraćemo na našem terenu, protiv ekipe koja ima svoj kvalitet, što je pokazala i u prvoj utakmici. Dobro se brane, imaju dobru polukontru i kontru, a vidljivo je bilo da su dobri i u skok igri. Tokom proteklih pet dana, radili smo na tome da pokušamo da neutrališemo njihove vrline i iskoristimo njihove mane, koje ima svaki tim, pa tako i njihov. Nadam se da će publika doći u velikom broju da nas podrži. Njihova podrška nam je svakako potrebna", rekao je Lalatović. Šef struke Vojvodine istakao je da njegova ekipa od prvog minuta mora da pokaže karakter i želju. "Tokom leta smo imali samo tri prijateljske utakmice, a što se tiče rezultata u Petrovcu, sa njim i mogu i ne mogu biti zadovoljan. Primili smo gol iz prekida, ali smo i napravili još jedno tri-četiri stopostotne šanse, koje nažalost nismo uspeli da iskoristimo. Međutim, sada ćemo igrati na našem terenu i od prvog minuta ćemo pokazati naš karakter i želju da pobedimo, odnosno da se plasiramo u drugo kolo. To neće biti lako, jer još uvek nismo u onoj formi u kojoj treba da budemo", istakao je Lalatović. Prema njegovim rečima, kadrovska situacija je bolja nego pred prvi meč, ali još uvek neće moći da računa sve igrače. Nažžalost, Saša Ćurko je još uvek povređen i meni je žao zbog toga, jer sam planirao da mu dam šansu na sutrašnjoj utakmici. Na jucerašnjem treningu je radio individualno sa strane, ali nije izdržao i morao je ranije da napusti teren. Danas ćemo videti koliko je ozbiljna ta povreda. S druge strane, Novica Maksimović se oporavio od povrede zgloba, juče je trenirao punim intenzitetom i konkurisaće za sutrašnji sastav. Na sve ostale igrače takođe mogu da računam", zaključio je Lalatović. Revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Bokelja na programu je sutra od 20 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

14:44 - Arda Turan prelazi u BorusijuFudbaler Barselone Arda Turan nalazi se na meti Borusije iz Dortmunda. Kako se navodi, čelnici Borusije vide turskog vezistu kao idealnu zamenu za Henrika Mihtarijana koji odlazi u Mančester junajted, dok su "milioneri" ranije ostali bez Ilkaja Gundogana koji je pojačao Mančester Siti. Tokom karijere Turan je nastupao za Galatasraj, Maniaspor i Atletko Madrid, iz kojeg je u julu 2015. stigao na Nou Kamp. Ipak, 29-godišnji vezista je za Katalonce debitovao tek 2016. zbog zabrane Barseloni da registruje pojačanja. Za Barselonu je do sada upisao 25 nastupa uz dva gola, ali nije uspeo da se izbori za status prvotimca, pa upravo to Borusija vidi kao moguću šansu za dovođenje kapitena Turske reprezentacije. Turčin je branio boje Atletika od 2011. godine i za Madriđane je odigrao 178 utakmica, uz 22 postignuta gola, osvojivši Ligu Evrope 2012, Kup kralja i titulu prvaka Španije 2014.

14:15 - Švajnštajger je glavna zvezda u nemačkom timu

14:00 - Peskov kritikovao ruske fudbalere zbog raskošne žurkePortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je raskošna žurka u Monaku, kojoj je prisustvovala nekolicina fudbalskih reprezentativaca Rusije, "besramni prikaz uobraženosti". Peskov je pokušao da umanji tenzije povodom žurke, ukazujući na različite izveštaje o tome ko je platio raskošnu zabavu na Francuskoj rivijeri. Na video snimku postavljenom na internetu vidi se kako se u jednom noćnom klubu zabavljaju reprezentativci Aleksandar Kokorin i Pavel Mamev, dok su konobari donosili desetine flaša šampanjca a ruska himna se čula u pozadini. Navijači u Rusiji su ljuti na svoje reprezentativce jer su se zabavljali manje od nedelju dana pošto su eliminisani sa Evropskog prvenstva u Francuskoj. Reprezentacija Rusije je takmičenje završila u grupnoj fazi, porazima od Velsa i Slovačke i remijem sa Engleskom.13:15 - Juventus odbio Sitijevih 44 miliona za BonućijaŠampion Italije Juventus odbio je ponudu Mančester sitija vrednu 44 miliona evra za defanzivca Leonarda Bonućija. Bonući je ostavio sjajan utisak na Evropskom prvenstvu, a novi menadžer "građana" Pep Gvardiola je 29-godišnjeg štopera "projektovao" kao idealno rešenje za poslednju liniju tima. Tokom karijere, Bonući je nastupao za Inter, Trevizo i Bari, pre nego što je u julu 2010. stigao u Juventus. Sa torinskim klubom ima osvojenih pet uzastopnih Skudeta, dva Kupa i tri Superkupa Italije, dok je u finalu Lige šampiona 2015. poražen od Barselone (3:1). Dres reprezentacije Italije nosio je u 62 nastupa i četiri puta se upisao u listu strelaca.

13:00 - Skopski Metalurg doveo srpske rukometaše Arsića i ObradovićaSkopski rukometni klub Metalurg saopštio je da je doveo petoricu igrača, među kojima su i dvojica srpskih, golman Darko Arsić i levi bek Nemanja Obradović. Metalurg, koji će naredne sezone igrati kao drugi makedonski klub u Ligi šampiona, pojačali su i hrvatsko levo krilo Martin Marčec (23), makedonski reprezentativac, levo krilo Darko Dimitrievski (23) i centralni bek Goran Pečenkovski (28). Makedonski rukometni vicešampion naveo je da su pet novih imena "prvi talas pojačanja na listi stratega Lina Červara, koji i ove sezone, kao i prethodnih, ima ambiciju da sastavi ekipu za visoke domete". Trener Metalurga Lino Červar istakao je da će se nastaviti sa dovođenjem igrača i da je predviđeno da se potpišu ugovori sa još najmanje dva, tri rukometaša, od kojih će jedan biti desni bek.12:38 - Pistorijus se neće žaliti na šestogodišnju zatvorsku kaznuJužnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus neće se žaliti na zatvorsku kaznu od 6 godina, koju je dobio za ubistvo devojke Rive Stenkamp, rekao je jedan od njegovih advokata Endru Foset. "Poštujemo odluku sudije i nećemo se žaliti. Oskar će služiti kaznu...", rekao je Foset po izlasku iz suda u Pretoriji. Pistorijus je danas osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva njegove devojke Rive Stenkamp.12:15 - Još nekoliko informacija o Kristijanu Ronaldu uoči polufinala EP

11:55 - Lizarazu: Pogba oseća veliki pritisakNekadašnji reprezentativac Francuske Bisent Lizarazu rekao je da Pol Pogba oseća preveliki pritisak koji mu je namenut pre početka Evropskog prvenstva. Pogba je prvi gol na turniru postigao u četvrfinalnom duelu sa Islandom (5:2), ali Lizarazu, koji je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo (1998) i Evropski šampionat (2000), ističe da je vezista Juventusa još mlad i da ima vremena za napredak. "Pogba ima veliki potencijal. On ima sve, počevši od tehničkih i psiholoških kvaliteta. Problem je što mnogo očekujemo od njega i želimo da ga vidimo sve vreme na najvišem nivou. Ponekad zaboravimo da on ima samo 23 godine i da je pred njim mnogo vremena za usavršvanjane. Nije mu lako da se izbori sa nametnutim pritiskom na turniru", rekao je Lizarazu. Pogba je tokom karijere nastupao i za Mančester Junajted, pre nego što je u julu 2012. stigao u Juventus.

11:28 - Ronaldo promenio frizuru uoči polufinala EP

11:11 - Ivica Zubac prešao u Lejkerse 10:50 - Draksler na meti Arsenala, Junajteda i Liverpula

10:28 - HK Beograd od naredne sezone u MOL ligiNovoformirani hokejaški klub Beograd igraće u sezoni 2016/17. u regionalnoj MOL ligi, odlučio je Upravni odbor Mađarske hokejaške federacije (MJSZ). Ova odluka deo je dogovora između Hokejaških saveza Mađarske i Srbije, koji će imati veliki značaj za razvoj srpskog reprezentativnog hokeja i želju da se uskoro izbori plasman u viši rang takmičenja. Kako navodi iz srpskog saveza, HK Beograd je potpuno novi klub, koji ne predstavlja fuziju ili spajanje Partizan i Crvene zvezde, kako su pojedini mediji preneli, te da će večiti rivali nastaviti da postoje i takmiče se u šampionatu Srbije.

10:08 - Vicel blizu prelaska u EvertonFudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Aksel Vicel na korak je od prelaska u Everton. Belgijski vezista je od početka prelaznog roka dovođen u vezu sa Napolijem, ali kako se navodi, sve je izvesnije da će Vicel pojačati klub sa Gudisona. Navodno, 27-godišnji fudbaler je već postigao dogovor sa Evertonom, a transfer će iznositi 25 miliona evra, dok bi Vicel zarađivao oko četiri miliona evra po sezoni. Vicel je karijeru započeo u Standardu iz Liježa, a nastupao je i za Benfiku, pre nego što je u septembru 2012. potisao petogodišnji ugovor sa Zenitom. Do sada je za ruski klub upisao 156 nastupa, postigao je 21 gol i osvojio je Ligu, Kup i Superkup Rusije. Za reprezentaciju Belgije upisao je 71 nastup uz sedam golova, a bio je i deo tima na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

09:41 - Pele nastavlja karijeru u Kini?Fudbaler Sautemptona i italijanske reprezentacije Gracijano Pele (31) mogao bi karijeru da nastavi u Kini. Peleu je porasla cena posle nastupa na EP u Francuskoj. On je postigao dva gola za "azure", a navodno je dobio ponudukineskog Šangaj Grenlanda od 15 miliona evra po sezoni. Italijanski mediji navode da su za napadača Sautemptona zainteresovani i Čelsi, Juventus, Lacio i Everton. Pele je pre "svetaca" igrao za Leće, Kataniju, Krotone, Ćezenu, AZ, Parmu, Sampdoriju i Fejenord.09:15 - Navijači Velsa i Portugala spremni za večerašnji duel

08:55 - Ferguson: Junajted je pravi klub za Murinja

08:40 - Perišić i Kalinić loptu zamenili reketima

08:15 - Vels i Portugal u borbi za finale EPFudbaleri Velsa i Portugala igraće večeras u polufinalu EP u Francuskoj. Meč će biti odigran od 21.00 čas u Lionu.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track