BLOG UŽIVO, VIDEO: Majka Kristijana Ronalda uz alkohol slavila pobedu Portugala
Foto: Printskrin

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Majka Kristijana Ronalda uz alkohol slavila pobedu Portugala

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:12 - Salaški: Ne mogu da verujem da sam u finaluSrpska atletičarka Tamara Salaški rekla je danas da ne može da veruje da je uspela da se plasira u finale trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu."Trener i ja smo se potajno nadali tom finalu, ali i dalje ne možemo da verujemo da sam uspela da dodjem do njega. Poslednjih 50 metara u glavi mi je bilo samo da sam toliko blizu finala i, eto, ostvarila nam se želja. Prezadovoljna sam i presrećna, sutra idem da uživam u trci", rekla je Salaški, prenosi Atletski savez Srbije.Salaški se danas plasirala u finale trke na 400 metara na šampionatu Evrope. Ona je zauzela drugo mesto u drugoj polufinalnoj trci, pretrčavši stazu za 52 sekunde i 27 stotinki.Srbija nikada do sada nije imala predstavnika u finalu na 400 metara u ženskoj konkurenciji na evropskim prvenstvima.Finale trke na 400 metara na programu je sutra od 20.25.

20:58 - Anić deseti u finalu EP u skoku u daljSrpski atletičar Lazar Anić zauzeo je danas deseto mesto u finalu u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Anić je u prvoj seriji skočio sedam metara i 63 centimetra, što je ujedno bio i njegov najbolji skok u današnjem finalu.Posle toga imao je prestup u drugoj seriji i skok od 7,52 metra u trećoj."Deseto mesto u Evropi nije mala stvar, ali sam jako razočaran što sam zbog grešaka koje su u finalu nedopustive propustio šansu da se borim za medalju", rekao je Anić.Zlatnu medalju u skoku u dalj osvojio je britanski atletičar Greg Raterford s preskočenih osam metara i 25 centimetra. Srebro je pripalo Mihaelu Torneusu iz Švedske (8,21 metar), dok je bronzanu medalju osvojio Ignisius Gaisa iz Holandije (7,93).

20:33 - Dina Ašer-Smit najbrža na 200 metaraBritanska atletičarka Dina Ašer-Smit osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Ašer-Smit je strazu pretrčala za 22 sekunde i 37 stotinki, što je ujedno i njen najbolji rezultat ove sezone.Srebro je osvojila Bugarka Ivet Lalova-Kolio s vremenom 22,52 sekunde, dok je bronzana medalja otišla u ruke nemačke atletičarke Gine Likenkemper (22,74).Nemačka atletičarka Sindi Roleder osvojila je zlato u trci na 110 metara s preponama.Ona je kroz cilj prošla za 12 sekundi i 62 stotinke.Srebro je pripalo beloruskoj atletičarki Alini Talaj (12,68), a bronza Britanki Tifani Porter (12,76).

19:30 - Milan odbio ponudu Napolija za De ŠiljaIzvršni direktor fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je danas da je taj klub odbio ponudu Napolija za defanzivca Matiju de Šilja."Dobili smo ponudu Napolija, od mog prijatelja (predsednika Napolija) Aurelija de Laurentisa. Ali, tu ponudu smo brzo odbili", rekao je Galijani italijanskim medijima.Italijanski mediji su spekulisali da bi De Šiljo mogao da napusti Milan, a da je za njega, izmedju ostalih, zainteresovan i Juventus.Galijani je to demantovao i dodao da je De Šilje zadovoljan u Milanu."Nijedan drugi klub nije slao ponude za De Šilja. Juventus nikada nije slao ponudu... On nikada nije tražio da ode, srećan je u Milanu", rekao je Galijani.Matija de Šiljo ima ugovor s Milano do juna 2018. godine.

19:03 - Kevendiš pobednik šeste etape TuraBiciklista Dimenžn data tima (Dimension Data) Britanac Mark ;Kevendiš pobedio je danas u šestoj etapi Tur de Fransa, dok je Belgijanac Greg van Averme iz BMC rejsing tima (BMC Racing) zadržao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.Kevendiš je današnju etapu od Arpažon sur Sera do Montubana u dužini od 190,5 kilometara završio za četiri sata, 43 minuta i 48 sekundi.Britancu je to 29. etapna pobeda na Tur de Fransu, a treća na ovogdišnjoj trci kroz Francusku.Drugi kroz cilj na današnjoj trci prošao je biciklista Etiks-Kvik stepa tima Nemac Marsel ;Kitel, a Britanac Danijel Meklej iz Fortueno-Vital koncept tima (Fortueno-Vital Concept) zauzeo je treće mesto.Lider u generalnom plsamanu, Van Averme je etapu završio s četiri sekunde zaostatka za pobednikom, a u istoj grupi takmičara bio je i njegov prvi pratilac Žilijen Alafilip.Sedma etapa Tur de Fransa voziće se sutra od Lil-Žurdana do jezera Pajol u dužini 162,5 kilometara.

18:40 - Zlato za Kristinu Švanic u bacanju kugleNemačka atletičarka Kristina Švanic osvojila je danas zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Švanic je do zlata stigla hicem od 20 metara i 17 centimetra u prvoj seriji.Srebro je osvojila Anita Marton iz Madjarske, koja je kuglu bacila 18,72 metra, dok je bronzana medalja pripala turskoj atletičarki Emel Dereli hicem od 18,22 metra.

18:05 - Tamara Salaški u finalu na 400 metara na EPSrpska atletičarka Tamara Salaški plasirala se danas u finale trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Salaški je zauzela drugo mesto u drugoj polufinalnoj trci, pretrčavši stazu za 52 sekunde i 27 stotinki, što je bilo sedmo vreme u polufinalu.Srpska atletičarka je u poslednjih 100 metara ušla kao četvoroplasirana, ali je sjajnim finišom uspela da obezbedi drugu poziciju i plasman u finale.Najbrže vreme u polufinalu imala je Italijanka Libanija Grenot, koja je kroz cilj prošla za 50,43 sekunde.Finale trke na 400 metara na programu je sutra od 20.25.

17:10 - Jadranska, ACB i VTB lige podržavaju klubove u izborima takmičenjaJadranska, ACB i VTB liga pružile su danas podršku svojim klubovima u izboru evropskog košarkaškog takmičenja za koje smatraju da najviše odgovara za njihov razvoj."Pravo na slobodnu registraciju za odredjeno takmičenje ostaje osnovno pravo i vrednost za koje se ove lige zalažu", navodi se u otvorenom pismu Jadranske, ACB i VTB lige.U pismu se izražava nada da će nadležne institucije "okončati nepotrebni sukob koji je već naneo veliku štetu evropskoj košarci u celini".Fiba Evropa je još u aprilu suspendovala 14 nacionalnih saveza, pošto su pojedini klubovi odlučili da se takmiče u Evroliginom (ECA) Evrokupu, a ne u Fibinoj Ligi šamopiona.Krajem maja Fiba Evropa je ipak ukinula suspenzije savezima, ali je sukob izmedju ECA i Fiba Evrope i dalje aktivan.16:41 - Pogledajte šta je Snup Dog poklonio Brajantu

16:04 - Fenerbahče pregovara sa Liverpulom o transferu Škrtela 15:35 - Grujić, Marković i Mane se takmiče za najlepši gol

15:24 - Montela: Milan svake godine mora da igra u EvropiNovi trener Milana Vićenco Montela izjavio je da je naredne sezone glavni cilj da se klub, posle tri godine pauze, vrati na evropsku scenu. Nekadašnji italijanski reprezentativac odmah na predstavljanju najavio je da će "roso-neri" igrati ofanzivno, u formaciji 4-3-3. "Klub zna moje ideje, a njih su čuli i igrači. Milan mora da igra u Evropi, bar Ligu Evrope. Moram da se prilagodim na tim koji imam. Tako je bio i u Fiorentini, počeo sam bez ičega, pa sam napravio nešto", rekao je Montela. Montela je poručio da je neprihvatljivo da sedmostruki osvajač Lige šampiona ne igra evropska takmičenja. "Svestan sam velike odgovornosti i fokusiran sam na rad. Ambicija je da se već od naredne sezone vratimo", nada se nekadašni fudbaler Rome i Sampdorije.15:10 - Serena pregazila VesninuNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u finale Vimbldona pobedom protiv Ruskinje Jelene Vesnine rezultatom 6:2, 6:0. Američka teniserka je stigla do trećeg uzastopnog gren slem finala i ukupno 28. u karijeri. Rivalka Sereni u subotnjem finalu biće njena starija sestra Venus ili Anđelik Kerber.

15:05 - Marsej spreman za meč Francuska - Nemačka

14:48 - Ovo su potencijalni sastavi Francuza i Nemaca

14:33 - Zoran Dragić pojačao Armani 14:10 - Marija Vučenović bez finala u bacanju koplja na EP 13:55 - Luka Šormaz novi odbojkaš Novog Pazara 13:40 - Velšanima se sprema svečani doček u Kardifu Fudbaleri Velsa biće svenačno dočekani u Kardifu posle istorijskog uspeha i plasmana u polufinale na debitanskom nastupu na Evropskom prvenstvu. Ekipa Krisa Kolmana otvorenim autobusom sutra će proći kroz glavni grad, a potom će žurka biti organizovana na stadionu Kardifa pred oko 35.000 ljudi. "Predstojeći događaj pravi je način da proslavimo istorijski uspeh velškog fudbala. Imali smo veliku podršku navijača u Francuskoj i nadam se da će se ta atmosfera preneti na stadion Kardifa", rekao je izvršni direktor FA Velsa Džonatan Ford. Velšani su do polufinala došli pobedama nad Slovačkom (2:1) i Rusijom (3:0), uz poraz od Engleske (2:1) u grupi, a potom su u eliminacionoj fazi bili bolji od Severne Irske (1:0) i Belgije (3:1).

13:25 - Sedorf preuzeo Šenžen, treniraće UmaruaBivši fudbaler i trener Milana Klarens Sedorf imenovan je za novog trenera kineskog drugoligaša Šenžena, objavljeno je na sajtu kluba. Proslavljeni holandski fudbaler obavezao se na jednogodišnju saradnju sa timom za koji nastupa nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Partizana Abubakar Umaru. Interesantno je da će se Sedorf, kao i u igračkim danima iz Serije A, u drugom kineskom rangu takmičiti sa Ćirom Feraom i Fabijom Kanavarom, koji vode Vuhan Zal, odnosno Tjanđin. Sedorf je jedini fudbaler koji je osvojio Ligu šampiona sa tri različita kluba (Ajaks, Real Madrid, Milan), ukupno četiri titule, a među "roso-nerima" je ostavio najdublji trag od 2002. do 2010. godine.13:10 - Francuzi čekaju pobedu protiv Nemačke već 58 godinaFrancuska i Nemačka igraju večeras u polufinalu EP, a "trikolori" čekaju 58 godina na pobedu protiv "pancera" u zvaničnim utakmicama.

12:55 - Blaščikovski ide kod Klopa u Liverpul?

12:38 - Naingolan ostaje u RomiFudbaler Rome Radja Naingolan rekao je danas da ne namerava da napusti taj klub i predje u Čelsi. Novi trener Čelsija, bivši selektor Italije Antonio Konte izrazio je želju da ovog leta dovede Naingolana na Stamford Bridž, ali je belgijski reprezentativac rekao da je posle razgovora sa sportskim direktorom Rome Valterom Sabatinijem, odlučio da ostane u Rimu. "Sastao sam se sa Sabatinijem i sve je dobro prošlo. Ostajem u Romi", rekao je Naingolan. On je u januaru 2014. godine iz Kaljarija prešao na pozajmicu u Romu, a u junu 2015. potpisao je petogodišnji ugovor sa rimskim klubom. Naingolan je odigrao svih pet utakmica za reprezentaciju Belgije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i postigao je dva gola. Belgija je u četvrtfinalu turnira izgubila od Velsa sa 1:3.

12:20 - Evo kako je majka Kristijana Ronalda proslavila pobedu Portugala

12:00 - Skupština ABA lige 14. jula Skupština regionalne košarkaške lige održaće se 14. jula u Pržnu, u Budvi, saopšteno je na sajtu takmičenja. "Posle dodatnih konsultacija sa klubovima, odlučeno je da se naredna sednica Skupštine ABA lige održi 14. jula u hotelu Maestral u Pržnu. Na dnevnom redu biće 12 tačaka, između ostalog i potvrda propozicija i kalendara takmičenja za sezonu 2016-2017, kao i žreb takmičarskih brojeva", navodi se u saopštenju. Kako se navodi, u skladu sa osnivačkim aktom na Skupštini će biti obavljene promene u predsedništvu ABA lige.

11:30 - Bilić: Paje je naš igračTrener Vest Hema Slaven Bilić rekao je da očekuje da će fudbaler Dimitri Paje ostati u tom engleskom klubu i pored toga što su brojni klubovi zainteresovani za njega. Paje dobro igra za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu, postigao je tri gola i pomogao ekipi da se plasira u polufinale, gde će večeras od 21 čas u Marseju igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke. Za dvadesetdevetogodišnjeg igrača zainteresovani su brojni klubovi, medju kojima i Real Madrid, ali je Bilić rekao da je Paje srećan u Vest Hemu. "Nema sumnje da je Paje jedan od najboljih igrača na turniru pa će zbog toga početi razne spekulacije. Čak sam pročitao da je neko napisao da ja ne želim da Paje igra dobro, pošto bi u tom slučaju ostao u Vest Hemu. To nije tačno. Želim da on igra sjajno, želim da postigne het-trik u polufinalu i het-trik u finalu", rekao je Bilić.

11:11 - Dijamantidis se oprostio od navijačaČuveni grčki košarkaš Dimitris Dijamantidis emotivnim pismom oprostio se od aktivnog igranja i poručio da je ponosan što je doživeo mnogo lepih trenutaka i uspeha u dresu Panatinaikosa. "Zahvalio bih se svima na lepim rečima i govoru da sam bio jedan od najboljih evropskih igrača ikada. Čuo sam da bi navijači Grčke i Panatinaikosa trebalo da mi se zahvale na svemu što sam uradio, ali nisu u pravu, jer bih ja morao da se zahvalim košarci za dobar život. Osetio sam lepe trenutke igrajući ovu igru", napisao je Dijamantidis u pismu. Dijamantidis ističe da mu je čast bila da ispisuje istoriju atinskog kluba, čiji je veliki doprinos dao u osvajanju brojnih titula. "Podrška kluba i navijača gurala me je da igram iznad mogućnosti. Osvojio sam mnogo trofeja, a to ne bi bilo moguće bez odlične kompletne organizacije. Iako sam završio karijeru srce će mi oduvek kucati za košarku. Zovete me legendom, ali to nije moja nagrada, već navijača, trenera, saigrača i svih koju su obeležili moju karijeru".

10:48 - Alison prešao u RomuPrvi golman fudbalske reprezentacije Brazila Alison prešao je u Romu u transferu vrednom osam miliona evra, saopštio je rimski klub. Alisan je napustio Internasional i potpisao petogodišnju saradnju sa italijanskim timom. On je četiri sezone branio za Internasional, a od oktobra prošle godine postavljen je za prvog golmana reprezentacije, odigravši devet mečeva. U Romi će se za prvog golmana boriti sa Poljakom Vojćehom Ščesnim.

10:33 - Kolman ponosan na Vels i igračeSelektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je da je ponosan na igru i rezultate ekipe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i dodao da državni tim mora kontinuirano da učestvuje na velikim turnirima. Vels je sinoć u Lionu izgubio od Portugala sa 0:2 u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. To je bilo prvo učešće Velsa na velikom turniru još od 1958. godine. "Oduvek je bila stvar u tome da se redovno kvalifikujemo na velike turnire. Postojala je psihološka barijera koju je trebalo da probijemo, pošto dugo nismo učestvovali na nekom velikom takmičenju. Sada smo iskusili fudbal na velikim takmičenjima, veliko iskustvo i zdrave vibracije svih učesnika. Želimo još takvih stvari, potrebno nam je više takvih stvari. Sada, jedina stvar koja bi u tome mogla da nas spreči smo mi sami", rekao je Kolman. "Mislim da smo dovoljno dobri. Moramo da budemo gladni, moramo da imamo istu glad i želju iz prethodne dve, tri nedelje i da djavolski dobro odigramo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", dodao je on.

10:05 - Santoš: Oduvek sam verovao da imamo sjajan timSelektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da je i pored kritika zbog stila igre na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, oduvek verovao da je njegova ekipa kvalitetna. Porutgal se sinoć plasirao u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je u Lionu pobedio Vels sa 2:0 golovima Kristijana Ronalda i Nanija. "Oduvek sam mislio da je Portugal sjajan tim. Ponekad igramo lep fudbal, a ponekad ne baš toliko lep, ali mislim da je naša igra protiv Hrvatske (u osmini finala) bila sjajna, vrlo strateška. Radimo ono što bismo trebali da radimo, nije nas briga da li je lepo ili ne. Utakmica protiv Velsa je bila lepša i to je dobro za one koji su gledali", rekao je Santoš. Portugal će u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas u Sen Deniju igrati protiv pobednika večerašnjeg duela u Marseju između domaćina turnira Francuske i aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.09:45 - Četvoro srpskih takmičara nastupa drugog dana EP u atleticiDrugog dana Evropskog prvenstva u Amsterdamu nastupiće četvoro srpskih atletičara, koje očekuju dva finala, jedno polufinale i jedne kvalifikacije. Bacačica koplja Marija Vučenović pokušaće da se domogne finala, a kvalifikacije u toj disciplini počinju od 12.00. Za finale će se boriti i Tamara Salaški u trci na 400 metara. Polufinale u toj disciplini je od 17.35. Od 18.20 je na programu finale u skoku u dalj u konkurenciji muškaraca, a Srbiju će predstavljati Lazar Anić. Posle prvog dana takmičenja u desetoboju Mihail Dudaš zauzima drugo mesto, a u četvrtak je na programu još pet disciplina - 110 metara s preponama, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara. Prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u finale su se plasirali Dragana Tomašević u bacanju diska i Ivana Španović u skoku u dalj. Vedran Samac zbog povrede kolena nije startovao u bacanju koplja.09:30 - Velšani se kući vraćaju kao heroji

09:09 - Dvejn Vejd dogovorio saradnju sa Čikagom Američki košarkaš Dvejn Vejd napustio je Majami posle 13 godina i prešao u Čikago. Vejn je odlučio da prihvati ponudu kluba iz rodnog grada i naredne dve sezone nosi dres Bulsa. "Odluka nije bila laka, ali verujem da sam napravio pravi potez. Kao dečak gledao sam Čikago i sanjao da jednog dana zaigram za njega. Nikada nisam zaboravio odakle sam", rekao je Vejd. Ovaj 34-godišnji odlični bek za dve sezone u novom timu zaradiće 47 miliona dolara. Prema pisanju američkih medija Vejd je zbog Bulsa odbio ponude Majamija, Klivlenda, Milvokija i Denvera.

08:58 - Bejl: Nije nam bilo suđenoNajbolji fudbaler Velsa Geret Bejl izjavio je da je ponosan na igru i uspeh svog tima na EP u Francuskoj. Vels je u sredu uveče u polufinalu EP poražen od Portugala 0:2. "Dobro su zatvorili prilaze golu. Ograničili su nam prilike i zasluženo pobedili. Ne žalimo ni za čim. Mi smo ponosna nacija, ponosni smo na svoj uspeh. Naravno da bismo voleli da smo igrali u finalu i borili se za tofej, ali nije nam bilo suđeno", rekao je Bejl i dodao: "Razočarani smo, ali ćemo se oporaviti. Dali su prvi gol i uz mnogo sreće drugi. Pokušali smo da se vratimo u igru, borili smo se do poslednje sekunde, žao mi je što nismo izborili finale, ali smo dali sve".08:45 - Ronaldo: U nedelju ću plakati od srećeKapiten portugalske fudbalske reprezentacije Kristijano Ronaldo izjavio je da veruje da njegov tim može da osvoji titulu prvaka Evrope. Portugal je u polufinalu EP pobedio Vels 2:0. "Imali smo teških trenutaka, ali bolje je da počnemo loše, a završimo dobro. Moj san je trofej sa Portugalom. Blizu smo toga, verujem da ćemo slaviti", rekao je Ronaldo i dodao: "Ekipa je uradila čudesan posao plasmanom u finale. U nedelju ćete me videti kako plačem od sreće. Uvek sam govorio da želim da osvojim nešto sareprezentacijom. Već 13 godina igram na najvišem nivou. Statistika ne laže i prirodno je što smo u finalu".08:30 - Ajfelov toranj u bojama portugalske zastave

08:20 - Lev: Švajnštajger u startnoj postavi OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track