ZVEZDA SE NE ZEZA: Hoćemo u Ligu šampiona!
Foto: Saša Pavlić

Srpski šampion sutra na malti

ZVEZDA SE NE ZEZA: Hoćemo u Ligu šampiona!

Fudbal -

Crveno-beli se posle osam godina vraćaju na veliku scenu, rešeni da se domognu grupne faze elitnog evropskog takmičenja.

Evropo, stižemo! Sa ovom parolom fudbaleri Crvene zvezde danas kreću put Malte, gde ih sutra (20.00) očekuje prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona. Rival - Valeta!Izabranici Miodraga Božovića, koga je UEFA na svom sajtu proglasila Holanđaninom, žele već u prvom meču da prebrinu sve u vezi s plasmanom u treći krug kvalifikacija.- Za navijače i sve u klubu bilo bi sjajno da dođemo do Lige šampiona. Moramo mnogo da uradimo na tom putu, nije bitno ko će dati golove ili kako ćemo pobeđivati, važno je samo da ostvarimo cilj. Na Maltu, naravno, idemo da pobedimo i pokažemo na terenu da smo ozbiljni u nameri da dođemo do Lige šampiona - rekao je Ugo Vijeira, koji sigurno ostaje na Marakani do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona.Tomas Fibel komandovaće odbranom Crvene zvezde na Malti. Odlični francuski defanzivac pred put na ostrvo upozorava da je potrebno da ekipa razmišlja samo o Valeti.- Sva pažnja nam je usmerena samo na njih! Znamo šta treba da uradimo na terenu da bismo došli do pobede. Favoriti smo, spremi i motivisani za prvi meč u sezoni - jasan je Fibel.Slično razmišlja i uprava kluba predvođena Zvezdanom Terzićem, generalnim direktorom.- To što smo dobili relativno lakog protivnika, ne znači da može da bude bilo kakvog opuštanja. Maksimalno ozbiljno pristupamo ovom dvomeču, kao da igramo s najjačim mogućim rivalom - poruka je Terzića.

PAROVI 2. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONASUTRAZrinjski (BiH) - Legija (Poljska)Dinamo Tbilisi (Gruzija) - Alaškert (Jermenija)Karabag - Dudelanž (Luksemburg)Hapoel BŠ (Izrael) - Šerif (Moldavija)BATE (Belorusija) - SJK (Finska)Linkoln (Gibraltar) - Seltik (Škotska)TNS (Vels) - APOEL (Kipar)Valeta (Malta) - Crvena zvezda (Srbija)Salcburg (Austrija) - Lijepaja (Letonija)Vardar (Makedonija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska)SREDARozenborg (Norveška) - Norčeping (Švedska)Žalgiris (Litvanija) - Astana (Kazahstan)Ludogorec (Bugarska) - Mladost (Crna Gora)Kusaders (S. Irska) - FK Kopenhagen (Danska)Partizani (Albanija) - Ferencvaroš (Mađarska)Olimpija (Slovenija) - Trenčin (Slovačka)Dandalk (Irska) - Hafnarfjerdur (Island)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track