(VIDEO) KATAI PROBUDIO CRVENO-BELE: Zvezda preokretom pobedila Valetu i krenula ka Ligi šampiona
Foto: Crvenazvezdafk.com

Grofova legija stranaca

(VIDEO) KATAI PROBUDIO CRVENO-BELE: Zvezda preokretom pobedila Valetu i krenula ka Ligi šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde kao gosti na Malti savladali su Valetu 2:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srpski prvak je do pobede došao preokretom u drugom poluvremenu. Domaćin je poveo prelepim pogotkom Falkonea iz voleja u 15. minutu, izjednačio je u 66. minutu, takođe atraktivnim golom, Aleksandar Katai, koji je upisao i asistenciju devet minuta kasnije, kada je rezervista Predrag Sikimić postavio konačan rezultat.

TOK MEČA:

Kraj - 1:2!

83. minut - Debituje i Ruiz, zamenio je Kataija.

75. minut - GOOOLLL - 1:2 - SIKIMIĆ! Katai je prošao po levom krilu i "spojio" Sikimića s golom!

66. minut - GOOOLLL - 1:1 - KATAI! Prelep gol!

65. minut - Sikimić umesto Vieire.

64. minut - Ponovo je domaćin zapretio iz kontre, pucao je Žonatan, ali je Kahriman bio oprezan.

61. minut - Kanga je centrirao, a Katai glavom poslao loptu preko gola.

59. minut - Dobar pokušaj Moučea. Lukavo je šutirao, ali je golman Bonelo bio oprezan i prosledio loptu u korner.

58. minut - Posle šanse domaćina u uvodu drugog poluvremena, Crvena zvezda je počela da vrši pritisak, ali ne uspeva da stvori šansu.

52. minut - Katai je dobio žuti karton zbog namernog igranja rukom pred golom Valete.

50. minut - Kahrimanu je ukazana pomoć, pa je meč nastavljen.

48. minut - ŠANSA za VALETU! Santjago je pobegao Lukoviću i krenuo sam ka Kahrimanu, koji je intervenisao i otklonio opasnost, ali je pritom dobio udarac od Argentinca.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U igru je ušao Mouče, zamenio je Srnića. Božović se nada da debitant može da ubrza i oplemen igru Zvezde.

Kraj prvog poluvremena - 1:0 za Valetu! Zvezda je bila mnogo loša u prvom poluvremenu. Primila je gol, mreža joj se još jednom zatresla kada je sudija dosudio ofsajd, a na drugoj strani stvorila je samo jednu šansu.

40. minut - Strelac jedinog gola Argentinac Falkone se povredio prilikom jednog sprinta i morao je da napusti igru. Na teren je ušao njegov zemljak Santjago.

35. minut - Kad već ne mogu crveno-beli, Pani je zapretio svom golmanu. Srećom po domaćina, nije bilo autogola, već je Zvezda dobila korner.

33. minut - PONIŠTEN GOL VALETI! Falkone je ponovo zatresao mrežu Kahrimana, ali je sudija Harkam na asistenciju pomoćnika poništio gol zbog ofsajda.

28. minut - Romeu je "požuteo" jer je faulirao Ibanjeza.

19. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Vieira je, iako usamljen na sedam, osam metara od gola, neprecizno šutirao glavom.

15. minut - GOOOLLL - 1:0! FALKONE! Zvezda je kažnjena za indolentan pristup na početku meča. Agire je poslao dugu loptu, koja je putovala i putovala, a na kraju došla do Falkonea, koji se zagradio, uhvatio volej i zatresao mrežu, dok je golman Kahriman samo pogledom ispratio njen let.

11. minut - Žuti karton za Viiru. Bespotrebno.

10. minut - Domaćin ne igra bunker, pa se vodi otvorena borba, ali za sada bez šansi.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović na desnom beku ukazao je poverenje Cvetkoviću, dok je roviti Petković ostao na klupi, kao i pojačanja Ruiz i Mouče, koji će, prema Grofovoj najavi, dobili šansu u drugom poluvremenu. Od novajlija u startnih 11 su Fibel i Kanga.

VALETA: Bonelo – Gil, Karauna, Azopardi, Borg - Pani, Romeu, Brifa, Agire, Džonatan - Falkone.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Cvetković, Luković, Fibel, Ibanjez – Donald, Le Talek – Srnić, Kanga, Katai – Vieira.

Glavni sudija je Aleksander Harkam iz Austrije.

19:58 - I Kokeza uz ZvezduPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza stigao je na utakmicu. Kokeza je na Maltu došao u toku dana u društvu potpredsednika FSS Gorana Bunjevčevića. Sa ekipom su u ponedeljak čarter letom od klupskih funkcionera doputovali predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, kao i članovi Upravnog odbora Slobodan Babić, Miljko Ristić, Igor Milojević i Stojan Vujko.

19:55 - Oko 50 Delija na tribinamaCrvena zvezda ima podršku 50-ak navijača.

19:52 - I dalje je vreloNa stadionu je izmerena temperatura od 30 stepeni Celzijusa.

19:42 - Vijeira: Došli smo da pobedimo"Za navijače i sve u klubu bilo bi sjajno da dođemo do Lige šampiona. Moramo mnogo da uradimo na tom putu, nije bitno ko će dati golove ili kako ćemo pobeđivati, važno je samo da ostvarimo cilj. Na Maltu smo, naravno, došli da pobedimo i pokažemo na terenu da smo ozbiljni u nameri da dođemo do Lige šampiona", rekao je Ugo Vijeira.

19:31 - Božović i 500 evraUlaznice za utakmicu su neuobičajeno skupe. Članovi kluba mogu da kupe kartu za 15 evra, deca za jedan, a ulaznica za sve ostale košta čak 50 evra. Zbog toga je Grof Božović poželeo da karte za revanš koštaju 500 evra. Više o tome pročitajte OVDE.

19:24 - Fibel: Znamo šta treba"Sva pažnja nam je usmerena samo na Maltežane! Znamo šta treba da uradimo na terenu da bismo došli do pobede. Favoriti smo, spremi i motivisani za prvi meč u sezoni", jasan je bio francuski defanzivac Tomas Fibel koji će debitovati za Zvezdu u Valeti.

19:20 - Prilika za Ligu šampiona posle devet godinaZvezda je prethodni put napadala Ligu šampiona u sezoni 2007/08, kada se takođe pojačala brojnim strancima. Tog leta, kada su klub vodili Dragan Stojković Piksi i Marko Mišković, stigli su Maurisio Molina, Ernan Barkos, Franklin Salas, Gžegož Bronovicki, Ognjen Koroman, Žoao Lukas i Nenad Jestrović. Kockala se Zvezda tada, bilo je zategnuto s predstavnikom Estonije Levadijom u trećem kolu, kad je smenjen Boško Đurovski i umesto njega doveden Milorad Kosanović, da bi šansa za ulazak u elitu i dobitak od nekoliko miliona evra prokockani u dvomeču sa Glazgov rendžersom, koji nije bio bolji, ali je prošao dalje zahvaljujući golu Naća Nova u 90. minutu prvog meča u Škotskoj. To je bio jedini pogodak u tom dvomeču.

19:15 - Zvezdini milioneriGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije ništa prepuštao slučaju kad je Evropa ove godine u pitanju. Uslišio je svaku želju trenera Miodraga Božovića, pa su na Marakanu ovog leta stigli provereni strani igrači, poput Gelora Kange, Pabla Moučea, Džona Ruiza i Tomasa Fibela. S njima i uz starosedeoce Uga Vijeiru, Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjeza, Mičela Donalda i Damjana le Taleka, Crvena zvezda bi trebalo da ima respektabilan tim za Evropu. U ekipi je čak 12 igrača koji imaju vrednost veću od milion evra, a tu je i Brazilac Edson, koji nije otputovao na Maltu.

19:10 - Valeta preko Toršavna do drugog kolaValeta je morala da igra i prvo kolo kvalifikacija u kome je bila bolja od ekipe B36 Toršavn sa Farskih Ostrva zahvaljujući golu datom u gostima. Na Malti je bilo 1:0, a u Toršavnu 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track