CRNO-BELI IDU U SKANDINAVIJU: Ako prođe Zaglebje, Partizan ide u Norvešku ili Dansku
Foto: Partizan.rs

Treće kolo kvalifikacija

CRNO-BELI IDU U SKANDINAVIJU: Ako prođe Zaglebje, Partizan ide u Norvešku ili Dansku

Fudbal -

Ukoliko budu uspešni i efikasniji u revanšu protiv Zaglebja (0:0) i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija za ligu Evrope, fudbaleri Partizana će se sastati sa boljim iz meča Stromsgodset (Norveška) - Sonderjiske (Danska), prvi meč 1:2.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 28. jula i 4. avgusta.

Potencijalni rival Vojvodine, koja je u Novom Sadu savladala velški Konahs kvej sa 1:0, je pobednik dvomeča Sent Patriks Atletik - Dinamo Minsk. U njihovom prvom susretu, u Minsku, bilo je 1:1. Prođe li u treće kolo, srpski tim će biti domaćin prve utakmice.

Nakon žreba trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da su Sent Patriks i Dinamo Minsk ekipe protiv kojih njegovi fudbaleri mogu da igraju.

"Mi tek treba da prođemo Velšane, a da bismo to uradili, moramo dobro da odigramo u revanšu. Juče je odigrano samo prvo poluvreme i ne mogu preterano da komentarišem utakmice za koje tek treba da se izborimo. Dinamo i Sent Patriks su mogući protivnici Vojvodine i Konas Kija, a ne samo Vojvodine i to moramo da imamo na umu. To su dva jako kvalitetna tima, sa budžetima koji su 50 puta veći od našeg, ali ako eliminišemo Velšane i prođemo u treće kolo, verujem da ćemo imati šta da pokažemo", rekao je Lalatović.

Potencijalni rival Čukaričkog, ukoliko nadoknadi 0:2 iz prvog meča sa Videotonom u Mađarskoj, je pobednik dvomeča Vaduz - Midtjiland. Teško da će to biti ekipa sa Lihtenštajna, jer je Midtjiland u prvoj utakmici kao domaćin trijumfovao sa 3:0 u Danskoj. Poput Partizana i Vojvodine, i Čukarički će biti domaćin prve utakmice trećeg kola, ako se u njega plasira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track