PARTIZAN BIJE BITKU ZA OPSTANAK U EVROPI: Ajmo, ajde, svi u napad
Foto: Saša Pavlić

Juriš na gol

PARTIZAN BIJE BITKU ZA OPSTANAK U EVROPI: Ajmo, ajde, svi u napad

Fudbal -

Protiv tradicije Crno-beli nikad nisu prošli kad su kod kuće igrali 0:0. Drezden je 1970. pobedio sa 6:0, a Nacional 1996 sa 1:0

Kvalitet, koji je evidentno na njihovoj strani, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Zaglebja fudbaleri Partizana nisu imali sreće da pretvore u rezultatsku prednost (0:0), pa će večeras (21.05) u Lubinu morati da odigraju maksimalno koncentrisano ukoliko žele da produže boravak u Evropi.

Kad bi se kao paramater za dodeljivanje uloge favorita koristio isključivo meč iz Humske od pre sedam dana, srpski vicešampion u današnji duel ulazi kao ponosni vlasnik ove titule, ali bez obzira na taj podatak, u redovima crno-belih su svesni da bez doze sreće ne mogu ništa da urade. Takođe, igrači trenera Ivana Tomića večeras će pokušati da sruše neugodnu tradiciju koja kaže da Partizan nikad nije uspeo da prođe u dalji tok takmičenja kad je prvi meč u Humskoj završen rezultatom 0:0. Davne 1970. godine Dinamo Drezden ih je pobedio sa 6:0, a 1996. godine ih je savladao rumunski Nacional (1:0).

- Sreća je veoma bitan faktor, a upravo ona nam je nedostajala u prvom duelu na našem stadionu. Da smo samo jednom uspeli da im zatresemo mrežu, uveren sam da bismo im dali tri gola. Na tom susretu imao sam dobru, možda i najbolju šansu, ali eto nisam uspeo da postignem gol. Nadam se da ćemo večeras i iz neke polušanse postići gol i tako sebi otežati posao - kaže Marko Janković, jedan od najboljih pojedinaca iz prvog susreta i nastavlja:

- Sigurno ih nećemo potceniti, nego ćemo ozbiljno ući u taj duel i ostvariti konačan cilj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track